Επίσης, στο metal-temple.com έχει συνέντευξη του Jon. Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι οι Savatage για εκείνον ήταν 3 φάσεις: η πρώτη με τον Criss, η δεύτερη χωρίς τον Criss και η τρίτη οι JOP.
Όπως τον έκοψα η πιθανότητα ενός reunion δε φαίνεται στο προσεχές μέλλον, και ίσως και να ψιλοσυμφωνώ κι όλας. Εννοείται πως επανένωση με δίσκο δε θα ήθελα, αλλά μόνο ένα τελευταίο tour. Αλλά εφ’ όσον ο Jon δε το βλέπει έτσι, και οι υπόλοιποι ασχολούνται πλέον 100% με τους Trans Siberian Orchestra, δε νομίζω ότι το αποτέλεσμα θα έβγαινε καλό.
Μόνη μου διαφωνία με τον Oliva είναι ότι θεωρεί τους JOP συνέχεια των Savatage, καθώς όπως λέει εκείνος γράφει τα τραγούδια όπως συνέβαινε και με τους Savatage (άντε και με τον Paul), απλά έχει διαφορετικούς μουσικούς στα υπόλοιπα όργανα. Για μένα όμως Savatage δεν ήταν μόνο οι Oliva’s/O’ Neill, αλλά και οι Stevens, Middleton, Plate κλπ.
Εύχομαι κάποια στιγμή να υπάρξει αυτό το πολυπόθητο reunion, απλά να γίνει όταν όλοι το νιώθουν πραγματικά, να μη το δούνε σα χάρη προς τους οπαδούς ή κάτι παρόμοιο.
Ούτε εγώ το βλέπω έτσι γιατί όπως είπα Savatage για μένα είναι συγκεκριμένα μέλη. Αλλά είναι γεγονός ότι στους JOP χρησιμοποιεί ιδέες του αδερφού του και ότι είναι ο ίδιος που γράφει τα τραγούδια, όπως και με Savatage.
Σχετικά με τους JOP, το Festival είναι τρομερό δισκάκι, θα μπορούσε άνετα να είχε το όνομα Savatage πάνω δηλαδή, αλλά οκ, συμφωνώ κι εγω πως δεν είναι το ίδιο, για λόγους feeling περισσότερο.
Ιδέες ξε-ιδέες (πράγμα που έχω ακούσει/διαβάσει κ εγώ) ποιοτικά υστερούν πολύ οι JOP από κάθε δίσκο Savatage… Τουλάχιστον στα δικά μου αυτιά η διαφορά είναι αισθητή. Κατά τ’άλλα περί ορέξεως…
και μην παραφράζεις τα λεγόμενά μου. απλά ΔΕΝ θέλω δίσκο με οζζυ και δε θέλω να σταματήσει να δισκογραφεί ο μουστάκιας. αν θελήσει να βγάζει δίσκο με μάρτιν πάλι θα χαρώ πολύ, νε : P.
και βασικά, αυτό που λίνκαρα δε γίνεται να μην αρέσει σε οπαδό savatage ε. τώρα για δίσκους, δεν έχω γνώμη.
το μισοι το εννοουσα οσον αφορα το στυλ που παιζαν μεχρι τον θανατο του κρις…μετα το γυρισε η μπαντα καπου εξισου γαματα…αλλα οχι οπως πρωτα για μενα!..οι jop γαμανε…και τους ευγνομωνω που μεσω αυτων μου δοθηκε η ευκαιρια να δω τον ΘΕΟ απο κοντα.
έψαξα να βρω κάνα στοιχείο για τις επανεκδόσεις, ενημέρωση μηδέν.
τα μόνα που βρήκα από δω κι από κει, είναι ορισμένα release dates:
Release Date: 14/06/2010: Edge Of Thorns, The Wake Of Magellan
Release Date: 21/06/2010: Sirens & Dungeons Are Calling, Streets
Release Date: 26/07/2010: Power Of The Night, Dead Winter Dead
Release Date: 11/10/2010: Gutter Ballet, Fight for the Rock
τώρα πως γίνεται να μην έχω δει πουθενά ακόμα τα Streets, Power Of The Night και Dead Winter Dead, δεν το γνωρίζω…