Roger Waters Live 31 Ιουλιου-Αθηνα

Αν υποθέσουμε ότι ο Λώρης έθετε έμμεσα ένα δίλημμα «αύξηση τιμής εισιτηρίου ή ακύρωση συναυλίας», κάτι μου λέει ότι εσύ και κάποιοι άλλοι θα δίνατε το extra αντίτιμο, υπό το φόβο ακύρωσης της συναυλίας.

Το παράδειγμα είναι ακραίο, ακόμα και για κάποιον σαν το Λώρη (αν και όχι απίθανο κατά τη γνώμη μου).

Δεν ξέρω αν τον είδες πρόπερσυ, πάντως η συμπεριφορά της Didi κ.λπ. γίνεται ολοένα και χειρότερη απέναντί μας.

Με το να λέμε ευτυχώς που δεν ακυρώθηκε, δε βγαίνει κάτι.

Η συμπεριφορά τους είναι άκρως απαράδεκτη και αντιεπαγγελματική και μάλιστα σε κάθε γεγονός, όχι ενίοτε.
Όντως, με το να κράζουμε στο rocking και στο σαλόνι του σπιτιού μας δεν καταφέρνουμε κάτι.

Εγώ πάντως φέτος δε θα πάω. Ψόφος.

άκου να δεις φίλε για να κάνουμε και μία συζήτηση.
λες ότι αν δεν άλλαζε ο χώρος δεν θα γινόταν η συναυλία.οπότε ακόμα κι έτσι θα μου έμεναν τα 50ε στο χέρι.
Καταλαβαίνεις ότι δεν φτάνει που άλλαξε ο χώρος,αλλά άλλαξε και η μέρα της συναυλίας.Και όχι μόνο αυτό αλλά μας λέει ο Λώρης “σε γράφω στα παπάρια μου αν δεν μπορείς να τραβηχτείς στο χωράφι ή αν δουλεύεις την άλλη μέρα,μην έρθεις ρε φίλε.Κι αν δεν έρθεις μην νομίζεις ότι θα πάρεις τα 50ε πίσω,πρόβλημα σου ας πρόσεχες.”

Το καταλαβαίνεις ότι δεν πάει έτσι ε?Γιατί ρε φίλε αν εσύ θυσίαζες τα πάντα για να δεις τον οποιοδήποτε χωρίς να σε νοιάζει το κόστος,εμένα ρε φίλε για 2 εισητήρια που έβγαλα δεν θα πάω 2 σάββατα στο σούπερ μάρκετ.
Κι όσο γραφικό κι αν σου ακούγεται είναι πέρα για πέρα αλήθεια.

Εγώ πάντως θα 'θελα να πάνε μόνο όσοι δεν τον έχουν ξαναδεί.

Και βέβαια όσοι από αυτούς μπορούν να πάνε σε άλλη χώρα να τον δουν, να μην πάνε στο χωράφι.

χμμμμμ
αν μου βάζανε ένα τέτοιο δίλημμα δεν ξέρω θα το σκεφτόμουν σοβαρά …
αλλά αν ήταν κάτι ποιο απλό του στιλ, ή σε παίρνουμε 2 φορές από πίσω η ακυρώνεται, ε τότε δεν θα είναι πρόβλημα να δεχτώ … (αφού κάτι σου λέει πως δεν θα είχα porb -στο κεφάλι μου είσαι ?- είπα να σε βοηθήσω …)

τον waters τον είδα πέρσι 2 φορές και θα πήγαινα και 3η αλλά ήταν οι sister στην μέση :stuck_out_tongue:

όσο για το ευτυχώς που δεν ακυρώθηκε είτε σ’ αρέσει είτε όχι για κάποιους (που δεν έχουν πρόβλημα με την αλλαγή) ισχύει, το να λένε οι υπόλοιποι που λόγο της αλλαγής αποφάσισαν να μην πάνε (και καλά κάνανε αφού τους την έδωσε όλο αυτό :wink:) να μην γινόταν ουσιαστικά παίζοντας εκ του ασφαλούς (μιας και του έριξαν άκυρο τελικά) σε αυτούς που θέλανε να πάνε είναι χαζό και δεν βοηθάει στην τελική (“sorry ρε man αλλά αυτό το live που εσύ θες να δεις ΕΜΕΝΑ δεν μου αρέσει να μην γίνει” δεν σου ακούγεται λίγο υπερβολικό ??)
αμα ξέρω γω κάποιος έχει τόσο θέμα με την didi ας μην έπαιρνε εξαρχής εισιτήριο θυσιάζοντας το live για τον “σκοπό του” το να το κάνει μετά άντε ok, αλλά να φωνάζει κατά και όποιων θέλουν να το δουν ???

χμμμμμ μα με είδες πουθενά να λέω μπράβο του και καλά έκανε που δεν γυρνάει τα εισιτήρια ? αν γυρίσεις λίγο ποιο πίσω θα δεί ότι πρώτος είπα ότι αυτά είναι παπατζιλίκια και νταβατζιλίκια κι ας γράφει ότι βλακεία θέλει πίσω από το εισιτήριο …
ότι θέμε διαβάζουμε για να κράξουμε τον άλλο ?
και για την αλλαγή μέρας έκραξα (παραλίγο να είχα βγάλει εισιτήρια για αεροπλάνο για 1/8 …)

Μα ποιός ο λόγος να έχουμε εταιρίες συναυλιών της προκπής?Έχουμε γενικότερηπολιτιστική παιδεία?υπάρχουν άνθρωποι που ενδιαφέρονται πέρα από
το έυκολο-γρήγορο κέρδος?Υπάρχουν συναυλιακοί χώροι που να έχουν κάποιες βασικα
standards(ήχος,πρόσβαση,ασφάλεια)?;Υπάρχει συναυλιακό κοινό(πέρα από 2-3 είδη)?
Αυτό που παρατηρώ είναι ότι
τελείωνει η εποχή των "παχιών’ αγελάδων που άρχισε από το 2004 και μετά και επιστρέφουμε στο συναυλιακό μεσαίωνα περασμένων δεκαετιών και αυτό θα μας κακόφαίνεται.
Και ζούμε στην εποχή που δεν υπάρχουν πωλήσεις πια και όλα τα συγκροτήματα κάνουν ασταμάτητα συναυλίες αυξάνοντας το κασέ τους (εφόσον είναι η μόνη πηγή εσόδων).Λεφτά δεν υπάρχουν,οι scorpions,depeche mode,james klp.πόσο θα αντέξουν ακόμα…Οπότε καλήνύχτα στις μεγάλες συναυλίες.

εγω πιστευω οτι για τα ματια του κοσμου πρεπει να υποβαλλουμε ολοι ενα παραπανο στη Γραμμη Καταναλωτη για να δειξουμε πλεον οτι ο κοσμος ξυπνησε και κουτοπονηριες πλεον δεν θα ειναι ανεχτες. Δε θα εκπλαγω αν δω κ τιποτα φρικαρισμενους στο κωλοχωραφο να τα κανουν ολα λαμπογυαλο. Αντε να τους κατηγορισεις μετα

Αν δεν πατώσει το συγκεκριμμενο λάηβ (και άλλα ποσα επόμενα της συγκεκριμμενης εταιριας) μην περιμενετε να αλλαξει η νοοτροπια τους!

Επειδη μιλαμε για Terra Vibe. Με 15000 ειναι αποτυχια ή επιτυχια;
Γιατι για καπου τοσο πιστευω οτι θα πανε

Κατα την γνωμη μου οτιδηποτε πανω απο 10.000 ειναι επιτυχια! Το θεμα ειναι να ξυπνησουν/με λιγακι τα πρόβατα, και να μην παταμε πόδι στις συναυλιες τις κωλοεταιρίας και να το φανε το αγγουρι! Και επειδη μιλάμε για ΕΤΑΙΡΙΑ, ειναι αναγκασμενη να προσαρμοστει στις αναγκες του περιβαλλοντος της, που συνεπαγεται με καλυτερη οργανωση, τιμηες εισητηριων σεβασμο στον καταναλωτη! Πολυ ρομαντικά τα λέω, αλλα δεν το θεωρω τοσο μη πραγματοποιησιμο πλάνο! :wink:

Αν και παει στο Ejekt , αλλα εδω μεσα κανεις δεν δινει σημασια :p, και εκει θελουν καποιοι τα λεφτα τους πισω γιατι ηθελαν αποκλειστικα Happy Mondays να δουνε , αλλα ακυρωθηκαν και στην θεση τους θα δουνε τον Peter Hook. Το ιδιο εγινε και στους Clutch που παλι αρκετοι ηθελαν τα χρηματα τους πισω λογω αλλαγης ημερας.
Τι θελω να πω…
Οτι οι 2 μεγαλυτερες εταιρειες εχουν την ιδια πολιτικη σε αυτον τον τομεα. Που για να το κανουν αυτο καποια “νομικη φορμουλα” θα εχουν βρει για να ειναι οκ.
Ανεξαρτητα τι θα γινει απο εδω και περα , μαλλον σιγα-σιγα θα γυρισουμε σε παλιοτερες καταστασεις δηλαδη λιγα live να γινονται καθε χρονο.
Το θελουμε αυτο; Εαν ναι οκ, εαν οχι τι μπορουμε να κανουμε απο εδω και περα;

Να πω και εγώ μερικά πράγματα:

1. οργανώνεται μια συναυλία ενός από τα τοπ συναυλιακά ονόματα, όπως είναι οι AC/DC, METALLICA, STONES, MADΟΝΑ, U2, όνομα που αν δεις στο εξωτερικό σεπόλεις με το μισό πληθυσμό της Αθήνας όπως Πραγα,Σπλίτ,Όσλο για 2 βραδιές, Ζυρίχη κλπ κλπ γεμίζουν στάδια, ενώ στο Μπουένος Αιρες γέμισε την αρένα για 9 βράδια σπάζοντας το ρεκόρ της Μαντόνας (και που τα εισοδήματα είναι πολύ χαμηλότερα από εδώ), και εδώ που κάνει την χάρη που έρχεται (πόσοι έρχονται στην Ελλάδα άραγε;) και δεν μπορείς να γεμίσεις ένα γήπεδο; ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ και δεν είναι μόνο θέμα εταιρείας αλλά πολιτισμού. Πόσο ακόμα όταν είναι η τελευταία τουρ της καριέρας του.

2. Μια ετιαρεία σαφώς πρέπει να κυνηγά το κέρδος, ειδικά στην Ελλάδα με τους υψηλούς φόρους, το χαράτσι της ΑΕΠΙ (κάπου 10% στο κόστος των εισητηρίων) και ένα σωρό άλλες ανωμαλίες που αυξάνουν το κόστος μια συναυλίας. Το έχουμε σκεφτεί αυτό;

Λογικό είναι, δεν αγόρασε ο κόσμος εισητήρια άρα αλλάζει το venue, προσωπικά έχω πάρει 2 εισητήρια και θα πάω να τον δω όπως το 2006 και το 2011 δεν τίθεται θέμα. σίγουρα θα ήθελα το ΟΑΚΑ αλλά τι να κάνουμε…ίσως αν έπεζε ο Βέρτης να γέμιζε το ΟΑΚΑ.

Επειδη μιλησα πριν λιγη ωρα παλι με φιλο δικηγορο, δεν υπαρχει καμια νομικη φορμουλα εκ μερους τους, για τις περιπτωσεις του Waters και των Clutch.
Συγκεκριμενα, υπαρχει καταχρηστικη ασκηση στους ορους συναλλαγων.
Μου εδωσε αυτο εδω:
http://www.synigoroskatanaloti.gr/docs/law/gr/N_2251_1994_final_3587_2007.pdf
Και πιο συγκεκριμενα, πολλαπλες παραβιασεις στα αρθρα 1 και 2.
Οι λογοι οπου συνεχιζουνε ολοι αυτοι, δυστηχως ειναι αρκετοι. Δεν υπαρχει ομως απολυτως κανενας λογος για να μην το κυνηγησει μεσω διαφορων οργανων και αρχων ομως.

http://www.youtube.com/results?search_query=20+χρονια+φοιβος+οακα&oq=20+χρονια+φοιβος+οακα&gs_l=youtube.3...2040.5124.0.5954.8.8.0.0.0.0.306.1866.0j3j4j1.8.0...0.0...1ac.1.11.youtube.kBtiZsQ4Xs4

πρέπει να ναι το 1000στό τοπικ συναυλίας που γίνεται μαλακία και φυσικά εκφράζονται το άκρα:

1. Φταίει ο διοργανωτής (ή ο καλλιτέχνης), και δεν έχει δικαίωμα να αλλάξει ούτε το χρώμα της αφίσας (ή αν το κάνει να ρωτήσει εμένα πρώτα να του πω που ξέρω)… και στην τελική χάρη του κάνω που πάω και να χρεοκοπήσει αυτός για να δω εγώ αυτά που θέλω στην τιμή που θέλω και στο μέρος που θέλω (και μερικές φορές να μπαίνω και τζάμπα γιατί γαμάω)…

2. Φταίει ο κόσμος που είναι βλάκας και ακούει μόνο μπουζούκια και πιξλαξ και χάρη μας κάνουν αυτοί που έρχονται και έλεος που δεν κάναμε σολντ άουτ σε ο,35μs… και πια κρίση τώρα, στο εξωτερικό του θυσιάζουν βρέφη στα πόδια τους για να παίξουν παρόλο που αυτοί δεν έχουν να φάνε…

πότε θα καταλάβετε ότι κάπου στη μέση βρίσκεται το θέμα… όλοι έχουν βάλει το χέρι τους στην κατάσταση αυτή…

Στην συγκεκριμενη συναυλία έβαλαν την σκηνη μπροστά από την εξέδρα των επίσημων και με το ζόρι γέμισε 2-3 θύρες, η μεγαλύτερη απάτη συναυλίας που έγινε ποτέ…παίζει και να είχαν κοπεί μόνο 1000 εισητήρια με το ζόρι.

πάντως το χειρότερο είναι για κάποιους από μακριά που έκλεισαν εδώ και καιρο… αεροπορικά και ξενοδοχεία! πράγματι θα ήταν καλύτερη επιλογή το εξωτερικό αλλά το ΟΑΚΑ φάνταζε καλή / μεγάλη εμπειρία ρε… κρίμα! και $$$

κοιτα, δεν ειναι τοσο τρελες οι απαιτησεις του κόσμου! Τα φυσιολογικά ζητάει που υποτιθεται ειναι αυτονόητα! Εύκολη πρόσβαση στον συναυλιακο χώρο, ανθρωπινος συναυλιακος χωρος με εξαερισμο και τα συναφη,ενα λογικης διάρκειας σετλιστ απο την μπάντα και μια ευκολη έξοδος απο τον συναυλιακο χώρο! Τώρα αν ο διοργανωτης δεν πληρει τίποτα απο αυτα και εχει και υψηλη τιμη εισητηρίου, ας μην απορει γιατι μπαίνει διαρκως μέσα!

Ο κόσμος φταίει καταρχας που δεν απαιτει τα αυτονόητα και συνεχιζει να ειναι πρόβατο! και μετα συνεχίζει πάλι να κλαίγεται!

σίγουρα το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης το έχει ο διοργανωτής αλλά στην τελική έχουμε τις εταιρίες που μας αξίζουν…
Γιατί δλδ τόσα χρόνια δεν έχει βρεθεί μια “σωστή” εταιρία που να μας δίνει όλα τα αυτονόητα χωρίς γκρίνια…??

btw περιμένω να βγει ενας ρε γμτ και να πει “ναι γαμώ την τρέλα μου με έσωσε η αλλαγή και η μεταφορά”… κανένας μαλακασιανός (ή μαλακασιώτης) τουλάχιστον…

Μα και να τον βολεύει η αλλαγή ημέρας και χώρου, πρέπει να τον βολεύει που ενδεχομένως θα είναι αναγκασμένος να είναι όρθιος ενώ στο ΟΑΚΑ θα ήταν καθιστός;

Υπαρχουν αξιοπρεπεις εταιριες που σεβοντε την εμπιστοσυνη του κοινου. Απλα δυστηχως ειναι η εξαιρεση και οχι ο κανονας. Και επειδη ο κοσμος θελει να δει μια φορα το χρονο το “μεγαλο ονομα” / πακετο συγκροτηματων, απο οτι να παει σε “μικροτερες” συναυλιες, αυτοι δυστηχως πολλες φορες μπαινουνε μεσα.
Κατα τα αλλα, υπαρχει μπολικος κοσμος που την βρισκει να υποφερει και να διαμαρτυρεται, δεν μου κανει πλεον τοσο εντυπωση που συνεχιζουνε να πηγαινουνε σε συναυλιες της dids. Ο μαζοχισμος αλλωστε ειναι αναγνωρισμενη ψυχολογικη παθηση.