Roger Waters The Wall Live-OAKA Basketball Arena 8 & 9 & 12 July

έχεις ένα point σίγουρα.
Σχετικά με αυτό :

[SPOILER]Tο 2006 ήταν πιο “συναυλία” ,άλλωστε πέρα απο την παρουσίαση του Dark Side είχε παίξει και τραγούδια απο άλλους δίσκους Floyd ,αλλά και απο τους δικούς του (…έχει κολήσει το μυαλό μου και δεν μπορώ να θυμηθώ το τραγούδι απο το Amused To Death) .
Σε αυτό βοηθούσε το album (το μουσικό μέρος , αριθμητικά πιο λίγα τραγούδια κλπ) , ενώ αντίθετα το The Wall στέκεται μόνο του.
Και εγώ νομίζω οτι το The Wall ενισχύεται και απογειώνεται απο το οπτικό μέρος (γιατί μεταξύ μας μουσικά ,οι περισσότεροι μετα βίας το βάζουμε στο top-3 ever Floyd δίσκων ως αυτόνομη ξεχωριστή μουσική οντότητα).

Η πραγματικότητα είναι οτι μπορεί το The Wall να δημιουργήθηκε ως ένα LP ,αλλά η πλήρης έκφανσή του είναι το visual μέρος + το audio μέρος.[/SPOILER]

Σχετικά με το live :
Ναι είναι απο τα καλύτερα μουσικά γεγονότα που μπορεί να βιώσει κανείς .
Όσοι μπορείτε να πάτε και σας εμποδίζει μόνο το οικονομικό ,τηλεφωνείστε, βγείτε ,βρείτε ,πάρτε δανεικά και πηγαίνετε στο OAKA.
Αλήθεια ποιοι άλλοι μουσικοί μπορούν να αναπαράγουν τέτοιο πράγμα?
Είναι μοναδικό γεγονός.

Θα το κουβεντιάζουμε για καιρό.

Τελεια 1000% εμπειρια συναυλιακη και θεατρικη. Ειναι φοβερο συναισθημα να ζεις την εφηβεια σου των 80s ξανα. Ωραια και η μαγνητοσκοπημενη εισαγωγη του Roger ευχαριστωντας μας εκ των προτερων. Και φυσικα το κυβερνητικο συνθημα θα μεινει στην ιστορια. Τελεια ολα!

Καθισαμε στο κατω διαζωμα 2 ζωνες πριν το κεντρικο και στις αρχες των κιτρινων καθισματων. Τελεια οπτικη γωνια και ο καλυτερος ηχος μακραν που εχω ακουσει υστερα απο 30+ χρονια σε συναυλιες. Αξεχαστα τα παντα και μην ακουσω οτι οι κερκιδες ηταν ξενερωτες… Απιθανος παλμος και ορθιοι στα βασικα σημεια!!:slight_smile:

Παρκινγκ τελειο εντος (πηγαμε 7.20μμ) και αποχωρηση αμεση χωρις καμια ουρα. Μετα πηγαμε στη Βελανιδια για τυροπιτες στο Χαλανδρι και μας ρωτησε η υπαλληλος απο που ειναι ολοι αυτοι με τα βραχιολακια που ερχονται για φαγητο…

Μπυρες 3 Ευρω, πατατακια 3 ευρω, νερο (κρυο) 0,5 ευρω.

…δυσαρεστα: ξαφνικα εφαγε καποιος στον ωμο μπουκαλι νερου γεματο απο παγο που μαλλον γλιστρησε απο το ανω διαζωμα. Χαμος. Και εσπασε και μια θεση με αποτελεσμα να ψιλοτραυματισθει η καθημενη και ηρθε και γιατρος. Επισης απο το διαλειμμα αρχισε και το κωλοτσιγαρο. Οι περισσοτεροι βγηκανε εξω στην αρχη αλλα μετα το γ***νε. Γελοιο θεαμα με ακομη και 50δες να το κρυβουν σαν να ειναι σε σκοπια στο στρατο.[-X Ξεχεσα κανα δυο. Μα, τελικα θελουνε τον μπατσο να τους βαραει για να καταλαβουνε. Ας μη χαλαω το vibe παντως. Ηταν ΤΕΛΕΙΑ.

Επαναληψη σημερα και Τριτη απο το Ανω διαζωμα.

νοιωθω δικαιωμενος που εκαψα τους περπλ για 2η στο roger… του πουστη θα τους δω αλλη μια, ΑΥΤΟ ομως δεν το ξαναβλεπεις…

λεω εδω στο στρατοπεδο στους “δικους” μου (μουσικα) τι ειδα χτες κ χτυπανε το κεφαλι τους κ ψαχνονται μηπως βρουν κανα εισιτηριο…

@ασταλδο: πως να βγεις με τοσα που βλεπεις…:stuck_out_tongue:

δεν εχω να πω κάτι για το χθεσινό περισσότερο από ότι έχει λεχθεί μέχρι στιγμής. μετά και την συναυλία της τρίτης φοβάμαι ότι τιθεται ένα οριακό σημείο για μένα στις σχέσεις μου με τις συναυλίες όπως και για πολύ κόσμο ακόμα. Το μόνο που θα ζητούσα είναι αν έχει την καλοσύνη καποιος παλιός να προβεί σε μια σύγκριση pink floyd '89- roger waters 2011. Μόνο αυτό το ερώτημα με απασχολεί πλέον…

Ομολογω οτι οσες φορες προσπαθησα να ακουσω Floyd με πολλη προσοχη, δεν τα καταφερα. Αλλο πραγμα ομως να μην εισαι φανμποης κι αλλο να μην σεβεσαι… Ο σεβασμος προς αυτη τη μπαντα ειναι δεδομενος και απο χθες ειναι τεραστιος τοσο προς το εργο που παρουσιασε ο Waters, οσο και προς τον ιδιον.

Ηταν μια συγκλονιστικη παρασταση, προσπαθουσα να πιασω καθε λεπτομερεια και μπαινει στην κατηγορια των λιγων συναυλιων της ζωης μου στις οποιες ειπα “αξιζε και το τελευταιο λεπτο” (οικονομικα και χρονικα). Υπηρχαν στιγμες που αναρωτηθηκα, μαλιστα, ποσο διαολο να κοστισε αυτο το πραγμα για να αρκουν τα χρηματα που πληρωσα ωστε να αποζημιωθει η παραγωγη… Τοσο “φτηνο” μου φανηκε το εισιτηριο!

Ειναι κριμα που δεν μπορω να τους δω και αποψε, ενω την Τριτη συμπιπτει η συναυλια με τους Sister. Επισης κριμα… Επαναλαμβανω οτι δεν ειμαι φανμποης σε καμια περιπτωση, αλλα το χθεσινο βραδυ θα μεινει ανεξιτηλο στη μνημη μου. Ενα μοναδικο σοου, σε συνθηκες “ανθρωπινες” που η Ελλαδα δεν… αντεχει να επαναλαβει. Δεν ειδα φλας κι αν δεν υπηρχαν οι θεριακληδες (το ανεφεραν αρκετοι ηδη) θα ηταν τελεια. Οπως ειπε, επισης, ο τοξικος “αν εχεις τα σωστα μηχανηματα, εχεις και τον τελειο ηχο”… Αυτο τα λεει ολα για την ποιοτητα της χθεσινης συναυλιας και το τι μας προσφερουν αλλοι καλλιτεχνες ή παραγωγές οταν ερχονται στην Ελλάδα.

Tα Vera/Bring the Boys Back Home μαλλον μου προσεφεραν την πιο δυνατη στιγμη του σοου, τα Mother/Goodbye Blue Sky/Hey You/Run Like Hell ηταν ανυπερβλητα και το Comfortably Numb με αφησε με το στομα ανοικτο.

Για το τελευταιο πρεπει να πω οτι παντα μου φαινοταν κουτο να αναφερεται (οπως εχω διαβασει στο φορουμ κι αλλου) ως το “καλυτερο σολο ολων των εποχων”, ομως στο λαιβ ηταν συγκλονιστικο απο καθε αποψη. Τα βιντεο, ακομα και ο δισκος, δεν μπορουν να προσδωσουν τη δυναμη που βγαζει ζωντανα αυτο το τραγουδι. :respect:

[SPOILER]

Η “μεταφραση” του αριστερου τμηματος του τειχους αλλαζε φυσικα σε καθε χωρα. Εψαξα λιγο σε αλλες συναυλιες και ειδα οτι, οπου ηταν δυνατο, το μνμ που εμφανιζοταν σχετιζοταν με καποιο τοπικο πολιτικο γεγονος. Ετσι, για παραδειγμα, στην Πολωνια αφορουσε ενα μπινελικακι που εριξε ο πρωην προεδρος της χωρας σε εναν πολιτη το 2002 και το συνθημα του τειχους σχετιζοταν με την ατακα που χρησιμοποιησε. Αντιθετα, στη Νορβηγια ηταν ενα απλο “ikke faen” που μεταφραζεται σε ενα απλο “Hell, no”, ενώ κατι αντιστοιχο υπηρχε στη Ρωσια.[/SPOILER]

Δηλαδη απο πανω διαζωμα εβλεπες καλα;

Ίσως καταλαβαίνω το post του awake, αν και ήθελε θάρρος για να γραφτεί. :stuck_out_tongue:

Ήταν το κάτι άλλο το show, ναι, να μην ξαναγράφω τα ίδια. Δεν πίστευες τι έβλεπες σε σημεία. Το όλο στήσιμο, οι εικόνες, τα εφέ, σε συνδυασμό με τα τραγούδια σε έκαναν απλά πιο πλήρη στη σχέση σου με το ‘‘The wall’’ απ’ ό,τι ήσουν πριν που είχες ακούσει μόνο το C.D. και είχες δει μόνο την ταινία.

Πάμε και σε παραλειπόμενα τώρα, γιατί κάτι ‘‘μα πως γινεται να ασχολείστε με αυτά ενώ έχετε δει το ‘‘The wall’’’’ δε μου λένε μία.

Καταρχήν και επειδή ρωτάνε πολλοί, για κινητά υπήρχε μηδαμινός έλεγχος. Όλα αυτά τα προφητικά πριν τη συναυλία που λέγανε για αιμοσταγείς securit- άδες του Roger που θα μας έκαναν φύλο και φτερό ήταν μπαρούφες. Αλλά ο κόσμος συμπεριφέρθηκε ΟΚ, εκεί που ήμουν εγώ τουλάχιστον δεν είδα ούτε ένα κινητό στον αέρα, ούτε μύρισα τσιγάρο.

Αυτοί που ήταν πάνω διάζωμα και λένε με περίσσεια μαγκιά ότι ‘‘εγώ ήμουν όρθιος και στ’ αρχίδια μου που μου την έλεγαν οι από πίσω’’ ή ‘‘τι μαλάκες ήταν αυτοί που φώναζαν να κάτσουμε κάτω’’, ας κάνουν μία προσπάθεια να στροφάρει λίγο ο εγκέφαλος και μετά να σκέφτονται λίγο παραπάνω αν είναι ωραίο να σηκώνεται μία ολόκληρη εξέδρα επειδή ΕΣΥ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ θες να σηκωθείς όρθιος. Πόσο κόλλημα στον εγκέφαλο πια; Μ’ αρέσει κιόλας που κάποιοι γούσταραν που το έκαναν κι έτσι.

Ο ήχος εννοείται ότι δεν ήταν ο καλύτερος που έχω ακούσει σε συναυλία, ήταν απλά καλός. Α, και δεν έβλεπες από παντού καλά, κάτι που δεν το περίμενα γενικά, π.χ. όσοι ήμασταν άνω διάζωμα, μας έκρυβε στον καθένα από κάτι τα ηχεία που βρισκόταν στο κέντρο πάνω απ΄τη σκηνή. Π.χ. εγώ εκεί που έκατσα δεν έβλεπα ολόκληρο το κεντρικό video wall, αλλά ΟΚ, μικρό το κακό.

Κατά τ’ άλλα, ήταν το κάτι άλλο. :slight_smile:

Εγώ πάντως εκεί που ήμουνα έβλεπα τα πάντα εκτός απο 2-3 τούβλα από τα 123172893 που τα έκρυβε ο προτζέκτορας. Κλαιν δλδ

είμαι πολύ ‘‘λίγος’’ για να σχολιάσω αυτήν την συναυλία-παράσταση, δύσκολο να ξαναβιώσω τόσο έντονες στιγμές σε live…

[SPOILER]…και επιτέλους ηθική δικαίωση για το φιάσκο του Ζάγκρεμπ[/SPOILER]

Πάλι πάνω στον Jonkyr έπεσα, χαχα.
Αυτά που είπε ακριβώς… Ούτε εγώ είμαι φανμπόης και ούτε θα γίνω ποτέ. Αμφιβάλλω αν έχω ακούσει πάνω από τρεις φορές το The Wall στη ζωή μου και όσες φορές αποπειράθηκα να ακούσω διάφορα, απέτυχα μετά πολλών επαίνων. Άλλο αυτό και άλλο το χθεσινό θέαμα.
Δεν υπάρχουν και πολλά να πούμε για ότι είδαμε. Ασύλληπτο θέαμα, εκπληκτικό στήσιμο, τέλειος ήχος. Απλά όσοι μπορείτε να πάτε και το σκέφτεστε, κάντε το παιδιά. Η εμπειρία είναι μοναδική.
Ήταν η πρώτη διεθνών προδιαγραφών συναυλία (αν μπορεί να το πει κανείς συναυλία)σε κλειστό χώρο στην Ελλάδα.

Για τις λεπτομέρειες του σώου, όλοι έχουν πει όσα θα έλεγα, λίγο ως πολύ.
Τελειώνω λέγοντας ότι δεν είναι η καλύτερη συναυλία που έχω δει. Σίγουρα όμως είναι το καλύτερο “πράγμα” που εχω δει…

Λεπρέ Χριστέ, σε ποια συναυλία έχεις ακούσει καλύτερο ήχο;

Δεν αμφιβάλλω, απλά είμαι περίεργος.

Δεν ξέρω που καθόνταν ο καθένας,αλλά όποιος ήταν αρένα δεν πρέπει να μιλάει για ήχο.
Σίγουρα ήταν λίγο πιο "τσίτα’ λόγω και μαγνητοσκόπησης,πράγμα που το βρίσκω και λογικό,αλλά ήταν ΑΨΟΓΟΣ.Κυριολεκτικά,ούτε στιγμή.
Δεν ξέρω άλλη συναυλία όπου άκουγες τέτοιο πράγμα.
Εντάξει για πάνω διάζωμα δεν ξέρω τι και πως άκουγες,θα πάω σήμερα να δω και θα γράψω

Και γενικά ας το καταλάβουμε,ΔΕΝ ήταν συναυλία,ήταν μία παράσταση

παιδιά, να ρωτήσω τι επαιξε με τα κινητά μια στα γρήγορα γιατι δεν θέλω να διαβάσω τίποτα, εννοω επιτρέπονταν ή τίποτα?

Κανενας που να πηγε απο νωρις να μας πει τι επαιζε με τον κοσμο απο εξω; δηλαδη κατα τι ωρα πρεπει να παμε για να μαστε σχετικα μπροστα;…

Πολύ χαλαρός έλεγχος αλλά είχε και τυπάδες μέσα που ψάχνανε. Αν σε έβρισκαν τα πήγαινες σε συγκεκριμένα σημεία φύλαξης και τα έπαιρνες μετά το live. Σημεία φύλαξης υπάρχουν και απ’έξω

Είχε κόσμο από νωρίς, αλλά όχι πάρα πολύ.

Επίσης να πω ότι οι πόρτες άνοιξαν 7 παρά και μάλιστα πρώτα για κάτω διάζωμα και μετά από κανα 10λεπτο για τους υπόλοιπους.

Για να πιάσεις καλή θέση στο πάνω διάζωμα δε χρειάζόταν να είσαι απ’ τους πρώτους που θα μπεις, αλλά όχι και μετά από πολλή ώρα.

Επισης, να ρωτησω και εγω κατι. Merchandise? Σε τι τιμες παιζουν οι μπλουζες?

το δικο μου δεν εχει καν καμερα λες να χω προβλημα? :stuck_out_tongue:

35 τα οφισιαλ ακουσα!

Porcupine Tree στο Principal π.χ. Πάντως λογικά παίζει ρόλο και το που είσαι, που είπε και ο Floydized. Μάλλον όσοι θα πάνε σε περισσότερες από μία συναυλίες και σε διαφορετική θέση θα μπορούν να είναι πιο αντικειμενικοί.

Δε λέω ότι ήταν κακός ο ήχος, ε. Μια χαρά ήταν. Αλλά όχι ο τέλειος που λέτε όλοι, ή τζάμι, κρύσταλλο κλπ. Αλλά ξαναλέω ότι ήμουν άνω διάζωμα.