Kόσμος:Με πρόχειρο υπολογισμό ήταν κοντά στισ 25.000(ντροπή)
Ηχος:ο καλύτερος σε συναυλία στο οακα
Πολλοί τζαμπατζήδες θυμούμενοι την περσινή “ελέυθερη είσοδο” στους πεπερς ξενέρωσαν με τη θέα των τουρνικέ,υπήρχαν βέβαια κάτι λαμόγια που σε έβαζαν στη συναυλία με τα μισά λεφτά.
Όσοι είδαν το show πρώτη φορά έμειναν μαλάκες,όπως όλοι μας πριν 2 χρόνια.Μακαρι να είναι καλά ο waters να κάνει και καμιά wish you were here περιοδεία.
Το τείχος γκρεμίστηκε και μαζί του πήρε και την συναυλιακή χρυσή εποχή που οφείλεται σε έναν γίγαντα.Νίκο Λώρη,σε ευχαριστούμε!
Ναι, αλλά στο Vera.
Δεν ξερω τι να πρωτο γραψω . Πραγματικα. Οτι εκλεγα σαν μικρο κοριτσακι ολοκληρο παλικαρι που λεει και η μανα μου. Προσπαθοντας να κρατηθω , αλλα τελικα χωρις να τα καταφερω στο comfortably numb στο σημειο που σπαει το τοιχος . Πραγματικα συναυλια που θα την λεω στα παιδια μου . Και που να το ηξερα. Εσκασα εκει γιατι ολοι μου ελεγαν να παω , ηξερα και 7-8 τραγουδακια αλλα αυτο δεν υπηρχε.
Έχοντας ήδη παρακολουθήσει το The Wall 3 φορές (1 Λονδίνο, 2 Αθήνα) τα συναισθήματα παραμένουν τα ίδια…ανατριχίλα με απλά λόγια. Η χθεσινή βέβαια εμπειρία, ήταν πρωτόγνωρη, μιας και έχοντας μαζί μου την 7χρονη κόρη μου, και εξηγώντας της το concept, πιστέυω ότι της προσέφερα κάτι που θα το καταλάβει όταν μεγαλώσει.
Η πλήρης απογοήτευση ήταν το meet’n’ greet. Με τα παιδιά που είμασταν μαζί, τα είπαμε. 1 λεπτό όλο κι όλο, με όλους, με φωτογραφική μηχανή δική μας (organize yourselfs so you get the foto via e-mail!!!), κι αν δεν ήταν και η μικρή να κάνει το καλαμπούρι του, στεκόμενος μπροστά της θα ήταν μικρότερο.
Anyway…
Όλα τα λεφτά, η κόρη μου. Μόλις βγήκε η φότο και μας χαιρέτησε με μια απορία λέει…“Αυτό ήταν όλο;”
Α-Ν-Α-Τ-Ρ-Ι-Χ-Ι-Λ-Α !!! Σ-Υ-Γ-Κ-Ι-Ν-Η-Σ-Η !!! Τι ήχος ήταν αυτός !!! ROGER σε ευχαριστούμε…
Απλά δεν υπήρχε… Τί να πρωτοπείς για την συναλία και τον καλλιτέχνη. Το meet and greet ήταν λίγο μούφα αλλά από το τίποτα, ήταν προτιμότερο. Floydized, χάρηκα πολύ που τα είπαμε ! Κακώς το meet and greet το έκαναν στο διάλλειμα. Μετά έπρεπε να τρέξω πίσω να ξαναπιάσω τη θέση που είχα με ότι συνεπάγεται αυτό για τους άλλους που πατούσα!
Να κάνω ένα μικρό σχόλιο μονάχα. Έχω την αίσθηση ότι παρόλο που είναι πολύ πιο εντυπωσιακό σε στάδια, σε κλειστό χώρο είναι πιο άμεσο και επιτρέπει περισσότερη συγκίνηση.
Είμαι τυχερός που μένω στο εξωτερικό και θα έχω την ευκαιρία να τον ξαναδώ στο wembley, και εύχομαι να μου κάνει το δώρο επιτέλους και ο αγαπημένος Gilmour καποια εμφάνιση στο comfortably numb… και μετά ξύπνησα…
ωραιοι!!! Περιμενω και εγω πως και πως να τον δω Πραγα η Βιεννη!
- το γελοιότερο pitch A που έχω δει ποτέ μου… πραγματικά λυπήθηκα όσους καημένους πλήρωσαν εισιτήριο γι’αυτό…
- (δι)οργάνωση για άλλη μια φορά απίστευτη… έστελναν τον κόσμο του pitch A πέρα δώθε στο διάδρομο για να πάει σε μια τουαλέτα, μέχρι που φράκαραν σαν τα πρόβατα, και τσακώνονταν οι σεκιουριτάδες με τον άγγλο παραγωγό…
τρίτη φορά που το είδα, και νομίζω πως ήταν στο ίδιο ακριβώς σημείο, ούτως ή άλλως είναι κολλητά αυτά τα δυο…
seriously now…??? #-o
Διάβασα κριτικη απο την νεοναζιστική φυλάδα ΤΟ Πρώτο Θέμα, τους χάλασε μάλλον η συναυλία…ας πρόσεχαν που ήθελαν και τζαμπέ είσοδο…ελπίζω του χρόνου να τον δούμε ξανά δεν τον χορταίνω.
Έχοντας δει την παράσταση (sic) 2 φορές το 2011 και χθες, έχω να πω το εξής:
Το The Wall πιάνει το 100% μόνο σε ανοικτά στάδια. Τέλος.
επίσης, άδειο το μαγαζάκι…
(φώτο αλιευμένη από fb)
Για άλλη μια φορά βιώσαμε μοναδικές και ανεπανάληπτες στιγμές, πιθανότατα η τελευταία φορά που είδαμε τον Roger πάνω στην σκηνή. Και που ήξερα επακριβώς το τι κομμάτι θα παιχτεί και με τι σκηνικά θα παιχτεί αυτό δεν έλεγε τίποτα, η ανατριχίλα ήταν μόνιμη και ανυποχώρητη. Κρίμα για την μέτρια προσέλευση του κόσμου, αλλά όταν έχεις το live κλεισμένο εδώ και 7 μήνες και το διαφημίζεις 10 μέρες πριν καλά να πάθεις κύριε Λώρη…
δε νομίζω ότι δε διαφημίστηκε κιόλας, έπαιξε πολύ και στα ΜΜΕ και παντού…
έβαλε το χεράκι του και ο θείος με τα χρυσάβγουλα…
Δεν λέω ότι δεν έπαιξε στα ΜΜΕ, αλλά το πολύ τις τελευταίες 2 εβδομάδες…
την ειδα και εγω, μετα στο μπροστα και αριστερα γεμισε αφου οι περισσοτεροι ειχαν παει απο τα δεξια και ο roger πηγαινε συνεχεια αριστερα, οποτε στο δευτερο μισο το αριστερο μερος ειχε κοσμο
δεν της φταίει η διαφήμιση τέτοιας συναυλίας στο να μην έχει κόσμο… άλλα της φταίνε…
Ο ήχος ήταν απλά συγκλονιστικός. Δέκα κλάσεις πάνω από τον αντίστοιχο στο show για τους κλειστούς χώρους. Τα projections ήταν 100 κλάσεις πάνω από τα αντίστοιχα στο show για τους κλειστούς χώρους, έστω και αν ένα μέρος αυτών ήταν προβιντεοσκοπημένα και αναπόφευκτα υπήρξαν κάποια ζητήματα συγχρονισμού. Αλλά ποιος ασχολείται με αυτά.
Για μένα προσωπικά, μολονότι έχω δει τον Waters και στο In the Flesh Tour και στο Dark Side of the Moon Tour αλλά και το Wall άλλες τρεις φορές και εντός και εκτός, η χθεσινή παράσταση ήταν ό,τι καλύτερο έχω παρακολουθήσει ποτέ, από κάθε άποψη. Αν έπρεπε να αναδείξω το κορυφαίο στοιχείο της χθεσινή βραδιάς, με δυσκολία αρκετή, θα ξεχώριζα τον απίστευτο τετραφωνικό ήχο. Ηχεία υπήρχαν σε κάθε γωνιά του σταδίου. Και τυφλός να ήσουν, που λέει ο λόγος, άξιζε απόλυτα η χθεσινή βραδιά μόνο και μόνο για να νιώσεις αυτόν τον ήχο.
Θα διαφωνήσω με τους από πάνω σχετικά με την προσέλευση του κόσμου. Τηρουμένων των αναλογιών την βρήκα ικανοποιητική. Με μια πληρότητα στις κερκίδες και στην αρένα γύρω στο 55-60% (κάπου εκεί το υπολογίζω) εκτιμώ ότι σίγουρα είχε κοντά στους 50.000 θεατές. Προσοχή όχι εισιτήρια, θεατές. Ο συγκεκριμένος χώρος για να γεμίσουν τα 2/3 των κερκίδων που δίνονται στο κόσμο και όλη η αρένα (ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο) θα έπρεπε να κοπούν 100.000 εισιτήρια. Από την αίσθηση που πήρα και από χαμηλά και από ψηλά υπήρχε μια πληρότητα στις κερκίδες και στην αρένα γύρω στο 55% και γι αυτό φαινόταν ψιλοάδειο. Αυτό, όμως σημαίνει ότι ο κόσμος πρέπει να ήταν γύρω στους 50.000. Αν έχει κάποιος έγκυρες πληροφορίες ας τις μεταφέρει, έτσι από ενδιαφέρον.
Ήμαστε και εμείς εκεί, λοιπόν. Ο θείος Roger, με τα σπαστά ελληνικά του, έκανε και πάλι το θαύμα του. Συγκίνηση, ανατριχίλα, έπος είναι τρεις μόνον από τις λέξεις που βλέπω παντού σήμερα και αυτό τα λέει όλα.
Καλημέρα.
γιατί φυσικά χάρη στην Ελλάδα έγινε [B][U]και [/U][/B]το the wall !!! :lol::lol::lol::lol::lol:
Και θυμάμαι κάτι Άγγλους μεθύστακες στη Φρεαττύδα, αλλά νόμιζα ότι ήταν ο στόλος. Ήμουν και μικρό παιδί τότε…