Sacred Blood - ALEXANDROS

:-#:-#:-#

Μη με πιέζεις να πω περισσότερα.Και οι τοίχοι έχουν αυτιά, Βύρνα.

επειδη με νευριασατε λιγο. παρτε τωρα μια ποιο σκληροπυρηνικη version των Sacred,.
θα λιποθυμησουν οσοι δυσανασχετησαν μεχρι τωρα :lol::lol::lol:
http://patris-hellas.gr/

πατρις-θρηκεια-αηδία

ελεος ομως:?

Και όλα ξεκίνησαν τόσο ωραία…

Κλειδώστε το θρεντ και ας ακούσω το άλμπουμ χωρίς να το σχολιάσω… το γ…σαμε και ψόφησε…

χαχα ωραίος ρε! Είναι και prog το tracklist, μια χαρά. :lol:

Κατά τα άλλα, μιας και έχει γίνει το trend των ημερών, οφείλω να πω πως συμφωνώ με τα παιδιά που εναντιώθηκαν στο συγκεκριμένο, τουλάχιστον όσους δεν έβγαλαν μένος (νομίζω κανείς τους). Το θέμα έχει πολιτική διάσταση και η ίδια η μπάντα στη συνέντευξη το τόνισε υπερβολικά αυτό, μη γελιόμαστε. Δεν ξέρω και δε με νοιάζει αν έχουν σχέση με τη ΧΑ. Είτε ισχύει αυτό είτε όχι, οι συγκεκριμένοι δε μου δίνουν την εικόνα απλού epic metal, αλλά στρατευμένων φασιστοειδών γιωτόμπαλων που νομίζουν πως είναι ικανοί να προπαγανδίσουν, όταν ο εγκέφαλός τους κάνει μία σύναψη το χρόνο. Είναι δυνατόν να περιμένει κανείς από τέτοιου επιπέδου άτομα να εκφράσουν άποψη για την “ελληνική” ιστορία;

Πέρα απ’ αυτό, έρχομαι στο σημαντικότερο, το οποίο είναι το μουσικό κομμάτι, με το οποίο δεν ασχολήθηκε ιδιαίτερα κανείς, ειδικά από τους πολέμιους:

ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΙ ΤΩΡΑ; Δηλαδή αξίζει τον κόπο να αναλώνεται κανείς σε ποστς και ξαναμαναποστς για μια τέτοια αηδία που ντριπλάρει αλα Μέσι τη γραφικότητα; Πατάς το play και στάζει από παντού τυροποδαρίλα και εμφανίζεται μπροστά σου ο εφιάλτης της κιτρινισμένης πολυκαιρισμένης φέτας.

η αληθεια ειναι πως δεν εχω ιδεα τι παιζει με Sacred Blood καθοτι μονο το project τους εχω ακουσει. :stuck_out_tongue: ο λογος που πεταχτηκα και χαβαλεδιασα ειναι πως ολα αυτα τα αρχαιοκαβλα εβγαιναν και βγαινουν συνεχεια, δεν ειναι οτι ξαφνικα βγηκαν ολοι απ τα ντουλαπια οπως λετε.

Λοιπόν κατι μου λέει ότι ο Steve Harris που έγραψε το Alexander the great είναι μεγάλος φασίστας…επίσης δεν ακούμε manowar γιατί ο Adams είναι μουρλος και πιστεύει ότι υπάρχει ο Odin …εν τέλει αν μουσικά ο δίσκος ήταν ακριβώς έτσι αλλά αντί για τον Αλέξανδρο μιλούσε για τον τσε γκε βαρα κάποιοι θα τον άκουγαν;
"

Και εν τέλη κάποιοι κράζουν μια ελληνική μπάντα επειδή τα σενάρια συνομωσίας στο μυαλό τους τους δείχνουν ότι προωθούν τον φασισμό…καταδικάζουν αυτούς που χρησιμοποιούν την μουσική για να προωθήσουν τις ιδέες τους και είναι οι ίδιοι που μέσα από μια μουσική συζήτηση προωθούν τις δικές τους. Πολύ υποκριτικό…όσοι γουστάρουν αρχαία Ελλάδα καλά κάνουν.όσοι δεν γουστάρουν πάλι καλά κάνουν…

Και όπως είπε και ο μεγάλος Χάρρυ Κλυνν (άλλο όργανο των κομμουνιστικών-σιωνιστικών και λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων) “Ναι, ποιος είμαι;”
“Δεν ξέρω ποιος είστε, αλλά αν δεν είστε αυτός που είστε, ποιος θα θέλατε να είστε;”

πωπω βρε ελρικ, όχι να μη φοβηθείς, να γράψεις ό,τι γουστάρεις για όποιον γουστάρεις. απ’ όσα ποστ μου έχεις δει εδώ μέσα περιμένεις εγώ να σου πω “ναι, οι εποχές είναι περίεργες, όσο περισσότερο αποφεύγουμε το θέμα που κάνει τζιζ, ακόμη κι αν δεν είναι αυτό που φοβόμαστε, τόσο το καλύτερο”; και για να το πάμε στο άλλο επίπεδο, ούτε οι φασίστες, ούτε οι ρατσιστές, ούτε κάποιος άλλος θα έπρεπε να έχει φόβο στο να εκφραστεί. να εκφράζονται όλοι ξεκάθαρα και να εισπράττουν αυτό που είναι να εισπράξουν. αυτό είναι η η δική μου γενικότερη τοποθέτηση.

τα έβαλα στην ίδια κατηγορία για να εξηγήσω το σκεπτικό μου, το οποίο πάει λίγο πιο πέρα από τον αν κάποιος δέρνει φανερά κόσμο στο δρόμο ή αν κυκλοφορεί με μπλουζάκια της χρυσής αυγής. πέρα από τα άκρα, τα οποία καθρεφτίζονται είτε στην απλή φιλολογική ενασχόληση με τα της αρχαίας ελλάδας είτε στον καθαρό εθνικορατσισμό, υπάρχουν και οι μέσες οδοί που συνήθως είναι μέσες γιατί δεν θέλουν να δειχθούν ως το άκρο που πραγματικά είναι (οι λόγοι που δεν θέλουν να το κάνουν ποικίλλουν). για αυτές, στην πλειονότητά τους και σύμφωνα με αυτά που βλέπω εγώ, δυστυχώς ισχύουν αυτά που είπα πριν. κι επειδή ισχύουν αυτά, έχεις τα αυξημένα και πολλές φορές υπερβολικά αντανακλαστικά που βλέπεις συνήθως (αν και το κακό είναι πως βλέπεις μόνο υπερβολικές αντιδράσεις από λίγους και καμία αντίδραση από τους πολλούς). όταν αρχίσει να είναι το καθαρό ιστορικό ενδιαφέρον ο κανόνας πίσω από τέτοιες προσπάθειες, προφανώς θα δεις και τα αντανακλαστικά να υποχωρούν.

ανοιγουμε τα ματάκια μας

[SPOILER]

[/SPOILER]

της πόπης λέμε
στα του δίσκου, δεν το έχω ακούσει ακόμα
το προηγούμενο παρά τις αγνές μουσικές του προθέσεις δεν κατάφερε να μου αρέσει και πιστεύω πως έχει χτυπητές αδυναμίες. οι οποίες όμως ακούω από διάφορες πηγές πώς έχουν βελτιωθεί εδώ. τεσπά έχω ουρές από πράμα να τσεκάρω, κάποτε θα τσεκάρω και αυτό. τώρα σε ότι αφορά το κοινωνικοπολιτικοδενξερωτιαλλο του θέματος, καλό θα ήταν να μην κρίνουμε με 2 μέτρα και 2 σταθμά με βάση αν μας “εκφράζει” πολιτικά ή όχι. προσωπικά διαχωρίζω το δημιούργημα από το δημιουργό και πολλές φορές κάνω τα στραβά μάτια με τους στίχους. αν δεν το έκανα μάλλον θα άκουγα 20 μπάντες και καμιά διακοσαριά τραγούδια ξέρωγω. καλό θα ήταν όσα παιδιά στιλιτεύουν τα πολιτικό άκρο που μπορεί να πρεσβεύουν οι SB, να τα χώνουν και προς το άλλο άκρο ξερωγώ. Δηλαδή αν βγεί μιά μπάντα με το βελουχιώτη μόστρα και το δίσκο Ares, the mountain lion θα έχουμε τις ίδιες αντιδράσεις?
θεματολογικά, πάλι δεν καταλαβαίνω το χαμό. αυτή είναι η ιστορία του τόπου. τι να κάνουμε τώρα. στη σκανδιναβία μας τα έχουνε κάνει τσουρέκια με τη δική τους μυθολογία και ιστορία. πάλι όμως δεν έχω αντιληφθεί να τηρείται η ίδια στάση. στο τόπικ αμον αμαρθ και μιθοτιν (υπάρχει? :p) ξέρωγω γίνεται της πόπης και εκεί?

tramp, έχουν απαντηθεί όλα όσα ρωτάς. αν απλώς καταθέτεις άποψη, αλλά το κάνεις μέσω ερωτήσεων - καλώς. ωστόσο δεν είναι πολύ πρακτικό, δημιουργεί την εντύπωση πως θέλεις απάντηση :stuck_out_tongue:
αν δεν θέλουμε να γίνονται άσκοποι κύκλοι στην κουβέντα, θα ήταν καλύτερο να διαβάσουμε όλα όσα γράφτηκαν ή να ρωτήσουμε κάτι που δεν έχει ήδη απαντηθεί ή να απευθύνουμε τις ερωτήσεις σε συγκεκριμένα άτομα που θεωρούμε πως δεν απάντησαν αυτό που ρωτάμε :!:

κάποια πράγματα είναι γκρίζα αλλά οκ δεν ψάχνω γιά απαντήσεις στο ρόκιν ούτε και θα κάτσω να σκάσω :slight_smile:
είπα να καταθέσω και εγώ την αποψάρα μου και να γραφτώ στο πάνθεον της ιντερνετικής ιστορίας :stuck_out_tongue:

well said

ώραιο το concept για τον σφαγέα εκατομμύριων λαών.

εύχομαι να είστε υπερήφανοι για την καταγωγή σας.

Ρε καλέ μου ρε χρυσέ μου όπως σωστοτατα είπε ο τραμπακουλας παραπάνω, δεν σκοτίστηκες τόσο πολύ για τους Amon Amarth που λένε για κάτι Βίκινγκς που πετσόκοβαν για τα φράγκα. Σε έτσουξε ο Αλεξαντερ.

Ωραίο το concept για τους σφαγείς εκατομμυρίων (μην πω δισεκατομμυρίων) μοναστηριών. Μπράβο αρχιφασιστα Hegg

οχι φιλε, οπως και με τους μαιντεν και το γαμωτραγουδο τους, δεν μπορω τον καθε ελληναρα βλακα να φανατιζεται με τον αλεκο και να ταυτιζει την ιστορια της ελλαδας με αυτον που ξεκληρισε εθνη.

ας τον παρουν οι σκοπιανοι(μακεδονες) να φυγει απο πανω μας αυτη η λερα.

και στην τελικη οι vikings σφαζαν χριστιανους, ενω ο αλεκος ηταν ο προδρομος του χριστιανισμου.
Η λατρεια σε ενα μονο προσωπο η απορριψη του 12θεισμου και η προσήλωση σε εναν “βασιλια”.

Σχετικά με την όλη κουβέντα περί Ιστορίας, πολιτικών προεκτάσεων κτλ., το ποστ αυτό του Χόκαμ με καλύπτει.

Σχετικά με τη μπάντα: άκουσα ένα τραγούδι και για να είμαι ειλικρινής μου άρεσε. Η μπάντα κινείται σ’ έναν πολύ συγκεκριμένο χώρο και χωρίς να χτυπάει τις κορυφές του ιδιώματος, φαίνεται ότι “το έχει” το ατσάλι. Όπως επίσης είναι φανερό ότι από αισθητική πάσχουν γενικώς. Καταλαβαίνετε τί λέω, έτσι; Δεν το περιορίζω μόνο στο εξώφυλλο αλλά και στον αέρα που βγάζει η θεματολογία. Προσωπικά θα γούσταρα πολύ μια ελληνική έπικ μπάντα να βγάλει έναν κόνσεπτ δίσκο που θα ασχολείται π.χ. με τους Πελοποννησιακούς Πολέμους. Να έβλεπα δηλαδή μια κάπως πιο ψαγμένη προβληματική γύρω από την αρχαία ελληνική ιστορία και όχι τόσο εύκολα θέματα όπως Θερμοπύλες, Μεγαλέξανδρος κτλ. κτλ. Και μη μου πει κανείς ότι δε θα ήταν έπικ! Ίσα ίσα που θα ήταν απείρως πιο έπικ να τραγουδάς π.χ. για τις προδοσίες του Αλκιβιάδη σε βάρος πότε των Αθηναίων, πότε των Σπαρτιατών και πότε ακόμα και των Περσών, για το λιμό στην Αθήνα και τα χιλιάδες θύματά του, για τις εκατόμβες νεκρών πάλι των Αθηναίων στις Συρακούσες, για τη νικηφόρα ναυμαχία στους Αιγός Ποταμούς που ακολουθήθηκε από την καταδίκη των Αθηναίων ναυάρχων σε θάνατο (ή μήπως τα μπερδεύω και εκεί νίκησε ο σπαρτιάτικος στόλος; δε θυμάμαι τώρα, σόρι), ίσως για τη σύντομη αλλά λαμπρή και συνάμα τραγική ιστορία της Θηβαϊκής Πολιτείας των Πελοπίδα και Επαμεινώνδα κτλ. κτλ. Ή θα γούσταρα απεριόριστα ένα κόνσεπτ πάλι ελληνικής έπικ μπάντας για τους Μεσσηνιακούς Πολέμους που επίσης έχουν να επιδείξουν άφθονες σελίδες και ηρωισμού, δόξας αλλά και τραγωδίας εκατέρωθεν. Γιατί όχι; Το πόιντ μου είναι ότι μπορείς πολύ άνετα να τραγουδάς για την ιστορία σου χωρίς να πέφτεις σε κακοτοπιές και να κάνεις τη μερίδα του κοινού που καμιά φορά σκέφτεται, να ξυνίζει. Κακά τα ψέματα, οι Sacred Blood δε φαίνονται να έχουν την αισθητική ούτε των Bathory, ούτε των DoomSword. Τώρα αν είναι επικίνδυνη μπάντα δεν ξέρω. Μπορεί να είναι απλά λίγοι και η αντίληψή τους περί επικότητας να είναι περιορισμένη. Αυτό δεν είναι κακό. Αλλά η όλη κουβέντα εδώ μέσα παραείναι άσπρο-μαύρο, με έωλα επιχειρήματα εκατέρωθεν που πλέον δε λένε τίποτα. Αυτά.