ρε αλήθεια τα παίρνετε πολύ χοντρά από didi ?
Μπράβο. Αν ήμουν άνεργος, κι είχα ένα 50άρικο, θα το έδινα με χαρά…
εμφανέστατα…
μόνο manowar ρε.
Bλέπω καλά; at the gates? δεν είχαν πει ότι τέλιωσαν με την ελλάδα; μόνο γι’αυτό το όνομα θα πήγαινα, αλλα το ότι είναι 3ο όνομα μου το γαμαει. ειδικά για μαλακάσα…
Μπορει στο nickname μου να λεει rocking.gr editor αλλα μιλαω παντα ως οπαδος.
Εχω παραβρεθει σε ολα τα rockwave (οχι ολες τις ημερες) απο το 96 μεχρι τωρα.
Εχω βρεθει , οπως και πολλοι αλλοι στα μερη που γινονταν , που τωρα τα θυμομαστε και γελαμε αλλα εαν γινοντουσαν τωρα με τη δυναμη που εχει το ιντερνετ θα τα θαβαμε επι χρονια…χαρακτηριστικο παραδειγμα η Φρεατιδα…Ενω ειχε ενα εκπληκτικο line up, τι να πω, parking, παροχες, χωρος, 1 εξοδος, και φυσικα η σκονη… Να θυμηθω τα νταμαρια καπου στο ΟΑΚΑ; η το γηπεδο του Απολλωνα…
Οποτε για αυτους τους λογους προσωπικα μου αρεσει ο χωρος του Tera Vibe, οπως μου αρεσει και ο χωρος του Ejekt και το εχω πει σε αλλα post .
Τωρα για το RW, σε γενικες γραμμες εχουμε δει σχεδον τα παντα…Καποιες φορες ειχε καλο line up , καποιες αλλες λιγοτερο καλο.
Φτανοντας στο φετινο ,παρατηρω την DIDI να τα εχει σπρωξει χοντρα σε 2 μεγαλες συναυλιες, με αποτελεσμα το χ budget που να τις εχει απομενει ισως να μην φτανει στο ποσο που θελουνε οι χ Maiden με αποτελεσμα να κανει ενα rockwave με δευτερο-τριτα ονοματα…
Τωρα σαν οπαδοι-καταναλωτες-πελατες εχουμε 2 επιλογες…α)Απεχουμε απο το φεστιβαλ , με αποτελεσμα ειτε να παρει το μηνυμα η εταιρεια και να γινει του χρονου καλυτερη (δυσκολο με τα σημερινα οικονομικα δεδομενα), ειτε παραμεινει στην σημερινη του δυναμικη β) μας αρεσει αυτο που μας προσφερει και πηγαινουμε…
Η διαφωνια μου με τον Astaldo είναι οτι μεσα απο ενα forum δεν το θεωρω σωστο να πεις σε καποιον να πας/να μην πας σε ενα φεστιβαλ…υποτιθεται οτι ολοι εχουμε μυαλο, κρινουμε και αποφασιζουμε…
Αν κοιταξουμε και τους “απεναντι” θα δουμε οτι κατα αναλογια κινουνται στα ιδια(και αυτα λογω οικονομικων φανταζομαι). Εαν δειτε στο fb του ejekt οι οπαδοι ηθελαν/ηλπιζαν/απαιτουσαν τους αντιστοιχους Maiden δηλαδη Artic Monkeys, Muse κτλ και η ξενερα που εφαγαν με τους Pet Shop Boys ηταν μεγαλη… Απλα οι οπαδοι του Ejekt δεν ειναι τοσο πολλοι στο rocking για να γραφουν κατεβατα
Οποτε τα ιδια που λεω για μια εταιρεια λεω και για την αλλη που στο φιναλε συζητηση κανουμε και οχι προτροπες του τυπου πηγαινε/μην πας.
Εγω αυτο που θελω ειναι να γινονται συναυλιες. Μου αρεσουν οι συναυλιες και οσο μπορω θα πηγαινω. Το εαν μου αρεσει το φετινο line up ειναι μια αλλη συζητηση.
Οτι και να λεμε τωρα, ακομα εχουμε 2 μηνες που για τα Ευρωπαικα δεδομενα το line up εχει κλεισει εδω και μηνες, αλλα για ελλαδα οι 2 μηνες ειναι μακρια…Μπορει να εχουμε εκπληξεις μπορει και οχι…το 2006 απο κωλοφαρδια της τελευταιας στιγμης ηρθαν οι GNR και ειχε ανακοινωθει 15-20 μερες πριν… Μπορει και φετος να ημαστε τυχεροι και να δουμε κατι καλο:)
Δεν περίμενα ότι υπάρχει άνθρωπος άνω των 20 ετών που να δηλώνει “ευχαριστημένος με τα όσα προσφέρει η Didi και το Terra Vibe” δηλαδή το απόλυτο τίποτα πλην μιάς σκηνής (άντε δύο) στο μέσο ενός χωραφιού.
Α, όχι, έχει και μπύρες, ξέχασα.
ΜΗΝ πάτε στο ρόκγουεηβ, πάτε στα Μουσικά Κύματα.
εχει και Μειντεν εκει
σε ολα σαν οπαδος-καταναλωτης-πελατης πηγες, ή με προσκλησεις κ καρτελακια?
απο περιεργεια ρωταω, γιατι σε καποιες κουβεντες που ειχα κατα καιρους με διαφορους που ηταν αντιθετοι με αποψεις σαν αυτη του astaldo στυλ “μην πατε” και με εκραζαν κι εμενα για αποψεις μου, τελικα αυτοι εμπαιναν στα λαιβ με προσκλησεις, ή με διαφορες ιδιοτητες που παντως δεν πληρωναν εισιτηριο. ετσι κι εγω θα γουσταρα.
αν πηγαινει καποιος σαν πελατης, να μας πει τη γνωμη του για τα εισιτηρια. αμα σκαει με την προσκλησουλα καθε φορα τι λογο εχει ν πει για διοργανωσεις κ εισιτηρια?
συμφωνω με τη λογικη μην παρετε εισιτηριο. ουτε τωρα, ουτε οταν θα φερουν μονους τους τους iced earth με 35 ή at the gates με 32 ευρω. σαν πελατες κ σαν καταναλωτες μονο κακο κανουμε οταν στηριζουμε κωλοδιοργανωσεις και κωλοεταιρειες που κανουν οτι γουσταρουν. κ μετα βγαινουν καποιοι κ λενε “και γαμω το λαιβ, συγχαρητηρια σε οποιον τους εφερε.” βλακακο, το συγκροτημα ωραιο, αλλα σε ξεβρακωνουν καθε φορα για ν τους δεις, μην τους λες και μπραβο. το συγκροτημα αξιζε, οχι η εταιρεια…
το φετινο ροκγουειβ “φεστιβαλ” ειναι μια κινηση απογνωσης απο την εταιρεια, αλλα επειδη θα παρει εισιτηριο παλι αρκετος κοσμος (μονο κ μονο τα πιτσιρικια που διαβαζουν μεταλ χαμμερ θα σκασουν ολα για αις ντερθ) ωστε ν βγαλουν χρηματα, μια χαρα θα τους κατσει. και γι αυτο και του χρονου θα ειναι τα ιδια και χειροτερα. μαγκια τους.
(ε, ειχα καιρο να κραξω κανα ελληνα διοργανωτη, να μην ξεχνιομαστε )
Μου φαίνεται κάπως οξύμωρο το ότι θεωρούμε ένα line up μέτριο και αδύναμο και απ’την άλλη θεωρούμε ότι αν προστεθεί ένα μεγάλο όνομα, πχ οι Maiden, ξαφνικά θα γίνει πολύ δυνατό! Ναι, οι Maiden μπορεί να τραβήξουν κόσμο και να “σώσουν την κατάσταση” (για όσους τουλάχιστον θεωρούν ότι δεν σώζεται αλλιώς) αλλά ένα line up κατά τη γνώμη μου πρέπει να κρίνεται συνολικά και όχι μόνο λαμβάνοντας υπόψη ένα και μόνο όνομα, όσο δυνατό και αν είναι αυτό. Π.χ. εγώ θεωρώ πολύ καλή την προσθήκη των Saxon αλλά το υπόλοιπο line up μου είναι αδιάφορο οπότε αν πάω θα πάω για αυτούς, δεν θα πω όμως ότι το line up της ημέρας ήταν φοβερό απλά και μόνο επειδή γουστάρω Saxon γιατί, για εμένα, δεν είναι!
Επίσης, διαμαρτυρόμαστε για το ότι οι διοργανωτές φέρνουν συνέχεια τις ίδιες μπάντες. Σωστό εν μέρει αλλά μη ξεχνάμε ότι κάποιες μπάντες έχουν μεγάλο fan base στην Ελλάδα (αναλογικά με τον πληθυσμό της πάντα και τον αριθμό των metal οπαδών) και εφόσον ο κόσμος πάει κάθε φορά να τις δει και γεμίζει ικανοποιητικά έως ασφυκτικά τα club και λοιπούς σχετικούς χώρους, γιατί να μην τις καλούνε ξανά και ξανά; Γιατί να καλέσουνε μια μπάντα που δεν γνωρίζουνε αν έχει αρκετούς οπαδούς ή και κάποια που δεν έχει και να ρισκάρουνε; Όλα κρίνονται επιχειρηματικά και ειδικά σε τέτοιες δύσκολες εποχές ο διοργανωτής είναι λογικό ότι προτιμά να κινηθεί στα σίγουρα παρά να ρισκάρει να πάθει οικονομική ζημιά.
Αυτά δεν τα λέω βέβαια για να δικαιολογήσω την όποια εταιρεία αλλά για να αιτιολογήσω τις αποφάσεις της καθότι αν κάποιος δεν είναι επαγγελματίας εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να αντιληφθεί τα πράγματα και λογικό είναι ότι μιλάει ως πελάτης (και καλά κάνει απ’την πλευρά του).
Ο καθένας μας έχει τις προτιμήσεις του και ακούει διάφορα συγκροτήματα και θα ήθελε βέβαια να τα δει live στην Ελλάδα αλλά επειδή εγώ ακούω τη χ μπάντα δεν σημαίνει απαραίτητα ότι υπάρχουν και άλλοι που την ακούνε.
Θεωρω οτι ο καθενας μπορει να πει την γνωμη του για οτιδηποτε μπορει να εχει γνωμη. Ουσιαστικα ζουμε σε ελευθερη χωρα( λεμε τωρα ) και κανενας δεν μπορει να μας στερησει αυτο το δικαιωμα ( λεμε τωρα ). Το οτι καποιος λεει “μην πατε” δεν σημαινει απολυτως τιποτα. Οποιος θελει να παει,θα παει και δεν θα ακουσει κανεναν. Ναι μεν ειμαστε πελατες ,αλλα ειναι διαφορετικο να ερθει ενας φιλος και να μου ζητησει την γνωμη για μια π.χ. εταιρια τηλεφωνιας και αλλο αυτο το θεμα στο οποιο συζηταμε.
Οπως ειπε και αλλος φιλος, οι περισσοτεροι παμε για τα συγκροτηματα και οχι για την αθλια οργανωση της ντιντι. Εαν εγω γουσταρω να ακουω Iced Earth καθε μερα, φυσικα και θα παω να τους δω ξανα και ξανα και ξανα. Το οτι η ντιντι κανει κινησεις απογνωσης για να μαζεψει κοσμο, αυτο δεν ειναι καινουργιο. Θυμηθειτε τα τελευταια ROCKWAVE πως ηταν που ακομα και ο Ψαραντωνης επαιξε και δεν ειναι μονο τα ονοματα αλλα και γενικοτερα η οργανωση. Να πω για τις τουαλετες? ΧΑ ποιες τουαλετες? Να πω για την χρονια που δεν ειχαν βαλει το πλαστικο κατω και γυρισαμε ολοι με καφε πνευμονια σπιτι? Να πω για περσυ που στον Ozzy μας ειχαν στριμωξει στην μικρη σκηνη και δεν μπορουσαμε ουτε να κλασουμε? Να πω για τις συνεχομενες φορες που εφεραν τους Twisted Sisted σαν headliners και ειδικα την 2η χρονια ηταν τραγικοι? Εχω πολλα να πω οπως και πολλοι που εχετε παρεβρεθει σε πολλα RW.
Το θεμα μας ειναι η μουσικη και κατα ποσο την γουσταρεις. Μακαρι να μπορουσαμε να σαμποταρουμε την ντιντι και να τους βαλουμε μεσα καποια χρονια, αλλα δυστηχως ζουμε στην Ελλαδα και εκτος του οτι δεν μπορουμε να οργανωθουμε σε τιποτα, λυσσαμε κι’ολας για μια συναυλια,ενα φεστιβαλ και περιμενουμε πως και πως για να παμε να γουσταρουμε
Υ.Γ. Η Μαλακασα σαν χωρος ναι μεν ειναι μακρια,αλλα για μενα ειναι τελειος. Τι πιο ωραιο να εισαι μεσα στην φυση και να ακους μουσικη
Υ.Γ.2 Θα συμφωνησω με εναν φιλο που ειπε οτι και να φερουν Maiden το line up δεν γινεται ξαφνικα πολυ δυνατο…
Συγνώμμη για να σωθεί ένα Rockwave χρειάζονται ντε και σώνει να ρθουν οι Iron Maiden? Τι κόλλημα είναι αυτό? Danzig που δεν έχει έρθει εδώ και χροοοοοονια καλύτερα να δούμε και κάτι διαφορετικό από μια άποψη. Και γώ θέλω σα μανιακός να δώ Motorhead. Αυτά όμως εντάσσονται στο όλο ευχολόγιο “θέλω να δώ τον τάδε τον δείνα κλπ κλπ” οπότε ψιλοβγαίνουν off topic.
Τέλος παντων στο θέμα μας, δεύτερη μέρα πιστεύω τα σπάει. Γνώμη μου ότι [B]Suicidal Tendencies[/B] που επέστρεψαν στην ενεργό δράση με δίσκο θα μαζέψουν κόσμο (χώρια του ότι ψήνομαι αγρίως να τους δώ), οι [B]Iced Earth[/B] πάντα μαζεύουν αφού ξανανιώσανε οι άτιμοι με το Dystopia και [B]At The Gates[/B] όσο κι αν χάλασε κάποιους που ξανάρχονται μετά τα “τελευταίο show At The Gates ever” και έτσι, εμένα μου προσφέρεται πρώτης τάξεως ευκαιρία να επανορθώσω που τους έχασα το 2008
sorry αλλα εδω είναι forum, δεν είναι η Σορβόνη. Καθε τεκμηριωμένη γνώμη είναι σεβαστή, άσχετα αν δεν συμφωνούμε μαζί της…
Η αλήθεια είναι ότι καθώς ζούμε στη χώρα του και πέντε, της προχειρότητας και δουλειάς του ποδαριου, η didi γιατί να αποτελεί εξαίρεση? Ανακοινώνουμε πρώτα τιμές, μετά μέρες και full line up στο παρά πέντε…
Προσωπικά με αυτό το line up για εμένα δεν έχει rockwave…Αλλά όπως έχω γράψει και σε άλλα posts η προσέλευση δεν είναι υποχρεωτική…
Gore, ή τα παίρνεις χοντρά ή δεν έχεις πάει σε φεστιβάλ (προσοχή όχι συναυλίες) του εξωτερικού, ή απλά συμβιβάζεσαι με μετριότητες (οι οποίες μάλιστα εξαλείφονται με ελάχιστες πρακτικές αλλαγές). Το Rocking ήταν δια χρόνια προπύργιο της didi, “ολοσέλιδες” διαφημίσεις και τα σχετικά. Έχεις δίκιο, κάποιος πρέπει να την υπερασπιστεί.
Και φυσικά ΟΧΙ οι Maiden (που προσωπικά δε μου κάνουν κουκου) δεν πρόκειται να αλλάξουν την κατάσταση. Αν έφερνε 6-7 μικρομεσαία ονόματα (είτε φρέσκα είτε δοκιμασμένα) παραπάνω νομίζω πως ο κόσμος θα γούσταρε περισσότερο. Αλλά όπως φαίνεται θα πάμε σε 3 ξένες μπάντες και 5-6 ελληνικές (ναι τώρα τις θυμήθηκε), κάθε ημέρα.
ε ναι. προφανώς τα παίρνει χοντρά για να πείσει 5-10 άτομα που ειναι στο να παω να μην πάω παλι στη μαλακασα
δεν νομίζω να μπορεί να αλλάξει μυαλά στον “ποτέ ξανά στο χωράφι”.
το εχει σκεφτεί απλά να μην πάει κάποιος που δεν θέλει ή μπα??
επίσης όπως ειπώθηκε πιο πάνω, Μουσικά Κύματα. πάτε και πουθενά άλλου(ή μιλήστε και για κάτι άλλο). καλή η συζήτηση για rockwave αλλά ειναι πιο βαρετή και απο ματς ελληνικού ποδοσφαίρου.
Εγω ξεκινησα μια γενικη συζητηση που βγηκε οτι στο τελος τα παιρνω κιολας απο την DiDi Και στο εξωτερικο εχω παει σε 3 φεστιβαλ και εχω πια την κριση να κρινω αυτα που βλεπω.
Το κολλημα μου ειναι, μπορει να κανω και λαθος αλλα αυτο ειναι , οτι το Terra Vibe σαν χωρος μου αρεσει…Ειδικα οταν ειναι ανοικτες και 2 σκηνες και ο κοσμος ειναι μεχρι 10-15 χιλιαδες. Οπως αντιστοιχα μου αρεσει και παλι σαν χωρος η πλατεια Νερου.
Απο εκει και περα συμφωνουμε οτι για χζψ λογους το καλοκαιρι ειναι συναυλιακα φτωχο. Τα budget ειναι περιορισμενα οπως και το λεφτα που εχει ο καθενας μας να ξοδεψει. Και τα 2 μεγαλα φεστιβαλ ακολουθησαν την πρακτικη—> φτηνο ticket, δοκιμασμενα ονοματα, οχι πολυ μεγαλα ονοματα.
Το “προιον” που λεγεται συναυλια ειναι περιεργο προιον. Δεν σημαινει οτι επειδη δεν θα φερει τους χ Maiden/Muse η 1 εταιρεια θα πρεπει σωνει και καλα να τους φερει η αλλη επειδη το “ζηταει” ο κοσμος; Εκει τα κοστη ειναι συγκεκριμενα, οι Maiden εχουν αμοιβη πχ 1000 Ε, εαν τους τα δωσεις και βολευει και το προγραμμα θα ερθουν, εαν οχι δεν νομιζω το καθε συγκροτημα να σκασει ιδιαιτερα.
Τελος παντων πολλα ειπα και ολα αυτα ειναι προσωπικες αποψεις ενας οπαδου/πελατη .Στο τελος της ημερας εγω πια ειμαι “χορτασμενος” απο συναυλιες. Μπορω να κοιμηθω ησυχος είτε τα φεστιβαλ εχουν 1000 ατομα ειτε 10000 .Εχω σημαντικοτερα θεματα να ασχοληθω:)
Σαν χώρος κι εμένα μου αρέσει το Tera Vibe αλλά δεν θα τραβηχτώ όσο και αν μου αρέσουν οι Suicidal, θα προτιμούσα να τους δω σε ένα claubακι να γουστάρω. Τώρα για Iced Earth δεν με νοιάζει καν, έχουν πεθάνει και δεν το ξέρουν, το αυτό και για τους At The Gates. Noμίζω ότι οι Maiden θα το σώσουν μόνο όμως εμπορικά κατα τα άλλα θα παραμένει ένα μετριότατο line up.
Δεν νομίζω ότι το καλοκαίρι πάντως είναι συναυλιακά φτωχό. Τόσες μπάντες θα έρθουν! Οκ, οι περισσότερες, έχουν έρθει άπειρες φορές και κάποιες μάλιστα πολύ πρόσφατα αλλά και πάλι είναι ονόματα που έχουν φανατικό κοινό στην Ελλάδα οπότε οι διοργανωτές πάνε στα σίγουρα. Ανεξάρτητα όμως από αυτό τον παράγοντα, οι μπάντες που έρχονται είναι η καθεμιά στο είδος της απ’ τις καλύτερες ή έστω, για τις νεότερες, πολλά υποσχόμενες οπότε δεν βλέπω γιατί τόση ταραχή. Όταν σου αρέσει μια μπάντα, σου αρέσει και όπως ακούς τη μουσική της συνέχεια δεν έχεις πρόβλημα (με εξαίρεση βέβαια το οικονομικό θέμα) να τη βλέπεις και συχνά.
από facebook μόλις
Καλημέρα και καλό μήνα! Μετά από το τρελό, απογειωτικό, επαναστατικό live στο Rockwave Festival 2010 οι Ska-p official ξανά στο Terra Stage στις 7 Ιουλίου!
χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα