Slayer - Repentless (2015)

Slayer - Repentless

  1. Delusions of Saviour (intro)
  2. Repentless
  3. Take Control
  4. Vices
  5. Cast The First Stone
  6. When The Stillness Comes
  7. Chasing Death
  8. Implode
  9. Piano Wire
  10. Atrocity Vendor
  11. You Against You
  12. Pride In Prejudice

Χωρίς να είναι ο δίσκος της χρονιάς, νομίζω ότι πρόκειται για μια αξιοπρεπέστατη δουλειά από τους Slayer. Και χωρίς Hannemann…

Το ότι ούτε ένας δεν έχει μιλήσει γι αυτόν τον δίσκο δείχνει πόσο πολύ έχουν πέσει στην χώρα μας ή ότι το rocking είναι γεμάτο φλώρους;;;;;

Φλώρος είναι όποιος συνεχίζει να ασχολείται με SLAYER χωρίς τον Jeff :!:

Κανόνισε ραντεβού να τα πούμε από κοντά…8)
Πέρα από την πλάκα δεν είναι κακός δίσκος είναι μέτριος, αλλά εδώ που τα λέμε οι περισσότεροι δίσκοι τους μετά το Divine μέτριοι είναι.
Ο συγκεκριμένος μπαίνει πολύ δυνατα αλλά κάνει κοιλιά από το 4 μέχρι το 6. Κυλάει όμως ευχάριστα σε γενικές γραμμές.

Repentless,Implode,You Against You.Pride In Prejudice ξεχωρίζουν για μένα.Τα υπόλοιπα είναι μέτρια με τον Araya πάντως να κάνει φιλότιμες προσπάθειες και απορώ με την αποθέωση στα διάφορα ριβιού.
Ούτως ή άλλως απ’το god hates us all και μετά έχουν πτωτική πορεία.

Βασικά έγινε αρκετή κουβέντα στο τόπικ τους. Συνεχίζω να διατηρώ την ίδια άποψη. Μέτριο μεν, ακούγεται δε. Και περνάς καλά ακούγοντας το.

Και εγώ τα ίδια θα ξαναπώ:

Μέτριο. Ακούγεται. Εκνευριστικός ο ήχος στα πρώτα κομμάτια στο ταμπουρο, φτιάχνει μετά (γιατί όμως;;; ). Τρομερό βίντεο κλιπ.

Πολύ καλός. Implode, When The Stillness Comes, Pride In Prejudice όπως και το παλιό Atrocity Vendor.

1 Like

Θα ξεχαστει ευκολα αυτος ο δισκος,μετριο εως αδιαφορο,να δουμε ποτε θα αφησουν τον gary holt να γραψει καμια νοτα.

Δεν υπάρχει λόγος ο Holt να γράψει νότα για του SLAYER και γενικά δεν υπάρχει λόγος οι SLAYER να ξαναβγάλουν άλμπουμ. Τραγικός δίσκος πραγματικά.

Βασικά ισχύει απόλυτα αυτό που γράφτηκε στο hammer. “Ξενέρα να ακούγεσαι σαν τους αντιγραφείς σου στις απλά οκ στιγμές τους”. Δεν είναι στην κανονική κριτική αλλά σε ένα δισέλιδο μετά την συνέντευξη που σχολιάζουν διάφοροι συντάκτες. Μάλλον το χειρότερο άλμπουμ τους ever.

Από την άλλη αυτό είναι το καλύτερο εξώφυλλο των Slayer εδώ και πάρα πολύ καιρό και σίγουρα η καλύτερη παραγωγή από την εποχή του Seasons.

Εχω ακουσει παντως πολλες εκ διαμετρου αντιθετες αποψεις για το αλμπουμ και με εξιταρει αυτο… Συντομα θα το ακουσω και θα επανελθω.

Είναι μέτριος δίσκος με 2-3 δυναμίτες όμως σαν το You Against You.

Νομιζω οτι οσοι το θαβουν ως κακιστο δισκο μαλλον δεν εχουν ακουσει ξανα slayer, δεν εξηγειται αλλιως… Ο δισκος ερχεται αναμφισβητητα να δωσει μια κλωτσια στον ακροατη παραμεριζοντας και ξεπερνώντας τις περισοτερες κυκλοφοριες τους μετα το seasons (ναι, ετσι ειναι !!!)

Σιγουρα οχι το διαμαντι των '80s-'90s αλλα υπερμετρα καλυτερο απο τις περισσοτερες δουλειες τους την τελευταια 20ετία με ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ συνθεσεις εδω και πααααρα πολυ καιρό!

Ημουν αρνητικα προκατειλημενος πριν το ακουσω αλλα μιλαω για κορυφαιο Slayer δισκο !!!

1 Like

Κι εγώ αρνητικά προκατειλημμένος ήμουν αλλά ο δίσκος είναι μέτριος προς το καλός, σε κάποιον που δεν αρέσει ο δίσκος μάλλον δεν θα άρεσε και ο προηγούμενος που είναι ακόμα πιο μέτριος, αλλιώς απλά δεν μπορεί να χωνέψει ότι συνεχίζουν και χωρίς τον Hanneman.

Προφανώς δε μπορούμε να το χωνέψουμε ότι συνεχίζουν χωρίς Hanneman, γιατί οι προηγούμενοι δίσκοι τους σώζονταν κατά κανόνα από τις συνθέσεις του (“Jihad”, “Beauty Through Order” κ.α.). Τώρα έχουμε μόνο τα χιλιοπαιγμένα generic thrash riffs του King και τον Araya να τσιρίζει πάνω τους σα γιαγιά που της πήραν τη θέση στην ουρά του ΑΤΜ.

Χωρίς να λέω ότι ο δίσκος είναι μνημείο του thrash, με τη λογική ότι από το Christ Illusion και το World Painted Blood ουσιαστικα κρατάμε από ένα κομμάτι ((“Jihad”, “Beauty Through Order”), τότε και το Repentless έχει το ομώνυμο, το οποίο αντικειμενικά είναι πολύ καλό. Άρα ούτε ο (βασικός λόγος που οι Slayer ήταν οι Slayer) Hanneman τελευταία τους έδινε την extra έμπνευση για να γράψουν δισκάρες.

Σχετικά με το ότι συνεχίζουν ακόμα, από τη στιγμή που ο King βγήκε και είπε ξεκάθαρα ότι δε σταματάει γιατί πολύ απλά αυτή είναι η δουλειά του, από εκεί βγάζει λεφτά και δε θέλει να σταματήσει τη δουλειά του, προσωπικά είμαι καλυμμένος. Οκ τα riffs του Hanneman ήταν οι Slayer, αλλά τουλάχιστον οι εναπομείναντες είναι ξεκάθαροι ότι πρόκειται για business, κάτι που είναι λογικότατο όταν έχεις μια τέτοια επιχείρηση.

Για το δίσκο τα είπα και στο thread των Slayer, δεν είχα μεγάλες προσδοκίες, έχει παίξει αρκετά στα ηχεία μου περιέργως, άρα λογικά μου αρέσει, γνωρίζοντας όμως ότι δεν είναι κάτι το τρομερό. Ένας καλός δίσκος για τους Slayer του 2015.

ChrisP, τον αδικείς τον Araya στο συγκεκριμένο, έχει πολύ καλή απόδοση στα φωνητικά.

Υπάρχουν χιλιάδες μπάντες εκεί έξω που κυκλοφορούν δίσκους και έχουν 1-2 καλά κομμάτια στον καθένα και δεν πολυασχολούμαστε μαζί τους,αντιθέτως αφιερώνουμε περισσότερο χρόνο στο Repentless μιας και το έχουν συνθέσει οι Slayer.
Εαν η μπάντα λεγόταν Vlayer δεν νομίζω ο συγκεκριμένος δίσκος να είχε ποτέ θρέντ εδώ μέσα…

Αυτονόητο δεν είναι αυτό; Πες μου μια μεγάλη μπάντα που θα ήταν η εξαίρεση όμως.

Εξαρτάται από την κριτική ικανότητα του καθενός για το εαν κάτι είναι αυτονόητο ή όχι.
Με όλες τις μεγάλες μπάντες θα ασχοληθούμε περισσότερο απλά να μην μας επηρεάζει το όνομά τους μερικές φορές στο τι ακούμε…