Και κάπως έτσι έφτασε στο τέλος της η απόλυτη έκφραση φανμποϋσμού από πλευράς μου. Και τις τρεις μέρες μέσα, παρότι είχα ήδη δει το show μία φορά στην Αγγλία.
Νομίζω η συναυλία που μου άρεσε περισσότερο από όλες (συμπεριλαμβανομένης και αυτής του Μαϊου) ήταν αυτή της Παρασκευής. Ήμουν στις πρώτες σειρές και μπορούσα να δω το χαμόγελο ικανοποίησης στο πρόσωπο του Roger.
Πιστεύω πως το κοινό ήταν πάρα πολύ καλό και όντως δικαιώθηκε η απόφαση του Roger να ηχογραφήσει εδώ. Τουλάχιστον σε σχέση με του Λονδίνου ήμασταν σαφώς πιο ένθερμοι. Βέβαια, μιας και το Σάββατο είδα τη συναυλία στο πάνω διάζωμα, είναι αλήθεια πως εκεί τα πράγματα ήταν πολύ πιο ήρεμα από ό,τι στο κάτω ή στην αρένα. Όπως και την Τρίτη φάνηκε πως είχε αρκετό κόσμο που ήρθε από περιέργεια, αν και πάλι το κοινό έχω την αίσθηση πως ήταν καλύτερο από τις περισσότερες συναυλίες στο εξωτερικό.
Δε συμφωνώ πάντως με τα παράπονα για χθες σχετικά με τις κάμερες: Το θέμα δεν ήταν τόσο το να βγάλει κάποιος βίντεο, αλλά να μην βγάζει με φλας. Και ακόμα και χθες φλας δεν πήρε το μάτι μου. Όσο για το κάπνισμα, δυστυχώς αυτό ήταν κοινό πρόβλημα και των τριών ημερών.
Δεν με καταλαβες. Φυσικα και το σεβομαι, και οντως ουτε που αγγιξα την συσκευη μεχρι το τελος. Αλλα ειναι αληθεια αυτο πυ λεω περι αντιδρασης και ισχυει σχεδον για αλλους. Οταν σου λενε κατι πολλες φορες να μην το κανεις. σε διακατεχει η επιθυμια να το κανεις! Απο την στιγμη που ειναι ενας λογος παραπανω το ντιβιντι, δεν το συζηταω καν.
Roger ελα παλι, σαγαπω οσες παραξενιες κι αν εχεις
Αχ αυτο το βραδυ της Παρασκευης. Οταν περιμεναμε στις 6 το πρωι για τα εισιτηρια ακομα δεν ειχαμε συνειδητοποιησει τι θα βλεπαμε, και ξαφνικα πεταγεται αυτο το βιντεακι μπροστα μας και στα καπακια ιν δε φλες και ανατριχιλες.
Περιττο να πω οτι καθε μερα ακουω εστω και 2-3 κομματια απο το γουολ. Και γενικα φλουντ.
Καλησπερα στην παρεα.Διαβασα προσεκτικα ολες τις σελιδες σχετικα με τη συναυλια.Ειχα την τυχη να ειμαι στο προσωπικο και να παρακολουθω κομματια της συναυλιας δουλευοντας και τις 3 μερες…
Καποιες παρατηρησεις…Διαβασα καπου να λενε οτι ο ελεχος για κινητα ηταν αστειος και οτι περνουσαν ευκολα…Φυσικα παιδια…εμας η δουλεια μας δεν ηταν η κατασχεση κινητου…Το οτι τ οκινητο καιη φωτογραφικη απαγορευεται το ξερατε απο τη μερα που πηρατε τ οεισητηριο…Και ειδικα τις 2 πρωτες μερες ο περισσοτερος κοσμος ηταν πληρως συνεργαζομενος και προετοιμασμενος…Απο εκει και περα εμεις δεν ειχαμε δικαιωμα για σωματικο ελεγχο…Η δουλεια μας ηταν να ρωτησουμε αν υπαρχει κινητο(φυσικα περιμενοντας ειλικρινη απαντηση),να ριξουμε μια ματια στην τσαντα(με την αδεια του θεατη φυσικα)και αν εντοπισουμε καποιο κινητο να ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ να το αφησει στο χωρο φυλαξης…Φυσικα ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ και το τονιζω να ποχρεωσουμε κανενα να το αφησει με το ζορι αλλα πλεον οπως τονιζαμε το περνουσαν με δικια τους ευθυνη και μπορουσαν αν τους δουν να χρησιμοποιουν να τους βγαλουν εξω απο τη συναυλια…
Παμε παρακατω…Οντως στις 2 πρωτες μερες ο κοσμος ηταν 95%συνεργασιμος…Ελαχιστα κινητα,και οσοι φερνανε τα αφηνανε στο χωρο φυλαξης με σεβασμο στον καλλιτεχνη που σας το ζητησε…Στην αρενα κατα τη διαρκεια της συναυλιας τις 2 πρωτες μερες συνολικα να υπηρξανε 10 ατομα και τις 2 μερες που προσπαθησαν να τραβηξουν και πραγματικα ΟΧΙ ΠΟΛΛΟΙ που καπνιζανε…Και οσοι το κανανε με μια απλη παρατηρηση ΟΙΚΟΙΘΕΛΩΣ το σβηνανε…Εγω την παρασκευη εκανα και πλακα μ ενα παλικαρι γτ ετυχε να τον πετυχω 4 φορες μολις ειχε αναψει το τσιγαρο…Το εσβησε ολες…
Παμε ομως στη χτεσινη μερα που ηταν κατι διαφορετικο…Πλαστα εισητηρια,πλαστε βραχιολακια,ντου 300 ατομων στην αρενα…Οπως καταλαβαινετε τα πραγματα χτες ηταν πολυ διαφορετικα…Οταν μπηκαμε στην αρενα μειναμε εκπληκτοι με τ οσυννεφο καπνου και την μυρωδια…Αλλα χτες ειχε χτυπησει ο σταρχιδισμος του ελληνα…Οσες παρατηρησεις και να εκανες για τσιγαρο σε γραφανε στα παλια των υποδηματων τους…Κινητα τα κλεινανε μονο αφου ερχοταν και ο σεκιουριτας απο διπλα…Κοινως ενα μπαχαλο που ευτυχως δεν κατεστρεψε τουλαχιστον την μαγεια της συναυλιας…
αυτα τα λιγα κι ελπιζω ν απαντησα σε αρκετες αποριες σας…
υγ.Για μενα κορυφαια στιγμη της συναυλιας και τις 3 μερες ειναι το run like hell…Και τις 3 μερες εγινε πραγματικος πανικος σε αυτο το τραγουδι που παρευσρε κι εμας σε ρυθμικα χειροκροτηματα
ΟΛΑ τα ανέχομαι αλλά όχι πλαστά εισιτήρια και ντου για να μπεις τζάμπα. ΕΛΕΟΣ ρε παιδιά. Αν δεν έχετε λεφτά ψοφήστε σπίτι σας. Άσε που οι τζαμπατζήδες/πλαστογράφοι καπνίζουν και σαν φουγάρα. Κανονικά φίλε μου έπρεπε να τους ρίξετε καμιά ψιλή και να τους πάρετε και τα κινητά.
Χθες ήταν ένας που καθόταν στα σκαλιά (όταν δεν ήταν όρθιος μπροστά μας αναγκάζοντάς μας να τον κράξουμε) που ήθελε σώνει και καλά να πηδήξει στην αρένα αλλά του την έκοβε ένας απ’ το προσωπικό.
Κρίνοντας απ’ αυτά που διαβάζω πάνω, φαίνεται πως ο πολιτισμός του έλληνα άντεξε ίσα για τις πρώτες δύο μέρες του λάιβ και χθες έσκασε σαν παραφουσκωμένο μπαλόνι…
Όχι πως ήδη απο την πρώτη μέρα δεν υπήρχαν φαινόμενα όπως τσιγάρα κλπ κατά τη διάρκεια του λάιβ, αλλά ας πούμε οτι ήταν υπο έλεγχο. Αλλά αυτό με τα ντου και τα πλαστά… Ή το άλλο που άλλαζαν θέσεις στον κόσμο κατά βούληση (το οποίο είναι θέμα των διοργανωτών φυσικά, αν και εδώ μάλλον δεν έμεινε κανείς παραπονεμένος).
Όπως και να χει. Μ’ αυτά και μ’αυτά ο τελικός απολογισμός είναι θετικός, όλων των ημερών συνολικά… Αισθάνομαι μια ανακούφιση που τελείωσαν και οι τρεις μέρες! (μια που χθες δε μπορούσα να δώσω πάλι το παρόν). Πραγματικά μιλάμε για το απόλυτο συναυλιακό/live βιώμα της ζωής μου και πολύ δύσκολα θα ξεπεραστεί…
Η Παρασκευή θα παραμείνει η μέρα που θα έχω περισσότερο καρφωμένη στο νου μου, όντας η πρώτη.
Μας βλέπω να οργανώνουμε ομαδικές συναντήσεις και προβολές μόλις βγει το dvd!
Ε ντάξει έτσι όμως δεν γίνεται δουλειά και την πληρώνουμε εμείς που αγοράσαμε εισιτήριο και λατρεύουμε τον waters. Πρέπει να δοθεί επιτέλους ένα τέλος στους τζαμπατζήδες. ΔΝΤ και στις συναυλίες.
Ξέρεις ΟΤΙ ΤΟ SHOW ΘΑ ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΘΕΙ, άρα θα το έχεις σε λίγο καιρό στα χέρια σου σε τέλεια ποιότητα και μου βγάζεις το κινητό για να τραβήξεις ένα βίντεο κουνημένο, χαμηλής ανάλυσης και πιθανώς χρονικά κουτσουρεμένο.
Ε ΕΙΣΑΙ ΗΛΙΘΙΟΣ… ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ… ΗΛΙΘΙΟΣ!!!
…και δεν φτάνει ότι είσαι ΗΛΙΘΙΟΣ, είσαι και περήφανος γι’αυτο.