Roger Waters The Wall Live-OAKA Basketball Arena 8 & 9 & 12 July

Ε… τα μηνυματάκια του πάντως τα πέρασε ο Ροτζεράκος, Στάλιν = Χιτλερ, άρα Κομμουνισμός = Φασισμός και ή ΕΕ να χειροκροτά…

Καλά σου λέει ρε Σοφία,δεν μας είπε πρόβατα.Απλώς συμφωνεί στο ότι…

Κυρίως δε, δεν θα ήθελα με τίποτα να είμαι ένας από εκείνους που, δίχως λόγο κι αφορμή, «κούμπωσαν» το χαπάκι [B]κι έγιναν ένα με τα τούβλα του Τοίχου, σηκώνοντας τα χέρια και σχηματίζοντας ένα μεγάλο Χ [/B]?όπως έβλεπαν να κάνει επί σκηνής και ο και-καλα-ντυμένος-φασίστας Waters

γίναμε όλοι ένα με τα ΤΟΥΒΛΑ του τοίχου!Καλό δεν είναι αυτό;:lol:

Η αληθεια ειναι πως απο το μια αυτο, απο την αλλη τα σφυροδρεπανα - βομβες παρεα με logos “σατανικων πολυεθνικων” και θρησκειων ειναι εκπληξη πως δεν προκαλεσαν τη διαμαρτυρια του Περισσου…:stuck_out_tongue:

Δηλαδη οταν σε μια οποιαδηποτε αλλη συναυλια ο καλλιτεχνης ζητα να κανουμε χερια ή να τραγουδησουμε καποιο μερος παλι προβατα ειμαστε;;;

Μην υπερβαλλουμε ρε παιδια …οπως τα υπολοιπα ειναι μερη μιας συναυλιας ετσι και αυτο ηταν μερος της συγκεκριμενης παραστασης.

Κατα τα αλλα, κι εγω θεωρω οτι η παρασταση δεν ειχε εκπληξη, αλλα μονο οσον αφορα το πολιτικο της μηνυμα.

(Χωρις αυτο να 'ναι απαραιτητα κακο, αφου ο ανθρωπος δεν ειπε ποτε οτι θα κανει το σοου αυτ για να περασει καποιο βαρυσημαντο μηνυμα)

Το να λες ομως οτι σαν event δεν ειχε εκπληξεις, μαλλον σημαινει οτι θα 'λεγες κατι τετοιο ετσι κι αλλιως.

Ρε, μήπως έχετε όντως πρόβλημα αντίληψης τελικά;

Να το βάλω κι άλλες, τί λέτε;
Από κει και πέρα άλλοι ήθελαν να παίξουν το ρόλο, άλλοι δεν κατάλαβαν καν ότι έπαιζαν ρόλο, κι άλλοι διάλεξαν να μην τον παίξουν.
ΟΚ;

Ένα αρκεί Γράκχε. :wink:

Όλη η κουβέντα εδώ βρίσκω πως είναι πέρα για πέρα διαποτισμένη απο το νόημα του δίσκου πάντως. Τούβλα παντού, τείχη να υψώνονται πέρα ως πέρα, κάποιοι επίδοξοι κατεδαφιστές (τειχών και ειδώλων μαζί), κόσμος να κραυγάζει, και τα λοιπά. :stuck_out_tongue:

Κοίτα,εγώ σίγουρα έχω πρόβλημα αντίληψης-τούβλο γαρ-,αλλά κοίτα και εσύ λίιιιγο παραπάνω τι γράφεις,

“[I]Το καλύτερο σημείο της κριτικής πάντως είναι εκεί που λέει γι’ αυτούς που χειροκροτούσαν ρυθμικά, και έκαναν με τα χέρια τους το “Χ”, στο Run Like Hell. Ειλικρινά σ’ εκείνο το σημείο του show είχα σκεφτεί το ίδιο ακριβώς πράγμα. [/I]”

η κριτική γράφει αυτό,

“[I]κυρίως δε, δεν θα ήθελα με τίποτα να είμαι ένας από εκείνους που, δίχως λόγο κι αφορμή, «κούμπωσαν» το χαπάκι κι έγιναν ένα με τα τούβλα του Τοίχου, σηκώνοντας τα χέρια και σχηματίζοντας ένα μεγάλο Χ[/I]”

Δεν ξέρω,αποφάσισε εσύ.

Kαι έχω και την μύγα φυσικά!:lol:

Ας το ελπίσουμε.

έντιτ
Ρε Floydized αλήθεια τώρα δεν καταλαβαίνεις;
Χωρίς πλάκα δηλαδή;

Μάλλον στερούμαι της ικανότητας για ορθή ανάγνωση και επιπλέον δεν μπορώ να συγκρίνω δύο πράγματα και να βρω ομοιότητες και διαφορές:(

Ας έχει,το κλείνω εδώ

Για να μην μπορείς να καταλάβεις τί σημαίνει αυτό

μάλλον στερείσαι όντως ικανότητας ανάγνωσης.

Συμφωνώ απολύτως με αυτό,τέλος πάντων

Κι εσυ(οπως προφανως ο συντακτης που εκανε το review) εχεις προβλημα με αυτους που τον επαιξαν τον ρολο(αρα μαλλον και με τον Ροτζερ που μας παροτρυνε για τα παλαμακια στο Run Like Hell κ.λ.π.); Ειμαι λιγο χαζη, αλλα αυτο καταλαβα. Ενιγουεη, οβερ εντ αουτ γιατι το κουρασαμε ινδιδ. :smiley:

Όχι Σόφη, δεν έχω πρόβλημα με κανέναν (μόνο με τον Waters, αλλά δεν είναι εκεί το θέμα μας), απλά πιστεύω, όπως ξαναείπα, ότι πολλοί βαρούσαν παλαμάκια και έκαναν “Χ” με τα χέρια τους χωρίς να καταλαβαίνουν τί ακριβώς παιζόταν εκείνη τη στιγμή. Όχι εσύ απαραίτητα, όχι ο Floydized απαραίτητα, ΟΧΙ ΟΛΟΙ.

Ακόμα κ άν κάποιοι πράγματι “πήγαν με το ρεύμα” χωρίς να ξέρουν γιατί και πώς, δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να μας ενοχλήσει αυτό. Είναι της ίδιας “λογικής” που χρησιμοποιούν μερικοί γι άλλους, του στυλ “τί ήρθαν αυτοί στη συναυλία; ούτε μισό τραγούδι δεν ξέρουν πέρα απ τα χιτάκια”.

Μα δεν είπα ρε Τζιμ ότι μ’ ενόχλησε, εγώ ούτως ή άλλως δε συμμετείχα οπότε στ’ αρχίδια μου τί κάνανε οι υπόλοιποι, μια παρατήρηση έκανα (που να μην την έκανα δηλαδή, ήμαρτον πια).

Θυμίζει λίγο λάμψη και καλημέρα ζωή η τελευταία σελίδα με τους διαλόγους που δεν τελείωναν ποτέ…:smiley:

“δηλαδή έχεις πρόβλημα με αυτούς που έκαναν Χ”

“Όχι, απλά έπαιζαν ρόλο χωρίς να το ξέρουν”

“Δηλαδή μας λες πρόβατα και τούβλα”

κλπ κλπ κλπ…

Πέρα από τον χαβαλέ όμως δεν καταλαβαίνω γιατί ερμηνεύσατε έτσι τα post του γρακχου… Λέει κάτι απόλυτα λογικό χωρίς να καταφέρεται εναντίον κανενός…

Πράγματι. Δεν κατηγορώ εσένα κατά βάση αλλά όσους σκέφτονται με τον τρόπο που ανέφερα. Μαζί κ αυτόν τον άθλιο κ “δήθεν” συντάκτη. Που σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να είναι “απαθής” και “αντικειμενικός” κριτής του σόου, απλά ήθελε να βγάλει χολή για να το παίξει μούρη κ ψαγμένος. Κ μη μου λέτε τώρα ότι απλά δεν ήθελε να γλείψει αυτάκια… Το πράμα είναι προφανές.

:lol::lol::lol::lol:
o συντάκτης παίζει και να καθόταν πίσω μου ξέρω γω.Ήταν ένας τυπάς πίσω μου που απλά γκρίνιαζε όλη την ώρα,δεν κουνιόταν ρούπι,δεν τραγουδούσε και έκανε και κοινωνική κριτική για τα μηνύματα του roger(και όχι μόνο).Τώρα ή ήθελε να το παίξει ψαγμένος ή νόμιζε πως ήρθε σε λαϊκή συνάντηση.Λές και περιμέναμε και πήγαμε στη συναυλία για αφουγκραστούμε τα κοινωνικά μηνύματα και να τα υιοθετήσουμε.Απο την άλλη αν ο καθένας έχει πρόβλημα με αυτά που θα δεί δεν καταλαβαίνω γιατί τα έσκασε για το εισιτήριο. Το να υποδείξεις κάποια πράγματα δεκτό,το να βγάλεις σκάρτη μια τέτοια συναυλία δεν το δέχομαι.Όσο αφορά αυτό με τη συμμετοχή στο χ που έγινε ολόκληρο θέμα πιο πάνω,οκ εμένα δεν με πείραξε αν δεν συμμετέχει κάποιος,απλά το θεωρώ κάτι σαν το headbanging ξέρω γώ,απλά γίναμε μέρος της συναυλίας και αυτό μόνο.Κάποιοι βέβαια δεν κατάλαβαν γιατί έγινε αυτό και τον παραλληλισμό με την ταινία(μέσα σε αυτούς και οι κοπέλα μου) αλλά όκ αυτό είναι ανάλογα με το πόση επαφή έχει ο καθένας με το the wall και τους pink floyd γενικά.Απλά οκ ας μην κολλάμε στις ιδεολογικές απόψεις του κάθε καλλιτέχνη(προσωπικές είναι άλλωστε) και μακριά από συντάκτες που απλά βγάζουν τα φτιαράκια για να προκαλέσουν(άραγε ο συντάκτης αυτός αποθέωσε αλλού τους πυξ λάξ;).

Btw το κείμενο του rocking ήταν πολύ πιο καλό,αν και διαφωνούσα σε 2-3 σημεία (όπως για παράδειγμα αυτό με τον κιθαρίστα).Ήταν αντικειμενικό κατα την γνώμη μου και καθόλου υπερβολικό

Γράκχε, μου θυμίζεις εκείνο το τεύχος του Λούκι Λουκ που οι καομπόιδες κυνηγάνε τον ηθοποιό γιατί πιστεύουν ότι όσα συμβαίνουν επί σκηνής είναι πραγματικότητα. Δεν σου κρύβω ότι την πρώτη φορά που είδα τη συναυλία και εγώ «σφίχτηκα» λίγο με την εικόνα της εύκολης εξάπλωσης του φασιστικού συμβολισμού ? ίσως λόγω ιδιαιτέρων ευαισθησιών. Τη δεύτερη, όμως, είχα χωνέψει την έκφραση της μέθεξης και, ναι, θέλησα να παίξω το ρόλο, να συμμετέχω στο ιδιοφυές δρώμενο σαν να ξορκίζω τους δαίμονές μας, όπως ο ίδιος ο καλλιτέχνης.

Καταφερα και διαβασα το review του avopolis και ολα τα επακολουθα σχολια στο φορουμ μας. Εχω να πω ενα πραγμα:

[SIZE=“4”]Ο,τι κι αν γραφτει, ο,τι κι αν ειπωθει, ο,τι κι αν πιστευει ο καθενας, βρειτε μου αλλο ενα μουσικο event σημερα που να διαθετει τετοια μουσικη, σοου και ταυτοχρονα κοινωνικοπολιτικα μηνυματα/τροφη για σκεψη/εστω να θελει κατι να πει. Αλλο ενα! Αυτο τα εχει ολα!!![/SIZE]

Ουτως η αλλως να τονισω οτι η μουσικη ειναι ΤΕΧΝΗ. Αρα δεν κρινω μονο ο,τι βλεπω ή ακουω, αλλα το αξιοποιω ωστε η δικη μου φαντασια και σκεψη να το μεταπλασει σε κατι αληθινα αξιολογο. Η ΤΕΧΝΗ και οχι μονο, δεν δινουν μασημενη τροφη. Δεν δεχομαι λοιπον οτι το The Wall και το σοου του δεν δινει αφορμες για σκεψη. Και ισως με την μορφη της τεχνης και της συγκινησιακης λειτουργιας της να εχει πολυ καλυτερα αποτελεσματα απο π.χ. την αναγνωση ενος πολιτικου κειμενου.

[SIZE=“4”]Αλλα για το Θεο, εν ετει 2011 ειδαμε Roger Waters και εναν απο τους σημαντικοτερους δισκους στην ιστορια live. Και μαλιστα μας γυρισε και σε DVD. Τι παραπανω μπορει να ζητησει ενας μουσικοφιλος ή ενας ροκας??? Γιατι ακομη ακουω παραπονα, γιατι εστω κι ενας να δυσσαρεστηθηκε απο ο,τι ειδε? Πως μπορει καποιος να γκρινιαζει μετα απο κατι τετοιο, που συνδυαζει μουσικη, παρασταση και σκεψη? Κριτικη ναι, αλλα ως ενα βαθμο, πες ρε παιδι μου βαζω 9/10, οχι 10/10. (Αλλα τι σκατα θα επαιρνε 10/10 αν οχι αυτο?) Τι στο διαολο? Αχαριστια? Νεοελληνικη βλακεια? Σκεφτειτε να μην ερχοταν καν, θυμηθειτε τοτε που τρωγαμε τα νυχια μας για το αν θα ερθει!!! Τι να πω…[/SIZE]