Samael

Ακούω Eternal τώρα και μιας και δεν βρήκα θρεντ, πάρτε το!
Aν πάλι υπάρχει, τα παράπονά σας στους mods για το search.

Λοιπόν, Worship Him και Blood Ritual δεν έχω ακούσει. Το Ceremony είναι blackmetal διαμάντι αλλά το αριστούργημα λέγεται Passage. Το θεωρώ τομή στο χώρο, ειδικά την εποχή που βγήκε. Το Jupiterian Vibe είναι υπερκομματάρα. Το Eternal έχει φάει ένα ψιλοθάψιμο αλλά εγώ βρίσκω αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία μέσα, συν τις τραγουδάρες The Cross και Infra Galaxia. Με Reign Of Light και Solar Soul δεν ασχολήθηκα ιδιαίτερα, ενώ το φετινό (Above) το είχα ακούσει ενόψει live και μου φάνηκε καλό αλά δεν σκίζω και τα ρούχα μου.

Poll με μία επιλογή αυστηρά! :smiley:

Το μόνο που δεν έχω ακούσει είναι το Eternal.

Ε Blood Ritual για μένα. Ήταν το πρώτο άλμπουμ που άκουσα από τον χώρο (μαζί με το Thy Mighty Contract) και με κόλλησε άσχημα για πολύ καιρό… η πλάκα είναι ότι είναι το μόνο black metal album που θυμάμαι απέξω και ανακατωτά τους στίχους του :lol::lol:

Το Passage όταν είχε βγει δεν μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση, μιας και ήμουν πιο νταβαντούρης τότε. Μερικά χρόνια μετά το εκτίμησα δεόντως βέβαια. Το Reign Of Light το θεωρώ κορυφαίο πάντως και είναι ο λόγος που ασχολήθηκα μαζί τους μετά από αρκετά χρόνια. Nομίζω ότι το κράζουν αυτό το άλμπουμ, αλλά who cares :lol:

τεσπά, το θέμα είναι ότι αμα θες να ακούσεις ριφφάρες θα βάλεις το blood ritual να τελειώνει η υπόθεση

To Reign Of Light είχε πάρει ένα ωραιότατο τριάρι (ή τεσσάρι, δε θυμάμαι) από το Hammer! :lol:

ενταξει τωρα τι ναπω ρε εχω παει και γερμανια φινλανδια να τους δω και ημουν και μεσα με rotting christ στο next club

+2texas\gagarin

βασικα εχω και φωτογραφια με vorphalack\94next
kai mesmiseim2006 φινλανδια

δεν ψηφιζω τιποτα γιατι για μενα δεν χωρανε σε διμοψιφισματα
θα απαντησω ομως σε αλλο thread στο ““παραπονων””
καποια στιγμη
γιατι δεν εχουν κανει δισκοκριτικη στο ““above”” θα την κανω εγω no problem:!:8):slight_smile:

blood ritual
!επος
και γω ειχα κολισει με τους στιχους

every man born evil someone they try to be good as they can
someother others didicate their lives to unholy lord
of the earth

xa!xa!xa!xaxa!xa!xa!xa!:lol:

Ceremony… καταπληκτικός “groovy” black metal δίσκος!

Τα αγαπημένα τραγούδια μου είναι απο το the passage και απο το Reign of Light αλλα και από τα υπόλοιπα albums.
Το θέμα όμως είναι οτι συνολικά γουστάρω περισσότερο το Blood Ritual το οποίο τυγχάνει να είναι ποιό “Pure” χωρίς πολλές electronic επιρροές (όχι οτι τις απορρίπτω αλλά δεν είναι όλοι Ulver :wink: )

Μέχρι και το Eternal φοβεροί, το Reign Of Light ακούγεται σαν κακέκτυπο rammstein, ενώ το Solar Soul και το Above μια χαρά δίσκοι και ειδικά το τελευταίο είναι και ψιλοεπιστροφή σε γνωστά πράγματα. Και φυσικά καμία αναφορά για το “Era One”!!!

Γενικά όμως η περίοδος από το “Rebellion” EP μέχρι και το “Exodus” EP είναι η πιο δημιουργική τους και περιλαμβάνει μάλλον τα δύο κορυφαία τους άλμπουμ. Αν και τα δύο πρώτα βασικά είναι κλασικά πλέον.

Passage:):!:

νομιζω απο το ‘rebellion’ μεχρι το ‘exodus’ υπαρχει μονο ενας δισκος το “passage”
μετα το exodus ειναι το eternal και πριν το rebellion to ceremony of op.
πιοιους 2 εννοεις γιατι με μπερδεψες?
το era one το projekt μια χαρα ηταν απλα ηταν ηλεκτρονικη μουσικη.
το reghn of light
δεν εχω καταλαβει γιατι το συγρινουνε
με ramstein δεν ακουω κατι τετοιο
εκτος αν εννοουν τη παραγωγη
του album που οντως μοιαζει ειναι υπερβολικα δυνατη
επειδη ακουω και ramstein αρκετο καιρο αν μπορει καποιος να μου πει ποiα τραγουδια
του δισκου
μοιαζει με ενα αντοιστοιχο των samael
πραγματικα θα με βοηθησει

Χμ, ναι. Είχα την εντύπωση οτι το Rebellion βγήκε πριν το “Ceremony…”, αλλά βγήκε λίγο μετά. Τέλος πάντων, Ceremony και Passage είναι οι δύο δίσκοι για τους οποίους έγινε λόγος. Δισκάρες, όπως και το υποτιμημένο “Eternal”.
Όσον αφορά το “Reign Of Light”, σίγουρα δεν είναι και από τα καλύτερα άλμπουμ τους, αλλά όσον αφορά τους Rammstein και την επιρροή τους, ε φαίνεται αυτό από την ηχητική προσέγγιση στο αλμπουμ. Ίσως, η αναφορά ως κακέκτυπο να ΄ναι κάπως υπερβολική, αλλά οκ, κομμάτια σαν το “As The Sun” πχ, έχουν κάτι που να θυμίζει. Πάντως το “Solar Soul” είναι πολύ καλύτερο.

Ξέθαψα και ένα topic ψάχνοντας για αυτη την αγαπημένη μου μπάντα.

Ήμουν μεταξύ του Ceremony και του Passage, ψήφισα το δεύτερο όμως. Ήταν κάτι πολυ διαφορετικό όταν βγήκε θυμάμαι…προσωπικά με ταξίδευε, σαν ναρκωτικό ένα πράγμα :stuck_out_tongue: .

Αυτό το Above (επειδη δεν τους παρακολουθω πια) πότε βγήκε και τι ειναι?

κυκλοφορησε περυσι και θεωρητικα θα επροκειτο για επιστροφη στις Ceremony εποχες (ηχητικα) κατι το οποιο δεν συνεβει στη πραξη. Βεβαια δεν εχει καμια σχεση ουτε με Solar Soul h’ Reign of Light η κατευθυνση του ειναι οντως πιο “μαυρομεταλικη” απλα η συγχρονη παραγωγη και κακα τα ψεμματα η μακρα αποχη των Samael απο τετοιες μουσικες τους εκανε να γραψουν ενα δισκο και παλι αρκετα “μοντερνο” για τα δεδομενα αυτου που σκοπευαν να κυκλοφορησουν.

Εχει ομως καποιες πολυ δυνατες στιγμες (Under One Flag, Polygames, Black Hole, In There) απ οσο θυμαμαι εχω να τ ακουσω απο περυσι .

Αξίζει να το ψάξω δηλαδή, γιατι τα δυο προηγουμενα τα ακουσα μια δυο φορες και μετα τα εφαγε το μαυρο σκοταδι (εχω και ψωνιο και θελω να αγοραζω τα album απο τα συγκροτηματα που μου αρεσουν)

Ο καιρός πέρασε και…

δεν εχει σχεση με οτιδηποτε κυκλοφορησαν στο διαστημα 99-07 σιγουρα αξιζει αφου εισαι και φαν :slight_smile:

Σε ευχαριστω :thumbup:

Samael-Lux Mundi

Οι Samael στο τελευταιο τους δισκο εχουν καποια απο την μαγεια του παρελθοντος.Η ατμοσφαιρα βρισκεται και παλι εδω,απλα δεν στοιχειωνει οσο στο παρελθον.Λιγα βιομηχανικα στοιχεια εχουν προσκολληθει στο ηχο τους (οπως και παλιοτερα)ενω και παλι τα πληκτρα παιζουν πρωταγωνιστικο ρολο.Μονο τα φωνητικα φερνουν στο αρχαιο black παρελθον τους,αν και ειναι αρκετα πιος σκληρος δισκος απο καποιους που προηγηθηκαν.Σαν συνολο,δεν μου ειπε και πολλα πραγματα,τα λεπτα περνουν ανωδυνα,μονο για συνοδευτικο.Καλυτερη στιγμη ξεχωρισα το Of War ενω και το πιο ‘‘σκληρο’’ The Shadow of the Sword ειναι αρκετα γυμνο ωστε να μου αποσπασει την προσοχη.

[B]Blood Ritual[/B] και [B]Ceremony Of Opposites [/B] (δισκάρα)
μέχρι στιγμής. Τα λοιπά θα τ’ ακούσω.

Τι’ναι τ’ αποπάνω…Νέο δίσκο βγάλαν; Εξώφυλλο κ γαμώ…8O

Χμμ… Σε σχέση μ’αυτά τα 2 που’χεις ακούσει μην περιμένεις κάτι αντίστοιχο. Έχουν αλλάξει ύφος προ πολλού - καμία σχέση δλδ. Το’χουν πάει στο πιο industrial.