Roger Waters The Wall Live-OAKA Basketball Arena 8 & 9 & 12 July

Πολύ καλές τιμές… Περίμενα 15+ σε ότι ανακοινώθηκε… Δεν περιμένω να υπάρξει 2η μέρα προπώλησης… με βλέπω να το παίρνω σερί στις 9/5 και να την βγάζω όλο το βράδυ στο τικετ χαους δίπλα (Ανδροκλή για όσους ξέρουν από σαλόνικα…:wink:)

Η ατομική μαγνητοσκόπηση νομίζω έχει κάνει τις συναυλίες περισσότερο διαδικαστικές και τις κάνει να μοιάζουν ένα γεγονός που υπάρχει απλά για να περάσει στη λίστα με τα κατορθώματα της ζωής μας και όχι ένα Συμβάν το οποίο πρέπει να βιωθεί. Προφανώς δεν μιλάω γι αυτούς που φέρνουν τη φωτογραφική τους και θα τη σηκώσουν μια φορά για να βγάλουν 5 φωτογραφίες έχοντας ελέγξει αν θα ενοχλήσουν. Κι εγώ το έχω κάνει και όλοι μας. Αλλά πλέον ο κανόνας σε μεγάλες συναυλίες είναι καταγραφή βίντεο από σούπερ κινητά με επιβολή ησυχίας και ακινησίας για να ανέβει στο youtube με σχόλιο “Ήμουν εκεί και ήταν γαμώ!” Αν υπάρχει και κάποιος πίσω στην αρένα που να βιντεοσκοπεί ή μια στημένη κάμερα με τρίποδα στις κερκίδες δε νομίζω να ενοχλήσει κανέναν. Αλλά επειδή την εικόνα του κάγκουρα με αγκαλιά τη γκόμενα στις πρώτες σειρές και το χέρι τεντωμένο με την κάμερα την έχω δει πολλές φορές, δεν θα το αντέξω και σε αυτή τη συναυλία.

Τώρα έχουμε να κάνουμε με ένα πολύ απαιτητικό show σε κλειστό χώρο και με συγκεκριμένες προδιαγραφές. Δηλαδή αν βγει κανένας Gilmour και γίνει η νύχτα μέρα από τα φλας θα είναι ωραία; Προφανώς κάποιοι θα περάσουν και φωτογραφικές και κάμερες και κινητά και όλα. Αλλά όσο λιγότεροι τόσο καλύτερο. Όσο γι αυτό που λες για την συναυλιακή καθημερινότητα, νομίζω ότι στους όρους των εισιτηρίων υπάρχει η απαγόρευση κάθε είδους μαγνητοσκόπησης. Τυπικά μεν, αλλά υπάρχει. Άρα δεν είναι νομότυπη.

Για να κλείσω το θέμα παραθέτω κάποια λόγια του Κώστα Αξελού σε μια συνέντεξή του ένα χρόνο πριν πεθάνει, τα οποία νομίζω ότι ταιριάζουν στην περίσταση απόλυτα.

"Από πού να πιαστεί ο σύγχρονος άνθρωπος για να υπάρξει;

Να πιαστεί δεν μπορεί από πουθενά. Του είναι ίσως δυνατόν να ανοιχτεί στο αποσπασματικό Ολον.

Με τι όπλα;

Χωρίς όπλα. Και χρησιμοποιώντας όλα τα όπλα. Το άνοιγμα δεν είναι κάτι το μυστηριώδες. Ας πάρουμε μια παρέα στην παραλία. Οι μεν φωτογραφίζουν τους δε. Θέλουν να τους οικειοποιηθούν, να τους αρχειοθετήσουν. Οι άλλοι φωτογραφίζουν τη θάλασσα, θέλουν να την ακινητοποιήσουν. Οι άλλοι λένε, τι ωραία που είναι, δες, δες τι ωραία που χτυπάει το κύμα. Ολα αυτά είναι μορφές ακινητοποίησης του χρόνου, του χώρου και όχι άνοιγμα στο χωροχρόνο. Ανοιγμα είναι να έκαναν μπάνιο, να χαίρονταν, να ζούσαν χωρίς αυτό το δες, δες…"

Όσο για το κάπνισμα, το αυτονόητο που θεωρείς εσύ, το βλέπω να καταργείται καθημερινά σε συναυλίες κάθε είδους ακόμα και στη Γερμανία. Και πάλι τίθεται το ζήτημα: γιατί να μην καπνίσω κι εγώ εφόσον ο δίπλα μου αψηφεί το νόμο και καπνίζει; Αν δεν υπήρχε νόμος, δεν θα υπήρχαν και παραβάτες του. Αλλά αν κάπνιζαν όλοι δεν θα βλέπαμε συναυλία.
Η απόλυτη λύση δεν υπάρχει, γι αυτό επικαλέστηκα την κατανόηση…

Όλα σωστά που λέτε,και οι ερωτήσεις και οι διαφωνείς,και όμορφα και τα πάντα όλα.
Αλλά ο φίλος μας ο Ελληνάρας θα πρέπει να καταλάβει ένα τόσο δα πραγματάκι.
Ναι ο Roger Waters έχει εκφράσει την δυσαρέσκειά του προς το ότι το κοινό κάθεται και τραβάει την συναυλία με τα κινητά και τις κάμερες,και καταλήγει να βλέπει την συναυλία ή το Comfortably Numb ή το Another Brick μέσω μιας οθόνης.
Όμως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΦΙΛΕ,ούτε ο Roger Waters σου επιβάλει τον νόμο του.

[B]Το θέμα είναι ότι τα φλας θα αποβούν ΚΑΤΑΣΤΡΕΠΤΙΚΑ για το show.Θα επηρεάσουν την ποιότητα των εικόνων που θα προβάλλονται πάνω στον τοίχο,που αποτελεί αναπόσπαστο και βασικό κομμάτι του show,και συνεπώς όλη η κινηματογράφηση θα έχει προβλήματα.Αυτός είναι ο λόγος.[/B]

Δεν έχουν πρόβλημα με τις φωτογραφίες ακόμα και με τα βίντεο αυτά καθαυτά,αλλά με την χρήση του φλας.Πάνω στον τοίχο θα προβάλλονται πολλά πράγματα,ακόμη και φωτογραφίες Ελλήνων που πέθαναν στον πόλεμο,δεν θέλουν να μην φαίνεται τίποτα εξαιτίας των φλας.Δεν μπορούν να κάθονται να κοιτάνε αν το ένα έχει φλας και αν το άλλο όχι.Για αυτό και δεν τα θέλουν μέσα.
Υπενθυμίζω το 1981 δεν κυκλοφόρησαν σε βίντεο την συναυλία του Earls Court επειδή είχαν θέμα με τον φωτισμό.
Ακόμα μην μπείτε στον κόπο να φέρετε σούπερ ντούπερ κινητά και ψηφιακές,απλώς δεν θα μπείτε μέσα.Απλά και όμορφα.
Τώρα για το τσιγάρο υπάρχει νόμος και κάτι που λέγεται στοιχειώδης ευγένεια επίσης.
Οπότε ας ξεκολλήσουμε με το θέμα,και ας συνεχίσουμε να ποστάρουμε για το πόσο γαμάτα θα περάσουμε,πόσο θα κλάψουμε κτλ.

Enick, ωραία αυτά που λες και δεν διαφωνώ (αν και τείνω να το βλέπω λίγο πιο απλά το ζήτημα της κάμερας, για μένα έχει να κάνει με προσωπική καταγραφή μιας κατάστασης που σου αρέσει, απλά - και εφόσον δε μιλάμε για υπερβολές, όλη την ώρα πίσω απο μια οθόνη κλπ - όχι οτι δεν ισχύουν σε έναν βαθμό και αυτά που λες).

Ευτυχώς που υπάρχει κόσμος που δεν κοιτάζει πίσω στα εισιτήρια για κάθε λάιβ που πηγαίνουμε, αλλιώς δε θα είχαμε να απολαμβάνουμε τίποτα στο youtube. Και ωραίες οι αναμνήσεις, το παν, δε λέω, αλλά ρε γαμώτο η συγκίνηση που πήρα τις προάλλες βλέποντας κάτι βιντεάκια απο το live των Sabbath με τον Ozzy πριν 5 χρόνια δεν περιγράφεται…

Αυτά, δε νομίζω πως χρειάζεται να το αναλύσουμε περισσότερο, πιστεύω μπορούμε να αρχίσουμε να πωρωνόμαστε (ξανά) σιγά σιγά…

Καλημέρα!

Να κάνω εγώ τώρα μια ερώτηση… Υπάρχει κάποια ουσιαστική διαφορά ανάμεσα στα διαφορετικά εισιτήρια; Απέχουν πολύ σε τιμές… Υπάρχει όντως σημαντική διαφορά ή είναι “να χαμε να λέγαμε”; Ρωτάω γιατί δε θα με χαλούσε την συγκεκριμένη συναυλία να την δω όσο καλύτερα γίνεται (και μόνο αυτή), αλλα ούτε τον έχω δει ποτέ τον χώρο, ούτε μπορώ να καταλάβω απο το σχεδιάγραμμα τι ακριβώς κερδίζεις με τα 145 ευρώ έναντι των 65… Και οι αποστάσεις φαίνονται οι ίδιες… :-k

Για εμένα προσωπικά με τα 145 ευρώ δεν κερδίζεις τίποτα παραπάνω.Και με όσους μίλησα το ίδιο πιστεύουν.
Με τα 55 είσαι στο πάνω διάζωμα και με τα 88 στο κάτω.Προσωπικά πιστεύω πως στο κάτω διάζωμα θα μπορείς να έχεις μία πολύ καλή οπτική γωνία,ανάλογα βέβαια επειδή μπορείς να είσαι είτε πλάγια είτε ακριβώς απέναντι.Για εμένα είναι μία καλή επιλογή για αυτούς που θέλουν να δουν το show.
Μετά είναι η αρένα,στην οποία δεν υπάρχουν καρέκλες,και αυτό κάνει τα πράγματα λίγο περίεργα,καθώς δεν ξέρεις ποιον θα έχεις μπροστά σου:p Εγώ προσωπικά θα την επιλέξω επειδή θέλω να είμαι σχετικά κοντά,και λόγω ύψους θα έχω μία πολύ καλή εποπτεία του show:D
Πάντως για εμένα,αρένα λίγο πιο πίσω,όχι τέρμα μπροστά,είναι μία καλή επιλογή για τον οποιοδήποτε.
Ένας θείος μου που είχε δει τους Pink Floyd στο ίδιο show το '80 και ήταν στην μέση περίπου μου έλεγε τα καλύτερα για την θέση:)

Έχουμε δρόμο και πράγμα ακόμα πάντως

Πιάσε μια μπουγάτσα σοκολάτα ψηλέ.8) Χρυσές δουλειές θα κάνει ο άρχοντας.:smiley:

Όσον αφορά τις απαγορεύσεις, κάτι μου λέει ότι θα ξενερώσω άπειρα με την νοοτροπία των Ελληναράδων μέσα στο live… Χαίρομαι βέβαια που απ’ ό,τι βλέπω εδώ οι περισσότερες αντιδράσεις είναι φυσιολογικές… Άντε να δούμε.

Δυστυχώς βλέπω για άλλη μια φορά τη νοοτροπία του Ελληνάρα σε ορισμένα άτομα. Δηλώσεις τύπου “εγώ και το super-duper κινητό μου θα πάρω και θα καπνίζω κιόλας και στα φρύδια μου οι υπόλοιποι” είναι τουλάχιστον γελοίες.

Και αν όντως στηθεί ολόκληρος μηχανισμός κινηματογράφισης της συναυλίας, δε θα είναι δύσκολο στον έλεγχο να βρίσκονται άτομα της επιλογής του Waters και όχι οι της Didi, οπότε και ο έλεγχος θα είναι αυστηρός.

Άλλωστε αγοράζοντας εισητήριο, στην ουσία αποδέχεσαι τους κανόνες που είναι γραμμένοι από πίσω.

Στην τελική, θα είναι κρίμα ο Waters (ο οποίος απ’ ότι μου είπανε μίλησε στο δελτίο της ΝΕΤ χθες, και μάλιστα είπε και κάποια ελληνικά!) να λέει τα καλύτερα για το ελληνικό κοινό, να μας κάνει την τιμή όχι μόνο να επισκέπτεται τη χώρα μας για να παρουσιάσει αυτό το υπερθέαμα αλλά και να το κινηματογραφεί ώστε να περάσουμε στην Ιστορία, και εμείς να του το ανταποδίδουμε με τα φλας των κινητών μας, καταστρέφοντας στην ουσία αυτό που θέλει να μας δείξει.

Eνταξει παιδες, Ελληναραδες ο ενας, Ελληναραδες ο αλλος, τελικα σε οτι φαση και να εισαι, θα εισαι παντα ο Ελληναρας για καποιους…:p:p:lol::lol::lol::lol:

Το θεμα λοιπον δεν ειναι το αν και ποσοι θα παρουν κινητο ή φωτογραφικη…Προσωπικα πιστευω πως ειναι αρκετα υποκριτικο να κραζεις…“τους αλλους” για κατι που κανουμε ή εχουμε κανει καποια στιγμη ΟΛΟΙ μας…Τωρα, το να πεσεις στην περιπτωση του πραγματικα “νομοταγη”, ΧΕΣΤΗΚΑΜΕ ΚΙΟΛΑΣ…No offence…

Το θεμα ειναι το αν αξιζει να κατσεις οπου κατσεις με ενα ματζαφλαρι στο χερι και να χανεις την ουσια…Γιατι για να κουβαλησεις κατι το οποιο θα γαμαει τοσο πολυ τεχνολογικα ωστε να φυγεις με κατι καλο στα χερια σου, η που ειναι υπερχλωμο, ή που θα χασεις την συναυλια τζαπα για κακιστο υλικο…

Την στιγμη λοιπον που το ολο θεαμα θα μαγνητοσκοπηθει, δεν εχεις κανενα λογο να χασεις ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΓΑΜΗΜΕΝΟ ΔΕΠΤΕΡΟΛΕΠΤΟ…Αν μπεις σε αυτη την διαδικασια, μαλον χαμενος θα βγεις αφου ειναι οντως λιγακι χλωμο να ξαναδουμε αυτο το πραμα…Απλα και ομορφα…:slight_smile:

Και ναι, η απαγορευση, ευτηχως η δυστηχως, υσχιει ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ…Παρ ολα αυτα, ξερουν και οι πετρες ποσο δυσκολο ειναι να ελεγχτει κατι τετοιο, οποτε ερχεται ο συμβιβασμος…Ο καθενας ας κανει οτι κρινει, απλα ας κανει και την χαρη στον εαυτο του να το απολαυσει…:rockon:

8O :? :? :?

Πόσοι θα είναι άραγε εκείνοι που αν βγει ο Gilmour στο Λονδίνο (ή κάπου αλλού, πριν το ΟΑΚΑ) για το Comfortably Numb και έχοντας λιώσει τα σχετικά videos στο τούμπι, «ξενερώσουν» όταν έρθει η ώρα να το ακούσουν στο ΟΑΚΑ, όχι απ’ αυτόν;

Παιδιά όσοι διαφωνείτε με το θέμα της απαγόρευσης των καμερών-κινητών κάνετε ένα μεγάλο λάθος. Πιστέψτε με ότι και αυτοί που θα καταφέρουν να περάσουν κινητά και κάμερες δεν θα τα χρησιμοποιήσουν καν (εκτός και αν κάθονται τελευταία σειρά σε κάποιο διάζωμα). Ο λόγος απλός. Θα πέσει τέτοια ενημέρωση-προπαγάνδα πριν την έναρξη του σόου που όποιος έχει κάμερα-κινητό μαζί του θα φοβάμαι όχι να τραβήξει αλλά την βγάλει σε κοινή θέα. Και ο φόβος δεν θα είναι μην τον πιάσουν η ασφάλεια του σόου ή οι άνθρωποι του Waters, που είπε κάποιος, αλλά οι διπλανοί του οι οποίοι στην ιδέα και μόνο ότι θα γίνει καμία στραβή και σταματήσει το σόου θα του την σπάσουν σε 1 δευτερόλεπτο αν δεν την ξαναβάλει μέσα.

Και με το τσιγάρο το ίδιο θα γίνει. Ο χώρος είναι κλειστός. ?Όσο και καλό εξαερισμό να έχει το ΟΑΚΑ επειδή θα έχει απαραίτητα λήψεις από πίσω (από τις τελευταίες θέσεις της αρένας για να καταλάβετε το πίσω) ο καπνός θα κάνει κακό. Οπότε καλύτερα οι καπνιστές ας έρθουν με μια λογική ??θα κόψω το τσιγάρο από εκείνο το βράδυ??.

Και προς θεού μην συγκρίνετε το τώρα με το 89. Τότε ήδη είχαν μαγνητοσκοπήσει από τον Αύγουστο του 88 το σόου και πολύ περισσότερο δεν υπήρχε YouTube.

Δηλαδή ρε παιδιά 3 ωρίτσες υπομονή δεν μπορείτε να κάνετε για το τσιγάρο;;; Οκ δεν καπνίζω, δεν κάπνιζα ποτέ αλλά δεν νομίζω να είναι τόσο δύσκολο πια.

Όσο για τις φωτό/κάμερες και τα ρέστα. Οκ σίγουρα και γω θέλω να έχω στο προσωπικό μου αρχείο κάποιες φωτό ή ακόμα και βίντεο από εκείνη την βραδιά αλλά δεν είναι καλύτερο να έχουμε μια σουπερ γαμάτη παραγωγή σε dvd μετά από λίγο καιρό και να μην επηρρεάζεται από φλας;;

Δηλαδή δεν σας φτάνει το “ήμουνα εκεί”;

Είναι ίσως η μοναδική φορά που μας ζητάνε κάτι τέτοιο (οκ σε όλες τις συναυλίες το ζηταν αλλά στις άλλες κλαιν). Έχουμε ένα τεράστιο show πολύ απαιτητικό το οποίο ενδέχεται να παρουσιάζει προβλήματα αν υπάρχουν 10.000 άτομα με φωτογραφικές. Δεν μπορούμε για ΜΙΑ φορά να συμμορφωθούμε με τους κανόνες;;; Δεν είναι μαγκιά αυτό το πράγμα. Είναι ασέβεια και ηλιθιότητα. Και το να ακολουθήσεις κανόνες σίγουρα δεν σε κάνει πρόβατο (προς red rum)

Το Wall είναι μια ξεχωριστή περίπτωση στις συναυλιακές μας εμπειρίες. Δεν γίνεται μια φορά να τηρήσουμε τους όρους των εισητηρίων? Μια φορά μόνο. Κ γω θα ήθελα να πάρω 4-5 φωτο με τους φίλους μου, αλλά τι να κάνουμε…

Έτσι κι αλλιώς, με κάμερες ή χωρίς, μόλις σβήσουν τα φώτα [SPOILER]θα κλαίμε όλοι…:p[/SPOILER]

υπαρχει καποιο βιντεο?

Υπάρχει pro-shot όλη η συναυλία, πως σου φάνηκε; :wink:

Πολύ θαραλλέος ο Waters πάντως που θα επιχειρήσει να βιντεοσκοπήσει το DVD του στη χώρα μας, εμείς είμαστε ΑΝΤΡΕ, δεν ανεχόμαστε να μας λένε τι θα κάνουμε και δεν πρόκειται να ακούσουμε κανέναν (στο σπίτι βέβαια αυτοί οι “ΑΝΤΡΕ” τρώνε παντόφλα, αλλά λέμε τώρα).

Οι θέσεις στα διαζώματα θα είναι αριθμημένες ή μπάτε σκύλοι?

Θέλω να κατέβω αρένα αλλά φοβάμαι ότι αν δεν στηθώ απο το πρωι έξω απο το ΟΑΚΑ στο τέλος της αρενας θα είμαι και δεν θα βλέπω τίποτα.

Μιλάμε για ένα απ τα ιστορικότερα σόου στην ιστορία της μουσικής που θα έχουμε την τιμή και την τύχη να δούμε και άλλοι κάθονται και προβληματίζονται πως θα κάνουν την “επανάστασή” τους…Ευτυχισμένοι άνθρωποι,μακάριοι.Επειδή όμως κάποιοι δυστυχείς από μας θέλουν να δουν μια παράσταση χωρίς διακοπές και παρατράγουδα,ας κρατήσουν οι μακάριοι αυτοι άνθρωποι την τάση για “επανάσταση” για live γκρουπ τύπου ska-p και gogol bordello και ας πάρουν μετά το dvd,αν τόσο πια δεν μπορούν να κρατηθούν.Ξεσπάστε πολιτικά,ιδεολογικά,πιείτε τους μπάφους σας και βγάλτε εκατομμύρια φώτο λίγες μέρες πριν,στο Rockwave.Έχετε την ευκαιρία.Για μια φορά όμως πείτε ότι θα κάνετε κάτι διαφορετικό,κάντε “επανάσταση” απέναντι στον ίδιο σας τον εαυτό.

Οδηγίες προς συνομιλητές. Η καλύτερη θέση είναι ακριβώς λίγο πιο πίσω από το κέντρο της αρένας(όπως βλέπεις την σκηνή). Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεις τέλεια ακρόαση του τετραφωνικού ήχου και τέλεια θέαση. [B]Να κάνω μια παρένθεση εδώ και να πω ότι το δικό μου το ??βόδι?? γι αυτό ορκιζόταν ότι δεν είχανε τετραφωνικό ήχο το 94 στο Λονδίνο οι FLOYD. Πήγε και μου μπαστακώθηκε (κάθισε) μπροστά μπροστά και ήθελε να ακούσει και τετραφωνία. Δεν είχε καταλάβει το 89 γιατί κάτσαμε 50 μέτρα από τη σκηνή.[/B]

Απαγορεύετε το πάνω διάζωμα απέναντι από την σκηνή γιατί τα στάδια αυτά είναι κατασκευασμένα να βλέπεις την αρένα. Συν το ότι θα κρεμάσουνε τώρα τα ??τσαμπιά?? (ηχεία και λοιπά μηχανήματα) δεν θα μπορείς να βλέπεις την σκηνή-τοίχο από την μέση και πάνω.

προσωπικα δε γουσταρω καθολου αλλα και βαριεμαι απιστευτα να τραβαω φωτογραφιες ή βιντεο κατα τη διαρκεια μια συναυλιας και να μην ειμαι συγκεντρωμενος στο να την απολαυσω οσο περισσοτερο μπορω…στους ac/dc εβγαλα 5-6 και μετα λεω δε γαμιεται και την παρατησα για να χοροπηδαω με την ανεση μου…

αλλα πες πως πας μονοημερη στην αθηνα…σε ολη την διαδρομη γουσταρω απιστευτα να τραβαω φωτο με παρεα και σκηνικα κ ετσι…μετα που την βαζεις την καμερα ομως?ε?