Απλά το point μου είναι όλο ενάντια στο Jon Oliva. Κ εννοώ πως απάρτιζε ΚΑΙ αυτός τους Savatage οι οποίοι δε στέκουν ως αυτόνομη οντότητα χωρίς αυτόν (για διάφορους λόγους). Ξαφνικά έρχεται κ τους σνομπάρει. Ωραία ρε Jon άσε τους Savatage… Έλα στο επόμενο live με τους JOP κ μην παίξεις ούτε μισό κομμάτι από δαύτους. Στηρίξου στα πόδια σου - αυτό δε λες; Αφού τους σνομπάρεις τόσο κάντο ρε μάγκα! Έλα να σε δω…
(αλήθεια θα του τα’λεγα αν τον είχα μπροστά μου!)
Τίποτα παίδες. Όσοι δεν προσέχουν τις δηλώσεις κ τους οπαδούς τους είναι άξιοι της μοίρας τους. Δεν πα να 'χουνε την xyz ιστορία από πίσω τους… ΜΗΝ τ’ανοίγεις το ρημάδι! [-X
Πολυ σωστα ΟΛΑ οσα ακουστηκαν εως τωρα κατα του τζον και και και…ΑΛΛΑ:
Αυτο το mini-reunion που λεγεται οτι θα γινει, για μενα δεν υποτιμα τους savatage τοσο οσο λετε ουτε ειναι τοσο αγγαρεια…Ετσι κ αλλιως ξεραμε οτι λογω της περιοδειας των TSO δεν υπηρχε περιπτωση για καποιο reunion…απλα βρηκαν την ευκαιρια να παιξουν εστω και για λιγο ως savatage…Και που ξερετε αν παει καλα μπορει να το σκεφτουν και για κανονικο reunion(αυτο μαλιστα, ειναι υποτιμηση)
Παρόλο που έχω δει Σαβαταζ 2 φορές (JPO άλλες 2), ψήνομαι.
Αστάλδε, Πόσο σου πήγε το πακέτο για Βερολίνο?
Για κάποιο περίεργο λόγο, και η Στουτγκάρδη βγαίνει φτηνά στα αεροπορικά…
ΤΣΟ σκέτο δεν τα έσκαγα / Σαβαταζ σκέτο δεν τα έσκαγα. Αλλά το πακέτο λέει!
Δεν κολάω σε δηλώσεις, γιατί στο παρελθόν έχει προσπαθήσει πολλές φορές για επανασύνδεση.
Άσε την απογοήτευση του καλλιτέχνη (γενικά και ειδικά). Το ίδιο τραγούδι (Christmas Eve) να πουλάει λίγο σαν Σαβα και τα κέρατά του σαν ΤΣΟ.
Oταν ειδα τη δηλωση, μου ηρθε στο μυαλο το βιντεακι του Ραπτοπουλου να λεει στον ακροατη’‘Φιλε, ξεφορτωσε λιγο μαγκια’’ (για τους Θεσσαλονικεις αυτο).
Το πραγματικα τραγικο και δε βλεπω να το αναφερει κανενας ειναι οτι προφανως και χρησιμοποιει την κληρονομια των Σαβατατζ και την καψουρα του κοσμου να τους δει ως ‘‘τυρακι’’ για να πουλησουν οι συναυλιες και να ανεβει το ονομα των ΤΣΟ στην Ευρωπη.Ξερει οτι οι φανμπουδες που ακουνε μεχρι και Seven Witches ειναι πεπερασμενος αριθμος, ξερει οτι στην Ευρωπη δεν υπαρχουν αρκετες μεσηλικες κουλτουριαρες που να ξερουν τη μπαντα του για να τραβηχτουν με τον κακομοιρη τον ανδρα τους για να ακουσουν χριστουγεννιατικη συμφωνικη μουσικη, οποτε στεγνα τραβαει κοσμο με τους Σαβατατζ. Οχι επειδη ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ να παιξει τα τραγουδια , αλλα για να προμοταρει αυτα που παιζει τωρα σ’εμας που καποτε οι Savatage μπορει και να μας σημαδεψαν.
Ενταξει, μπορει να μην ειναι 15 χρονων και να ζω στον αστερισμο του Χρονοπουλου νομιζωντας οτι οι μεταλλαδες ειναι η Αρια Φυλη της μουσικης και οι καλλιτεχνες ολοι γαματοι που ζουν για το heavy metal, αλλα τετοιος κυνισμος για πραγματα τοσο αγαπημενα δεν αντεχεται ρε γαμωτο.
Εν μέρει συμφωνώ μαζί σου, αλλά αν έλεγαν κάτι του τύπου “…Savatage fans / true / metalheads…” κλπ, θα τους λέγαμε γραφικούς, όπως συχνά ακούγονται παρόμοια σχόλια για M______R (βρες το - με 7 γράμματα).
Θυμάμαι πριν από 16 χρόνια, φρέσκος στο metal τότε να έχω σαν 2 από τις πρώτες κασσετούλες μου τα Hall Of The Mountain King και Edge Of Thorns και να διαβάζω τους επικήδειους για αυτό το σπουδαίο συγκρότημα από το Hammer τότε αφού κανείς δε θεωρούσε ότι το συγκρότημα θα μπορούσε να σταθεί χωρίς αυτό το σπουδαίο κιθαρίστα και βασικό συνθέτη του. Το τέλος των Savatage ψιλοθεωρούταν σίγουρο και όμως εκείνη τη χρονιά οι Savatage κάναν αυτό που για άλλους θα ήταν το τελευταίο αξιοπρεπές Last Stand μπάντας κυκλοφορώντας τη δισκάρα Handful Of Rain. Μετά από ένα χρόνο ακολουθεί και το αριστούργημα Dead Winter Dead δείχνωντας ότι άμα έχεις πείσμα δε σε σταματά τίποτα. Το αδύνατο έγινε και για άλλη μια φορά με το Wake Of Magellan ενώ το 2001 ακολουθεί το αξιοπρεπέστατο κλείσιμο μιας σπουδαίας μπάντας με το Poets And Madmen και στο μυαλό όλων η περίπτωση των Savatage φάνταζε υπόδειγμα ήθους και θάρρους.
2011 και όλοι υποθέτουν ότι ο Jon Oliva είναι τόσο χοντρός από ποτά και καταχρήσεις. Παπάρια, πριν από 14 χρόνια που πήρε το τριγωνάκι του και άρχισε να λέει τα κάλαντα στα αμερικανάκια φαίνεται ότι τον παραταίσαν κουραμπιέδες. Οι κουραμπιέδες τον γλυκάναν και μαζί του δίναν και το χαρτζιλίκι του από τα κάλαντα και οι Savatage μπαίνουν στον πάγο. Τώρα ακούμε και δηλώσεις του στύλ “ε δε γαμιέστε μου τα πρήξατε με τους Savatage, άντε θα σας το κάνω το χατήρι”. Χοντρέ άστο το γαμήδι το όνομα, κάποτε μας είχες συγκινήσει με αυτό το όνομα και όλοι σε είχαμε για ήρωα, μην το χρησιμοποιείς τόσο χυδαία.
κι εγώ αυτό κατάλαβα φίλε μου, απλά το “για savatage μόνο δεν θα τα έσκαγα, τώρα που είναι με TSO το σκέφτομαι” μου φαίνεται λίγο αστείο, χωρίς παρεξήγηση (ή και με, no harm done)
αλλαξε τιτλο…ακομα και να ηταν…ειμαι τερμα απογοητευμενος απτο τι δηλωσε ο Τζον…λιγο σεβασμο ρε πουστη για το δημιουργημα σου…δεν ειναι η τελευταια καδομπάντα της Φλοριντας…ειναι οι ΣΑΒΑΤΑΖ ΓΑΜΩ
Απλά, αφού έχω δει Σαβα 2 φορές, δεν θα πάθαινα τίποτε αν δεν τους ξανάβλεπα. Για εξωτερικό βγαίνει μεγάλο κονδύλι.
Οι ΤΣΟ έχουν το ενδιαφέρον τους, ιδίως αν σου αρέσει το Dead Winter Dead, αλλά πάλι, θα τους έβλεπα μόνο Ελλάδα (αν ερχόσαντε).
Τώρα, με το πακέτο αυτό το σκέφτομαι.
Τέλος πάντων, ο καθένας (εγώ δηλαδή) με τις ορέξεις του.