Sanctuary-The Year The Sun Died 29.9.2014

Μια χαρά δίσκος είναι.

Ναι ρε bonus δίσκος του Warrel, θα προτιμούσα να είχαν επικεντρωθεί περισσότερο στη μουσική παρά στη φωνή του warrel, συνθετικά και στην παραγωγή. Όπως και να χει δεν είναι απλά ένα καλό άλμπουμ μόνο, κρίμα όμως γιατί θα μπορούσε, εύκολα νομίζω, να είναι καταπληκτικό.

Έβαλα λίγο το mirror να θυμηθώ σε τι επίπεδο ήταν τα vocals σε σχέση με την μουσική και ρε γαμώτο 2 λέξεις ακούς από το μπούστη και μένεις με το στόμα ανοιχτό αλλά και απογοητεύεσαι ταυτόχρονα…

Συμπαθητικό είναι. Δεν μπορεί να προκαλέσει το σοκ των 2 πρώτων, αλλά ακούγεται. Με το καιρό ίσως γίνει κ ακόμα καλύτερο

όταν το άκουσα πρώτη φορά ήμουν κάπως μουδιασμένος…

όμως εδώ και έναν μήνα το έχω πραγματικά λιώσει… δεν έχει καμία σχέση με παλιούς Sanctuary αλλά το βρίσκω πολύ δυνατό δίσκο… έχει τα σόλα του, έχει παραγωγή τούμπανο, έχει κάποιες τραγουδάρες και έχει και τη φωνάρα του Dane

στη συνέντευξη που κάναμε αυτοί κυρίως εστίασαν στην παραγωγή και στις ερμηνείες του Dane σαν κύριες διαφορές αλλά όλοι καταλαβαίνουμε πως υφολογικά πάει αλλού το πράγμα

Θεωρώ ότι ο Rutledge δεν είχε ίσως και τόση μεγάλη συμμετοχή στις συνθέσεις όπως στα δύο πρώτα, οπότε το βάρος λογικά έπεσε στον Warrel και στη κατάσταση της φωνή του. Φυσιολογικό φαίνεται να είναι το αποτέλεσμα, περισσότερη χαλαρότητα αλλά προτιμότερο ίσως από άσχετες δικασίλες αν και το Arise & Purify έχει μοναδική δυναμική εδώ που τα λέμε.
Στην τελική αρκετή από την δυναμική της μουσικής των Sanctuary βασιζόταν στην φωνή του η οποία τώρα δεν υπάρχει.

Πάντως αρκετά από τα, φαινομενικά, λιγότερο ενδιαφέροντα κομμάτια, είναι πολύ ενδιαφέροντα με προσεκτικότερο άκουσμα. Ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι η υπόσχεση για επόμενο δίσκο.

καλος δισκος και οσο τον ακουω μου αρεσει περισσοτερο…εχει και καποιες πολυ ωραιες στιγμες με το ομονωμο να ξεχωριζει…η παραγωγη πιστευω θα μπορουσε να ειναι καλυτερη

Όσο το ακούω μου αρέσει περισσότερο. Οκ πιο πολύ φέρνει σε Nevermore λόγω ήχου και όχι τόσο λόγω ύφους, και είναι και τα φωνητικά που είναι πιο Nevermore(λογικό όμως). Αξιοπρεπέστατο το βρίσκω.

Ο δίσκος είναι καλός και ποιοτικά θα τον τοποθετούσα στα ίδια επίπεδα με το τελευταίο των Nevermore. Άμα ξεφύγεις από την παγίδα της σύγκρισης με τα δύο προηγούμενα έπη και το δεις ως ένα νέο ξεκίνημα για την μπάντα, τότε ακούγεται ευχάριστα. Ασφαλώς και μπορούν καλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον. Μακάρι να συνεχίσουν.

Στην πρώτο ακρόαση εξεπλάγην πολύ ευχάριστα. Στα αυτιά μου είναι πολύ καλύτερο από το επίπεδο και oh so boring τελευταίο Nevermore. Ναι, δε θυμίζει παλιούς Sanctuary αλλά ήταν και εντελώς ουτοπικό να περιμένουμε κάτι τέτοιο. Πάντως μόνο ο ήχος και η φωνή θυμίζει Nevermore ουσιαστικά, το ύφος είναι αρκετά διαφορετικό.

Βρε για δες.

(Και τι ωραίο riff το Exitium, μου χει κολλήσει αγρίως).

αλλάζω σιγά σιγά γνώμη. ο δίσκος είναι καλός. αλλά επιμένω οτι αυτό το The World Is Wired είναι οτι πιο βαρετό άκουσα φέτος…

Ρε εγώ το κωλογουστάρω, αφού έχει conundrum στο ρεφραίν τι να λέμε τώρα, θεικό.

εμένα μου κάνει αυτόματος πιλότος ολο, και έχει τα χειρότερα φωνητικά στο δίσκο(αν και αλλάζουν κανα 2 φορές μέσα στο κομμάτι).

Μικρή απογοήτευση για μένα, ένα κομμάτι του 10 (το ομώνυμο) σε δίσκο του 5, βαριά 6.

Και όσο το άκουγα σκεφτόμουν πόσο μου λείπουν οι Nevermore. :frowning:

Ο δίσκος γαμάει αρκεί να μην έχεις ακούσει πολύ Nevermore. Οπότε όσοι έχουν λιώσει Nevermore ίσως δικαίως δεν τους καλύπτει αλλά όπως και να χει δεν είναι δίσκος του 5 με 6 με τίποτα.

Δηλαδή πόσο είναι, του 6 με 7 ή του 7 με 8;

Για τα δικά μου δεδομένα, με βάση το τι περίμενα να ακούσω και το τι άκουσα τελικά είναι 5-6 στην καλύτερη, πολύ πολύ μακριά από το “γαμάει”. Στη χειρότερη, αν κάτσω δηλαδή να σκεφτώ τις άλλες φετινές κυκλοφορίες, πέφτουμε στο 4αράκι.

Και προφανώς φταίει που έχω λιώσει Nevermore, εσείς όλοι μεγαλώσατε με Refuge… να υποθέσω; :stuck_out_tongue:

καταρχάς δεν γίνεται να συγκρίνεις για να βγάλεις “βαθμολογία”

τι σημαίνει το “είναι του 6 αλλά αν σκεφτώ άλλους δίσκους πάει στο 4”? ή είναι 6 ή είναι 4

ο δίσκος μια χαρά είναι …δεν είναι σίγουρα παλιοί sanctuary … δεν είναι όμως σίγουρα nevermore … το είπα και εγώ … το είπανε και άλλοι πιο πάνω… είναι η φωνή και η παραγωγή που φέρνει σε nevermore…από εκεί και πέρα καμία σχέση

προφανώς όμως είσαι προκατειλημμένος (και δεν το λέω με κακή έννοια)…αφού δεν ακούς αυτό που ήθελες να ακούσεις ξενερώνεις και είναι λογικό

για εμένα ο δίσκος όχι μόνο γαμάει…γαμάει και όμορφα

Ε προφανώς, υπό αυτό το πρίσμα έγραψα όσα έγραψα αν και δεν ήμουν προκατειλημμένος πριν ακούσω τον δίσκο, τώρα είμαι =Ρ. Δεν είναι ότι δεν άκουσα αυτό που ήθελα, είναι ότι δεν άκουσα κάτι που να με κάνει να αντιδράσω και να πω “ωπ, εδώ είμαστε”, όπως πχ στο ομώνυμο που είναι έπος. Στον υπόλοιπο δίσκο άκουγα με βαρεμάρα και περίμενα να τελειώσει.

ή είναι 6 ή είναι 4

4 τότε :stuck_out_tongue:

τρομερά νέβερμορ και ελάχιστα σανξουαρυ… δεν τον έχω ακούσει ολοκληρωμένα πάντως έχει μερικά πολύ καλά σημεία μα και αρκετά σημεία που βαριέσαι…

παιδιά σας μπερδεύει η φωνή μάλλον. δεν είναι nevermore

Στο playlist παίζει ασταμάτητα, έχω βάλει και Politics of Ecstasy και Dreaming Neon Black στο καπάκι. Δεν είναι Nevermore, έχει ένα ιδιαίτερο ύφος που θυμίζει πιο πολύ τις ιδιαιτερότητες του Mirror Black. Γενικά τινάξτε από πάνω σας την συνειρμική βλακεία με τη μουσική που μας δέρνει όλους και χαθείτε στη μαγεία του.