Savatage

σας ζηλευω μεχρι εκει που δεν παει!
ας δω savatage live και ας μην βγω ποτε απο κει μεσα!

λοιπον φιλε…να συμπληρωσω οτι ενας απτους λογους που διαλυθηκαν ειναι οτι οι Trans Siberian Orchestra,το προτζεκτ που ξεκινησε ο τραγουδιστης των Savatage,Jon Oliva,αρχισε να γνωριζει μεγαλη επιτυχια και αναγνωρισιμοτητα και για αυτο αποφασησε οτι χρειαζοταν περισσοτερο χρονο να αφωσιωθει σε αυτο…

φιλε μου πραγματικα μη μεινεις σε αυτα τα κομματια…κατεβασε τα αλμπουμς Gutter Ballet και Hall of the mountain king για αρχη…θα μεινεις!

[FONT=“Trebuchet MS”]Night*Sky, ευχαριστώ για τις πληροφορίες (και για το Post του papardela). Λοιπόν έχω και άλλες ερωτήσεις.

Πρώτα κάτι άλλο. Γιατί δεν ήθελαν την δημοσιότητα; Διαβάζοντας ξανά λίγες σελίδες από το Topic, κάποιος είπε ότι ο Criss είχε και οικονομικά προβλήματα πριν γίνει αυτό το τρακάρισμα (το ήξερα ότι πέθανε έτσι, αλλά δεν ήξερα ποιος τον χτύπησε κ.τλ). Ε, αφού ο Criss είχε και οικονομικά προβλήματα, και αφού η μουσική τους άξιζε, γιατί να μην πάρουν λίγη δημοσιότητα παραπάνω; Βασικά ούτε τώρα έχουν δημοσιότητα. Στο Youtube βρίσκεις δύσκολα κομμάτια τους, και τα Videos έχουν λίγα Comments. Κρίμα.

Μια άλλη ερώτηση. Τι είδος θεωρούνται; Βάζω σε ένα παιδί το Believe και το When The Crowds Are Gone, μετά του βάζω το Hall Of The Mountain King, και μου λέει ότι είναι διαφορετική μπάντα.

Επίσης θέλω να μου πείτε λίγο την ιστορία με τους Vocalists και τα τωρινά projects. Είδα κάτι παλιές συναυλίες, με έναν άλλο τραγουδιστή, και είδα και την συναυλία στην Ελλάδα το 2002 και ήταν ένας άλλος. Γιατί έφυγε ο προηγούμενος, και γενικά πόσοι έχουν αλλάξει; Όσο για τα projects, διάβασα εδώ πάλι για τους CIIC, και τους JOP. Από ποια πρώην μέλη των Savatage αποτελούνται αυτοί; Επίσης τώρα που θα έρθουν οι CIIC στην Ελλάδα θα παίξουν και κομμάτια από Savatage;

Πάντως δεν έπρεπε να το διαλύσουν επειδή πέθανε ο Criss. Ξέρω, ο αδερφός του δεν μπορούσε να το αντέξει, αλλά και μετά Criss εποχής, εγώ άκουσα πολύ καλά λόγια στο Topic λίγες σελίδες πιο πίσω. Άλλωστε το Morphine Child από το Poets δεν είναι (μου φαίνεται το Poets είναι μετά-Criss εποχή…).

Παίδες χθες άκουσα το By The Grace Of The Witch. Τι κομμάταρος!!! Ότι έχουν βγάλει είναι τέλειο… Συγγνώμη αν γίνομαι κουραστικός, αλλά και εσείς φαντάζομαι όταν τους ανακαλύψατε, έτσι θα κάνατε.

ΥΓ. Κατεβάζω το Gutter Ballet! Άκουσα καλά σχόλια για αυτό. Από το Gutter Ballet έχω ακούσει μόνο το Believe (sorry άμα μπερδεύτηκα και δεν είναι στο Gutter Ballet). Να δούμε τι έχω να ακούσω πάλι… επίσης κάτι άσχετο: Εντύπωση μου κάνει που από τα δεκάδες μέλη που έγραψαν εδώ, μόνο 2-3 έγραψαν κακά σχόλια. Μπράβο![/FONT]

[FONT=“Trebuchet MS”]…“I never wanted to know
Never wanted to see
I wasted my time
Till time wasted me
Never wanted to go
Always wanted to stay
'Cause the persons I am
Are the parts that I play
So I plot and I plan
Hope and I scheme
To the lure of a night
Filled with unfinished dreams
I’m holding on tight
To a world gone astray
As they charge me for years
I can no longer pay”…[/FONT]

ο jon oliva ειναι ο πρωτος τους τραγουδιστης και ιδρυτης των Savatage μαζι με τον αδερφο του…τραγουδησε για τους Savatage Μεχρι και το αλμπουμ Streets…επειτα στα φωνητικα ανελαβε ο Zak stevens που την θεση του ηρθε να παρει και παλι ο Jon το 2001…

μοντσ ελεος με το ινφραξιον…ριξτε μου τουλαχιστον μια προειδοποιηση…δεν το ξερα…

Για τους Savatage δεν ισχύει απόσο ξέρω ότι δεν ήθελαν δημοσιότητα απλά δεν την επιδίωξαν σαν αυτοσκοπό και δεν καταφύγαν σε κατινιές.

Το είδος είναι λίγο ζόρικη υπόθεση γιατί είναι συγκρότημα με πολλές περιόδους όσον αφορά το ύφος τους, στα 3 πρώτα θα έλεγα καθαρό Heavy Metal, στο Hall Of The Mountain King μπορείς και πάλι να το πείς έτσι αλλά εγώ το λέω Power Metal. Από εκεί και πέρα οι περισσότεροι τους κατατάσσουν στο Progressive Metal αν και εγώ έχω ενστάσεις και τους θεωρώ και πάλι Power Metal(αρκετά ιδιόμορφο αλλά Power) και αυτό περισσότερο γιατί έχει καταντήσει λίγο αστείο να πρέπει να είναι τίγκα μέσα στα κλισέ του είδους ένα συγκρότημα για να το κατατάξεις εκεί. Αυτό που έλεγε το παιδί είναι απόλυτα λογικό αν δεν κατέχει γιατί όπως είπα έχουν πολλές διακυμάνσεις στο ύφος.

Στους 7 πρώτους δίσκους(Sirens ως Streets:A Rock Opera) τραγουδούσε ο Jon Oliva, στους επόμενους 4(Edge Of Thorns - Wake Of Magellan) o Zak Stevens και στον τελευταίο(Poets And Madmen) πάλι ο Oliva ενώ για τις συναυλίες είχαν και τον Damond Jiniya να τραγουδά το υλικό του Stevens.

Μετά το Poets And Madmen οι Savatage ουσιαστικά διαλύσαν και υπήρχαν στη θέση τους 3 Side Projects. Οι Trans-Siberian Orchestra(O’Neil+Oliva+άπειροι Guests), Οι JOP(Jon Oliva+κάποιοι ξεμπαρκοπουθενατζήδες) και οι Circle II Circle(Zak Stevens+οι ίδιοι ξεμπαρκοπουθενατζήδες των JOP) και κάπου στα μέσα Nineties ο Jon Oliva έιχε κάνει και ένα άλλο Project μαζί με τον Chris Caffery(Doctor Butcher). Οι Circle II Circle λογικά θα παίξουν και Savatage τραγούδια.

Οι Savatage δε διαλύσαν μετά το θάνατο του Criss και βγάλαν άλλους 4 δίσκους εκ των οποίων ο 1 είναι αριστουργήμα και οι 3 πολύ καλοί και μερικά από τα καλύτερα τους τραγούδια ανήκιυν σε αυτή την περίοδο(ειδικά τα πολυφωνικά τραγούδια τους είναι μνημεία).

Υ.Γ. Το Believe είναι στο Streets αλλά έχει ένα κοινό μουσικό θέμα με το When The Crowds Are Gone, το οποίο θέμα υπάρχει και στο Alone You Breathe το οποίο είναι αφιερωμένο στον πρόσφατα μακαρίτη Criss. Εεεε τώρα όσον αφορά τους άλλους 2-3 που δεν τους γούσταραν έχουμε έτοιμη τη σούβλα και τους περιμένει:p:p.

Υ.Γ.2 Ελπίζω να σε κάλυψα.

προχτες έλεγα σε ένα φίλο πως η συναυλία των Savataga στο γήπεδο του Sporting είναι στις 5 καλύτερες που έχω δει ever.

επίσης, όταν είχαν βγει με ντάλα ήλιο στο Rockwave μερικούς μήνες νωρίτερα, έστειλαν όλο τον κόσμο αδιάβαστο.

οι Savatage παίζουν καλή μουσική. αυτό να λέτε σε όποιον ρωτάει.

Όντως η συναυλία στο Sporting ήταν ανατριχιαστική. Είναι από τις λίγες φορές που είχα αγριευτεί κανονικα, σε σημεία δάκρυσα. Στο Rockwave επίσης σκίσαν και θεωρώ μεγάλη ντροπή που ήταν κάτω από τους Cradle Of Filth για τους γνωστούς μαλακισμένους μαρκετίστικους λόγους.

Υ.Γ.2 Ελπίζω να σε κάλυψα.

Απολύτως. Ευχαριστώ. :slight_smile:

Γ((ω την Forthnet με την ταχύτητα της.

Δυστυχώς μερικοί δεν αποκτούν ποτέ τη δόξα που τους αξίζει. Και αυτό στα μάτια όσων ξέρουν τους ανεβάζει ακόμα πιο ψηλά. Οι Savatage είναι η πιο χαρακτηριστική περίπτωση (μαζί με Fates) που μου έρχονται απευθείας στο νου. Για όσους δεν ξέρουν ας ψάξουν στην προ-Streets εποχή TA ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ…

Πάω κι εγώ για 25άδα.

I Believe
Power Of The Night
Warriors
The Dungeons Are Calling
HOTMK
Devastation
Beyond The Doors…
Strange Wings
Gutter Ballet
When The Crowds Are Gone
Hounds
The Unholy
Jesus Saves
Streets
If I Go Away
Believe
Follow Me
All That I Bleed
Edge Of Thorns
Conversation Piece
Chance
One Child
This Isn’t What We Meant

Ποπο ρε τι να πω για κάποιες μπάντες…

ΥΓ. Hail to Doctor Butcher!!!

Λοιπόν η περιοδεία των JOP, που περνάει κι από Σερβία και Τουρκία, έχει ανακοινώσει ημερομηνίες μέχρι 27/6 κι είπαν ότι αναμένονται κι άλλες. Για 3η μέρα Ρόκγουεηβ μπουμπούκι θα ήτανε.

δεν βλεπω να ανακοινωνουν για Ελλαδα…μπαινω καθημερινα στο site των JOP και αυτη η περιοδια ειναι οπως την ειδες εδω και κανα μηνα…

Δε νομιζω παντως να εχει γινει κινηση απο καμια διογρανωτρια γιατι και γουσταρει Ελλαδα ο Ολιβα και παιζουν και διπλα στην Τουρκια…
Ξυπνατε ρε και κλειστε τους να ξαναζησουμε τα περσυνα και εμεις που δε προλαβαμε σπορτινγ ρε κεραταδεεεεεες!

παιδια τωρα σκεφτομαι να επαιζε κανα follow me o zac με τους ciic…
ανετα θα λυποθυμησουμε γιατι αυτο το τραγουδι ειναι εξωπραγματικα υπερτατα τελειο!

χαιρομαι ποθ ειμαι στη θεση να σου πω οτι ειναι ενα απτα τραγουδια που παιζουν οι CiiC

ναι ρε π…ι μου αυτα ειναι!:thumbup::bow2::respect::rockon::metal:=D>:yahoo::yahoo::yahoo:

o zac χθες ειπε οτι ελπιζει σε reunion του χρονου αλλα δεν ειναι στο χερι του…
σε ενα αλλο φορουμ μια λεει οτι μιλησε με τον ζακ στη ρουμανια νομιζω και τις ειπε οτι του χρονου θα περιοδευσουν ξανα οι savatage!
μακαρι…

οι savatage είναι μεγάλη αγάπη. τα κιθαριστικά στοιχεία που εισήγαγε ο μακαρίτης στα πρώτα άλμπουμς δημιούργησαν σχολή. σταμάτησα να τους παρακολουθώ στο wake of magellan. όχι πως ήταν κακός δίσκος αλλά το στυλ τους στη μετα oliva εποχή είχε αρχίσει να με κουράζει. τα gutter ballet, dungeons are calling, hall of the mountain king και power of the night είναι τα καλύτερα γιά μένα.

Κατέβασα Gutter Ballet και Hall Of The Mountain King.

Τα άκουσα.

…:bounce::vibrate::bow:=D>:respect:

REUNIONNNNNNN!!!\:D/

πως γινετε ρε παιδια πες τε μου, να εχω ακουσει τοσες φορες αυτα τα αλμπουμ και να μην τα βαριεμαι ποτε αλλα αντιθετα καθε φορα που τα ακουω μάρεσουν περισσοτερο!
μ’ακραν η καλητερη μπαντα που ηπηρξε ποτε και δεν νομιζω να ξαναυπαρξει…