Γιατί δεν προλαβαίνω. Αύριο Σάββατο που δεν δουλέυω έχω άπειρο χρόνο να το απολαύσω με την ησυχία μου!
Το ακουσα και εγώ. Πολυ ωραίο είναι. Ειναι λίγο προβλέψιμο αλλα αυτό δεν το κάνει κακό. Καλύτερο τραγούδι για μενα ειναι το ομώνυμο.
Αλλά απο το μεσημέρι που το άκουσα ολο έχω φάει κόλλημα με το 9 (ahura mazda). Το έχω ακούσει καμια 10αρια φορές. Μου βγάζει κάτι πολυ πρωτόγονο.
*Moλις βγήκε και στους ρώσσους.
ας μου στείλει κάποιος ένα λινκ !!
Το Αhura mazda είναι απο τα καλύτερα…
Grandis Spiritus Diavolos, Κατά τον Δαίμονα Εαυτού και Iwa Voodoo ξεχωρίζω εγώ. 8)
Δεν είναι τίποτα πρωτότυπο τελικά, αλλά λόγο καλής παραγωγής θα παίξει αρκετά.
Κούρασε η προφορά του Σάκη στα φωνητικά, το επόμενο ας είναι όλο ελληνικά. :idea:
…έτσι είναι, αλλά αυτή η προφορά του Σάκη, είναι απ’τα κλασικά τους σημεία
…στα τραγούδια που γράφεις, προσθέτω και το ahura mazda
:):!:
το welcome to hel επρεπε να ειναι σε δισκο που θα ταν sequel στο Θεογονια…απλα φοβερο…γενικα πολυ ωραιος δισκος,αλλα εχω χαλαστει τα τελευταια χρονια με τους RC στο εξης
εχουν βρει 2 φοβερα μελωδικα pattern και τα χρησιμοποιουν σε καθε τραγουδι…σε αυτον το δισκο παιζει να βαλαν το ιδιο ριφ σε 3 τραγουδια ξερω γω,ακουσα 2 φορες το ιδιο σολο σε διαφορετικα τραγουδια και γενικα η επαναληψη και αυτοκαταναλωση αυτων των,ομολογουμενως γαματων ριφ,εχει υπερβει το οριο του του επιτρεπτου πιστευω
αυτο ειναι το μονο βετο στον δισκο,κατα τα αλλα εχει και πολυ καλη παραγωγη και οσον αφορα τα φωνητικα και την ατμοσφαιρα ειναι κορυφαιο…το ακουγα βραδι και το σατανικο γελιο στο Cine Iubeste Si Lasa στη μεση του τραγουδιου εφερε ανατριχιλα
μεχρι στιγμης οριακα αγαπημενο μου πρεπει να ναι το ΧΞΣ
Ψαρωτικός ο νέος δίσκος.
Εγώ πάντως περιμένω το νεο Thou Art Lord.
Επιτελους ειπε καποιος κατι σωστο σε αυτο το thread… +++++++++++++++++
Συγκεκριμενα το lead του Κεραυνος Κυβερνητος στην μεση του κομματιου το χει χρησιμοποιησει αυτουσιο ή τον ιδιο σκελετο του lead με αλλαγμενες 2-3 νοτες, σε πανω απο 5 κομματια απο το theogonia και μετα(μπορω να σας τα πω κιολας), αυτο αναμεσα και σε αλλα σολος και leads που γενικα χρησιμοποιει αυτουσια μαζι με τις ιδιες πλατες κιολας στα τελευταια αλμπουμ… Προσωπικα ειναι αγαπημενη ελληνικη μπαντα αλλα αυτον τον κορεσμο στα Leads δεν τον πολυαντεχω με κουραζει λιγο… ισως να αφηνε σε καναν αλλο τα lead? δεν ξερω…
Αυτό…χρησιμοποιεί υπερβολικά ίδια ριφ-οδηγούς στα κομμάτια…με διαφορετικα τέμπο εννίοτε…πρέπει να αποφεύγει αυτό το γενικευμένο μοντέλο στησίματος στη σύνθεση…κατα τ’άλλα το αλμπουμ μου ακούγεται ενδιαφέρον και “υπνοτιστικό” θα έλεγα, οπότε με ακροάσεις παίζει να το γουστάρω περισσότερο.
Ισχύει αυτό με τα ριφ βέβαια αλλά ομολογώ δεν χτυπάει και τόσο άσχημα στα δικά μου αυτιά. Νομίζω 2 είναι τα μεγάλα ατού των Christ στα τελευταία άλμπουμ που γίνονται ακόμα πιο φανερά σε αυτό.
Πρώτον όλους αυτούς του παραδοσιακούς ήχους που έχουν βάλει μέσα στα κομμάτια έχουν εμπλουτίσει φοβερά την μουσική τους και νομίζω πως για αυτό δεν χτυπάει και τόσο το ότι πολλά ριφ και lead στις 3 τελευταίες κυκλοφορίες μοιάζουν. Δεν μπορείς να τους πεις folk metal δεν έχουν σχέση με Fintroll και ανάλογες μπάντες, τα έχουν ενσωματώσει άψογα στην μουσική τους. Ειδικά εδώ νομίζω έχουν πετύχει το απόλυτο σε αυτόν τον τομέα (όπως είχαν κάνει και οι Septic Flesh στην δική τους τελευταία δουλειά με τις ορχήστρες).
Το άλλο είναι τα ελληνικά που ποτέ δεν ακούγονταν τόσο ταιριαστά και evil (στο χ ξ ς ειδικά) σε metal κυκλοφορία, μήπως να τα καθιέρωνε κιόλας;
Πάντως αυτό το άλμπουμ βγάζει μια γαμάτη ατμόσφαιρα σε πολλά κομμάτια. Ο ήχος αναμενόμενα γαμάει. Να δούμε αν αντέξει και στα πολλά ακούσματα πάντως. Το Aealo έχασε αρκετή από την δύναμη του με τον καιρό (αντίθετα το theogonia μάλλον μεγάλωσε και άλλο).
To δευτερο μισο του δισκου ειναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ…!!!
Μπα δε πρόκειται να ξεπεράσει το Theogonia. Παρά τη καλή παραγωγή, δυστυχώς είναι ελάχιστα ανώτερο απ΄το Αealo, και γι’αυτό θα ξεχαστεί σύντομα. Ο Σάκης θα πρέπει να πρωτοτυπήσει, είτε συνδιάζωντας κι άλλα στοιχεία στη μουσική, είτε κάνωντας ένα άλμπουμ όλο στα ελληνικά. Όσο συνεχίζει στις ίδιες φόρμες, τόσο θα κουράζει μέχρι να πιάσει πάτο.
Σωστος εισαι, ομως εμενα ρε συ μου χτυπαει πολυ στα αυτια η ιδια δομη και σε καποια κομματια ολοϊδια σολο… Και ακομα πιστευω (εχωντας ακουσει 6 κομματια του αλμπουμ) οτι θα εχει δυστυχως την ιδια καταληξη με το Aealo, ισως μια διαφορετικη σκεψη εντελως στην δομη και γενικα στην συνθεση να εκανε κατι…
μετα απο καμποσες ακροασεις μπορω να πω οτι ειναι πολυ καλο αλμπουμ καλυτερο απο το αεαλο αν και κανει μια κοιλια στην αρχη γτ εχει μαζεμενα τα κομματια που θυμιζουν πολυ τα προηγουμενα 2 και αν ελειπαν ισως να ηταν καλυτερα…ωστοσο στο δευτερο μισο εχουμε να κανουμε με καποια φοβερα τραγουδια που θυμιζουν γτ οι christ ειναι τοσο μπανταρα…η διασκευη στο ρουμανικο ειναι ανατριχιλα σκετη το ΧΞΣ πιο βαρυ και σκοτεινο πεθαινει,το iwa voodoo μονο headbanging το welcome to hel ΕΠΟΣ και το καλυτερο νομιζω του αλμπουμ το οποιο κλεινει και σου αφηνει ενα αισθημα περηφανειας για τη μπανταρα μας…
αλμπουμ που χρειαζεται ακροασεις και οσο περναει ο καιρος μου αρεσει και περισσοτερο!!!
Οκ μολις τα ακουσω και αυτα θα εχω ολοκληρωμενη γνωμη και η αληθεια ειναι οτι και η προηγουμενη διασκευη ηταν πολυ καλη (του Εαλω)
Ποσα ριφ (ριφ ομως, οχι rhythm patterns) εχει ρε παιδια ο δισκος??? Τρια??? Πεντε??? Παραπανω δεν εχει. Ντροπη…
ντροπή για ποιον, για τον riff master Σάκη;
Ακριβως αυτο ειναι το θεμα…το καινουριο δεν εχει σχεδον τπτ, και αυτα που εχει, εμενα τουλαχιστον μου προκαλουν απο γελια εως κλαματα.
Δεν το εχω ακουσει αλλα μια χαρα ριφφαρες εχει γραψει ο Σακης παλιοτερα.