Same title,different song

Αναμάσημα από οτιδήποτε, πιο πολύ εννοώ να βγει κάτι απλά και μόνο για να βγει και το περιεχόμενο να είναι κάτι μέτριο. Το “Scarred People” ψιλοήρθε από το πουθενά και με είχε εκπλήξει πολύ ευχάριστα μετά τους άνισους “Amanethes” (μερικά φοβερά κομμάτια, μερικά πιο-filler-δε-γίνεται).

Τώρα για τα live με “Clouds”/“Wildhoney” που παίζανε προ κόβιντ και είναι να παίξουν και εδώ του χρόνου, παλεύει ο ένας μου εαυτός (συναίσθημα - aka που βάζει τους δίσκους σπίτι και “χάνεται”) με τον άλλον (λογική - aka που είδε 2-3 βίντεο στο ΥΤ και μάλλον ήταν λίγο μίζερα). Προβλέπω να νικάει ο πρώτος και να πηγαίνω και μετά ο δεύτερος να λέει “στα λεγα εγώ”. :joy:

Το συγκεκριμένο δυσκολεύομαι πλέον να το ακούσω αν κ έχει ένα από τα καλύτερα κομμάτια που έχουν γράψει ποτέ το World Pretending

Συνεχίζοντας με LOST και “Believe in Nothing” πάμε σε ένα από τα 2 αγαπημένα μου κομμάτια μου στο δίσκο (το άλλο είναι το “Control”). To “Illumination” είναι φανταστικό μέσα στην φαινομενική απλότητά του και συνοψίζει τέλεια την μουσική προσέγγιση των LOST μεταξύ 1997-2002.

Πάμε τώρα σε ένα καλλιτέχνη που ποτέ δεν παρακολούθησα, επισταμένα. Παρολαυτά το “Illumination” που ανοίγει τον δίσκο “Get Some, Go Again” των ROLLINS BAND έχει μια ωραία straightforward νοοτροπία παρεμφερή με μπάντες όπως οι WARRIOR SOUL ή οι THREAPY?.

Για το τέλος, το “Gypsy Punks” είναι από πολλές απόψεις μάλλον ο κορυφαίος δίσκος των GOGOL BORDELLO (εμένα μου αρέσουν πάρα πολύ και τα 2 πρώτα) και φυσικά ένας από τους κορυφαίους των 00s. Μέσα σε πάρα πολλά υπέροχα κομμάτια το “Illumination” ξεχωρίζει στα δικά μου αυτιά (μαζί με “Immigrant Punk” και “Undestructable”) και γι αυτό παίρνει και την ψήφο μου.

Όμορφο κοινό μεταξύ και των τριών κομμάτιών το ότι έχουν εξαιρετικούς στίχους.

Whose light?
  • PARADISE LOST
  • ROLLINS BAND
  • GOGOL BORDELLO

0 voters

3 Likes

Από τη μια έχουμε το πασίγνωστο και ραδιοφωνικό Starlight των Muse. Από την άλλη έχουμε ένα όχι και τόσο γνωστό Starlight από το Slash το οποίο κινείται σε hard rock μονοπάτια.

Προσωπικά θα πάω με το Slash. Και μόνο το εξαιρετικό σόλο στην κιθάρα να ακούσεις δηλαδή…

• Muse
  • Slash

0 voters

1 Like

Ένας τέτοιος αβανταδόρικος τίτλος θα ήταν απίθανο να έχει χρησιμοποιηθεί μόνο δύο φορές! Κάποιες κραυγαλέες παραλείψεις που έρχονται αμέσως στο νου είναι…

…το Starlight των Accept, το οποίο δεν είναι μόνο το κομμάτι που ανοίγει την αυλαία στο Breaker αλλά πρακτικά εγκαινιάζει την “χρυσή” εποχή αυτών εδώ των Γερμανών που, έχοντας βρει πια το στυλ τους, ήταν έτοιμοι να μεγαλουργήσουν, πράγμα που έκαναν προς τέρψιν ημών των οπαδών…

…ενώ υπάρχει και το Starlight των Helloween που, κατά σύμπτωση, επίσης είχε επιλεγεί για εναρκτήριο του φοβερού ομώνυμου EΡ τους κι έκανε τις πρώτες συστάσεις των “κολοκυθιών” με τα εμβρόντητα metal ακροατήρια!

6 Likes

και Rishloo μπαντάρα. Αυτο απο το ντεμπουτο

1 Like

Tρία εντελώς διαφορετικά τραγούδια με το όνομα Azrael. Από τη μία έχουμε το progressive/power των Crimson Glory, από την άλλη το σουηδικό black των Marduk και φυσικά την πρώην φωνή των Accept. Προσωπικά θα πάω με τον UDO.

Summary

Με το όνομα Αζραήλ , στην Ισλαμική θρησκεία, φέρεται ένας από τους τέσσερις αρχαγγέλους του Αλλάχ, που θεωρείται άγγελος του θανάτου.

Σημειώνεται ότι το όνομα αυτό δεν αναφέρεται αυτούσιο στο Κοράνιο, πλην όμως ταυτίζεται με τον αναφερόμενο σ΄ αυτό Μαλάκ αλ Μαούτ. Σύμφωνα όμως με τις ισλαμικές παραδόσεις όταν ο Αλλάχ έστειλε τους τέσσερις αρχαγγέλους του στη γη, προκειμένου να του προσκομίσουν χώμα για να δημιουργήσει τον πρωτόπλαστο Αδάμ, οι τρεις εξ αυτών επέστρεψαν άπρακτοι επειδή προείδαν ότι τελικά ο πρωτόπλαστος θα περιέπιπτε στην αμαρτία.
Αντίθετα ο τέταρτος, ο Αζραήλ, εκτέλεσε επ΄ ακριβώς τη θεϊκή εντολή και από τότε κατέχει το αξίωμα (προνόμιο) να διαχωρίζει αυτός τις ψυχές από τα σώματα των ανθρώπων.

• Το όνομα του Αζραήλ απαντάται επίσης και ως Αζραϊήλ, Εζραϊήλ, Αζραέλ, Ιζραέλ, Αζριέλ και Οζριέλ.

(εκ της βικιπαίδειας)

• Crimson Glory
  • Marduk
  • U.D.O.

0 voters

2 Likes

Εγώ θα πάω με τους Crimson Glory με το υπέροχο intro lead-ακι

Πολύ πολύ αγαπημένο κομμάτι

3 Likes

Crimson Glory απ’ τα αποδυτήρια!

3 Likes

Μέρες που είναι.

Misery

Beatles – Για την ιστορία.

Creeper – Από τις πιο όμορφες, φρέσκες μπαλάντες των 10ς. Misery never goes out of style.-

Gallows – Σα να βλέπεις μία Union Jack να καίγεται για τεσσεράμισι λεπτά. Λογοκριμένο βίντεο οριακά τελειότητα.

Green Day – Ποτέ δε θα πάψω να φωνάζω πόσο παρεξηγημένος δίσκος το Warning. Κι αυτό είναι στα καλύτερά του.

Therapy? – Από τότε που ο Cairns έγραφε τη μία χιτάρα πίσω από την άλλη. Δυστυχώς δεν το πήραν και πολλοί είδηση.

5 Likes

Βαλε πολ να ψηφισουμε Θεραπυ? ρε

4 Likes

Gallows γτ εχω αααπειρα plays σε αυτο το τραγουδι.

2 Likes

Μας μαθαίνει μπαλίτσα πάλι ο Ktn, τι είναι αυτό το Gallows να πούμε; :astonished:

Επίσης, ποια συμπαντική αδικία απέτρεψε τους Therapy? από το να γίνουν household όνομα παντού, ρε παιδιά;

2 Likes

Double-post, αλλά αφού είμαστε που είμαστε εδώ…

Δύο τελείως διαφορετικά μεταξύ τους κομμάτια που, όμως, πέρα από τον κοινό τίτλο, μοιράζονται και το χαρακτηριστικό του να είναι τα «ομώνυμα» κομμάτια των δίσκων στα οποία βρίσκονται. Για να πω την αλήθεια, το “From beyond” των Massacre (συνολικά ο δίσκος) ποτέ δε μου είχε κάνει ιδιαίτερη εντύπωση -μην πω κιόλας ότι με βάζει σε σκέψεις το πώς και γιατί απέκτησε αυτό το «cult» status που έχει… Ίσως να φταίει ότι είχα πολλές προσδοκίες μ’ αυτά που διάβαζα πριν το πρωτακούσω, ίσως να φταίει ότι περίμενα πολλά παραπάνω απ’ το μισό line-up των Death, ίσως πάλι να φταίει ότι άκουσα το album σχετικά «αργά», αφού είχα συνηθίσει ήδη τον ήχο πολύ πιο εξελιγμένων death metal συγκροτημάτων. Τέλος πάντων, όλα αυτά δε λέγονται ώστε να «μειώσουν» την αξία του «αντιπάλου», μιας και “From beyond” από Enforcer είναι κομματάρα από μόνη της και δύσκολα θα την κέρδιζε κάτι άλλο. Απλές, μα τόσο αποτελεσματικές, lead μελωδίες, φοβερή retro ατμόσφαιρα και κυρίως ένα refrain που σου καρφώνεται με τη μία στον εγκέφαλο.

• Massacre
  • Enforcer

0 voters

Κουφό ντέρμπι. Απ’ τη μία έχουμε μία δισκάρα που έμαθα φέτος απ΄το forum: το “Coral fang” των Distillers είναι ένας εθιστικός hard rock/grunge/garage δίσκος με instant hits και μία κορυφαία «β’ πλευρά» μπορεί στην αρχή να σου δημιουργεί την εντύπωση ότι υπολείπεται ποιότητας σε σχέση με την α’, αλλά τελικά εκεί βρίσκεται όλο το ζουμί. Το “Hall of mirrors” είναι από αυτά τα κομμάτια που δεν περιέχουν κάτι εντυπωσιακό, αλλά τελικά σε κερδίζουν για τα βασικά συστατικά τους: τις 2-3 απλές συγχορδίες με την πιασάρικη φωνητική γραμμή από πάνω, τις ωραίες εναλλαγές στο ήρεμο/τσιτωμένο στυλ στα φωνητικά κλπ. Για τους Acid Death μη με ρωτάτε πολλά πράγματα -ό,τι θυμάμαι από το Hammer που τους παρουσίαζε αρκετά τακτικά παλιότερα: εγχώρια τεχνική death metal μπάντα που μάλλον έκανε κάμποσο θόρυβο και ίσως υπάρχει ( ; ) ακόμα. Το συγκεκριμένο κομμάτι δυστυχώς είναι βουτηγμένο στη Meshugg-ίλα η οποία πάντοτε με απωθούσε και μου φαίνεται υπερβολικά μονότονο για τα γούστα μου. Η ψήφος μου πάει χωρίς πολλά-πολλά στην ερωτεύσιμη (ε, ναι!) Brody Dalle.

• The Distillers
  • Acid Death

0 voters

Άργησα πολύ να συνειδητοποιήσω ότι Τρύπες και Διάφανα Κρίνα μοιράζονταν τον συγκεκριμένο τίτλο -φαίνεται ότι η επιτυχία (του κομματιού εννοώ) των πρώτων επισκίασε οτιδήποτε άλλο μέσα στα χρόνια. Όχι άδικα, μιλάμε για ένα κομμάτι που από τις πρώτες νότες σε συγκινεί. Των Διάφανων Κρίνων, απεναντίας, θα έλεγα ότι με φέρνει σε μία «αμηχανία» με το πιο «χαρωπό» (αν μπορεί κανείς να το πει αυτό για οποιοδήποτε κομμάτι βρίσκεται μέσα στο “Έγινε η απώλεια συνήθεια μας”…) στυλ του. Δεν αποτελεί από τα highlights του συγκεκριμένου δίσκου για ‘μένα.

• Τρύπες
  • Διάφανα Κρίνα

0 voters

Εντάξει, το πρώτο απολαμβάνει δημοφιλία επιπέδου “Master of puppets” ξέρω ‘γώ, οπότε δεν έχει νόημα κάποια περιγραφή. Θα πω απλά ότι είναι κομμάτι-«μαθαίνω κιθάρα» με τη riff-ολογία, τις εναλλαγές, κι όλα τα μέρη που έχει. Πραγματικά ευφυές. Και η riff-άρα που μπαίνει μετά το «… messenger of god» θα είναι ένα από αιώνια επιτεύγματα του Mustaine, γαμώ την τσατίλα και το μανιάτικο αυτού του ανθρώπου. E τώρα οι Détente τι να πούνε, είναι άδικο. Για όσους απλά δεν τους έχουν ακουστά, να πούμε ότι ήταν η μπάντα του Ross Robinson (παραγωγός-«γκουρού» του nu-metal στα 90’s) και της Dawn Crosby που «έφυγε» νωρίς αλλά πρόλαβε να εντυπωσιάσει με την επιθετικότητα και το ακραίο της στυλ σ’ αυτόν το συγκεκριμένο δίσκο, το “Recognize no authority” του 1986. Δεν ξέρω αν αποτελεί σατανική σύμπτωση το ότι το δικό τους κομμάτι (που μάλλον “Holy war” λέγεται κανονικά, αλλά η «κόπια» που κατέβασα εγώ “Holy wars” το αναφέρει οπότε δεν κλέβω τυπικά) ξεκινάει με μία τίγκα Megadeth-ική μπασογραμμή, συνεχίζει groove-ατα κι ωραία αλλά τελικά δεν κάνει κάποια υπέρβαση (όπως κι όλος ο δίσκος, αν θέλετε τη γνώμη μου). Απ’ τα αποδυτήρια Megadeth.

• Megadeth
  • Detente

0 voters

1 Like

Gallows και εγώ, άπειρα plays.

2 Likes

Πωωω τεραστιες κομματαρες και οι δυο Γιορτες αλλα θα παω με Κρινα, προσωπικο κολλημα απο πολυ παλια οι συγκεκριμενοι.

Επιτέλους κάποιος το είπε για Massacre! (Πολύ) καλός δίσκος, ναι, αλλά για εμένα δεν παίζει επουδενί στο top tier επίπεδο. Πιστεύω χάνει και ψιλοάνετα από όλους τους κλασικούς DM δίσκους της εποχής.

1 Like

Double post, χεβυμεταλλική ντερμπάρα:

Omen vs Running Wild στα ντουζένια τους. Από την μια έχουμε την αξεπέραστη φωνή του Kimball, σε ένα κομμάτι απλά σοκ και δέος. Η περιγραφή του Μονομάχου καθώς επιτελεί το έργο του και εκπληρώνει την προδιαγεγραμμένη του μοίρα μας δίνεται με συγκινητική ευστοχία από τον Kimball, ενώ ο mid tempo ρυθμός είναι βαρύς, ασήκωτος και βουτηγμένος στην μελαγχολία. Η δυναμική του epic metal και τα συναισθήματα αυτού του ήχου ξεδιπλώνονται στο 100% εδώ πέρα, στο κλείσιμο ενός υπερκλασικού δίσκου.

Από την άλλη Running Wild. Τι να πρωτοπιάσεις εδώ…Θεϊκή σπίντα, διαχρονικά riffs, μια γέφυρα που παίρνει κεφάλια, ρεφρενάρα με τα καλύτερα gang vocals στο heavy metal. Κάπου εκεί μετά το σόλο που πατάει μια τσιρίδα ο Rolf νομίζω πως η πόρωση φτάνει σε δυσθεώρητα ύψη. Τέλειο κομμάτι, από τέλειο δίσκο. Τίποτα δεν έχει ξαναπαιχτεί ΕΤΣΙ σε αυτή την μουσική.

Θα το σκεφτώ αρκετά, μάλλον σε RW τείνω.

• Omen
  • Running Wild

0 voters

4 Likes

Απο το οτι δεν ειναι τοσο καλοι οσο ισχυριζονται οι οπαδοι τους, και απο το οτι τα μισα τους τραγουδια ειναι βαρετα και ιδια :stuck_out_tongue:

1 Like

Make it Rain

Κομματάρα του Foy Vance που έγινε παγκοσμίως γνωστή μεσώ της διασκευής του Ed Sheeran για το Sons of Anarchy

Διαχρονικός Tom Waits και διασκευή Gov’t Mule

Make It Rain
  • Foy Vance
  • Tom Waits
  • Ed Sheeran
  • Gov’t Mule

0 voters