Savatage

Συμφωνω σε ολα(περιεργο)…επειδη ομως αρκετοι παρερμηνευουν τα λογια σου πιστευω πως αυτα που πρεπει να μεινουν ειναι τα εξης:
1.Ο τζον σιγουρα δεν θα γουσταρε ενα reunion και αυτο ειναι που μας πληγωνει…
2.Ακομα και να γουσταρει οπως μερικοι πιστευουν το προγραμμα των TSO δεν βοηθαει ωστε να γινει πραγματικοτητα
3.Ο χοντρος ξεφτιλιζεται προκειμενου να προωθησει τους JOP,ειτε με τις φημες για reunion ειτε με τις κασετες του criss
4.Respect στον ζακ και τους C2C…ta watching in silence k burden of truth ειναι τα καλυτερα αλμπουμ της μετα-savatage εποχης…

Επίσης, ο χοντρός θεωρεί ότι οι Savatage έπαψαν να υπάρχουν με το χαμό του Criss. Άποψη όχι και τόσο λανθασμένη αφού οι μετά Criss era δίσκοι οδήγησαν στους TSO.

Δεν ειμαι σιγουρος ομως οτι οταν λεει επαψαν να υπαρχουν εχει στο μυαλο του την πορεια προς τους TSO…προσωπικα δεν νομιζω να το πιστευει ουτε ο ιδιος αυτο που λεει

Εγώ πάντως αυτό που καταλαβαίνω διαβάζοντας διάφορες συνεντεύξεις είναι ότι στην ουσία δεν ήταν ποτέ απόφαση του Jon και μόνο το μέλλον των Savatage.

Αν συμφωνούμε στο ότι η χρυσή περίοδος των Savatage οφείλεται στην τριάδα J.Oliva/C.Oliva (κυρίως μουσικά)/O’Neill (κυρίως στιχουργικά και σε θέματα παραγωγής και οργάνωσης) και η μετά Criss λαμπρότατη περίοδος της μπάντας στους 2 που απέμειναν και με αντίστοιχες αρμοδιότητες, αυτό που συμπεραίνω είναι ότι λόγο για ενδεχόμενο reunion έχουν εξίσου και οι 2…

Και αν αφενός ο Jon έχει παραπάνω χρόνο και διάθεση να κάνει κάτι αντίστοιχο (με αυτό που έκανε με τους Savatage), o O’Neill δε νομίζω ότι θα ψηνόταν και ιδιαίτερα να αφιερώσει τον όποιο χρόνο σε κάτι νέο σχετικό με τους Savatage…

Ως εκ τούτου η διάθεση που έχει ο Jon μεταφράζεται σε JOP που μας(σας) αρέσουν δεν σας αρέσουν κυκλοφορούν ως επί το πλείστον τραγούδια που ενδεχομένως με άλλους στίχους και παραλλαγμένες εκδοχές θα ακούγαμε στα αλμπουμ των Savatage αν είχε βγει κάτι μετά το Poets.Από την άλλη η διάθεση του O’Neill μεταφράζεται σε TSO και δε νομίζω ότι μπορεί να τον κακολογήσει κάποιος γι’αυτό. Με γεια του με χαρά του.

Από τη στιγμή λοιπόν που Savatage δεν υπάρχουν και δεν ξέρω(νομίζω) ότι θα ξαναυπάρξουν, δεν καταλαβαίνω γιατί στα live των JOP θα έπρεπε να παίζονται λιγότερα κομμάτια των Tage και γιατί αυτό είναι κοροιδία…Ίσα ίσα που από τη στιγμή που δεν πρόκειται να τα ακούσουμε από κάποιον άλλο ας τα ακούμε από τον άνθρωπο που τα έγραψε…Αν υπήρχαν οι Savatage ωραία και καλά και έβγαινε ο Oliva σα solo και έπαιζε πάλι τόσα πολλά τραγούδια Tage μόνο και μόνο για να μαζέψει κόσμο τότε θα το θεωρούσα κοροιδία από μέρους του…

Σιγουρα συμφωνουμε στο οτι o O’Neil παιζει εξισου σημαντικο ρολο με το τζον οσον αφορα την επανενωση…Διαφωνω ομως στο οτι δεν μπορεις να κακολογησεις τον ONeil που προτιμα TSO…Ολοι μας γνωριζουμε τι επιτυχια εχουν και αν τα λεφτα που φερνει αυτη η επιτυχια ειναι ο λογος που ο ΟNeil δεν συζητα το reunion(πραγμα το οποιο ειναι ΠΟΛΥ πιθανον) τοτε εχουμε καθε λογο να τα βαλουμε και μαζι του…

Εκτός αυτού, δε ξέρουμε και αν ο Stevens θα γύριζε πίσω στους Savatage. Και μη μου πείτε reunion με κανάν Damond πάλι ;ρ

Αν σκεφτεις οτι κλαιω οταν βλεπω τα βιντεο απο το 2002 με Damond σιγουρα δε με χαλουσε :stuck_out_tongue: Αν και δε νομιζω να ελεγε οχι ο ζαχαριας

Σίγουρα όχι, αλλά εάν είναι να γίνει θέλω να γίνει σωστά, με τα σωστά μέλη. :stuck_out_tongue:

Δεν εχεις κ αδικο…πφφφ…
Ρε Criss αν μας ακους απο κει πανω, δειξε τους το σωστο δρομο!!!

Ας το δούμε όμως μόνο από την πλευρά του Paul O’Neill για λίγο…

Ξόδεψε σχεδόν 1 χρόνο στο studio με τους Savatage για να γράψουν το Streets (και διαβάζοντας συνεντεύξεις της εποχής οι ίδιοι το θεωρούσαν ως το απόλυτο δημιούργημα τους - ο Jon ακόμα το πιστεύει) το οποίο πέρα από την προφανή καλλιτεχνική αξία που έχει για τους περισσότερους , εμπορικά πήγε άπατο για τα δεδομένα που οι ίδιοι είχαν θέσει όντας σε πολυεθνική κτλ κτλ και τους έβαλε άπειρα μέσα

Για τα επόμενα 10 χρόνια έκανε 5 ακόμα δίσκους με αυτή τη μπάντα οι οποίοι ναι μεν καλλιτεχνικά ήταν άψογοι, εμπορικά ήταν πάντα σε χαμηλότατα επίπεδα…

Και σε κάποια φάση κάνει ένα project με τα ίδια άτομα στην ουσία το οποίο παίζει για 1.000.000 θεατές το χρόνο…Νομίζω ότι το να τον κακολογήσεις επειδή πλέον σπαταλάει όλο το χρόνο του στους TSO είναι λίγο τραβηγμένο…Ειδικά αν σκεφτείς ότι στην πραγματικότητα δεν έχει αλλάξει τον τρόπο που δουλεύει αλλά ούτε καν και τους συνεργάτες του…(Oliva, Kinkel,Pitrelli, Caffery κτλ)

Απλά να σημειωθεί ότι το Watching in Silence είναι 8 τραγούδια του Oliva και 2 του Caffery (ή 7/3 δε θυμάμαι ακριβώς)

Εχεις δικιο αλλα καπου εκει υπαρχει και το συναισθημα…εξαλλου δεν τους ειπε κανεις να παρατησουν τους tso και να αφιερωσουν ολο το χρονο τους στους savatage…Μια αποχαιρετηστηρια περιοδεια ζηταμε…(εγω τουλαχιστον)
(οσον αφορα το streets πιστεψε με εγω το θεωρω το καλυτερο αλμπουμ που εχει βγει ποτε!)

όταν τον ρώτησα από κοντά, τότε που υπήρχε και η φήμη για αποχαιρετιστήρια περιοδεία, είχε το βλέμμα του πιτσιρικά που τον ρωτάς “θέλεις παγωτό σοκολάτα;”.

Δεν νομίζω να υπάρχει πρώην - νυν μέλος των Savatage που να μην ήθελε να συμμετάσχει σε ένα πιθανό reunion.

Anyway ότι και να πούμε εμείς λίγη σημασία έχει και προσωπικά πιστεύω πως ότι και να κάνει ο Jon δεν μειώνεται η τεράστια αξία του (για μένα προσωπικά) και ότι και να κάνει θα τον ακολουθήσω πιστά ως μεγάλος fanboy ελπίζοντας κάποια στιγμή ένα από τα μεγαλύτερα συναυλιακά μου απωθημένα να γίνει πραγματικότητα και θα είμαστε όλοι εκεί είμαι σίγουρος.

Προς το παρών θα αρκεστώ στους TSO τον Μάρτη ελπίζω

πάντως το γεγονός πως αρκετά JOP τραγούδια είναι Savatage leftovers δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. αυτό που ξυνίζει τη φάση είναι πως χρησιμοποιείται το όνομα του Criss και των Savatage γιά να προωθηθεί η φάση των JOP. σίγουρα όμως αν υπήρχαν οι Savatage και δισκογραφούσαν τώρα, θα ακουγόντουσαν σε ένα 90% σαν JOP…

Η αλήθεια είναι ότι κι εμένα μου κακοφαίνεται κάπως αυτή η φάση με τα lost tapes του Criss αλλά από την άλλη ίσως είναι και κάπως ειλικρινές που το λέει ο ίδιος από το να κυκλοφορούσε αυτά τα τραγούδια και να έπαιρνε όλο το credit μόνος του.
Άλλωστε δεν έχω ακούσει κανέναν να λέει “α δε θα έπαιρνα ποτέ cd JOP αλλά τώρα που έχει και μουσική του Criss Oliva θα το πάρω οπωσδήποτε”. Αυτοί οι 10 που το αγοράζουν θα το αγόραζαν όπως και να’χει…Έτσι πιστεύω τουλάχιστον…

Τώρα για TSO το Μάρτη έχω ακούσει ότι ετοιμάζεται special σκηνικό για το encore της κάθε συναυλίας. Νομίζω ότι θα διαρεύσουν και περισσότερες λεπτομέρειες μέχρι να γίνει το tour (εδώ που τα λέμε αν δεν τους στηρίξουν οι Savatage-άδες στην Ευρώπη ποιος θα πάει να τους δει…)
Πάντως αν ισχύει η touring σύνθεση που λένε με Oliva,Caffery,Middletton,Pitrelli,Plate,Kinkel νομίζω ότι δε θέλει και πολύ φαντασία για να καταλάβεις τι θα παίζουν στο encore μετά το Beethoven’s Last Night…8)

σταματηστε μωρε την γκρινια και απολαυστε κανενα videaki οπως αυτο

http://www.youtube.com/watch?v=D-Btm3I6dkY&feature=related :roll:

καλυτερα νομιζω!

συμφωνω στα των jop…ο χοντρος ομως μας χρωσταει ριγιουνιον…και σε μας,και στους ΣΑΒΑΤΑΖ και την τεραστια ιστορια τους,και στον ΚΡΙΣ…και δεν θελω καν να σκεφτομαι οτι δεν θα προλαβει να το κανει πραγματικοτητα…

μπα με το ζορι βγαζει φωνη ο jon εδω…

Goatboy, ο Kinkel πληκτράς ήταν στους Savatage ή κάνω λάθος;