Nα απαντήσω ρε συ hokam για τον starstruck γιατί δεν έχει χρόνο;
Θα απαντήσω με ερώτηση ή μάλλον με ερωτήσεις. Υπάρχει μία μπάντα τη σήμερον ημέρα που να μαζέψει όσο κόσμο μαζεύουν οι Rolling Stones, οι AC/DC, οι Μetallica, oi U2 , οι REM κτλ κτλ κτλ ;;;; Πότε βγήκε η τελευταία τέτοια μπάντα; Με ποιους ρυθμούς βγαίνανε τέτοιες μπάντες κάποτε; Υπάρχουν σήμερα δίσκοι όπως το Are you experienced?, Aqualung, Abbey Road, In Rock, Highway to Hell κτλ κτλ κτλ;;;; Πότε βγήκε ο τελευταίος τέτοιος δίσκος;
Θα μου πεις τώρα εμένα ρε φίλε μπορεί να μου αρέσουν οι Pain of Salvation περισσότερο από τους Metallica για παράδειγμα. Θα μου πεις ε τι ρε φίλε η εμπορικότητα είναι που κάνει μεγάλη τη μουσική μας; Θα σου απαντήσω ένα μεγάλο όχι. Τη μεγάλη μουσική όμως την κάνουν οι μεγάλες μπάντες και οι μεγάλες μπάντες κατα 90% θα κατακτήσουν την εμπορικότητα. Αν έχεις την στόφα του μεγάλου θα μπορέσεις να γράψεις και ένα τραγούδι μεγάλο το οποίο θα μείνει στην ιστορία όπως το Dust in the wind, όπως το Stairway to Heaven όπως το Υesterday. Αν πιστεύεις ότι η μουσική μας ζει και χωρίς τέτοια τραγούδια εγώ θα διαφωνήσω. Αν πιστεύεις ότι η μουσική μας ζει χωρίς να έχεις τη δυνατότητα να δεις μπάντες όπως οι Metallica σε ένα μήνα να παίζουν το Nothing Else Matters ή το One μπροστά σου εγώ θα διαφωνήσω. Η μουσική θα συνεχίσει να φυτοζωεί όχι να ζει
καπως ετσι…σαφως και ηταν μεταφορικη η εκφραση( χωρις μουσικη)…αλλα οταν ζουμε στην εποχη του αρπα κολλα,στην εποχη που ολα δημιουργουνται με ενα synthesizer,στην εποχη του ευκολου κερδους ουσιαστικα δεν υπαρχει μουσικη…και για αυτο φταινε και οι δημιουργει και οι ακροατες…
ποιο σημερινο μουσικο εργο σε οποιοδηποτε ειδος μουσικης θα παραμεινει διαχρονικο για να μεινει κατι και στις επομενες γενιες???:-k αμφιβαλω πολυ οτι υπαρχουν…
αν κρινουμε απο τη σημερινη ελληνικη μουσικη…#-o
αν κρινουμε απο τη γενικοτερη σκηνη της rock???οι εξαιρεσεις ελαχιστες ισως και καμμια…
το ιδιο συμβαινει και στα περισσοτερα ειδη της μουσικης και για αυτο ασφαλως φταινε και οι δημιουργοι αλλα και το το κοινο που απευθυνονται,οι οποιοι βρισκονται σε μια αρπακολλατζιδικη αλληλεξαρτηση…#-o
Μαγκες!τι ποιοτικοι και μη ποιοτικοι μουσικη!αν το παρουμε ετσι μονο η κλασσικη μουσικη ειναι ποιοτικη!!!Υπαρχουν επιλογες και ο καθενας κανει τις δικες του αναλογα με τα γουστα του!Το οτι ολοι στην ελλαδα ακουνε σκυλαδικα ειναι λογω της λιγοστης μουσικης παιδειασ που εχουν και το οτι ολα τα ραδιοφωνα πλασαρουν 24 ωρες το 24ωρο αυτη τη μουσικη!!!
δεν μιλαω τοσο για ποιοτικο γιατι ειναι και λιγο υποκειμενικο…μιλαω για διαχρονικο που πιστευω οτι θα πρεπει να ειναι ο μεγαλυτερος στοχος και ικανοποιηση ενος καλλιτεχνη…και κατ’ επεκταση κατι που αντεχει στο χρονο ειναι και ποιοτικο…
Σιγουρα ζουμε σε μια εποχη θλιβερη μουσικα οσον αφορα το κεντρικο μουσικο ρευμα με je t’aime και αλλα τετοια παρακμιακα.Αλλα πιστευω οτι η rock και metal μουσικη εχει πολλα ακομα να προσφερει και θα το κανει.
Συμφωνω και ως παρελθοντολαγνος που ειμαι συμφωνω ακομα περισσοτερο,ΑΛΛΑ,ανεφερες γκρουπ απο 4 διαφορετικες δεκαετιες,60’ς,70’ς,80’ς,90’ς,με πολυ διαφορετικη ταυτοτητα η καθεμια καταρχην.Σαφως και δεν υπαρχουν αυτη τη στιγμη γκρουπ που μπορουν να συναγωνιστουν σε εμπορικοτητα και επιδραστικοτητα αυτα που ανεφερες,αλλα γυρνα λιγο νοερα στο 1907 και φαντασου να κανεις διαλογο με εναν ανθρωπο της εποχης και να του κανεις λογο για τους Beatles,τον Ηendrix και τους Metallica.Πιθανοτατα σε μια εποχη που ακομα και το ragtime ηταν αγνωστη λεξη,αυτα θα φανταζαν εξωγηινα.
Η μουσικη απο τις αρχες του προηγουμενου αιωνα κιολας,δεν εχει σταματησει να εξελισσεται,και η ροκ-μεταλ ειναι πολυ νεα φρουτα σε σχεση με τα blues και τη folk πχ.Εκει ειναι και η ενσταση μου στα οσα λες.Το περιοριζεις σ αυτα τα ακουσματα που ναι μεν αγαπαμε και λατρευουμε σχεδον ολοι εδω μεσα,αλλα ειναι μονο 2 απ τα πολλα ειδη μουσικης.Μεγαλα τραγουδια και μεγαλα γκρουπ στη ροκ-μεταλ ισως να μη βγουν την επομενη 5ετια ή 10ετια,ισως η δεκαετια αυτη να μην μνημονευεται καν στις ανασκοπησεις του μελλοντος,αλλα μακαρι να ειχαμε μια γυαλινη σφαιρα και να βλεπαμε την εξελιξη της μουσικης σε 50 χρονια απο τωρα.Οι εξελιξεις(τεχνολογικες-κοινωνικες-πολιτικες)θα ειναι αυτες που θα οδηγησουν σε νεους τροπους εκφρασης,οπως εγινε και οταν καποιος ειχε την φαεινη ιδεα να βαλει εναν μαγνητη πανω σε ενα ακουστικο οργανο και να το συνδεσει με εναν ενισχυτη. Τα δεδομενα αλλαζουν και καποιοι ή θα προσαρμοστουν σ αυτα ή θα εξαφανιστουν…το γνωστο Δαρβινικο μοντελακι…ειτε ειναι οι εταιρειες ειτε οι καλλιτεχνες.Κομματια σαν το sympathy for the devil και το hey jude μπορει να μη ξαναγραφουν ποτε,αλλα θα γραφουν αλλα απο αλλους που ισως καποτε πουλανε τα 3πλασια απο τους stones και τους beatles μαζι.Τωρα για την ποιοτητα,θα ειναι αιωνιως θεμα debate πιστευω.Εδω μεσα σε δειγμα 3000 περιπου ατομων παρε για παραδειγμα ποσοι δεν γουσταρουν τα γκρουπ και τα τραγουδια που αναφερεις…
Η εποχη ειναι μεταβατικη,η πληθωρα των γκρουπ που βγαινουν και οι πειραματισμοι προς καθε κατευθυνση το αποδεικνυουν αυτο περιτρανα πιστευω.Η εμπορικοτητα ειναι απλα ενα κομματι του παζλ.Με τι κανονες μαρκετινγκ θα προωθουνται τα προιοντα στο μελλον,ουτε αυτο το γνωριζουμε και μονο εικασιες μπορουμε να κανουμε.Οταν ακουσα για πρωτη φορα Tool πχ το '94 δεν περιμενα ποτε οτι αυτη η παραξενη μπαντα θα παιξει καποτε σε 10000 νοματαιους στην Ελλαδα.Εχουν πολλα να ακουσουν τα αυτια μας και να δουν τα ματια μας…αρκει οπως εχω ξαναπει σε αλλο ποστ να μην περασουν απο διπλα μας και μεις τρωμε σοκολατακια σαν τον Φορεστ Γκαμπ.
Sorry Cozy,τωρα ειδα το ποστ και δεν προλαβα να μην ποσταρω!
ο cozy εχει δικιο. βγηκαμε τρελα οφ τοπικ. κανω τελευταια απαντηση και αν ειναι ανοιγουμε νεο τοπικ.
συμφωνω με αυτα που λες εδω.
εδω εισαι λαθος. τρελα λαθος. επειδη δε πλασαρονται σαν φεστιβαλ, αυτο δε σημαινει αυτοματως πως η τιμη ειναι καλη. με δεδομενα εξωτερικου, επειδη αυτα χρησιμοποιεις για τον ορο “φεστιβαλ”, οι talisman βασικα εχουν αρκετα χειροτερη τιμη απο οτι φανταζεσαι.
στη γερμανια αυτο το πακετο θα ειχε το πολυ 23 ευρω.
αντιθετως. και γω τους θεωρω μεγαλη μπαντα. εσυ ομως τους εβγαλες καλυτερους απο τις μπάντες του φετινου ροκγουειβ πριν λιγο. μη λεμε οτι θελουμε. εκτος αν αναιρεις αυτα που ειπες πριν.
και αυτο επιβεβαιωνει αυτα που ειπα. ακομα και αν δεις τις προσφατες κυκλοφοριες και οχι την γενικη ιστορια, εχεις δισκαρες απο plant (mighty rearranger), europe (secret society), my dying bride (a line of deathless kings), mastodon (blood mountain), καθως το γεγονος του οτι το λιγο που ακουσα απο το νέο dream theater παραδοξως μου αρεσε πιο πολυ απ οτι περιμενα.
δε καταλαβαινω πως οι inner wish ξαφνικα βρεθηκαν στην κορυφη.:-k
οχι φιλε μου. απλά εχω μια εμπειρια σε καποιο βαθμο. ο λογος που σου το ειπα ειναι επειδη εσυ μου δινεις αφορμη να το πω. γενικα ειμαι χαμηλων τονων και σπανια πεταω μεγαλεπιβολες ατακες.
αν θες, βρες και κανε μου quote μια ατακα που να εχω πει σαν αποψη σε μουσικο ζητημα και πες μου που κανω λαθος. βλεπεις, θα μιλησω σε ενα τοπικ μονο αν ξερω αρκετα πανω στο αντικειμενο και εχω επιχειρηματα να το στηριξω. δεν ειμαι σοφος. απλα ξερω ποτε να μιλαω.
ο λογος που αρχικα απαντησα ηταν επειδη πεταξες μια ατακα τελειως οφ τοπικ για φεστιβαλ και ταλισμαν.
ενω εισαι ενταξει σε πολλα, βλεπεις αρκετα θεματα κατω απο το heavyμεταλλαδικο πρισμα…και οχι απο το μεταλλαδικο γενικο πρισμα. γιαυτο λεω ανοιξε τα αυτια σου. ή μαλλον να δεχτεις καποια θεματα οτι ισχυουν.
αν θες ανοιξε ενα τοπικ με τιτλο που αρμοζει και συνεχιζουμε εκει. προβλημα δεν εχω…
Λοιπόν για να τελειώνει το θέμα. Δεν αναιρώ καθόλου αυτό που είπα για Innerwish. Και συνεχίζω να επιμένω ότι δεν εννοώ ιστορία η albums με αυτό πού λέω αλλά συμπεριφορά. Γιατί για μένα εκτός από τα albums αριστουργήματα μετράει και το ήθος μιάς μπάντας! Γι’αυτό και σήμερα θεωρώ τους Innerwish πολύ ανώτερου από τους Metallica. Ετσι κι αλλιώς και οι Metallica ήταν στη θέση των Innerwish κάποτε και πραγματικά για μένα τότε ήταν μεγάλη μπάντα, όχι τώρα. Οταν δεν τους ήξερε κανείς και παίζανε σε clubάκια και τα δίνανε όλα χωρίς να έχουν να κερδίσουν κάτι! Ελπίζω αυτό να το ξεκαθάρισα…
Οσο για το εισιτήριο των Talisman/Pretty Maids και πάλι επιμένω! Δεν διαφωνώ ότι στο εξωτερικό μπορεί να έκανε λιγότερο το εισιτήριο, αλλά στην Ελλάδα είναι δύσκολο έως αδύνατο να βρείς ειστήριο κάτω από 25 ευρώ! Εκτός κι αν μιλάμε για τίμια συγκροτήματα σαν τους Artch, οι οποίοι παρ’όλα αυτά ούτε 100 άτομα δεν κατάφεραν να μαζέψουν!
Αν θα πρέπει λοιπόν να δεχτώ κάποια πράγματα ώς έχουν δε’νομίζεις πώς κάποιος ο οποίος έχει δεί συναυλία από Tool, μέχρι Toto και Up The Hammers το έχει κάνει ήδη;
Φυσικό είναι αν δε μπορούν να μαζέψουν 100 άτομα να έχουν χαμηλό εισιτήριο.
Ανάλογα με τη ζήτηση και τη δημοτικότητα πάει και η τιμή, αυτό δεν είναι το λογικό; Και ας πιστεύουμε εμείς οι εμπορικούρες και οι καθόλου ψαγμένοι ότι συγκροτήματα τύπου Artch δεν είναι για παραπάνω από 100 άτομα. Αυτό δεν αποτρέπει αυτούς που τους γουστάρουν να πάνε και να το ευχαριστηθούν. Αλλά τα παλικάρια είναι για 80 άτομα, όχι για παραπάνω. Όπως και πολλοί άλλοι.
Το να συγκρίνουμε Innerwish με Metallica, Dio και Dream Theater είναι αρνητικό για τους ίδιους τους Innerwish, οι οποίοι μπορεί να είναι καλοί, μπορεί να παίζουν γαμάτα στα live, μπορεί να έχουν και γαμώ τις δισκάρες, αλλά μόνο του δε λέει τίποτα. Όλοι έτσι ήταν στην αρχή. Και οι Metallica όπως λέτε έτσι ξεκίνησαν. Και όλοι. Αν μπορούσαν να κάνουν το ίδιο και οι Innerwish, και οι όποιοι Innerwish, θα το έκαναν χωρίς δεύτερη σκέψη. Οι Firewind για πάραδειγμα μπόρεσαν εν μέρει και το έκαναν. Και οι Rotting Christ. Δε σημαίνει ότι όσο πιο underground τόσο το καλύτερο (=true) και όσο πιο εμπορικός τόσο το χειρότερο.
Και πες πως αφήνουμε τις άλλες μέρες του Rockwave και πιάνουμε μόνο τους Metallica. Μιλάμε ίσως για την κορυφαία metal μπάντα (το “ίσως” οι υπόλοιποι ξέρετε που πάει :p). Πέραν πραγματικά ελαχίστων εξαιρέσεων στη συνείδηση του κόσμου (των περισσοτέρων τουλάχιστον) δεν υπάρχει άλλη metal μπάντα πάνω από Metallica και Iron Maiden. Και να φανταστείς ότι δεν είμαι καν οπαδός της μουσικής τους. Όταν λοιπόν οι Metallica μαζί με άλλα 3 συγκροτήματα (σύνολο 4) έχουν 60 euro και οι Talisman με Pretty Maids (2 συγκροτήματα) έχουν 30 euro, θα έπρεπε να παραπονεθούμε για τις κλίμακες των τιμών και να μην παίρνουμε ως βάση το 30 των Talisman, γιατί συγκρίνοντας τα μεγέθη βλέπουμε ότι δεν είναι “λίγο”.
χμ. την μπαντα την ακους για τη μουσικη. οχι για το ηθος της. εκτος και αν πορωνεσαι με το ηθος αντι για τα riffs.
το ιδιο ισχυει και για φεστιβαλ. μεγαλυτερα ονοματα, πολυ μεγαλυτερο κασε, υψηλοτερο εισιτηριο. νομος της αγορας. αρα θα πρεπε να εισαι γενικα ικανοποιημενος, και οχι να παραπονιεσαι.
εννοειται πως οχι. το τι καταλαβαινεις και δεχεσαι φαινεται απο ομιλια και αποψεις και οχι απο συναυλιες που πας.
Συμφωνώ σε αρκετά από αυτά που λέει ο Eagleheart!
Όχι σε όλα…
Και σε μερικά από αυτά που λέει ο Angmar!
H αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση! 8)
Η σύγκριση (αν και δεν νομίζω ότι ήθελε να κάνει σύγκριση) μεταξύ Innerwish και Metallica ή Sabbath δεν υφίσταται!
Ασχέτως αν και εγώ θεωρώ πως την τελευταία 10ετία (τουλάχιστον) ούτε οι Μetallica ούτε οι Sabbath δεν πρόσφεραν κάτι καλό μουσικά…ενώ οι Innerwish βγάζουν τη μια δισκάρα μετά την άλλη… :yes:
:-k
Νομίζω ότι ήθελε να πει ότι με 30 ευρώ θα πάει να δει ένα εκπληκτικό live με 2 groups που τα δίνουν όλα!
Ομοίως και με τα 12 ευρώ των Innerwish!
Ενώ με 60 ευρώ (στην καλύτερη) θα δει μόνο τους Metallica γιατί τα υπόλοιπα groups δεν αντέχονται (Ο.Κ. εντελώς υποκειμενικό!) :lol:
Γι’ αυτό είπε ότι με 42 ευρώ βλέπει 5 μπάντες που του αρέσουν πολύ, ενώ με 60 (τουλάχιστον) βλέπει μια, έστω και αν είναι οι Metallica…
Αυτήν την εντύπωση έχω, αλλά το πιάσατε από τα μoύτρα το καημένο το παιδί, ειδικά εσύ κακέ Angmar! :blow: :har:
Δεν κανονιζουμε για καμια μπύρα (όπως το προηγούμενο Σάββατο) λέω εγώ να μαλώσουμε με την ησυχία μας και να μην κουράζουμε και τους άλλους με τις αναλύσεις μας; :drunk:
Ο Δημήτρης θεωρώ ότι κατάλαβε πάνω κάτω τη φάση. Δεν έχω να πώ κάτι άλλο επί του θέματος, μιάς και σε λίγο θα επαναλαμβανόμαστε.
Σε ένα πράγμα μόνο θέλω να σταθώ: Πώς γίνεται κάποιος από τη μία πλεύρα να σε χαρκατηρίζει εμμεσα η άμεσα παράλογο, ότι δεν ξέρεις τι λές, εγωιστή και την άλλη να σου λέει πώς σου μιλάει φιλικά;
ποπο ρε μεγαλε, εγω εχω μαθει να μιλαω ειλικρινα. να ξερεις πως αν δε τα ελεγα φιλικα θα ειχα χειροτερο τονο. αν θες να σου χαιδευουμε τα αυτια κανενα προβλημα.
Φυσικά και για τη μουσική, αλλά αν μία μπάντα είναι “ειλικρινής” σε αυτό πού κάνει σε χαλάει εσένα;
να σου πω. περαν των metallica, οι αλλοι τι κακο κανανε και δεν ηταν ειλικρινεις; νομιζεις πως υπαρχει μουσικος που περιοδευει σημερα και δε τον νοιαζουν τα λεφτα; πρεπει να ζησει μεγαλε.
και επειδη για διαφορους λογους πιστευω πως ο hetfield αρχισε να ακουει hardcore-ιλες, ειναι ειλικρινης με τον εαυτο του τουλαχιστον αντι να βγαζει μετριοτητες σε thrashies. αν θελαν τοσο να πουλησουν θα βγαζαν ενα νεο δισκο σε στυλ black album. δε μπορει ο αλλος να παιζει 25 χρονια τα ιδια πραγματα. σκεψου αυτο που λεω
To πρόβλημα ανεκαθέν στην Ελλάδα ήταν τα festivals και όχι οι συναυλίες σε clubs. Άλλο η διαφορά των 5 ευρώ κι άλλο των 25!
για να δειξω πως εισα μακρια νυχτωμενος, η διαφορα πρωτον δεν ειναι 5 ευρω και δευτερον αναλογικα πας σε πολυ περισσοτερα λαιβ απο φεστιβαλ ετσι; για βαλτα μαζεμενα…
Δεν νομίζω να έχω τα λεφτά για πέταμα, ώστε να πηγαίνω σε live πού δεν με ενδιαφέρουν!
οκ, δε ξερεις τι λες. αφου εγω ειπα:
εννοειται πως οχι. το τι καταλαβαινεις και δεχεσαι φαινεται απο ομιλια και αποψεις και οχι απο συναυλιες που πας.
διαβαζε τα ποστ μου πλιζ. ειπα οτι οι συναυλιες δεν ειναι κριτηριο.
και βασικα τωρα δε μιλαω τοσο φιλικα. αν το οτι διαφωνω σε αρκετα και σου κανω υποδειξεις το βλεπεις ως εχθρικη κινηση, τοτε εισαι μακρια νυχτωμενος. δε μπορουν ολοι να συμφωνουν μαζι σου.
σε αυτο συμφωνησες:
Ο Δημήτρης θεωρώ ότι κατάλαβε πάνω κάτω τη φάση
…αφου ηταν το κλειδι του ολου θεματος. αλλο να μη σου αρεσουν και αλλο να κραζεις γενικα το φεστιβαλ. δεν ειδα πουθενα το “δε μου αρεσουν”.
το μονο που ειδα ηταν συγκριση “4 μπαντες τοσα λεφτα, 5 μπαντες τοσα”
και για να θυμηθουμε οτι ελεγες τα ακριβως αντιθετα πριν:
προσωπικα με προσβαλες, επειδη με θεωρεις χαζο. οντως τελειωσε η κουβεντα, και οταν θελεις να μιλησουμε σταρατα και οχι με το να κρυβομαστε πισω απο το δακτυλο μας με υπεκφυγες, θα γινει και αυτο.
Δημητρη, καλη η προσπαθεια να ηρεμησεις πνευματα, αν και απο τη μερια μου δεν υπαρχουν. το ξερεις εξ αλλου πως ειμαι χυμα και δε με επηρρεαζουν τετοια πραγματα. και να βγουμε για καφε νοου προμπλεμο:wink:
ενω ο eagleheart θελει να πει καποια σωστα μεσα σε ολα, λεει και αναιρει πραγματα και χανει το δικιο του για μενα…
δε με ενδιαφερει ιδιαιτερα βασικα. οσοι τα διαβαζουν πιστευω εχουν μυαλο και μπορουν να κρινουν…
Σιγά μην θέλω να μου χάιδευεις τα αυτιά, απλώς ενώ γράφεις με εντελώς διαφορετικό τρόπο μην πετάς κάτι πού δεν στέκει εντελώς στο τέλος. Με υπεκφυγές δεν μίλησα, όλα σταράτα τα είπα από την αρχή και τα εξήγησα μιά χαρά. Όσο για τα γραφόμενα μου δές παλιότερα posts μου στο forum αυτό να βγάλεις κάποια συμπεράσματα. Μάλλον εσύ δεν ξέρεις τι καταλαβαίνεις μου φαίνεται. Δεν θα πήγαινα ποτέ σε μία συναυλία πού το κύριο συγκρότημα του δεν μου αρέσει! Το ότι κατάλαβε ο Δημήτρης το εννούσα για τους Innerwish και όχι για το φεστιβάλ. Εντελώς ενημερωτικά να σου πώ ότι ήμουν από τους πρώτους πού είχε ξεχωρίσει το Blood Mountain των Mastodon! Αυτά, εσύ είχες το πρόβλημα μιάς κι εγώ όυτε καν σχολίασα δικό σου ποστ σε αυτό το τόπικ πριν γράψω για τα εισιτήρια, μάλλον ειχες κάποιο αχτί από άλλο τόπικ. Άντε καληνύχτα, δεν έχω όρεξη να ασχοληθώ αλλο με ένα μουσικό θέμα, υπάρχουν και πιο σημαντικά πράγματα να πάρεις στα σοβαρά…
δηλαδη επρεπε να μυρισω να νυχια μου για να ξερω οτι τα γκρουπ σε ενοχλουν, ετσι; σε ενα καρο ποστ αρκετες σελιδες ελεγες συνεχεια για τα “φεστιβαλ” γενικα στην ελλαδα. τωρα σε δυο ποστ τελικα πηγαμε στα “γκρουπ” που εχει φετος το ροκγουειβ…:-k
σορυ, δε με λενε πιτ παπαδακο.:lol:
χμ. α) απο που να ειχα αχτι; δε το καταλαβα αυτο.:-k ισα ισα που σε εχω υποστηριξει κατα καιρους.:-k
β) μα ποιος σου ειπε οτι το πηρα στα σοβαρα; το μονο που πηρα σοβαρα ηταν ο τονος σε ενα ποστ σου…:-k