Στην Αθήνα όμως υπήρχε! Άρα ο Waters χρησιμοποίησε κάτι που ο ίδιος είχε απαγορέψει :-s
Μόνο σε εμένα δεν φαίνεται λογικό αυτό; :-k
Στην Αθήνα όμως υπήρχε! Άρα ο Waters χρησιμοποίησε κάτι που ο ίδιος είχε απαγορέψει :-s
Μόνο σε εμένα δεν φαίνεται λογικό αυτό; :-k
Οχι ειπα οτι στο επισημο channel του στο youtube (Rogerwaterschannel) εχουν ανεβει .η απο τον ιδιο η απο την παραγωγη η απο οποιοδηποτε αλλο που εχει το δικαιωμα να ανεβασει video σε αυτο το καναλi…Δεν ειπα κατι για επισημο video.
Α OK είμαι βλάκας !!! :p:p:p:p
Κανείς που να πήγε και κάποια από τις άλλες 2 μέρες να μας πει αναλυτικά διαφορές στο live ???
:p:p:p :p:p
Λοιπόν να πω και εγώ δυο λογάκια για το χτεσινό live.
Κατ?αρχάς να ξεκαθαρίσω ότι δεν είμαι φαν των Pink Floyd. Ούτε μου αρέσουν, ούτε δεν μου αρέσουν. Ένα ενδιάμεσο πράγμα. Τους παραδέχομαι για την τεράστια πρωτοτυπία και το ιδιαίτερο στυλ που ξεχωρίζει. Ωστόσο είμαι φαν της πιο heavy σχολής, βλέπε Black Sabbath, Deep Purple, Judas Priest, Iron Maiden, κτλ κτλ.
Επίσης να ξεκαθαρίσω ότι πήγα μονάχα στην χτεσινή συναυλία και δεν έχω εικόνα των άλλων 2 που έγιναν, μόνο από όσα διάβασα εδώ στο forum.
Η χτεσινή συναυλία, ή πιο καλά η χτεσινή rock παράσταση ήταν ένα υπερθέαμα. Εξαιρετικά εφέ, εξαιρετικό στήσιμο, ο καλύτερος ήχος μακράν που έχω ακούσει σε live. Και από άποψη καθαρότητας αλλά και το εκπληκτικό surround έπαιξε τον ρόλο του. Πολλά στοιχεία θεατρικότητας που έδιναν άλλη διάσταση σε αυτό που βλέπαμε και ακούγαμε.
Γενικά δεν θέλω να πω πολλά πράγματα γιατί τα λόγια περιττεύουν. Ίσως γενικά το μεγαλύτερο μουσικό θέαμα στα χρονικά. Βέβαια δεν είχε τόσο το feeling που ζητάω εγώ από μια συναυλία για να περάσω καλά. Προτιμώ τον παλμό που υπήρχε στην φετινή συναυλία των Priest π.χ. αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.
Σε αυτό το σημείο θέλω να σταθώ λίγο στην συμπεριφορά του κόσμου, που τηρουμένων των αναλογιών μου φάνηκε απαράδεκτη. Πάρα πολλά κινητά, υπερβολικά πολύ τσιγάρο, μεγάλο καφριλίκι. Ήμουν κάτω διάζωμα και είχα καλή εικόνα της αρένας στο σύνολό της. Στην αρχή ειδικά του live γινόταν χαμός από κινητά. Στις προηγούμενες 2 συναυλίες διάβαζα για 10 κινητά σε όλη την διάρκεια της συναυλίας. Το χτεσινό ήταν 100x.
Οκ, και εγώ πήρα μαζί μου κινητό αλλά το είχα κλειστό μέσα στην τσάντα μου και δεν διαννοήθηκα καν να το χρησιμοποιήσω για να τραβήξω το οτιδήποτε. Και συνήθως τραβάω 5-10 λεπτά σε κάθε συναυλία.
Ο Ελληναράς κάφρος δεν μπορεί να αποχωριστεί λεπτό το τσιγάρο… Δεν μπορώ να καταλάβω πόσο εξαρτημένος μπορεί να είναι κάποιος που δεν μπορεί από τις 9 ως τις 12 να μην καπνίσει! Ειλικρινά τελείως πρεζάκια, όσο βαρύς κι αν είναι ο χαρακτηρισμός. Καμία σχέση με άλλα live βέβαια, στα οποία επιτρέπεται ο καρκίνος και δεν μπορείς να δεις μπροστά σου από τον καπνό, βρωμάνε τα ρούχα σου και όλο σου το σώμα, αλλά όταν σου έχει πει ο άλλος να μην καπνίσεις, ε άστο βρε αδερφέ! Δεν σου λέει να μην ξανακαπνίσεις για το υπόλοιπο της ζωής σου, για 3 ωρίτσες, πραγματικά έλεος!!!
Συνέχεια ανάβανε αναπτήρες.
Επίσης απαίσια συμπεριφορά προς το προσωπικό. Στον διάδρομο είχαν κατσικωθεί ένα σωρό τύποι και όταν η κοπέλα τους είπε να πάνε στα κίτρινα καθίσματα στο πλάι που μόλις άνοιξαν, οι τύποι την έγραφαν κανονικά μέσα στα μούτρα της… Αν δεν σέβεσαι τον άλλο που σου μιλάει και σου λέει κάτι, τότε τουλάχιστον υπάκουσε τους κανόνες που αναγράφονται στο πίσω μέρος του εισητηρίου για την υπακοή στο προσωπικό ασφαλείας του χώρου.
Γενικά άκουγα από τις κοπέλες εκεί ότι ο κόσμος ήταν σωστότατος στα προηγούμενα 2 live και ότι χτες ήταν κάτι το απίστευτο η αγένεια και η καφρίλα. Μακάρι να ήταν όντως έτσι και να ήταν πιο πολιτισμένο το κοινό στα άλλα 2.
Και κάτι τελευταίο. Δεν ξέρω αν όντως έβαλαν κόσμο από τα πιο φτηνά εισητήρια στο κάτω διάζωμα, αν και το θεωρώ πολύ πιθανό μιας και γέμισε πολύ γρήγορα και πολύς κόσμος με 88άρια δεν έβρισκε να καθήσει. Ωστόσο ρε φίλε, μου έρχεσαι 9:20, πολλοί ήρθαν ακόμα και 21:45, 21:50 και θες να βρεις να καθήσεις κιόλας? Δηλαδή ο άλλος που έρχεται από τις 6-7, μ@λ@κ@ς είναι? Πολλοί βέβαια μπορεί να δουλεύουν και να μην προλάβαιναν, ωστόσο νομίζω ότι οι περισσότεροι είναι κλασικοί ελληναράδες της τελευταίας στιγμής.
Εκ των προτέρων θεώρησα πολύ σωστό που δεν ήλεγχαν στην είσοδο και στεκόντουσαν στην ευθυξία και σοβαρότητα-υπευθυνότητα του καθενός για την συμπέριφορά του στην συναυλία. Αλλά τελικά ο Έλληνας θέλει μπαμπούλα. Σωματικό έλεγχο τύπου φυλακής προκειμένου να μην φέρει κινητό, κάμερες, τσιγάρα και οτιδήποτε άλλο.
Φαίνεται έμαθαν ότι γενικά στις 2 προηγούμενες ήταν χαλαρά σχετικά τα πράγματα και σου λέει ας το ξεμπουρδελέψουμε… Τι άλλο να πω.
Ζητώ συγγνώμη που στέκομαι κυρίως σε αυτό το κομμάτι της βραδιάς αλά απογοητεύτηκα πάρα πολύ από την ασέβεια ενός πολύ μεγάλου κομματιού του κοινού.
Ε, δεν υπήρχε σημαντική διαφορά, τι περιμένεις; Μικροπράγματα του στυλ στο “Outside The Wall” στον στίχο “it’s not easy” είπε στα ελληνικά “δεν είναι εύκολο” και στο τέλος διάβασε ένα ευχαριστήριο κείμενο στα ελληνικά και πάλι. Και τα δύο αυτά την Τρίτη.
Κατά τα άλλα οι διαφορές ήταν στον κόσμο, όπου χθες ήταν με διαφορά πιο ψόφιος (αλλά και πάλι όχι πολύ κακός).
Σε ότι έχει να κάνει με τις κάμερες, νομίζω ότι Παρασκευή και Σάββατο είχαν τις ράγες στο πλάι της αρένας και έναν γερανό πάνω από το κοινό, ενώ χθες είχαν τρεις σειρές από ράγες παράλληλα με τη σκηνή. Μία στα 10 μέτρα από την αρένα, μία στο τέλος της πριν τον ηχολήπτη και μία στην απέναντι της σκηνής κερκίδα
Αυτή ήταν και η μεγάλη μου απορία την Παρασκευή γιατί δεν έβλεπα καμία σταθερή κάμερα στη κερκίδα απέναντι από την σκηνή και αναρωτιόμουν αν για όλα τα μακρινά θα βασίζονταν μόνο στον γερανό…
Σε τετοιες περιπτωσεις , απο την τριτη μερα κρατανε μονο οτι δεν τραβηξαν καλα τις προηγουμενες.
Οταν βγει το dvd/blu ray το 90+% θα αποτελειται απο τις 2 πρωτες μερες.
εκπληκτική εμπειρία η χτεσινή συναυλία. Μετά το show των pink floyd στο ΟΑΚΑ το 1987 (αν θυμαμαι καλα), το χτεσινό με αποτέλειωσε… Χαλάλι τα 65 ευρω… τελεια συναυλία, από όλες τις απόψεις.
βέβαια ορισμένοι αμετανόητοι είχαν κινητά κ τραβούσαν, όπως κ κάποιο άλλοι κάπνιζαν συνεχώς διάφορα “εδέσματα”, λες κ ερχόταν το τέλος του κόσμου ή δεν μπορούσαν να κρατηθούν για 2 ώρες… αχαρακτήριστοι…
το Σάββατο η έκρηξη του τείχους ήταν πιο δυνατή απ’ότι χτες και έτσι κάποια τούβλα έφτασαν στις πρώτες σειρές της αρένας… ήμουν από τους τυχερούς που πήραν ένα κομμάτι χαρτόνι από το τούβλο 
Ναι αλλα μη ξεχνας οτι 2.300 χρονια πριν ειχαμε δημιουργησει τη δημοκρατια, το θεατρο, τη φιλοσοφια κ.α. , αρα εχουμε δικαιωμα τωρα πια να κανουμε οτι θελουμε.
LoL!!!
θα συμφωνουσε μαζι σου ο Ροτζ, σίγουρα!
Σε ο,τι αφορα τις καμερες, για τα close-up πλανα και τα μακρινα που δειχνουν το stage, αυτα τραβηχτηκαν σε ξεχωριστη συναυλια που εγινε χωρις κοσμο!
There’s actually SIX shows in Athens!! they are doing 3 closed set shows and filming all the stage shots and close ups.
Ως σχετικά άσχετος με τη μουσική και το έργο των Pink Floyd, η κριτική σου με καλύπτει πλήρως. Δεν μπορώ να πω ότι ήταν η καλύτερη συναυλία που έχω πάει, αλλά δε μετανιώνω που έδωσα τα λεφτά μου για αυτή την “rock παράσταση”, κάθε άλλο.
Για το κοινό τώρα, όντας στην Αρένα, δεν αντιλήφθηκα πολλά περιστατικά βιντεοσκόπησης, ένα δυο μόνο. Μάλιστα ένας φίλος μου μου είπε ότι μάζεψαν κάποιο παιδί που τραβούσε με την κάμερα. Καλύτερα πάντως που δεν έψαχναν για κινητά και άφηναν στην κρίση του καθενός το αν θα το ανοίξει ή όχι. Δεδομένου μάλιστα των συμπεριφορών που συνήθως αντιμετωπίζουμε στην καθημερινή μας ζωή, μάλλον το κοινό συμπεριφέρθηκε αρκετά ώριμα στο θέμα.
Το τσιγάρο είναι άλλη ιστορία αν και, παραδόξως, δεν μπορώ να πω ότι με πείραξε ο καπνός που ήταν όντως αρκετός. Σε χειρότερο χώρο μάλλον θα ήταν πιο ενοχλητικός.
http://www.youtube.com/watch?v=M_2bc0I4eCQ&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=mbdZKF2nRu8
http://www.youtube.com/watch?v=kd13L7r07og
http://www.youtube.com/watch?v=JHk40vfpWIE
ΒΛΕΠΩ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΡΕΛΕΝΟΜΑΙ ΠΟΥ ΔΕ ΠΗΓΑ ΓΑΜΩ ΤΗ ΠΟΥΤΑΝΑ ΜΟΥ, ΓΑΜΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΓΑΜΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!!
Νταξ o Waters έφτιαξε μια παράσταση την οποία όσοι την είδαμε θα την θυμόμαστε για πάντα. Εκπληκτικός ήχος, άκουγες τα ελικόπτερα και γυρναγες να δεις τι σου ρχεται από πίσω. Οι εικόνες ατελείωτες… το αεροπλάνο που συντρίβεται πίσω από το τοίχος, η μάνα, ο δάσκαλος με την χοντρή ψυχωτική γυναίκα του, η κάμερα, τα συνθήματα, “big mother is watching you”, “ineed”,“capitalism” τα macdonalds , το ισραήλ, το δολάριο, το σφυροδρέπανο και η μερσέντα να πέφτουν από τα βομβαρδιστικά.
Και το τοίχος να υψώνεται συνεχώς μέχρι που έκρυψε τη μπάντα. απλά σκάνε εικόνες συνεχώς στο μυαλό μου και τις αραδιάζω. Dirty women που μετά σαπίζουν , οι εικόνες από την ταινία του alan parker. Το ιπτάμενο γουρούνι . “Όλα θα πάνε καλά,αρκεί να καταναλώνετε” .
Και το ρεζουμε …μιλάμε το πιο άρτιο show που χω δει ποτέ , ΑΛΛΑ δεν ήταν pink floyd. Θα αντάλλαζα άνετα τη χθεσινή εμπειρία με το να έβλεπα τους floyd όταν έπρεπε. Μουσικά, δεν μπορεί να πει κανείς πως οι Kilminster, White δεν το χουν( κάθε άλλο…) αλλά το συναίσθημα του gilmour απλά δεν βγαίνει και αυτό με έκοψε σε σημεία(π.χ. στο comfortably numb). Όπως και να χει όμως, μιλάμε για βίωμα και κλάμα.
[B][SIZE=“3”]BRING THE BOYS BACK HOME![/SIZE][/B]
Δεν ήμουν στις προηγούμενες συναυλίες, μόνο στης Τρίτης, αλλά νομίζω ότι μπορώ να έχω μια ιδέα γιατί ο κόσμος μπορεί να ήταν πιο ξενέρωτος χθες.
Νομίζω ότι η επιτυχία και οι (εκπληκτικές) κριτικες μετά από τις 2 πρώτες μέρες ξεπέρασαν τα (όχι και τόσο στενά) όρια των φαν του συγκροτήματος και της μουσικής με αποτέλεσμα να φέρουν κόσμο μεγάλων ηλικιών και καθόλου εξοικιωμένων με ρυθμικά παλαμάκια πάνω απ’το κέφαλι, τον συμβολισμό του όχλου (με τα δεμένα χέρια) κτλ κτλ.
Αυτό το στηρίζω και στο γεγονός ότι είδα πάρα μα πάρα πολλά άτομα από πολύ μικρότερα από 15 χρονών με γονεις και επισης πολλά άτομα πάνω από 40 που σε καμία περίπτωση δεν μπορούσα να τους χαρακτηρίσω rock for life κατάσταση. 
Επίσης, νομίζω ότι στο παρτ 2 είχε τόσο καπνό (μιας και 100δες κάπνιζαν στο διάλειμμα πίσω από τις κερκίδες μέσα στους κλειστούς χώρους) που γενικώς έριξε πολύ την διάθεση, βιολογικά. Βγήκα από το ΟΑΚΑ κι εγώ κι η κοπέλα μου και ήμασταν σε τραγική κατάσταση νοθρότητας και αφασίας, και φανταστείτε ότι είμαστε και οι δύο καπνιστές.
Τα υπόλοιπα έχουν ειπωθεί, γενικώς με λυπάμαι που ποτέ δεν θα μπορέσω να κατανοήσω και να συλλάβω 100% τους συμβολισμούς και τα μηνύματα που περιέχουν οι στίχοι και η μουσική αυτού του μύθου της μουσικής και της τέχνης.
Υ.Γ.: Μάνο, Άρη, τα κατάφερα. 
Ακριβώς πίσω μου χθες, στο κάτω διάζωμα ήταν ένας ~70άρης με τη γυναίκα του (ίσως) η οποία ήταν αρκετά μικρότερη.
Σε μια φάση λίγο πριν το Another Brick In The Wall Part III τον ακούω να της λέει: κάτσε ν’ ακούσουμε το επόμενο και φεύγουμε.
Και έτσι έγινε, την πούλαραν τα άτομα! Εντάξει, γενικότερα απ’ αυτά που έπιανε τ’ αυτί μου που έλεγαν ήταν εκτός τόπου και χρόνου, σε φάση που σκέφτεσαι ότι μπορεί να τους έβαλαν με το ζόρι μέσα για να γεμίσει.
Και αυτό με τα παιδιά και τους γονείς ισχύει. Πολύς τέτοιος κόσμος χθες.
Άρα θα συμφωνήσω με τον από πάνω, λογικότατο μου φαίνεται να ήταν πιο νωχελικός χθες σε σχέση με την Παρασκευή που ήμασταν οι πιο dedicated ας πούμε.
Imho πάντως, για μένα μια χαρά τα πήγαμε, πρέπει ν’ αγγίξαμε ~45Κ κόσμο σε 3 μέρες, εν μέσω τέτοιας κρίσης, ζέστης, μουσικής αμάθειας, τιμής εισιτηρίων, μηδενικής διαφήμισης από τηλεόραση (που όλοι ξέρουμε ότι είναι μακράν το επιδραστικότερο μέσο μαζικής ενημέρωσης) κ.λπ…
Μην πω ότι δε θα με εξέπληττε να μη μαζευόμασταν ούτε για πλάκα τόσοι.
Thx a lot 8)8)
το τείχος έπεσε θεαματικά σαν το Σάββατο ή σαν την Παρασκευή ??? :-s
Σαν την Παρασκευή και ίσως ακόμα πιο χαλαρά.