είναι πολλά τα κλικ Άρη…
Το κείμενο είναι εμφανές πως γράφτηκε για εντυπωσιασμό. Εν τω μεταξύ, αναφέροντας το Γούντυ Άλλεν ο παραλληλισμός του “γκρινιάρη” κ του “τύπου που τα βλέπει όλα απ’την αρνητική τους σκοπιά κ δεν ευχαριστιέται τίποτα” ταιριάζει γάντι στο συντάκτη. Με τη διαφορά ότι ο Άλλεν τα’λεγε για πλάκα. 
Μια χαρά ήταν το ριβιου, υπάρχουν ενίοτε και “συντάκτες” που δε θέλουν μόνο να γλύφουν τους κώλους των αναγνωστών.
+1 στον αποπάνω.
Τι έγινε, η γκάμα όλων των γενιών των χρεοκοπημένων αριστερών που κατέκλυσαν το live δε μπορεί να αντέξει την κριτική? :lol:
Μωρέ καλά κάνουν αλλά πρώτα να μάθουν τι είναι ακουστικό κομμάτι:!:
Αν αυτο το κειμενο θεωρειται κριτικη συναυλιας (με τις 10 γραμμες που αναφερεται στη συναυλια αυτη καθεαυτη), τοτε τι να πω.
Κι εγω διαφωνω με τον Waters σε πολλα περι των αποψεων του, αλλά δεν τα εκφραζω ουτε σε κριτικη συναυλιας, ουτε καθομαι και γραφω τοσες ανακριβειες που δεν αποσκοπουν σε τιποτα απολυτως.
Καθαρη αρνητικη διαφημιση κανει και τιποτα παραπανω.
Εγώ πάντως αναρωτιέμαι, αν πήγατε στα λαιβ όσοι δε σας άρεσε η κριτική, γιατί αποζητάτε ένα κείμενο που να αναφέρεται μόνο στο μουσικό κομμάτι; Εσείς που είσασταν; Μήπως επειδή τα ριβιού μετά τις συναυλίες έχουν καταλήξει να είναι σαν τις φωτογραφίες ένα πράμα;
Καλό ριβιού. Εντάξει το μόνο λάθος που έκανε ήταν στο σημείο που γράφει ότι ο Waters είναι μέλος του Βρετανικού ΚΚ. Αν ήταν όμως είναι προφανές ότι δε θα έβαζε το σφυροδρέπανο να πέφτει ως βόμβα από το αεροπλάνο στο Goodbye Blue Sky.
Το καλύτερο σημείο της κριτικής πάντως είναι εκεί που λέει γι’ αυτούς που χειροκροτούσαν ρυθμικά, και έκαναν με τα χέρια τους το “Χ”, στο Run Like Hell. Ειλικρινά σ’ εκείνο το σημείο του show είχα σκεφτεί το ίδιο ακριβώς πράγμα. Κοίταξα κάποια στιγμή γύρω μου, είδα ότι ήμουν ο μόνος που δε βαρούσε παλαμάκια και γύρισα κι είπα στον αδερφό μου: “Το χεις καταλάβει ότι αυτή τη στιγμή παίζουμε το ρόλο των οπαδών του Πινκ, έτσι;”
Κατά τ’ άλλα δεν μπορώ να πω ότι ενοχλήθηκα σε κάτι από την κριτική, όπως οι περισσότεροι φορουμίτες απ’ ότι βλέπω.
Ίσως επειδή έχω απομυθοποιήσει εδώ και κάμποσα χρόνια τον Waters στο μυαλό μου, δεν τον θεωρώ πια το δώρο του Θεού στην Τέχνη και τον Άνθρωπο όπως παλιότερα, και πήγα στο show για να δω το Wall, ένα απ’ τα αγαπημένα μου albums όλων των εποχών, που σήμαινε τα πάντα για μένα όταν ήμουν 19 χρονών… και όχι τον Roger Waters.
Ίσως πάλι επειδή δεν έχω τη μύγα… :roll:
Το ότι, ιστορικά, το σφυροδρέπανο έχει πέσει σαν βόμβα από αεροπλάνο, ούτε ένα μέλος του Βρετανικού ΚΚ δεν μπορεί να το αποκρύψει.
Και καλά τους κάναμε. =p
Άλλο αυτό. :lol:
Ένα μέλος ΚΚ όμως δε θα έβαζε το σφυροδρέπανο να πέφτει σαν βόμβα απ’ το ίδιο αεροπλάνο με το δολάριο, το αστέρι του Ισραήλ κτλ. κτλ…
Θελει λιγη αναλυση το ολο θεμα, αλλα δεν εχω χρονο και ορεξη τωρα. Παντως το review ηταν καθαρα για να φανει οτι αυτος που το εγραφε ειναι “καποιος”… Τεσπα το θεμα ειναι οτι ειδαμε μια ιστορικη και εξαιρετικη συναυλια-παρασταση που θα μας αφησει αναμνησεις για μια ζωη…
Αδερφέ εγώ προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα να μην αναφέρεται μόνο στο μουσικό κομμάτι.
Εδώ όμως είναι άλλο πράγμα.Ο συντάκτης κάνει λάθη,γράφει πράγματα που δεν ισχύουν και μερικές φορές,βασίζει πάνω τους την επιχειρηματολογία.Πώς να το κάνουμε;
Να μην το αναφέρουμε;
Ούτως ή άλλως είναι προφανής ο στόχος του να θέλει να εκφραστεί κάπως διαφορετικά από τον υπόλοιπό κόσμο ο οποίος μέσα στην…αφέλειά του έχει συγκλονιστεί από την παράσταση.
Παρόλα αυτά γράφει ότι να 'ναι,ε και δεν το λες και σοβαρή στάση αυτό.
Εδώ μας λέει τούβλα επειδή κάναμε στο In The Flesh! με τα χέρια το Χ!
Και κάτι για να τελειώνουμε με αυτό το θέμα επειδή πιστεύω ότι αδίκως το κουράζουμε.
O Waters στο The Wall live ερμηνεύει τον Pink,δεν είναι ο Waters των Pink Floyd κτλ,παίζει έναν ρόλο και το ίδιο θέλει και από το κοινό του,να παίζει και αυτό έναν ρόλο(που μεταβάλλεται από τραγούδι σε τραγούδι όπως και η ιστορία)Για αυτό μας μοίρασε τις μάσκες,για αυτό ήθελε να κάνουμε Χ με τα χέρια κτλ κτλ.
Οπότε τα παράπονα όχι σε εμάς,αλλά στον Waters και στην ιστορία του Wall:)
Απομονωσα ολα τα μερη στα οποια το κειμενο αναφερεται καθαρα στη συναυλια:
[SPOILER]το στοιχείο της έκπληξης δεν εμφανίστηκε από πουθενά.
ένα άλμπουμ παιγμένο στην εντέλεια, με ελάχιστα προηχογραφημενα κομμάτια (ή τουλάχιστον όσα έπρεπε να είναι προηχογραφημενα), συνοδευόμενο από ένα σόου υψηλών (τεχνικών, αλλά και συναισθηματικών) προδιαγραφών.
«Γαμιέται η Κυβέρνηση» το οποίο είδαμε γραμμένο στον Τοίχο κατά τη διάρκεια του ?Mother?
κατά τη διάρκεια του ?Goodbye Blue Sky?, όταν τα αεροπλάνα βομβαρδίζουν τον Τοίχο με βόμβες-σύμβολα όπως ο σταυρός, η ημισέληνος, το αστέρι του Δαβίδ, το σφυροδρέπανο
Κατά τη διάρκεια του δίωρου στο ΟΑΚΑ, ο Τοίχος χτίζεται σιγά-σιγά μπροστά στα μάτια μας, απομονώνοντας την ορχήστρα από τους θεατές και δίνοντας την ευκαιρία να παρελάσει πάνω του μια πανδαισία εικόνων, των γνωστών κινουμένων σχεδίων του κομίστα Geralf Scarfe καθώς και αποσπασμάτων από κείμενα του Κάφκα (από τη Δίκη και τον ήρωά της, Josef K.) ή από τη Φάρμα των Ζώων του Όργουελ ? εξ? ου και το γιγάντιο μαύρο γουρούνι που έκανε την εμφάνιση του κατά τη διάρκεια του ?In The Flesh?.
Μερικές μεγάλες μουσικές στιγμές της βραδιάς, υποκειμενικά πάντα: το εναρκτήριο ?In The Flesh?, το ?Hey You? και το ?Comfortably Numb?, το ?Run Like Hell?,το ?Μother? και τα τρία μέρη του ?Another Brick? και φυσικά το επικό κρεσέντο του ?Trial?, όπου ο 67χρονος Waters έπρεπε να αλλάζει τη φωνή του ανάλογα με τους ρόλους που υποδυόταν (δάσκαλος, μητέρα, ερωμένη, δικαστής).
Στο γνωστό κιθαριστικό του ύψος στάθηκε ο γνωστός σε όλους και από τις προηγούμενες συνεργασίες του με τους Floyd, Snowy White, καθώς και ο δεύτερος κιθαρίστας, ο Dave Kilminster, ενώ γενικά ο ήχος ήταν σούπερ, τι να λέμε τώρα…[/SPOILER]
Εγω που πηγα στο λαιβ, βρισκω την κριτικη ελλιπεστατη. Υποθετω οτι και καποιος που δεν πηγε, αν διαβασει αυτα, λιγο δυσκολο να εχει πληρη εικονα απο το τι οντως εγινε.
Με τα σχολια του συντακτη στο υπολοιπο κειμενο δεν πολυασχολουμαι στο ποστ τωρα, αποψη του ειναι, αν και σε ορισμενα απο αυτα βγαζει μια χολη χωρις κανενα λογο.
Και παμε στην παραπληροφορηση:
ο συντακτης δεν ειδε πουθενα να εμφανιζεται το στοιχειο της εκπληξης, γιατι λεει εχει δει το dvd της περιοδειας του 1980. Μονο που τετοιο dvd δεν υπαρχει:lol:#-o
επειτα θαβει τις τιμες των εισιτηριων, παραθετοντας λαθος τιμες (νταξ, μικρο το κακο, αλλά ελεος, σε μουσικο σαιτ γραφεις, κανε εναν ελεγχο της προκοπης πρωτα)
" Το ?Goodbye Cruel World?, ένα φοβερό ακουστικό κομμάτι" , εεε??:lol::lol::lol:
"το ?Run Like Hell? («το ντίσκο κομμάτι μας», όπως το είχε χαρακτηρίσει κάποτε ειρωνικά ο ντράμερ Nick Mason) " , αν υπαρχει οντως αυτη η συνεντευξη ας μου την δειξει καποιος
και τελος αυτο που λεει ο Floydized περι του ΚΚ
Αυτα τα ολιγα:p
Πολυ σωστα!
…όπως όμως λέει πιο πάνω ο zafrock, το review μιας συναυλίας δεν απευθύνεται πρώτα σ’ αυτούς που δεν πήγαν, αλλά σ’ αυτούς που πήγαν.
Εγώ τα συναυλιακά reviews τα προτιμώ έτσι βασικά. Να είναι περισσότερο γενικές αποτιμήσεις μιας συναυλίας, παρά βήμα-προς-βήμα παραθέσεις του τί έγινε, τί ακούστηκε, πώς παίξανε οι μουσικοί κτλ. Ένα συναυλιακό review πρέπει να είναι πολύ διαφορετικό σε σχέση με το review ενός δίσκου.
Eν τω μεταξύ αυτό ειδικά μου δείχνει πόσο προχειροδουλειά είναι το άρθρο.
Ο συντάκτης δεν έκανε καν τον κόπο να ελέγξει,στην εποχή του γρήγορου ίντερνετ,για το ποιος Waters ήταν στο ΚΚ!
Προφανώς ήταν ο πατέρας του,μόνο που έχει διαφορετικό όνομα και έχει πεθάνει όταν ο Roger ήταν 1 έτους!:lol:
Είδε Waters,κατάλαβε ότι τον βοηθά στην επιχειρηματολογία του,και το έχωσε!
Δεν παραξενεύτηκε με τις εικόνες στο Goodbye Blue Sky όμως;:-s
Ζητάω πολλά μάλλον από φαν(!) του συγκροτήματος…
Τώρα αυτά καθόμαστε και τα συζητάμε στα σοβαρά…#-o
Μπραβο, εισασταν οι μονοι σκεπτομενοι φαινεται, σε ολο το οακα.
Φανταζομαι δεν βαλατε και τις μασκες :thumbup:
p.s. Η κριτικη ειναι ψιλογιαγελια, πιο δηθεν πεθαινεις.
Αυτός δεν είναι φαν. Οι φανς δε διαφέρουν και πολύ απο τα πρόβατα αδερφέ, που ο ίδιος ο καλλιτέχνης έχει κατακρίνει στην τελική. Χίλιες φορές τα λαθάκια σαν εκείνα του συντάκτη, ο οποίος τουλάχιστον είναι αντικειμενικός στην κριτική του, μια κριτική που δεν την κάνει καθόλου για να τραβήξει τα βλέμματα αλλά για να υπάρξει σωστή ενημέρωση, όχι σαν την πλειοψηφία του κόσμου που επιμένει να ζει στα ροζ συννεφάκια του και πωρώνεται ξέρω γω και κάνει ό,τι του λένε…
Τέσπα, νομίζω δεν έχουμε να προσθέσουμε κάτι, οι απόψεις είναι απόψεις…
Ρε Σόφη την παλεύεις, είπα γω ότι είμαι σκεπτόμενος ενώ οι υπόλοιποι πρόβατα και δεν ξέρω και γω τί;
Ίσα ίσα που μου έκανε εντύπωση που έπαιζαν όλοι αυτό το ρόλο ενώ ήταν τόσο προφανές. Ξέρω γω;
Φαντάζομαι ότι ναι, ήμουν ο μόνος σκεπτόμενος και οι υπόλοιποι πρόβατα άμα το πάμε έτσι. Ευχαριστώ για το θαμπζάπ και όσο για τη μάσκα, την έβαλα επειδή δεν ήθελα να φανεί η φάτσα μου στο dvd.
Εντάξει τώρα; Είμαι κι εγώ πιο δήθεν πεθαίνεις και όλα αυτά;
Ευτυχως απαντησε ηδη ετουτος εδω.