οποτε εγω που κατεβηκε σε 65 δευτερα μαλλον ειμαι τυχερος…8)
πρωτη ακροαση θετικη…
με τις υπολοιπες θα δειξει…
2 ακροάσεις ως τώρα, γαματό άλμπουμ, έχουν ξεφύγει τελείως μιλαμε. Ακουγεται νεράκι απο την αρχή μέχρι το τέλος. Το οποίο τέλος είναι απλά απιστευτο, όποιος ακουσει το orders from the dead και δεν ανατριχίασει ας τσεκάρει το σφυγμό του, πιθανόν να έιναι νεκρός. Δεν ξέρω αν οι rotting christ είναι black/dark/folk η και εγω δεν ξέρω τι άλλο αλλα αυτό που βγάλαν θα το θυμόμαστε καιρό σαν ένα ΓΑΜΑΤΟ metal αλμπουμ. Πρέπει να κάνουν live όπου θα το παιζουν ολοκληρο με τους guest που συμμετέχουν (καλά εκτος την diamanda gallas βέβαια αν και θα ήταν υπεργαματο :roll: )
ασχετο: γαμιέται η forthnet καθε τρεις και λίγο πέφτει η σύνδεση σημερα
Μπορεί να μου στείλει κάποιος σε pm το Ρωσικό blog?
Μια φορα το ακουσα και δεν μπορω να πω οτι ξετρελαθηκα. Προσωπικα πιστευω οτι ειναι πολυ πιο κατω απο το theogonia. Βεβαια θα το ακουσω και αλλες φορες για να εχω μια σιγουρη αποψη. Με χαλασε η ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ χρηση των μοιρολογιων και λοιπων ethnic στοιχειων.
αυτα τα εθνικ παραειναι πολλα οντως κ οι κοπελες που φωναζουν σαν την ζινα μοιαζουν!ειδικα στο νεκρων ιαχες. χαχαχα!
γενικα ουτε εμενα μου αρεσουν πολυ κ ειδικα το χαρε χαρε παρε με σιγουρα η κοπελα π το λεει ελληνιδα δεν ειναι κ φαινεται ασχημα. οπως επισης αρκετα folk στοιχεια στις μελωδιες που δεν τα θεωρω κ τρομερα. ομως ολα αυτα ειναι ασημαντα. τα τραγουδια φαινονται παρα πολυ καλα στη δομη τους κ με περισσοτερες ακροασεις ειμαι σχεδον σιγουρος οτι ο δισκος θα ΓΑΜΕΙ κανονικα…
Άστα…:?
Οι ομάδα της χορωδίας λέγεται “Πλειάδες” και είναι σίγουρα Ελληνίδες. Τώρα η απόδοση των στίχων μπορεί να ακούγεται κάπως λόγω και των ιδιαιτέρων φωνητικών γραμμών των Ηπειρώτικων μοιρολογιών. Αν και υποθέτω πως περισσότερο αρχαία ελληνικά θα τραγουδάνε παρά νέα.
τι να ειπω για τις πλειαδες. πραγματικα δεν ξερω. απλως το λενε πολυ ξενιστικα κ γενικα θα το προτιμουσα πιο θρηνωδια κ ετσι. αυτο μ φαινεται λιγο χαβαλετζιδικο. θελει πιο πολλη πικρα πιστευω.
τεσπα εμενα το προβλημα μ ειναι αλλο. καθε φορα τα τελευται χρονια οι rotting πανε κ βαζουν στα 2 πρωτα ΤΙΣ κομματαρες κ οπως με το theogonia εχω παθει το ιδιο. παει να παιξει το τριτο κ δεν κρατιεμαι κ τα βαζω απο την αρχη! εχω ακουσει 10 φορες τα 2 πρωτα κ τα αλλα καθολου σχεδον!
Μαλλον θα ειμαι απο τους λιγους αλλα θα βαλω τη δισκαρα theogonia να παιξει μιας και το εαλω μου ξινισε αρκετα
[SIZE=“7”]Santa Muerte.[/SIZE]
ετσι οπως παω αυτο θα τ ακουσω σε 1 βδομαδα!
εβαλα να ακουσα τα πρωτα δευτερολεπτα κ γαμει κ αυτο! επιστρεφω στην ηδονη των πρωτων 2!
Με 2-3 ακροάσεις κάποια θετικά και αρνητικά:
- To πάντρεμα της πεντατονικής με τα Ηπειρώτικα σε σημεία δίνει ιδιαίτερη συναισθηματική φόρτιση στο αλμπουμ. Σου δένει το στομάχι κόμπο.
- Ιδιαίτερα προσεγμένα εμβατηριακά groove σε πολλά κομμάτια και καινοτομικά.
- Νομίζω ότι ο Σάκης φωνητικά τα δίνει όλα.
- Demonon Vrosis, Santa Muerte, Orders from the dead
- Κάποια κομμάτια μοιάζουν μεταξύ τους στη δομή και την ανάπτυξη.
- Κάποια μελωδικά break / riffs ακούγονται κάπως τυπικά για RC ή αλλιώς η πρώτη εντύπωση είναι πως το theogonia καθαρά συνθετικά είχε υψηλότερο μουσικό οίστρο. Αρκετές εναλλαγές είναι όμοιες μεταξύ των κομματιων - μετάβαση από C σε Α#( το γ__αω το ξέρω, αλλά λάτρεψα το theogonia και αναγκαστικά θα το ξεκοκαλίσω αυτό). Το οποίο μπορεί να έγινε και επίτιδες για να δίνει ένα ενιαίο μοτίβο σε όλο το δίσκο, αλλά τουλάχιστον με τις 2 πρώτες ακροάσεις κάπου με κούρασε.
Θα φάει πολλές ακροάσεις ακόμα, οπότε πολλά μπορεί να αλλάξουν.
Ε μωρέ μη βιάζεσαι, πόσες φορές το άκουσες και εσύ?
Μετα απο μια κ μιση σοβαρη ακροαση εχω να πω κυριοι οτι μολις βγηκε ενας μεγαλος δισκος! Μπραβο στους Christ γι’αυτη την δουλεια! Δεν ειναι με την καμια οι Christ που γνωριζουμε…αλλα ουτε αυτος ειναι ο δισκος που θα με κανει να πω " Μαλακια Christ-δισκος που θα γαμουσε αν εβγαινε απο αλλη μπαντα"! Ειναι εντελως διαφορετικος δισκος αλλα ειναι ενας Christ δισκος με τα ολα του! Ενα μειον θα μπορουσα να του δωσω μονο με τα πολλα εθνικ στοιχεια που εχει, αλλα δεν με χαλασαν αρκετα…
Θα τον ακουσω ομως κ αλλες φορες για να σχηματισω μια πιο σφαιρικη αποψη…
Μια πηγα για δευτερη και κατα τη διαρκεια καπου ειδα στα σχολια τη λεξη theogonia και λεω ωπ εδω ειμαστε. Το ξερω οτι εφοσον θα το ξαναακουσω μπορει να αλλαξω αποψη! Δεν ειμαι απολυτος!
ω μα εσυ εισαι γατονι!
Κατσε λιωστο κει που το ακουσες μιαμιση φορα και απεφανθεις.
Μωρε θα κατσω…δεν προκεται να μεινω στην πρωτη ακροαση! Απλα φαινεται ρε παιδι μου…
Απλα συμπαθητικο. Τιποτα παραπανω. :dunno:
Στις πρώτες ακροάσεις το θεωρούσα την υπέρατατη δισκάρα και λόγω ότι είμαι fanboys των Christ αλλά και λόγω…εντοπιότητας (btw σε όποιον δεν άρεσαν τα ηπειρώτικα μοιρολόγια ας κάνει τον κόπο να ακούσει κάποιο σε “normal” έκδοση να του σηκωθεί η τρίχα από τη συγκίνηση και την ένταση που βγάζει - και btw δεν είναι κοπέλες, γιαγιάδες είναι - και στη τελική εμείς είμαστε ηπειρώτες και γουστάρουμε :p:p)
Έχω φτάσει στην τέταρτη ακρόαση και μπορώ να πω ότι συνεχίζει να είναι ένας μεγάλος δίσκος, φυσικά εξέλιξη του Theogonia, αλλά δεν μπορώ να πω με σιγουριά ότι μου αρέσει περισσότερο το AEALO. Έχουμε δρόμο ακόμα.
το σιγουρο ειναι οτι ειναι ενας δισκος π ακουγεται ευκολα κ ευκολα βγαζεις συμπερασματα γ αυτον. η να τ πω καλυτερα Μπορεις να βγαλεις αρκετα συμπερασματα κ με το πρωτο ακουσμα. μενει να δουμε αν αυτο ειναι μονο για καλο η θα ερθει ξεφουσκωμα μετα. το απευχομαι…