Οι δεκάδες ανθρώπων που δουλεύουν για αυτήν την υπερπαραγωγή, τα σκηνικά, ο χώρος κλπ δεν νομίζω να είναι τζάμπα πάντως…
Και πάλι, δε βλέπω ν αλλάζουν κ πολλά στο κονσεπτ…μια πανάκριβη υπερπαραγωγή για όσους τους περισσεύουν, τη στιγμή που τόσοι άνθρωποι δεν έχουν να φάνε…
κι έπειτα, μη συκρίνεις τις αμοιβές του Waters με αυτές του ηχολήπτη και του σκαλωσιά…we both know
Αγαπητή μου Radish,δεν θέλω να αρχίσω να εξηγώ τι είναι αυτό το Wall κτλ κτλ κτλ κτλ κτλ.
Απλώς θέλω να ξέρεις πως αξίζει τα λεφτά και 100 σινεμά,και και και.Αυτά μπορείς να τα πάρεις και σε μία άλλη φάση της ζωής σου.
Αυτό που θα νιώσω όμως εγώ αγαπητή μου όταν θα πει και τον τελευταίο στίχο του Outside The Wall όμως δεν αναπληρώνεται με κανένα βιβλίο και με καμία ταινία.
Και επίσης να ξέρεις πως ο Roger Waters δεν είναι από αυτούς τους “καλλιτεχνάκους” που θα πουλήσει τζάμπα επανάσταση και όλα τα συναφή.
Δεν σε πιάνω. Τι ακριβώς θες να πεις? Και εντάξει ξερω΄γω γιατί να παν τα λεφτά στους συγγραφείς των βιβλίων ή στους παραγωγούς των ταινιών καθώς και στους κινηματογράφους σαν εταιρία? Νομίζω ότι η τιμή για την συναυλία και το ‘‘θέαμα’’ που θα δεις είναι πολύ καλή. Λίγο πολύ όλες οι τιμές συναυλιών τέτοιων ονομάτων εκεί γύρω είναι. Αν δεν θέλεις να δώσεις τα λεφτά σου για μια συναυλία τα δίνεις για ένα βιβλίο, οκ κανένα πρόβλημα. Μπορεί και εκεί κάποιος να σου πει ‘‘Ε όχι ρε συ, δεν δίνω 20 ευρώ για να διαβάσω ένα βιβλίο και να πλουτίζει ο συγγραφέας και να έχει 2 πισίνες στο σπίτι του ο Stephne King’’ κ.λ.π
ΕΔΙΤ: Τώρα που το ξαναδιαβάζω μου φαίνεται λιγάκι επιθετικό το ύφος. Είναι ο γραπτός λόγος. Δεν είχα καμια πρόθεση για ‘‘επίθεση’’. Καθαρα φιλικά.
Δε χρειάζεται να παίρνεις ύφος θιγμένου καρδινάλιου Φλόιντι…και ναι, θα ψηνόμουν ν ακούσω και τη δική σου εξήγηση για το Wall και όλα τα κτλ κτλ…ειλικρινά
Το άλμπουμ είναι μεγαλειώδες, κάθε στίχος είναι πακέτο…έχω περάσει κάποιες από τις σημαντικότερες bildung-φάσεις της ζωής μου παρέα του και ακόμα περνάω…
Δεν είναι τόσο η φασαρία του στυλ ‘‘γιατί να δώσεις 100 ευρα ν ακουσεις τον Waters’’ αλλά γιατί να δώσεις 100 ευρά για ν ακούσεις έναν καλλιτέχνη, όσο μεγαλειώδης κι αν είναι…
Καλλιτεχνάκο δε θα τον έλεγα…αλλά ούτε και ‘‘outside the Wall’’…
Tα βιβλία είναι πανάκριβα
δε βλέπω καμία διαφορά από τον "χ"οπαδό των iced earth που θα πάει να σκάσει τα 60 ευρώ για να δει μια πανθομολογουμένως πεθαμένη μπάντα.
και σιγά το wall στην τελική. δεν είναι και η χρυσή βίβλος της μουσικής ιστορίας. μπροστά σε άλλα αριστουργήματα των floyd, είναι απλά μια εμπορική φούσκα που σκοπό είχε να τους κρατήσει στο προσκήνιο. και το πέτυχε.
δεν ξέρω αν θα πάω στο live, μάλλον τελικά θα δράσω με τη λογική της reddish nut και δε θα παώ, αλλά οι τιμές παραμένουν ακριβές. αυτό είναι γεγονός.-
εχμ… that’s all… ;p
Reddish,όχι προς θεού:)
Πρώτο και κύριο είναι πως δεν θεωρώ τις τιμές τίποτα το εξωφρενικό.Δηλαδή το να δει κάποιος το κορυφαίο μουσικό event των τελευταίων ετών με 55 ευρώ στην πόλη του δεν το βρίσκω τίποτα το αξιοπερίεργο.Εδώ δίνουμε 4 ευρώ τον καφέ ξέρω 'γω.
Στην συνέχεια μένω και επιμένω ότι αυτή η παράσταση που θα παιχτεί,καθώς δεν είναι αμιγώς συναυλία,είναι κάτι το καλλιτεχνικώς άρτιο.Είναι ένα έργο το οποίο διακατέχεται από μία “συνθετικότητα” από την αρχή έως το έσχατο σημείο του.
Επέτρεψε μου να μην θέλω να κάτσω να γράψω ανάλυση για τον δίσκο,κάτι τέτοιο ας το κάνει ο καθένας μόνος του.
Και θέλω να μείνω για λίγο στο θέμα Roger Waters και αν αυτό που κάνει συνάδει με τις απόψεις του.
Για εμένα φυσικά και συνάδει αυτή του η κίνηση με τις απόψεις του.Ο ίδιος δεν έχει αρνηθεί ότι μετά το “Dark Side Of The Moon” και μετά την μυθική επιτυχία του δίσκου έγινε καπιταλιστής.Δεν είναι από αυτούς που θα πλασάρει ψευτοιδεολογίες και ψευτοκουλτούρα,και πίστεψε με οι υπόλοιποι Floyd,και ειδικά ο Gilmour,ήταν πολύ αυστηροί και άτεγκτοι σε αυτό το θέμα.
Ο ίδιος επαναφέρει το The Wall έχοντας του δώσει μία πιο γενική σημασία,πιο κοινωνική όπου ταιριάζει γάντι στις μέρες μας.Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας δεν είναι ο ίδιος “φοβισμένος” τύπος που ήταν και το 1979.Τότε το μάτι του γυάλιζε.Ο ίδιος βρήκε έναν λόγο και το έβγαλε σε περιοδεία,και για εμένα πολύ καλά έκανε.
Σέβεται τους θεατές του,προσφέροντας τους ένα τέλειο αποτέλεσμα και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε.
Και όχι ο Waters δεν είναι Outside The Wall,το The Wall είναι ένας κύκλος εξάλλου δίχως τέλος…
“Isn’t This Where We Came In…?”
Horror αγόρι μου,πες μου μία ομοιότητα με το να δεις τους Iced Earth και με το να δεις το The Wall.Αλλά α ναι ξέχασα σιγά την μαλακία που έβγαλαν μόλις ανακάλυψα την πιο top cool μπάντα στο τάδε blog πάω να την ακούσω να γουστάρω,όχι σαν τις μαλακίες.
Όταν καταλάβεις ότι οι απλοϊκές συγκρίσεις δεν φτάνουν,τα λέμε
Τοσα χρονια βλεπουμε σκηνικα τυπου 50αρια εισιτηρια για την 60στη φορα λαηβ Μεηντεν π.χ. και σας πειραξε που ο Waters εχει 55/65ευρω+ το εισιτηριο. Ω θεοι, απλα μην πατε.
μα και τότε ακριβά ήταν. αλλά τώρα δεν είναι όπως “τόσα χρόνια”. είμεθα φαν, αλλά και λίγη κριτική δε βλάπτει.
συν τοις άλλοις, πέραν από την ταινία και το ιδεολογικά προκάλυμμα, θεωρώ το wall μια εμπορική κλαπαρχίδα. και 88 ευρώ σε τέτοιους καιρούς δε θα τα δώσω ελαφρά τη καρδία.
Η πλήρης άγνοια
το ζητημα που τιθεται στο γενικο του πλαισιο ειναι το γιατι να πληρωνουμε καμια φορα και μεγαλα εως και εξωφρενικα ποσα για να απολαυσουμε ενα αγαθο. πιο συγκεκριμενα την τεχνη που σου προσφερει και πολλα και σε ολοκληρωνει σαν ανθρωπο. ναι, για να παμε σε μια συναυλια(οποια και αν ειναι-ακομα και το The Wall) θελουμε τουλαχιστον 50?, για να παμε θεατρο θελουμε πανω κατω 30?, για να παμε κινηματογραφο σιγουρα 10?, για να παρουμε ενα βιβλιο 20?. ολα αυτα ειναι απλα νουμερα που φαινονται μικρα ή μεγαλα αναλογα με τα γουστα του καθενος και φυσικα αναλογα με την τσεπη του. ολο αυτο εχει μια βασικη και κοινη αρχη. τον καπιταλισμο τον οποιο ζουμε. ολα γινονται για το κερδος. τα παντα! χωρις κανενα ενδιαφερον για το αν θα διαπαιδαγωγηθουμε καλυτερα αν εχουμε τη δυνατοτητα να παμε σε 5 θεατρικες παραστασεις το χρονο αντι για 1 ή αν διαβαζαμε περισσοτερα απο 2-3 βιβλια ξερωγω. αρα οσο ζουμε στον καπιταλισμο και επιδιωκεται απο τις μεγαλες εταιρειες(εκδοτικους οικους, εταιρειες διοργανωσης συναυλιων κλπ) το κερδος, δεν θα δουμε ποτε μια φθηνη θεατρικη παρασταση, συναυλια κλπ. ποτε στον καπιταλισμο η τεχνη δεν θα εχει ευκολη προσβαση ο μεσος ανθρωπος αλλα θα πρεπει να θυσιασει κατι για να μπορεσει να τα καταφερει. και προφανως και ο Waters, ο,τι και αν εχει πει στο Wall και στον καθε δισκο των Floyd, κανει μια δουλεια, θελει να βγαλει λεφτα, το ιδιο και η εταιρεια που διοργανωνει τη συναυλια. οποτε καταληγουμε στα ακριβα (ναι θα παω, αλλα ειναι ακριβα) εισιτηρια κλπ κλπ κλπ
είσαι ένας μύστης της γνώσης.
edit: και τώρα που βλέπω παλαιότερα posts οι ανησυχίες μου έχουν διατυπωθεί από τον lupin με τον οποίο συμφωνώ σε όλα. οπότε νταξ, end of conversation ([COLOR=“White”]trolling :P[/COLOR]) κλπ κλπ.
Μπορεί.
Αλλά μια φορά ο Waters “ιδεολογικό προκάλυμμα” στο The Wall δεν έχει,πως να το κάνουμε.
είπε ο Horror με τα ακούσματα που έχει.
Τρελός - respect - δε ξέρω και γω τι. 8)
Όσο αυτό για τις τιμές που αναφέρθηκε και για την αξία της συναυλίας ε είναι απλά αστεία πράγματα.
Μaiden (που υπεραγαπώ) είχαν 70 για Pitch A και για να πάμε να ακούσουμε για ακόμα μια φορά τα κλασσικά δεν μας πείραξε, για την υπερπαραγωγή που φαντάζομαι πρέπει να έχει άπειρο προσωπικό τα 55 και τα 65 είναι πολλά; Σόρρυ αλλά όχι!
Για Gilmour ε οκ τι να κάνουμε;;; Τουλάχιστον δεν θα νιώθω τύψεις που θα πάρω μόνο για μια μέρα τικετ!
Ρε μη σκίζετε το θρεντ ρεεεεε! Ένα πράγμα μετράει - μία μέρα ακόμα για προπώληση =D>
Γραφικος
Αδαης
Αμπαλος.
Μαζευτε τον παιδια.
1 μερα.
Έχει πλάκα γιατί οι περισσότεροι αγνοούν το γεγονός ότι η τιμή του εισιτηρίου δεν καθορίζεται από τον ίδιο τον Waters. Ρε και 10 ευρώ να το ήθελε αυτός, δε γίνεται. Και μόνο να σκεφτείς έξοδα σκηνικών, μισθούς, έξοδα μετακίνησης, ξενοδοχεία μπλα μπλα για το crew, ναι μεν θα μου πεις δεν καλύπτονται όλα αυτά από τα έσοδα των εισιτηρίων, απλά θέλω να πω με λίγα λόγια ότι δεν πάμε σινεμά, πάμε να δούμε κάτι που είναι -τουλάχιστον- κάτι πολύ παραπάνω από μια απλή συναυλία. Και αυτό άσχετα με το πόσο καλό είναι το the wall ή ο ίδιος ο Waters μπλα μπλα.
Και στην τελική, δεν κάθισε ο άνθρωπος να φτιάξει όλο αυτό το υπερθέαμα μόνο και μόνο επειδή είναι η δουλειά του. Μιλάμε για τον Roger Waters = ό,τι και να παίξει live και όπως και να το παίξει, χιλιάδες θα μαζευτούν. Δεν το είχε ανάγκη αυτό, να μπει σε τέτοια διαδικασία τελοσπάντων. Οπότε για μένα τουλάχιστον, υπάρχει και κάποιος λόγος που γίνεται όλο αυτό, και δεν είναι μόνο για τα λεφτά.
Να δεις τον Roger Waters να παίζει το the wall live: 55-65 ευρώ
Να μπορείς να λες μετά απο 40-50 χρόνια ότι το έζησες αυτό: priceless
(με συγχωρείτε αν δεν βγάζω νόημα, ξύπνησα με φοβερό πονοκέφαλο και δε βλέπω και πολύ καλά ._.)
ε νταξ, περίμενα reply. :country:
δεν έχω να πω κάτι άλλο εδώ. ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το thread των floyd αν είναι.