-Are you lost?
-Yes.
Κι έτσι ξεκινάει ο νέος εαυτός των Neurosis. Μπλέκοντας υπερ-heavy riffs, αργές ταχύτητες, tribal drumming, έγχορδα, πιάνα και ακουστικές κιθάρες για τις απαραίτητες «ανάσες», «πλάτες» από πλήκτρα σε κρίσιμα σημεία που δίνουν ένα αίσθημα μεγαλείου, 3 φωνές να εναλλάσσονται για ποικιλία, πρώτη φορά τα καθαρά φωνητικά να βγαίνουν τόσο μπροστά και τα samples να είναι παράδειγμα προς μίμηση για το πώς να τα χρησιμοποιείς σωστά. Και δεν πρόκειται ΚΑΝ για τον καλύτερο δίσκο τους ή για ένα από τα «hits» τους. Ναι, τόσο μπαντάρα ήταν, γαμώτο.
Των Kreator είναι από τα αγαπημένα μου κομμάτια αυτό. Το couplet του είναι ξεπατικωμένο από το “Disposable heroes” των Metallica, αλλά δεν πειράζει. Η refrain-άρα είναι όλα τα λεφτά.
Όσον αφορά τους Satanic Surfers, δεν το κάνω επίτηδες, απλά τυχαίνει. Από τα καλά κομμάτια του καταπληκτικού “666 motor inn”, με το μπάσο να μη γίνεται να πάει πιο μπροστά, αλλά αξίζει γιατί είναι παιχτούρα. Μελωδικό punk που δεν μπορεί να ξετινάξει τις πιο τεχνικές hardcore επιρροές του. Ψηφίζω Neurosis αν και όλα μου αρέσουν πολύ.
- Neurosis
- Kreator
- Satanic Surfers
0 voters
Αυτό κι αν είναι ενδιαφέρον ντέρμπι! Εγχώριοι ήχοι από το παρελθόν εναντίον του μέλλοντος. Το cult “Mythology” το είχα τσεκάρει κυρίως για ιστορικούς λόγους, αλλά η αλήθεια είναι ότι το “Medea” ήταν το μοναδικό κομμάτι που μου κόλλησε κατευθείαν στον εγκέφαλο, και πώς να μη γίνει αυτό μ’ αυτό το τρομερό refrain με τα γυναικεία background φωνητικά; Όσον αφορά τους Khirki, καλό είναι το spamming γι’ αυτούς να γίνεται με κάθε ευκαιρία. Ε, εδώ μιλάμε για το «έπος» του album τους, σοφά τοποθετημένο στη μέση του δίσκου. Δεν είναι το αγαπημένο μου κομμάτι τους, παρ’ όλα αυτά χαίρομαι που μετά από ένα διάλειμμα μηνών το ξανακούω και γουστάρω το ίδιο όσο τις πρώτες φορές. Τελικά ο δίσκος δεν έχει χάσει καθόλου, πείθομαι όλο και περισσότερο ότι μιλάμε για ντεμπούτο τεραστίων διαστάσεων. Το καινούριο κερδίζει το παλιό.
- Northwind
- Khirki
0 voters
Οι Clutch δε μου αρέσουν, ευχαριστώ πολύ. Το “Regulator” τους μπορώ να το ακούσω σχεδόν ευχάριστα, βέβαια. Νομίζω ότι είναι κι από τα πολύ γνωστά τους; Όπως και να ‘χει, είχε την ατυχία να έχει μπροστά του το 1 λεπτό + λίγα δευτερόλεπτα αυτού του οδοστρωτήρα που λέγεται Bad Brains: μπασογραμμή που δομεί ένα σωστό riff, lead κιθάρα θορυβώδης αλλά μελωδική ταυτόχρονα, μία υστερική φωνή που όμοιά της δεν ακούστηκε στο punk και ένας drummer που περιμένει τα τελευταία δευτερόλεπτα για να ξεσπάσει. Ε ναι, ήταν μοναδικοί στο είδος τους.
- Bad Brains
- Clutch
0 voters