Εμενα μου φανηκε μια χαρα το διαλλειμα.Χωνεψαμε καλα καλα το πρωτο μερος και ηρθε και το δευτερο και μας αποτελειωσε!
Δε θέλω να το παίξω ελιτιστής ή τίποτα τέτοιο, αλλά όπως και να το κάνουμε, δεν είναι τυχαίο που τις 2 πρώτες μέρες που, κατά μέσο όρο, ήταν οι πιο “άρρωστοι” οπαδοί το κοινό είχε καλύτερη συμπεριφορά… Συμπέρασμα για άλλη μια φορά: Είμαστε ό,τι ακούμε.
Επίσης δεν ξέρω αν αναφέρθηκε, αλλά ήταν τραγελαφική η κατάσταση όταν μπήκαμε την Παρασκευή και ψάχναμε την αρένα, τουλάχιστον από τη μεριά που μπήκα εγώ. Να βλέπεις ορδές να τρέχουν και να φωνάζουν για να μπουν μπροστά, να σταματάνε σε μια φάση, να κάνουν μεταβολή και να αρχίζουν να τρέχουν απ’ την άλλη. Επική στιγμή, μέσα στην απαραδεκτοσύνη της Didi που δεν μπορούσε όχι να βάλει μια ταμπέλα να δείχνει προς τα που είναι η αρένα, αλλά να ενημερώσει έστω τους εργαζόμενους που ούτε ήξεραν πού πρέπει να πάμε…
Στο live δεν βρίσκω νόημα να αναφερθώ, ό,τι καλύτερο έχουν δει τα μάτια μου και πιθανότατα ό,τι καλύτερο θα έχω δει για πάρα πολύ καιρό. Έχοντας πάει στο Arnhem να το δω, πρέπει να πω ότι όσον αφορά τη συμμετοχή του κοινού, οι Ολλανδοί δεν πιάνουν μία μπροστά μας
(δεν μπορώ να πω το ίδιο για την κατά τ’ άλλα συμπεριφορά μας βέβαια…) Vera Lynn και BTBBH για άλλη μια φορά οι πιο συγκινητικές στιγμές, δεν μπόρεσα να μη βουρκώσω. Αυτά.
1000 θενξ φιλε, το εψαχνα…! Ποσο αστειο παιζει να ειναι το “παρΑκαλω”…?! :lol::lol:
Απλα ρισπεκτ!!!
Cozy τα ειπες πολυ σωστα. Της Παρασκευης ηταν οντως η καλυτερη μερα. Και το κοινο με τρελο παλμο αλλα και σε ολα τα υπολοιπα. O Roger μονο που δεν εκλαψε ο ανθρωπος αν και νομζω πως στο τελος ηταν πολυ συγκινημενος και η φωνη του εσπασε απο δακρυα οταν ειπε…σας ευχαριστω πολυ …ειμαι πολυ συγκινημενος στα Ελληνικα…Αυτην την ετνυπωση εχω και πρεπει να τα ειπε ετσι απο οσο θυμαμαι. Αφου μας παει ο ανθρωπος. Μας εχει μια αδυναμια πως να το κανουμε.
Κι εμένα έτσι μου φάνηκε, ίσως όχι τόσο μελλοδραματικό, αλλά κάπως έτσι.
Το παρατήρησα κι εγώ αυτό το «σπάσιμο» στη φωνή του όταν μας ευχαρίστησε.
Αλλά η αποθέωση της Παρασκευής… τι να λέμε τώρα…
Βρε ελεεινό ανελέητο flaming troll, γιατί ειρωνεύεσαι τον κόσμο; Αφού προφανώς και εσύ το βλέπεις ότι το κάπνισμα ήταν πρόβλημα, γιατί κοροϊδεύεις;
Νταξ, πέρα από την πλάκα, ένας από αυτούς που άναψε τσιγάρο χτες ήταν ένας φίλος μου.Τον έκραξα αλλά τι να τον εκάνω . Κοίταξα γύρω μου και σε ακτίνα 20 μέτρων δεν είδα ούτε έναν να καπνίζει( στο διάλλειμα τώρα ε). Δεν θεωρώ πως γενικά το κοινό δε σεβάστηκε το αίτημα του waters. Συγκρίνοντας μάλιστα και την εικόνα που είχα δει στους tool , νομίζω πως το κοινό ανταποκρίθηκε πολύ καλύτερα. Για μένα δηλαδή οκ ήτανε η φάση, ελάχιστοι κάπνισαν και δεν είδα και κάποιου είδους παρεμβολή στα προβόλια κλπ. Δεν ξέρω βέβαια αν ο καπνός ενοχλούσε όσους καθόντουσαν κερκίδες που είχαν άλλη οπτική γωνία. Γενικά μια χαρά ήταν το κοινό μωρέ , μην γκρινιάζετε.
Ναι ναι μια χαρά, ομίχλη και έβλεπες παντού σύννεφα καπνού να ανυψώνονται αλλά κατά τ’ άλλα μια χαρά…
… NOT.
Παίδες εμένα πραγματικά δεν με ενόχλησε ο καπνός. Μάλλον έχω πάθει ανοσία από το ΑΝ και τους Eyehategod
Και στην τελική ρε σεις πραγματικά περιμένατε να μην καπνίσει ο κόσμος??? κανένας??? όπως το βλέπω εγώ οι οδηγίες του waters πιάσανε τόπο και περιόρισαν το “κακό” όσο το δυνατόν περισσότερο.
Το πόσο ενοχλήθηκες εσύ ο ίδιος δεν είναι κριτήριο, βρε άνθρωπε καλέ! Είχε γίνει ντουμάνι, αν δεν το έβλεπες είναι σίγουρο ότι έχεις πάθει κάποια ακραία ανοσία. Και δεν πάω να μπω στην επιχειρηματολογία του αντικαπνιστή («μα πώς καπνίζετε, αφού βρωμάει;»), αλλά στον σεβασμό της λογικότατης απαγόρευσης («αφού πασχίζουμε να μην καπνίζουμε χίλιοι άνθρωποι, πόθεν προέρχεται η τόση μαγκιά του ενός που μας γράφει στα απαυτά του»).
Αυτό που μου φαίνεται απίστευτο είναι πως και εσύ μπαίνεις στη διαδικασία να πρέπει να εγκρίνεις την απαγόρευση, να επαληθεύσεις τον μηχανισμό της. Λειτουργούμε σαν αρρωστημένες μονάδες που καταστρέφουν οτιδήποτε συλλογικό. Και εσύ τέκνον Ζούγκλα;
Φαντάσου τώρα πόσο τραγικά ειρωνικό είναι να παρακολουθείς όλα τα μηνύματα που θέλει να περάσει ο Waters και να σκέφτεσαι κατ’ αυτόν τον τρόπο.
Ή σκέψου την ώρα που πέφτουν τα σήματα της Mercedes να πανηγυρίζουν από κάτω κάποιοι που μετά το πέρας του show θα μπουν στη δική τους.
όταν μάθουμε για το πότε θα κυκλοφορήσει το dvd προβλέπω να γίνεται πάλι πανικός και να εξαντλούνται γρήγορα.Εννοείται θα υπάρξει βραδυά καψίμματος με φίλους,ομαδικό κλάμα και τέτοια όμορφα
Σε ποιόν απευθύνεσαι;
Προφανώς όχι σε σένα, αλλά στον Ζούγκλω (όχι σε προσωπικό επίπεδο βέβαια, αλλά γενικότερα).
Πως σκέφτομαι δηλαδή? Καπιταλιστικά?:-s
Για το δεύτερο που λες, προφανώς [B]πάρα πολλοί [/B] από αυτους που είδαν το the wall , μετά γύρισαν σπίτι με ακριβά αμάξια ή γύρισαν μέσα στον τοίχο τους ή φέρθηκαν σκατά σε ανθρώπους ή είναι καπιταλόνια του κερατά κλπ κλπ. τι με αυτό?
@vic έχουμε διαφορετική άποψη για το πως ορίζουμε το ντουμάνι. Πάντως ακόμα δεν κατάλαβα ειλικρινά. Ο καπνός “έκοβε” τα visuals κλπ???
Τωρα ξυπνησα μετα το χθεσινο σοκ.
Λοιπον, η συναυλια ενα ονειρο, αμφιβαλλω αν οποιοσδηποτε απο εμας και ανθρωπος γενικοτερα δει ποτε κατι πιο αρτιο και τελειο στη ζωη του. Πολυ απλα, το κονσεπτ του δισκου, ο συνδυασμος μουσικης και εικονας και ο τροπος που αποδοθηκε ξεπερνουν μια απλη μουσικη εμπειρια.
Εδω εγκειται μια διαφωνια μου. Λετε πολλοι οτι εχετε παει σε καλυτερες ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ αλλα οχι σε καλυτερο ΣΟΟΥ, ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΤΛ.
Το The Wall ειναι πρωτιστως η μουσικη του. Χωρις αυτην δεν θα υπηρχε τιποτα. Και ακριβως αυτη η μαγεια της μουσικης, των μουσικων εφε, των στιχων, των αλληγοριων, των υποβαλλομενων εικονων, ειναι που δημιουργουν το θεαμα. Γιατι παιδια, μην ξεχνατε οτι η παρασταση του δισκου πρωτα γραφτηκε στην φαντασια μας και ριζωθηκε μεσα απο την εκπληκτικη μουσικη και την θεατρικοτητα του, και υστερα εγινε ταινια και παρασταση. Γι’αυτο θα ειναι παντα αξεπεραστο. Π.χ. κανενας δισκος των Pink Floyd, οπως το Dark side of the moon, δεν αποτελει μια τετοιου ειδους οπτικοακουστικη εμπειρια στην φαντασια του ακροατη. Του ακροατη, το τονιζω, κανεις μας δεν αγαπησε το The Wall λογω της ταινιας, αλλα λογω του οτι η ΜΟΥΣΙΚΗ του εξεγειρε τη φαντασια μας να πλασει το δικο της θεατρο.
Το κοινο χθες ηταν ΨΟΦΙΟ! Εκανα μαλακια που ανταλλαξα το εισιτηριο της δευτερης μερας με αυτο, και που ειχα Mastercard γι’αυτο εχασα την πρωτη ημερα. Προφανως, οι αληθινοι οπαδοι και αυτοι που νιωθουν και κατανοουν πραγματικα τον δισκο, ηταν τις πρωτες δυο μερες. Χθες ηταν οι πιο επιφανειακοι ακροατες, αυτοι που πηγαν και απο περιεργεια. Τραγουδουσα ολους τους στιχους, ενω κανενας γυρω μου δεν εδειχνε να ξερει τιποτα (μεση αρενας καθομουν, η καλυτερη θεση ηχητικα και οπτικα, γιατι σε σημαδευαν ολα τα ηχεια, και εβλεπες ολον τον Τοιχο). Μεχρι που ειπα να κανουν ησυχια κατι τυποι που στο Empty Spaces μιλουσαν και γελουσαν!
Πλανταξα στο κλαμα χθες. Κυριως στα αντιπολεμικα μηνυματα, και σε αλλα τραγουδια βεβαια. Δεν το περιμενα. Πραγματικα, το δακρυ κορομηλο, συγκινηθηκα τοσο πολυ.
Μπραβο στον Ροτζερ που εδωσε στο εργο του εναν εντονο κοινωνικο και πολιτικο χαρακτηρα, που ισως να βρισκεται πιο παρασκηνιακα στη μουσικη του δισκου. Ειναι ενα μνημειο τεχνης. ΝΑΙ ΤΕΧΝΗΣ. Σκεπτομενων ανθρωπων και καλλιτεχνων. Τα μηνυματα πολλα και δοσμενα ετσι ωστε να προβληματιστεις αληθινα και οχι επιφανειακα.
Εν τελει, νομιζω οτι το The Wall ειναι ο τελειοτερος δισκος ολων των εποχων, και η επιτυχια του εγκειται στο οτι συνδυαζει τα παντα, με τετοιον τροπο ωστε ο καθενας μας να νιωθει οτι ειναι ο Pink, δηλαδη να βιωνει μια απολυτως εξατομικευμενη εμπειρια προσαρμοζοντας τη ζωη του Pink στη δικη του, αλλα και μια κοινωνικη εμπειρια, ωστε να σκεφτουμε και να αγωνιστουμε πολιτικοκοινωνικα.
Εχουμε ακομη πολλους τοιχους να γκρεμισουμε, καθημερινα, σε προσωπικο και κοινωνικο επιπεδο. Μην καθομαστε αλλο. Γεια σας απο μενα.
Μπράβο τους, δεν έγκειται εκεί το πρόβλημά μου, αλλά στο ότι πανηγύριζαν.
Δεν είναι γελοίο δηλαδή; Εγώ είμαι ο περίεργος;
Πάνω σε αυτό πάντως, ειδικά χθες η θολούρα ήταν πολλή.
Και όταν ακούω τον Waters να λέει ότι με τη βοήθεια της τεχνολογίας σήμερα μπορούν να προβάλλουν εικόνες με μεγάλη φωτεινότητα/αντίθεση, ε μου περνάει απ’ το μυαλό ότι ενδέχεται και να επηρρεάστηκε το τελικό αποτέλεσμα.
Όλα αυτά είναι απλώς εικασίες βέβαια, ο Waters φάνηκε πολύ ικανοποιημένος.
Όλα αυτά είναι απλώς εικασίες βέβαια, ο Waters φάνηκε πολύ ικανοποιημένος.
ε αυτό πιστεύω και γω
Στο άλλο που λες , γελοίο ναι μπορεί να ναι αλλά και να τους κάνουμε? Ο waters τα λεφτά τους τα πήρε πάντως δεν έκανε διαχωρισμό 
Πλανταξα στο κλαμα χθες. Κυριως στα [B]αντιπολεμικα μηνυματα[/B], και σε αλλα τραγουδια βεβαια. Δεν το περιμενα. Πραγματικα, το δακρυ κορομηλο, συγκινηθηκα τοσο πολυ.
όντως και οι σχετικές εικόνες που είχε επιλέξει ο waters ήταν απόλυτα ταιριαστές. έπεσε συγκίνηση
Εγω ημουν αρενα μπροστα, ειχα μπροστα μου τρεις κοτες, δεν εβαλαν γλωσσα μεσα μιλαμε. Γενικα ναι, ηταν λιγο ακυρος ο κοσμος
Ωωω ρε πούστη,τώρα καταλαβαίνω σιγά σιγά τι έζησα…
Θα προσπαθήσω να γράψω ένα κείμενο σχετικά με όλα αυτά,αν τα καταφέρω καθώς κάθε τρεις και λίγο το μυαλό μου ταξιδεύει…