Και που είναι το Power of the Night?
Edge of Thorns
Wake Of Magellan
Gutter Ballet
Streets
Handful Of Rain
Hall of The Mountain King
Dead Winter Dead
Power of the Night
Hall of the Mountain King
Mε το Edge of Thorns απο κοντα και μετα τα αλλα…
Το ξέχασα.
Edge of Thorns
Gutter Bullet
Hall of the Mountain King
Dead Winter Dead
Streets
Dungeons Are Calling
Power Of The Night
Wake of Maggelan
Poets And Madmen
Sirens
Fight For The Rock
Εδώ λοιπόν.
εδιτ: freedom, και σένα πρώτο το υπέρτατο Edge of Thorns, ε? 8)
Ε ναι, υπέρτατος δίσκος! Ξεκινώντας ήδη απο το εξώφυλλο, οπου βλέπουμε τη πανέμορφη σύζυγο του Criss! Ε, ο πρώτος δίσκος με τον Stevens, ο τελευταίος δίσκος με τον Criss, το -σε κάνει λιώμα- All That I Bleed, το Carved His Stone που μπαίνει Α Ν Ε Τ Α μέσα στα 5 καλύτερα κομμάτια των Savatage, το ομώνυμο κομμάτι με το στίχο “And so we end a chapter” που τον έχω συνδέσει με διάφορες καταστάσεις, όπως και το ρεφραιν “I have seen you on the edge of dawn, felt you there before you were born, but I don’t think about you anymore”, το Follow Me που με κάνει να ανατριχιάζω ακόμη και στη σκέψη, τα ορχηστρικά Labyrinths και Exit Music που πραγματικά ακούμε ΜΟΥΣΙΚΗ γεμάτη ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ.
Χαχαχ, quoτάρω όλο το ποστ σου που με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο! Να προσθέσουμε και τις υπερκομματάρες Αll that i bleed, Damien, το φοβερό νανούρισμα Sleep, το Conversation Piece… Όλος ο δίσκος, ένα διαμάντι!
Προσκυνούμε εξωφυλλάρα:
ΥΓ - Η σύζυγος του Criss στο εξώφυλλο??? 8O
Απιστευτη μπαντα…οτι και να πεις ειναι λιγο…chriss oliva απιστευτος κιθαριστας αλλα και ο chris caffery που τον διαδεχτηκε…ΚΑΙ ο john απιστευτη μορφη…chris oliva r.i.p:(
Yep. Επίσης υπάρχει και σε μια κιθάρα του Criss:
(Ο τελευταίος είναι άσχετος, απλά δε βρήκα φώτο με τη πέτρα μόνο)
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ HANDFULL OF RAIN???
Ρε STREETS ρε γαμω!!
Εγω το εχω ανετα 1ο…Μετα πανε Hall-Gutter-Edge…
Ρε το album δεν υπαρχει,τοσο συναισθημα,τοσο κομματαρες το βαζω μαζι με το mindcrime στην ξεχωριστη κατηγορια:albums που μπορουν να σας κανουν λιωμα(με τη καλη εννοια) για κανα μηνα!
Δες 2 σελίδες πίσω, ποστ 239. Εκεί λέω γιατί δε το αναφέρω 8)
Τιμωρια αμεσως ενα μηνα να ακους μονο αυτο!!! Ειναι το μονο που πλησιαζει το feeling του edge of thorns.
Και εκτος απο το υπερτατο chance υπαρχουν τα taunting “παρτο στη μαπα” cobras, το ομωνυμο και το stare into the sun που ειναι απιθανα!
Όπως διατάξατε κύριε. Δίσκος που περιέχει το Chance δε θα μπορούσε να μην είναι πολύ καλός.
Χμ μ’ αρέσει το Power of the Night και με διαφορά το ομώνυμο κομμάτι. Γενικά δεν έχω ψάξει τίποτε άλλο. Οι υπόλοιποι δίσκοι των savatage είναι έτσι ή ν’ ακούσω κάποιον συγκέκριμενο;
δεν τα παιρνεις ολα με τη σειρα να εισαι μεσα??? βασικα ακου το hall of the mountain king για αρχη…
Χμμμμ… εγώ πάλι θα πρότεινα κάτι απο την εποχή του Zak Stevens, μάλλον το Edge of Thorns (είπαμε, είναι η αδυναμία μου!)
Συνοπτικά:
Sirens - ο πρώτος τους δίσκος, κλασικό metal που θυμίζει κάπως Priest, πολύ καλό ντεμπούτο με μερικά τραγούδια που έμειναν κλασικά
The Dungeons Are Calling - Δισκάρα, μεταλλικός κεραυνός (τι λέω βραδιάτικα), straight heavy metal και απο τα καλύτερα του είδους.
Power Of The Night - το ομότιτλο κομμάτι σπέρνει όντως. Ο δίσκος γενικά για μένα έχει κάποιες φοβερές και κάποιες λιγότερο καλές στιγμές. Συνεχίζει στα κλασικά μέταλ μονοπάτια.
Fight For The Rock - Κατά κοινή ομολογία ο “χειρότερος” δίσκος τους, αν και έχει κάποια τραγουδάκια που μου αρέσουν αρκετά! Πιο εμπορικός, λίγο κοντά στο πνεύμα των εμπορικών αμερικάνικων μέταλ bands της εποχής…
Hall Of The Mountain King - Η επιστροφή και μαζί με αυτή ο ερχομός του παραγωγού (και σύνεργου σε θέματα στίχων και μουσικής κατεύθυνσης) Paul O’ Neil… Απο τους κλασικότερους μέταλ δίσκους της δεκαετίας του 80, απλά. Δισκάρα, η οποία είχε και κάποιες πιο κλασικότροπες στιγμές και έδειχνε την πορεία που θα ακολουθούσαν
Gutter Ballet - Ο πιο προοδευτικός τους ίσως δίσκος και κατά πολύ κόσμο, το αριστούργημα τους. Ο Jon επισπεύδει για πρώτη φορά την εκτενή χρήση του υπέροχου πιάνου του, το οποίο σε συνδυασμό με την κιθάρα του Criss δημιουργεί ένα απίστευτα αρμονικό συναίσθημα. Το άλμπουμ αυτό είναι απλά ένα αριστούργημα, που τα έχει όλα. Επιθετικότητα, μελωδία, δύναμη, μελαγχολία… και τραγουδάρες που έχουν αφήσει εποχή. Οι κλασικές μέταλ μέρες έχουν παρέλθει και εδώ οι Savatage φλερτάρουν με ένα σωρό διαφορετικά στοιχεία στη μουσική τους…
Streets - A Rock Opera - Η πρώτη rock opera και πρώτο concept album των Savatage, με θέμα τα ναρκωτικά. Υπάρχουν στιγμές που απλά ανατριχιάζεις. Έχει πάντως κατά τη γνώμη μου και 2-3 λιγότερο καλές στιγμές. Δισκάρα πάντως και αυτό.
Edge of Thorns - Η έλευση του Zak Stevens στα φωνητικά, και οι Savatage παρουσιάζουν ένα διαφορετικό μα τόσο savatage πρόσωπο… Ο αγαπημένος μου δίσκος τους. Κορυφή σε όλα του. Απο τα καλύτερα άλμπουμ του είδους, όλων των εποχών.
Α Handful of Rain - Ο πρώτος τους δίσκος μετά τον θάνατο του Criss, τον οποίο και δεν έχω ακούσει ολόκληρο ως τώρα. Το Chance πάντως που περιέχει πρέπει να είναι απο τις πιο μεγαλόπρεπες στιγμές στη ιστορία του μέταλ των '90ς… Η κληρονομιά των Queen είναι φανερή…
Dead Winer Dead - Το αγαπώ πολύ αυτό το άλμπουμ, το δεύτερο τους concept, που έχει ως θέμα του τον πόλεμο στο Σαράγεβο… Πολύ κλασικότροπος δίσκος, με έντονη την παρουσία του ορχηστρικού στοιχείου και των πλήκτρων, μια ροκ όπερα με όλη τη σημασία της λέξης. Α, και το Not What You See είναι άλλη μια απο τις κορυφαίες τους μπαλάντες.
Wake Of Maggelan - Concept κι αυτό, που μου θυμίζει τα χρόνια του λυκείου… Συνεχίζει στα χνάρια του προηγούμενου, επίσης δίσκος που στέκει πολύ ψηλά ποιοτικά…
Poets And Madmen - Το τελευταίο τους άλμπουμ, με την πλήρη συμμετοχή του χοντρο Jon στα φωνητικά… Και χωρίς να κάνει τη διαφορά, συνεχίζει επάξια την κληρονομιά τους…
Εν ολίγοις: Οι Savatage είναι συγκρότημα εγγύηση, που δε γίνεται να μην αρέσει 8)
Πω ρε κουράστηκα νυχτιάτικα με τέτοιο ποστ! 8O
Ωραιος ο Ellanor!
Πολυ καλη και κατατοπιστικη αναλυση…
Και τωρα που το σκεφτομαι αν ακους οτιδηποτε στο χωρο,ΔΕΝ γινεται να ΜΗΝ σου αρεσουν…
Ή θα γουσταρεις απλα ή θα λιωνεις!
P.S.:Οποιος δεν ηρθε στο live του Jon εχασε πραγματικα…
P.S.2:ΡΕ STREETS ΡΕΕΕΕΕ!!!
Να ακουσεις αυτα που σου ειπε ο ellanor και να κάνεις δισκογραφια απο Savatage ΑΜΕΣΩΣ!!!
γμτ δεν υπάρχει videaki στο youtube!!!επιτρέπει μόνο photo…γκραααααααααααααααανννν!!!
Εγώ πάλι θεωρώ κορυφαίο τους το wake of magellan…Κραξτε με ελεύθερα…:lol: