Δηλαδή, metalmilitia, εσύ πήγες σε αυτή την ομολογουμένως συγκλονιστική παράσταση για τα μεγάλα μπαλόνια, τα λέγκο, τα κοστούμια, το πλέημπακ, τα πολύχρωμα φώτα και τις μεγάλες τηλεοράσεις;
Σε ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ παράσταση - show - live και να πας, αν θες να βρεις κάτι αρνητικό, το βρίσκεις πολύ εύκολα. Τώρα το συγκεκριμένο review είναι πολύ τραβηγμένο. Ντάξει μερικοί έχουν μπερδέψει κάποια πράγματα. Σε λίγο θα μας πουν πρόβατα επειδή χειροκροτούσαμε στο τέλος κάθε τραγουδιού ενώ αυτοί έμεναν με σταυρωμένα τα χέρια.
Εγω παντως πηγα για να παρω ματι στο Young Lust8)
Σε λιγο θα μας πει οτι ηθελε να μας σκοτωσει κ στα αληθεια :lol:
Μου κάνει τεράστια εντύπωση που πολλοί έχετε καταλάβει αυτό το πράγμα, ότι δηλαδή ο άνθρωπος έβγαλε τη συναυλία “σκάρτη”. Ξαναδιαβάστε λίγο την κριτική ρε παιδιά, και ψύχραιμα, λέει [I][U]ότι του άρεσε.[/U][/I] Και έχοντας ξεκαθαρίσει απ’ την αρχή ότι πήγε με μια διάθεση αποστασιοποίησης, περισσότερο για ν’ ακούσει τα αγαπημένα του τραγούδια κι όχι για να δει ένα υπερθέαμα, εξ ου και τα δηκτικά σχόλια απέναντι στον Waters (αφού όπως εξήγησα κι εγώ σε προηγούμενο ποστ, δε χρειάζεται να προσκυνάς τον καλλιτέχνη για να απολαύσεις ένα show). Και από κει και πέρα σχολίασε κριτικά και κάποια πράγματα σχετικά με τις αντιδράσεις του κοινού, με μια δόση υπερβολής, ΟΚ, αλλά εντάξει, ηρεμήστε κι εσείς.
Ή εκείνο το επεισόδιο με τους ηθοποιούς στην 3η σεζόν του Blackadder, ε; :lol:
Τί να σε πω ρε Μανώλη, ίσως κι εγώ αν πήγαινα δεύτερη μέρα να το βλεπα αλλιώς και να συμμετείχα κι εγώ στο “act”. Δεν πήγα όμως, οπότε λέω μόνο πώς αντέδρασα τη μία μέρα που πήγα.
Ένα τεράστιο “λολ” όλο το κείμενο.
Ευχαριστω για την εποικοδομητικη κριτικη και την αποψη σου φιλε μου.
Κοίτα Γράκχε,δεν έχω πρόβλημα με το να αποστασιοποιηθεί ή και με το να έχει απομυθοποιήσει τον Waters.Ακόμα και εγώ,ο χρήστης με το nick Floydized έχω βρίσει τον Waters για πρακτικές του παρελθόντος κτλ κτλ κτλ και γενικά σαν μουσικό δεν τον έχω και σε τόση εκτίμηση όσο κάποιους άλλους.
Θεωρώ ότι το συγκεκριμένο κείμενο δεν στέκεται εκεί όμως.Απλώς ο συντάκτης βρίσκει ευκαιρία να αναδειχθεί μέσα από την “μάζα” και εκφράζει μία τελείως διαφορετική άποψη,η οποία είναι καλοδεχούμενη σαφώς(και εγώ όταν έγραψα κάποιες σελίδες πριν κάποια πράγματα είπα κάποια πράγματα για το Wall και τις αδυναμίες του κτλ)όμως εδώ ο τύπος δεν διστάζει να χαρακτηρίσει τους θεατές ως “τούβλα”,να μιλήσει για “αγκωνιές”,γενικώς ήθελε να γράψει κάτι τελείως διαφορετικό και όλα αυτά πάντα θυμίζοντάς μας “πόσο μεγάλος οπαδός των Pink Floyd” είναι.
Και όλα αυτά γράφοντας ΒΛΑΚΕΙΕΣ,πράγματα που δεν στέκουν,πράγματα που δεν ισχύουν για τον καλλιτέχνη και τον δίσκο!
Και δεν είναι το ότι γράφει για Floyd και συνεπώς έχω μία αδυναμία,είναι το ότι κάνουμε λόγο για μουσικό site,για μουσικό συντάκτη,για κριτική μιας συναυλίας,και δεν έχει μπει στον κόπο να κάνει μία σωστή αναζήτηση και επαλήθευση για αυτά που γράφει!
Δεν θέλω να σταθώ στον τρόπο με τον οποίο δεν εκλαμβάνει την τέχνη,στέκομαι στην αμορφωσιά του και στο κόμπλεξ του να δείξει ότι έχει καταλάβει καλύτερα από όλους ένα συγκρότημα και έχει το δήθεν θάρρος να γυρίσει την πλάτη στο Wall…
(είπαμε μεγάλος φαν από το '91 που,συνειδητοποιημένος πλέον,δεν του άρεσε το Wall…εκτός λίγων κομματιών#-o )
Α ρε awake που σας χρειάζεται…
Δεν κάνει τίποτα!
Ρε συ, γι’ αυτό λέω “με μια δόση υπερβολής”. ΟΚ, θέλεις να αντικαταστήσουμε το “μια δόση υπερβολής” με το “μια δόση κόμπλεξ”; Δε θα το χαλάσουμε εκεί. Εμένα το πόιντ μου ήταν ότι ο συγκεκριμένος ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ.
Γιατί “λολ” ρε συ Γράκχε να πούμε? Μα τι στάση είναι αυτή επιτέλους? Το λολ πάει στη μεγάλη γραμματοσειρά που χρησιμοποίησε ο φίλος μας (όχι μεγαλύτερη απο τη δική σου πίσω), ή στα λόγια γνήσιου ενθουσιασμού που κατακλύζουν το κείμενο του? Μα σε λίγο θα πείτε ρε παιδιά πως όσοι νιώθουμε ακόμα ενθουσιασμό για το event αυτό που ζήσαμε είμαστε “γραφικοί” ξέρω γω!
Τι λέει το παιδί για να του απαντήσεις απλά με ένα απαξιωτικό λολ? Εγώ δε διάβασα κάτι το γραφικό σε όσα γράφει πάντως. Η ουσία των λεγόμενων του (με τα οποία συμφωνώ) είναι πως σκηνικό σαν αυτό που ζήσαμε με την τριπλή παράσταση του Wall [U]ΔΕΝ[/U] έχουμε ξαναζήσει στη χώρα μας, και πως ουσιαστικά δε μπορούμε να το συγκρίνουμε με άλλα λάιβ, γιατί αυτό ήταν κάτι διαφορετικό.
Κάτι διαφορετικό για τους [B]φίλους[/B] της συγκεκριμένης μουσικής και των Floyd φυσικά, οι υπόλοιποι [I]προφανώς[/I] και δεν ενδιαφέρονται, ας ασχοληθούν με τους Πυξ Λαξ ή με κανένα χωμένο black metal συγκρότημα. Αλλά για τους φαν των Floyd και του κλασικού ροκ ήχου, αυτό που ζήσαμε υπήρξε ΤΟ γεγονός.
[I]Παρά[/I] τις ατέλειες του. Κανείς δε μίλησε για να κάναμε τα στραβά μάτια απέναντι σε κριτικές (και στην κεντρική του ρόκιν υπάρχει κριτική στάση απέναντι στο λάιβ εξάλλου), αλλά όχι αυτό το [I]θέλω-απλά-να-τραβήξω-εύκολα-βλέμματα[/I] κείμενο που θέλει να αποκαλεί τον εαυτό του “κριτικό” κιόλας και αναφέρεται με τέτοια απαξίωση για το Wall, σόρρυ, αυτό δε θα το δεχτώ για κριτική της προκοπής.
[B][SIZE=“3”]ΛΟΛ[/SIZE][/B] απο την πλευρά μου λοιπόν, για όσα διαβάζω στις τελευταίες σελίδες.
Ε ναι αλλά πρώτα έχει γράψει 100 σειρές με το πόσο “δήθεν” είναι η όλη φάση γενικά και μετά πετά 5 σειρές όπου λέει ότι “οκ ήταν καλό”(του βγήκε το φανμποϊλίκι του '91!) για κάλυψη.
Και τέλος πάντων,είμαστε φαν των Floyd και ίσως αυτή να ήταν η τελευταία(και για πολλούς και η πρώτη)ζωντανή επαφή που είχαμε με μέρος του συγκροτήματος και δεν σηκώνουμε πολλά πολλά:!:
Πωωω ρε πουστη μου πραγματικά έλεος…
Σας άρεσε; Μπράβο και γαμώ. Και γω καταενθουσιάστηκα.
Δεν σας άρεσε; Οκ τι να πω. Γούστα είναι αυτά.
Τώρα γιατί η μία πλευρά προσπαθεί να φέρει τους άλλους πιο κοντά στη γνώμη τους δεν μπορώ να καταλάβω. Λες και όλοι πρέπει να έχουμε την ίδια γνώμη.
Ετσι!!! ισχυει 1000%.
Φυσικοτατα φιλε μου ειναι υποκειμενικο το θεμα! Οτιδηποτε εχει να κανει με τις τεχνες ειναι σε συντριπτικο βαθμο υποκειμενικο.
Γενικα ομως, και οσο γινεται πιο αντικειμενικα, τι καλυτερο υπαρχει σημερα απο μουσικης αποψεως? Δηλαδη ειδαμε το The Wall live, με τετοιο σοου. Τι θα το ξεπερνουσε? Μια επανενωση των Led Zeppelin? Μια επανενωση των εναπομειναντων Pink Floyd? Η ανασταση του Syd Barret και του Richard Wright? Συναυλια των Rolling Stones? Των Beatles μηπως? Κτλ, κτλ, με απειρα παραδειγματα.
Οπως και να το κανουμε, αυτο που μας προσεφερε ο κυριος Waters, ειναι μια απο τις κορυφες στην ιστορια της μουσικης, και ειδικα στην εποχη μας που μεγαλο μερος της ιστοριας της μουσικης και της ροκ τεινει να παραμεινει μονο ιστορια (θανατοι, διαλυσεις συγκροτηματων κτλ). Ειναι λοιπον μια κορυφη, δυσκολοξεπεραστη νομιζω. Γνωμη μου.
Λοιπόν συγνώμη μάγκες αλλά αυτό που καταλαβαίνω εγώ με βάση αυτά που γράφετε, είναι ότι δεν αντέχετε την παραμικρή κριτική σε καμία πτυχή ενός event που σας άρεσε. Ακόμα και μετά την επισήμανση ότι ο συντάκτης του avopolis μιλάει με κάτι παραπάνω από θετικά λόγια τόσο για το Wall, όσο και για τη συναυλία αυτή καθ’ αυτή, ο Floydized ψάχνει τις γραμμές του κειμένου για να πει ότι τα θετικά λόγια ήταν λέει για “ξεκάρφωμα”, ο ellanor ανακαλύπτει “απαξίωση του Wall”, ο metal militia λίγο πιο πίσω κατάλαβε ότι το review βγάζει τη συναυλία “σκάρτη”, ο mousikofilos (για να μην παραπονιέται κι ο ellanor ότι κράζω χωρίς να τεκμηριώνω) δεν έχει λέει πρόβλημα με την κριτική αλλά “πες στη χειρότερη ότι είναι για 9/10”… Μου φαίνεται τελικά ότι το μόνο που θα σας ικανοποιούσε θα ήταν μια φουλ αποθεωτική κριτική για κάθε πτυχή του live, άντε ίσως με κάποιες πολύ λίγες κριτικές αναφορές… μήπως το “ξεκάρφωμα” πάει περισσότερο σ’ αυτή την περίπτωση; Εγώ θα το ξαναπώ. Τα μόνα μειονεκτήματα της κριτικής για μένα ήταν οι ανακρίβειες που περιέχει και ο (αρκετά) περισσότερο επιθετικός απ’ ότι θα έπρεπε τόνος στα σχόλια για το κοινό. Από κει και πέρα ο συντάκτης του avopolis ξεκαθάρισε από την αρχή τη θέση του τόσο για τον τρόπο που επέλεξε να αντιμετωπίσει το όλο event, όσο και για το ποιά είναι η γνώμη του για το Wall σαν δίσκο, τον οποίο θεωρεί σπουδαίο χωρίς να εξιδανικεύει. Τόσο δύσκολο είναι ρε παιδιά να το χωνέψετε; Γράψτε απλά ότι σας την έσπασε το κράξιμο στις αντιδράσεις σας χωρίς να ανακαλύπτετε “απαξιώσεις” εκεί που δεν υπάρχουν. Ή αυτό, ή παραμερίστε τον υπερβολικό συναισθηματισμό μπας και καταφέρουμε ποτέ να συνεννοηθούμε σαν άνθρωποι, ή (σας δίνω και τρίτη επιλογή) πείτε ανοιχτά αυτό που είπε ο Floydized, ότι δηλαδή “σε ό,τι έχει να κάνει με Pink Floyd δε σηκώνουμε και πολλά πολλά” (αυτό θα πει ειλικρίνεια :!:).
Βρε εγώ συμφωνώ και επαυξάνω αλλά δε μπορώ να καταλάβω γιατί πχ εγώ να θέλω να πεισω κάποιον που μπορεί να μη του άρεσε ότι ήταν ότι καλύτερο έχει υπάρξει. Φυσικά το ίδιο ισχύει και για το αντίστροφο.
edit στον mousikofilo πήγαινε
Ειλικρινά πάντως γενικεύοντας αυτό που περιγράφει γλαφυρά αυτή τη φορά ο Γράκχος, θα πω πως εδώ μέσα όλοι σαν Ελληνάρες έχουν μια τάση να μην έχουν πουθενά λάθος. Να μη δέχονται μύγα στο σπαθί τους. Όχι μόνο για τους Pink Floyd. Ξεκολλήστε την κεφάλα σας, βγάλτε τις παρωπίδες και δεχτείτε κάποια στιγμή καμιά κριτική σ’αυτά που γουστάρετε κ κάποιος μπορεί να μην τα γούσταρε. Θα επιμείνω πως ο συντάκτης του avopolis ήταν υπερβολικός αλλά στο παρόν τόπικ προσπαθούμε να κάνουμε ΔΙΑΛΟΓΟ. Και διάλογος έτσι δε γίνεται.
[SPOILER]Εκτός φίλε γιούζερ άν διάλογος για σένα είναι να παραληρείς από ενθουσιασμό κ να λές στον άλλον πόσο γαμιστερά τέλεια ήταν κ να συμφωνεί κ ο άλλος κ να καταλήγετε να χύνετε μαζί. ΞΕΚΟΛΛΑ![/SPOILER]
Sorry για το off topic αλλά δεν μπορώ να μην τα λέω αυτά. Συνεχίστε.
Ας απαντάς Γράκχε με επιχειρήματα, και ας διαφωνούμε. Απο τα “λολ” και τα “εγώ δεν έχω τη μύγα” (που δεν είναι [I]καθόλου[/I] μειωτικά για τον κόσμο και δε μπορεί όταν γράφεις κάτι τέτοιο να μη περιμένεις αντιδράσεις) το προτιμώ.
Και κάτι τελευταίο (ελπίζω) σχετικά με την “κριτική”. Άνθρωπος που καυχιέται (κυριολεκτικά καυχιέται) πως “ακούει Floyd απο το '91” και γράφει [B]ανακρίβειες[/B], ενώ παράλληλα ειρωνεύεται το νόημα και το περιεχόμενο του Wall, σορρυ, δε μπορώ να τον πάρω στα σοβαρά. Δεν είναι η κριτική. Δεν είναι οτι δε θέλουμε να ακούμε αρνητικά σχόλια (γιατί τότε θα αντιδρούσαμε στα επικριτικά σχόλια περί ενδεχόμενων προηχογραφημένων στην κεντρική του ρόκιν πχ), είναι ο τρόπος. Εγώ σ’αυτό αντέδρασα.
Ρε παιδιά,ρε παιδιά,ρε παιδιά!!!
Σας πείραξε που ήμασταν υπερβολικοί με μία συναυλία;Ε λάθος μας…
Τι να κάνουμε,εμένα προσωπικά Floydized με λένε στο φόρουμ,ζούσα για την γαμημένη στιγμή που θα έβλεπα κάποιον από το αγαπημένο μου συγκρότημα να παίζει ζωντανά,ε το έζησα και το θεώρησα κορυφαία μουσική στιγμή για εμένα.
Ούτε εκατομμυριούχος έγινα,ούτε διδακτορικό στην Αυστρία έκανα,ούτε έμαθα να παίζω χαρτιά(που δεν ξέρω!).
Ίσως κέρδισα κάτι πολύ παραπάνω,αλλά αυτό δεν μετριέται με διαδικτυακά κλικ!
Βλέπετε δεν μιλώ για αντικειμενικότητες,τι είναι τέχνη κτλ.
Αν είναι τόσο κακό που ενθουσιάστηκα με κάτι που ήθελα να το ζήσω από καιρό,ώστε να αξίζω κιόλας και χαρακτηρισμούς όπως “τούβλο”,τι να πω.
Ούτε θέλω να παρουσιάσω τους Floyd ως παγκόσμια σταθερά της μουσικής,ούτε τίποτα.
Απλώς κατανοήστε λίγο και εμάς,και την επιθυμία μας να δούμε κάτι από ένα συγκρότημα που έχει να παίξει μαζί από το 1981(!),με εξαίρεση το 2005 για 25 λεπτά(!),και προς θεού μην ενστερνίζεστε απόψεις που μας λένε τούβλα!
Απλώς δεν είναι ευγενικό:)
Εγώ κατάλαβα τί λες Floydized αλλά δεν είπα τπτ για τούβλα ή κάτι αντίστοιχο. Εσύ έπιασες το νόημα αυτών που είπα παραπάνω; Ή να τα ξαναπώ; δεν κουράζομαι εύκολα, μην ανησυχείς, τα’χω πει ήδη πολλές φορές