Savatage

μου* :smiling_imp:

3 Likes

Και για εμένα πάντως η περίοδος που ξεκινάει από το gutter ballet ήταν πάντα πολύ περισσότερο αγαπημένη μου από τα προγενέστερα

Gutter ballet, streets, edge of thorns, handful of rain, dead winter dead, wake of magellan αυτη είναι για εμένα η Χρυσή εποχή της μπάντας, πολύ ανώτερα από το προηγούμενο υλικό τους. Σε παρένθεση μόνο το handful of rain, που είναι το πιο αδύναμο της 6αδας (με μια άπιαστη κορυφή όμως)

1 Like

Hall Of The Mountain King ρεεεεε

12 Likes

Δισκαρα το Hall ναι, αλλά δίπλα στο υπεραριστουργημα Gutter Ballet που ακολουθησε δεν κλάνει μια.

Θα μπορούσα να την ξεκινήσω και από το Hall την (για μένα) χρυσή περίοδο τους, αλλά είναι αρκετές οι αλλαγες ανάμεσα στους δύο δίσκους και επίτηδες την ξεκίνησα από το Gutter.

Η λιστα που κανεις δεν ζητησε:

  • Sirens 7
  • Power Of The Night 5
  • Fight For The Rock 4
  • Hall Of The Mountain King 9
  • Gutter Ballet 10
  • Streets 9

  • Edge Of Thorns 10
  • Handful Of Rain 8
  • Dead Winter Dead 9
  • The Wake Of Magellan 10
  • Poets and Madmen 8

Βαθμο στο Dungeons δεν βαζω, γιατι ειναι EP στην πραγματικοτητα, και για να μην φαω ντοματες

Οταν λες μια απιαστη κορυφη, μαλλον εννοεις 4 απιαστες κορυφες με τα Handful Of Rain, Chance, Watching You Fall και Symmetry ε? Για να μην βαλω και το Alone You Breathe τωρα…

3 Likes

Τι λες, βρε Αντίχριστε;

6 Likes

Η άπιαστη κορυφή είναι το Chance. Τα watching you fall και handful of rain μεγάλες κομμάταρες και αυτά. Πολύ ωραία κομμάτια και το symmetry, alone you breathe και τα taunting cobras και stare into the sun που δεν αναφέρεις. Είναι πολύ ωραίος δίσκος, αλλά παραμένει για εμένα ο χειρότερος της 6αδας από το Gutter μέχρι το Wake ή και της 7αδας αν το πιάσουμε από το Hall.

Αφού βρε παλιοτρολα και εσύ τη χειρότερη βαθμολογία του έχεις βάλει στην 6αδα :stuck_out_tongue:

Πέρα από την πλάκα, με ένα boostαρισμα στο sirens μέχρι το 8, στο power of the night μέχρι το 7-8 και ένα 10αρι αρχοντικό στο dead winter dead μοναδικές αλλαγές, συμφωνώ με τις βαθμολογίες σου.

To Gutter Ballet φίλε και συμπαίκτη δεν είναι δίσκος είναι ιδέα :sunglasses:

Όχι απλα κερδίζει το hall of the mountain king στο ρελαντί, αλλά σχεδόν τα πάντα και τους πάντες (επίσης στο ρελαντί)

3 Likes

Ε την ιδια βαθμολογια με το Poets του εβαλα, και ελαχιστα πιο κατω απο τα υπολοιπα, δεν θεωρω δικαιο δηλαδη να μπει στη γωνια ως κατωτερο το Handful Of Rain, ειναι κομματι της ενοτητας για μενα, δεν τρολλαρω :sweat_smile:

Το Sirens ωραιο ντεμπουτο, αλλα δεν υπαρχει περιπτωση να του βαλω ιδιο βαθμο με αυτα που εβγαλαν αργοτερα, κι ετσι παιρνει ενα τιμητικο 7 που μονο κατω παει, σιγουρα οχι πιο πανω :stuck_out_tongue: Δισκαρα το Dead, το κερδιζει στο νημα το Magellan για μενα λογω αδυναμιας σε Turns To Me, λογω των τριων αψεγαδιαστων instrumentals, και ιδιαιτερα λογω του ομωνυμου που ειναι για μενα τοπ 10 τραγουδιων Savatage. Τελος, με το Hourglass θεωρω οτι επιασαν κορυφη οσον αφορα τα πολυφωνικα που λατρευω.

3 Likes

Αχ ρε Αύγουστε με την σμπαριλα σου

Ασχοληθηκαμε και συζητήσαμε ξανά για Tea Party και Savatage , 2 από τις πιο υποτιμημένες αλλά και πιο ποιοτικές μπάντες σε όλο το φάσμα της σύγχρονης μουσικής

4 Likes

Hall of the Mountain King δεν έχει ούτε κατά διάνοια αδύναμη στιγμή. Το Gutter Ballet έχει και λέγεται Mentally Yours. Δισκαρες αμφότερες. Γυρνάω στα τσίπουρα τώρα.

9 Likes

Ή κάνετε πλάκα ένας ένας ή θα γίνουμε μπίλιες… Εσύ ήσουν καλό παιδί. Ήσυχος, ήρεμος, φρόνιμος, επιμελής, ποτέ δε δημιουργούσες φασαρία. Και τώρα τι συνέβη; Πες με, να τη βρούμε τη λύση. Αναφορά στους κηδεμόνες δε θα γίνει. Σε παρακαλώ πολύ, έχω τον @QuintomScenario στο τελευταίο θρανίο να τα κάνει όλα άνω κάτω (εκτός απ’ όταν γράφει εκθέσεις. Εκεί τον παραδέχομαι, παίρνει Α’), θα έχω και σένα τώρα; Για σε παρακαλώ… ΓΙΑ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ πρόσεχε πως εκφράζεσαι!

5 Likes

Θα γράψω 100 φορές στον πίνακα

“Hall, το Gutter σε γαμει”

:rofl:

2 Likes

Οπως και στο σχολειο, ειμαι πολυ καλυτερος στα Μαθηματικα απο οτι στην Εκθεση και στο φορουμ :stuck_out_tongue:

Δεν φταιω εγω αν μερικοι νομιζετε οτι η Ιστορια και τα Θρησκευτικα ειναι τα δυο καλυτερα μαθηματα, ενω στην πραγματικοτητα ειναι τα δυο πιο αχρηστα :smiling_imp:

1 Like

Αλήθεια τώρα;; Αλιεύεις κοπλιμεντα;; :stuck_out_tongue:

@RiderToUtopia ρεεεεεεεεεε!!! Στο hall δεν υπάρχει ούτε μισή νότα που να περισσεύει, αρ γιου νατς να πουμε;;;

Επίσης. Ρε παργαλατσοι όλοι σας, είμαι και κάποιας ηλικίας, μπαίνω και βλέπω 12 αδιάβαστα στο τοπικ των Savatage, ρε θετε να με πεθάνετε ρε;;

9 Likes

Είδα ποστ στο Facebook ότι σαν σήμερα , 4 Οκτωβρίου 1991 κυκλοφόρησε το Streets : a rock opera

Νομίζω τα λόγια περιττά

Από πού να ξεκινήσεις . Από το ομώνυμο, το jesus saves , tonight he grins again, ghost in the ruins , believe , if i go away

Και λέω τα πολύ γνωστά

9 Likes

Σαν σήμερα , 17 Οκτωβρίου 1993 χάσαμε τον Criss Oliva :disappointed_relieved:

10 Likes

Απάντηση του Jon στον Σάκη Φράγκο:

“Μόλις γύρισα στο σπίτι από το στούντιο, όπου δούλευα μερικά τραγούδια των SAVATAGE. Έστελνα υλικό πίσω στον Johnny (σ.σ. Lee Middleton, ο μπασίστας) και στον Caffery. Θα σου πω κάτι. Αυτός ο δίσκος των SAVATAGE θα τα γαμ@@ει όλα! Τόσο καλός είναι. Έκανα πολλά τέτοια λάθη παλαιότερα και δεν τα κάνω τώρα. Δεν βιάζομαι καθόλου. Θέλω να τον κυκλοφορήσω τον ερχόμενο Απρίλιο, έτσι ώστε να έρθουμε όλοι και να παίξουμε στα καλοκαιρινά φεστιβάλ, του χρόνου. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να βιαστούμε. Για κανέναν λόγο. Επειδή αυτός, θα είναι μάλλον ο τελευταίος δίσκος που θα κάνουμε, ποτέ. Θέλω να σιγουρευτώ ότι είναι ένα άλμπουμ 10/10”.

Είχες πει πως έχεις υλικό για τρία άλμπουμ, θα το κάνεις τριπλό;
“Όντως, έχω υλικό που μπορεί να καλύψει τρία άλμπουμ. Αυτό που προσπαθώ να κάνω αυτές τις μέρες, είναι να τα συμπτύξω σ’ ένα άλμπουμ, με τρία bonus tracks. Μόλις έρθουν εδώ όλα τα παιδιά, θα ηχογραφήσουμε τα πάντα, ώστε σε περίπτωση που θέλω να κυκλοφορήσω ακόμα ένα δίσκο, να είναι 100% έτοιμος. Θέλω να είμαι απόλυτα ειλικρινής μαζί σου. Κάποιο από το υλικό που έχουμε είναι ΠΟΛΥ δυνατό. Έχω πιάσει πολλές φορές τον εαυτό μου να σκέφτεται ότι αυτό που έχουμε στα χέρια μας είναι πραγματικά ΦΟΒΕΡΟ. Και το γεγονός ότι θα είμαστε εγώ κι ο Zak Stevens μαζί σε κάποια τραγούδια και θα κάνουμε ντουέτο, με κάνει να ενθουσιάζομαι ακόμα περισσότερο. Εσκεμμένα, έγραψα 6-7 τραγούδια συγκεκριμένα για να τα τραγουδήσει ο Zak. Δούλεψα κάποια τραγούδια με τον Al Pitrelli, που σίγουρα είναι για εμένα. Υπάρχουν και δύο επικά τραγούδια, όπου ο Zak τραγουδά κάποια μέρη, κάποια άλλα εγώ και σε κάποια τραγουδάμε μαζί. Είναι ο καλύτερος δίσκος που έχω γράψει. Εκτός αν αυτοκτονήσω!”.

Θα έχει τραγούδια σαν το “ Chance ” ή το “ Morphine child

“Έχω ένα τραγούδι που το λέω «το νέο Morphine child», το οποίο λέγεται “For the man who would be king”. Σε αυτό, θα τραγουδάω μαζί με τον Zak και θα έχει αυτό το μεγάλο μεσαίο μέρος, που μοιάζει με QUEEN (σ.σ. κι εκεί αρχίζει να τραγουδά)! Έχουμε τόσο πολύ υλικό κι έχω τους άλλους που μου λένε ότι πρέπει να πάω στο στούντιο και να τα ξεσκαρτάρω. «Γιατί να το κάνω εγώ; Που είστε εσείς;» «Εσύ είσαι ο Mountain King». «Οκ, αφού το λέτε…»”.

18 Likes

Α ωραία, να ελπίζω δηλαδή το 2024 να δω Savatage, να δω και Latimer να παίζει έστω δύο τραγούδια καθισμένος και μετά να νιώθω ολοκληρωμένος και σαφέστατα πιο οικονομικά ευκατάστατος, εφόσον δεν θα χρειαστεί να ξαναπάω σε συναυλία.

14 Likes

Παίζει δηλ να έρθουν του χρόνου;;

Κοίτα… η περίπτωση των Savatage και, συγκεκριμένα, του Jon (χωρίς να θέλω να τον κακολογήσω, απλά λόγω εμπειρικών γεγονότων) είναι ταυτόσημη φάση με το “Chinese Demogracy” για να μην πω “Mathematics”. Παλεύει κι αυτός ακόμα με τους δαίμονές του και πέρα από τις συνεντεύξεις, όπου πάντα αναδεικνύει έναν ενθουσιασμό απίστευτο και ασυγκράτητο, πρακτικά, κάθε φορά δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ότι προχωράει η μουσική προσπάθεια προς το φως. Δεν είναι ότι δεν τον πιστεύουμε, απλά κρατάμε μικρό καλάθι.

6 Likes