Αν θέλουμε να είμαστε ακριβολόγοι, το AMLOR είναι solo δίσκος του Gilmour με συμμετοχές από Mason και Wright (μεταξύ πολλών καλεσμένων), όπως και τα The Wall και The Final Cut είναι προσωπικοί δίσκοι του Waters με συμμετοχές από Gilmour, Mason και Wright.
Το Division Bell ήταν η πιο ομαδική δουλειά των Floyd από το Wish you Were Here, με την έννοια των τζαμαρισμάτων και της επικοινωνίας του συγκροτήματος.
Πάντως, με τη λογική σου, ούτε το AMLOR είναι Floyd πάντως, μια και υπάρχουν credits για τους Patrick Leonard, Phil Manzanera, Jon Carin και Bob Ezrin!
Λοιπόν το πάμε από την αρχή και θέλω απάντηση σε αυτό που έλεγα στο post μου. Δεν με νοιάζει ποιος έγραψε το Wall , το Final Cut ή αν είναι δισκάρα το Division Bell ή το οτιδήποτε άλλο.
[B]Απάντηση στην ένσταση που έθεσα μπορώ να έχω; λέω λοιπόν. [/B]
Από τα 10 τραγούδια του Α Momentary Lapse of Reason ο Gilmour έγραψε μόνος του τα 4 και με τον Leonard το 1 , με τον Moore τα 3, με τον Carin το 1 και με τον Ezrin 2.
Μετά την δικαστική διαμάχη με το Waters ως FLOYD εννοούμε τους Gilmour και Mason μέχρι το 91 (αν θυμάμαι καλά} που επανέρχεται ο Wright. Οπότε έχουμε τον Gilmour σε όλα τα τραγούδια και τους υπόλοιπους με 1,2 και 3 συμμετοχές.
Στο Division Bell ως FLOYD εννοούμε τους Gilmour και Mason και Wright. Έχει 11 κομμάτια. Τα 2 Instrumental. Στα 9 λοιπόν τραγούδια ο Gilmour έχει 8, η Samson 7, ο Laird-Clowes 2 και ο Moore 1 συμετοχές.
[B]Το Division Bell καταλαβαίνει κανείς ότι είναι δίσκος των FLOYD; [/B]
Και για να προλάβω κάποιους, δεν με νοιάζει ποιος έγραψε την μουσική. Το έχω ξαναπεί τους FLOYD τους γουστάρω για αυτό που λένε 90% και 10% για αυτό που παίζουν. Με αυτή την λογική έκανα μια ένσταση στον Raziel για την σύγκριση που έκανε.
To link που έδωσες Raziel αναφέρει κάτι αόριστο για μια συναυλία, που δεν κατάλαβα και αν πραγματοποιήθηκε κιόλας, που δεν είχε καλό καιρό και πάλευαν οι FLOYD με 300 ηχεία και τον τετραφωνικό ήχο τους. ¨Ένας από τους τέσσερεις που ήμασταν μαζί το 89, το 94 τους άκουσε στο Earls Court στο Λονδίνο. Ορκίζετε ότι δεν είχαν τετραφωνικό ήχο σε όλη την περιοδεία τους. Οπότε βρες κάτι καλύτερο να διαβάσουμε. Όπως ξέρεις είμαι από τους ανθρώπους που την ψάχνουν.
Το AMLOR εχει 4-5 κομματια που τα εγραψε ο Γκιλμουρ (Signs of life, Dogs of war που γραφτηκε πιο μετα, για το Final Cut, On the turning away οπου το σολο ειναι ολοιδιο με το Raise my rent, τα δυο A New Machine και ισως κανενα ακομη που δε θυμαμαι τωρα) για το σολο αλμπουμ του το 77. Τα υπολοιπα κομματια τα εγραψε επισης μονος του, το 1985-86. Τα πηγε στη δισκογραφικη εταιρεια, του ειπαν οτι ειναι αθλια, και εφερε ολους τους session μουσικους-στιχογραφους και κυριως τον Ezrin για παραγωγη, ωστε βγηκε το τελικο αποτελεσμα που καμια σχεση δεν εχει με το αρχικο.
Οποτε σορρυ αλλα αν συγκρινεις τα 2 αλμπουμ, το DB ειναι πολυ πιο Floyd (εγω και τα δυο λατρευω οποτε δεν εχω προβλημα, εχω πλακωθει απειρες φορες με κοσμο που θαβει το AMLOR:p)
Το λινκ του Raziel λεει για την πρωτη συναυλια της περιοδειας (που εγινε, απλα εβρεχε κιολας). Δε νομιζω να ειχαν 4φωνικο στην πρωτη συναυλια και οχι στις υπολοιπες, στο πηγαδι κατουρησαν οι αλλοι?
Επισης, στους Floyd δε βοηθαει ποτε να θεωρεις οτι καποιος εγραψε το ταδε κομματι, επειδη το λεει το βιβλιαρακι:p
Για το Division Bell συγκεκριμενα, και ο Gilmour και η Samson εχουν δηλωσει οτι οι πιο πολλοι στιχοι ηταν του Gilmour, μα εβαλε και το ονομα της για να την βοηθησει οικονομικα απο τα credits:)
Βεβαια αν γουσταρεις τους Floyd 90% γι αυτο που λενε, τοτε γουσταρεις Waters βασικα:p Για μενα παντως το μηνυμα του Division Bell ειναι το πιο ξεκαθαρο και πιο κοντα σε προσωπικα μου βιωματα, οποτε το λατρευω και σε αυτον τον τομεα.
Η συγκριση παντως μεταξυ των 2 περιοδειων ειναι πολυ ενδιαφερουσα. ΙΜΟ, αν ο ηχος στην AMLOR δεν ειχε τοση 80-ίλα, θα ηταν ξεκαθαρα πολυ καλυτερη απο την Pulse, τωρα πραγματικα ειναι δυσκολο να προτιμησω καποια. Οποιος δεν εχει δει παντως το Delicate Sound of Thunder ή καποιο αλλο βιντεο απο εκεινα τα χρονια, χανει. (υποθετω οτι ολοι εχουμε δει το Pulse:p)
Mια χαρα quadraphonic κονσολες χρησιμοποιουσαν και το 94.Μεχρι και προς πωληση τις εχουν βγαλει.Τσεκαρε το παρακατω λινκ και οποιος ψηνεται και εχει και μερικα ευρουλακια στην ακρη,ας τσιμπησει καμια τετραφωνικη κονσολιτσα ετσι για ενθυμιο…
Έστειλα τα link με e-mail. Αύριο θα έχουμε απάντηση από τον αυτήκοο μάρτυρα.
Αυτό δυσκολεύομαι να το καταλάβω. Μιλάμε για έναν άνθρωπο που δυσκολεύετε γενικά να γράψει καλό στίχο και για μια συγγραφέα με καλή ??φευγάλα?? και μου λες ότι τιης έκανε ??χάρη?? και το δήλωσαν κιόλας. Είναι πραγματικά δύσκολο να το καταλάβω. Αν παίζει και για αυτό κανένα link ευπρόσδεκτο.
Δυστυχως το σαιτ που ειχε γινει η συνεντευξη (το publiusenigma.com) δεν υπαρχει πλεον, μονο κανα ποστ στο pinkfloydz απο ατομα που ειναι γνωστα για info κτλ μπορω να σου δωσω.
Ο Γκιλμουρ αυτο που ελεγε πανω στο θεμα ειναι οτι αυτος εγραφε τους στιχους, και η αλλη τους κοιταζε και εκανε καμια διορθωση ή προταση, ειναι απο μια συνεντευξη του 94 (σε αυτην που λεει οτι το ριφφ του Poles Apart του ηρθε οταν ηταν στην Ελλαδα:lol:)
[SPOILER]Και δεν εχω ιδεα τι θα πει το “φευγαλα”:p[/SPOILER]
Τώρα είμαι μεθυσμένος για να γράψω,θα επανέλθω αύριο,αλλά το DB είναι πολύ πιο Floyd καθώς πολύ απλά ο Wright επιστρέφει,ο Gilmour ξεκόβει από την κόκα και δεν γράφει επηρεασμένος από τίποτα,παρά μόνο οδηγούμενος από το αλάνθαστο μουσικό του γούστο.
Επίσης είναι γνωστό ότι στους στίχους δεεεεεν,αλλά παρόλα αυτά καταφέρνει,όπως πάντα,να πιάσει ένα απίστευτο concept και μία ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ αισθητική.Εννοείται ότι λείπει Waters.Αύριο τα άλλα και καλύτερα στο θρεντ του καλύτερου συγκροτήματος όλων των εποχών…
Α και η DB tour ήταν κάτι βγαλμένο από άλλο πλανήτη ε…:roll:
Το ??φευγάλα?? σημαίνει ότι το μυαλό της έχει την δυνατότητα να φεύγει για άλλου, να αντιλαμβάνεται πράγματα και να μπορεί να τα μεταφέρει στο χαρτί, άρα και να γράφει τέτοιους στίχους που έχει το Division Bell, [B]ΣΤΙΧΑΡΕΣ[/B] (κάτι σε Waters δηλαδή :bow2: :bow2:). Ο άλλος δεν το έχει. Πότε δεν το είχε. Και με κόκα και χωρίς. Και πάνω σε νησιά και μέσα στη θάλασσα. Δεν το έχει.
Αρχίζω και αποκτώ εμπειρία με τα forum. Από ότι κατάλαβα δεν πρέπει να ασχολείσαι με διαφορές φωτοβολίδες που πέφτουν από δεξιά και αριστερά αν θέλεις να βγάλεις άκρη για κάτι.
Και για όσους δεν το κατάλαβαν στην αναφορά μου στο 89 το πρώτο μέρος που αφορούσε τα τραγούδια του Α Momentary Lapse of Reason, το προσπέρασα με ελαφριά πηδηματάκια. Παρότι δεν είναι παραμύθι ότι τα τραγούδια δεν τα ήξερα καλά τότε, μπορούσα να σας πω, έστω: πως μας χτυπούσε στο στομάχι ο ήχος στην εισαγωγή του The Dogs of War ή πως ο ήχος από τα κουπιά στο Signs of Life σε χάζευε επειδή ακουγόταν ακόμη και το νερό που γλιστρούσε από το βρεγμένο κουπί και ξαναέπεφτε στο ποτάμι ή ακόμη να αναφέρω και δύο λόγια για το Learning to Fly που το γουστάρω και για τον στίχο του.
Όποιοι είναι έξυπνοι θα καταλάβουν γιατί δεν έκανα τα παραπάνω, συζητήσεις άλλες δεν θέλω να ανοίξω, αυτή τη στιγμή.
Συνέντευξη με τον Andy Jackson, μηχανικό ήχου στο Division Bell, στην οποία αποκαλύπτεται ότι στο Division Bell drums παίζει ο Andy Newmark και όχι ο Nick Mason. Κάπου στη μέση είναι, κάντε ένα search για “Newmark”.
Βρέθηκα στο ΟΑΚΑ από σπόντα, χωρίς εισιτήριο(!) - το οποίο είχε 3000δρχ αν θυμάμαι καλά - χωρίς να έχω συνειδητοποιήσει τότε τί σημαίνουν Pink Floyd… Μπήκα στο ΟΑΚΑ στο 2ο μισό της συναυλίας - και εκεί ακριβώς ερωτεύθηκα το concept του live: ένα τεράστιο γήπεδο, τίγκα στον κόσμο από άκρη σε άκρη, ήχος απίστευτος, κια πάνω από όλα μια ΚΑΤΑΝΥΞΗ, σαν θρησκευτική συνάντηση! Μαγικό!
Σε τέτοιες εποχές, χωρίς διαδίκτυο, η φήμη αυτής της συναυλίας πέρασε στο μύθο… Πέρασαν αρκετά χρόνια για να καταλάβω τί είχα δεί και να το εκτιμήσω ακόμα περισσότερο. Στην πορεία είδα και άλλες μεγάλες συναυλίες, αλλά εκείνη η στιγμή ήταν μαγική. Μόνο και μόνο γι αυτό θα πάω το καλοκαίρι να δω το Wall…
Για να “τιμήσω” αυτούς τους 40ρηδες του τότε, που τους έβλεπα να κλαίνε κατά την διάρκεια της συναυλίας, και να βρίσκονται σε μια κατάσταση εκτός εαυτόυ στο τέλος της…!
Ποιος σκοτίζεται αν το Wall είναι το καλύτερό τους ή όχι, αν οι Floyd είναι οι καλύτεροι ή όχι, αν, αν , αν, αν… Όποιος καλλιτέχνης μπορεί να πετύχει αυτό το συναίσθημα που υπήρχε τότε, είναι τεράστιος…!
[SPOILER]Επειδή θα τρέχουμε στην Αθήνα τον Ιούλιο για Waters και για Bon Jovi, είναι εύκολο να κλείσουν και οι GnR τον Ιούλιο για να μην ανεβοκατεβαίνουμε συχνά?? :p:p[/SPOILER]
Ναι, αλλα ο Blacky μιλαει για στιχους αν καταλαβα, οχι για μουσικη. Αν το παρουμε μουσικα, ο τελευταιος δισκος των Floyd οπου παιζουν ολοι τους σε ολα τα κομματια ειναι το Wish:lol:
Εγώ ο αφελής να κάνω μια ερώτηση;;; Γιατί οι τελευταίες χ σελίδες δεν πάνε στο τόπικ των Floyd στο Groups & Artists και είναι στο τοπικ της συναυλίας;;;
Γνώμη μου είναι ότι το post αυτό δεν έχει να προσφέρει κάτι άλλο. Μόλις ανακοινωθεί η συναυλία πιθανότατα θα γίνει ένα άλλο που θα λέει πχ ??Το THE WALL X του μηνός Ιουλίου στην Ελλάδα.?? Γι αυτό το έβαλα μισό το post για το 89. Αν το έβαζα μισό στο τόπικ των Floyd θα γινόταν όλο αυτό που έγινε εδώ και θα χανόταν η μπάλα μετά.
pentagrammer απαντάς σε post μεταγενέστερο του δικού μου;
Αργεί η ανακοίνωση αργειιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι…και δεν μπορώ να ησυχάσω…
Μπάι δε γουέι η art on the road αποφάσισε επιτέλους να απαντήσει για την εκδρομή στο Ζάγκρεμπ, άμα δεν βαριέστε ρίχτε μια ματιά,έχει πλάκα…