Sludge δίσκοι

Ohh thanx ρε! Παίζει να ξεκινήσω ανάποδα. Και γιατί τα κομμάτια που άκουσα νομίζω βρίσκονται στο τελευταίο, και γιατί φαντάζομαι ότι τα πρώτα άλμπουμ θα’ ναι πιο ωμό σλάααατζ και δε τα μπορώ εγω αυτάααα:p Πλάκα κάνω βέβαια:wink:

Με την ευκαιρία που αναφέρθηκε, πετάγομαι.

Δε θα κάνω ανάλυση περί Rwake, πρώτον διότι έχει κάνει ο μπληντιν εγκυκλοπαιδικό υπερποστ, δεύτερον γιατι για κάποιο λόγο (αμέλεια κατά πάσα πιθανότητα), έχω ακούσει μόνο το Voices Of Omen.

Το οποίο και θα ενισχύσω, καθότι εκτός από ωραιότατη δουλειά σαν σύνολο, εκτός από το “χιτάκι” [B][B]Leviticus[/B][/B], έχει και κάτι
[B]The Finality[/B]
http://www.youtube.com/watch?v=paAdyGXqJP8,
[B]Of Grievous Abominations [/B]
http://www.youtube.com/watch?v=NXTy8_D02EA

που δεν τα προσπερνας έτσι εύκολα.
Σε γενικές γραμμές, αυτή η κυκλοφορία τουλάχιστον, θαρρώ είναι πιο προσιτή και δε βγάζει τόση σαπίλα και τόσο βούρκο όσο έχουμε συνηθίσει να βγάζουν σλατζ σχήματα.

Αϊντε να αξιωθώ ν’ ακούσω και τα υπόλοιπα.

Καινουργιο δισκο απο τους Weedeater(αν και αυτη η χρονια που περναει δεν ηταν και η καλυτερη τους μιας και καταφεραν ολοι να τραυματιστουν-κυριως ο Dave “Dixie” Collins ο οποιος καθαριζοντας το κυνηγετικο οπλο του πυροβολησε το μεγαλο δαχτυλο του ποδιου-)ονοματι ?Jason? The Dragon? το οποιο θα κυκλοφορησει 1 Μαρτιου το 2011 απο την Southern Lord

track listing:

  1. The Great Unfurling
  2. Hammerhandle
  3. Mancoon
  4. Turkey Warlock
  5. Jason?.the Dragon
  6. Palms and Opium
  7. Long Gone
  8. March of the Bipolar Bear
  9. Homecoming
  10. Whiskey Creek

έλα μωρή μπαντάρα γουιντήτερ.

Aπο κει και πέρα:

[B]Salome[/B] - Terminal (2010)

Δεύτερο άλμπουμ (στην Profound Lore αυτή τη φορά) και τέταρτη κυκλοφορία συνολικά για τους [B]Salome[/B]. Για όσους δεν ξέρουν, η σύνθεση είναι κιθάρα-drums και η Kat των [B]Agoraphobic Nosebleed[/B] στη φωνή. Καθόλου μπάσο δηλαδή.
Οι υποσχέσεις που άφησαν στο περσινό split με [B]Thou[/B] εκπληρώνονται με το παραπάνω, έχουν πλέον εγκαταλείψει οριστικά τις stoner-ιές και ξεπετάνε μερικά από τα δολοφονικότερα sludge riffs που έχω ακούσει τον τελευταίο καιρό (δεν κάνω πλάκα, στο δίσκο μέτρησα τουλάχιστον 6 [U]μνημειώδη [/U]riffs). Aπό riff-ολογία σκίζουν λοιπόν, μένει να δουλέψουν και τη συνθετική τους αντίληψη μέχρι να βρουν αυτό το κάτι που θα τους φέρει στην πρώτη γραμμή, ενώ και το 17λεπτο κιθαριστικό noise “An Accident Of History” θα μπορούσε να λείπει. Λογικά πάντως, το επόμενό τους θα μας κάνει να χεστούμε πάνω μας.
Το εξώφυλλο είναι τραγικό και η χαρά του Coreldraw, αλλά η Kat πρέπει να’ναι the hottest girl of the scene αυτή τη στιγμή.

[SPOILER]

<3<3<3<3<3<3[/SPOILER]

[B]Muhr[/B] - Shepherd/Blood EP (2010)

αποκαλυπτικό DOOM από την ολλανδία, για σλατζομουσάτους λόνσομ οπαδούς των OM.

http://muhrband.bandcamp.com/album/shepherd-blood

Αποκαλυπτικό είναι το ντουμ που αποκαλύπτει;

ναι.διαφορετικά λέγεται και τριανταφυλλοπουλικό.

Aυτους τους είπε κανείς; Νιωθω οτι παιζουν επικα το sludge τους. Μ αρεσουν πολυ. http://www.myspace.com/darkcastlemetal

Πολύ καλοί φίλε μου!
Τους είχα δεί όταν είχαν έρθει με Kylesa!
Πολύ καλά και τα φωνητικά τους.

Γι αυτούς τα έχουμε πει αρκετές φορές.

http://www.rocking.gr/modules/forum/showpost.php?p=954797&postcount=390

Yeap,
αντιπροσωπευτικότατο το review που παραθέτεις.

Απορώ πως αυτός ο δίσκος θαύτηκε! Από τις καλύτερες sludge κυκλόφορίες της χρονιάς αν όχι η καλύτερη! Please, ακούστε το!

[SPOILER]

[/SPOILER]

Tους γάλλους [B]Eibon[/B] τους πρότειναν εκτός από τον thevoid άλλοι δυο άνθρωποι των οποίων το γούστο εμπιστεύομαι απόλυτα, οπότε έκατσα και τους έψαξα. Βασικό χαρακτηριστικό είναι η φανερά ενημερωμένη τους δισκοθήκη (= εύρος επιρροών), ενώ η περίπτωσή τους μοιάζει κάπως με την αντίστοιχη των [B]Tombs[/B].
Στους Eibon υπάρχει έντονο death metal background, καθώς βρίσκουμε τον τραγουδιστή Γιώργο Μπαλάφα και τον μπασίστα Stéphane Rivière, αμφότεροι από τους death metallers [B]Drowning[/B] (ίσως κάποιοι τους θυμούνται), ενώ ο κιθαρίστας Guillaume Taliercio έχει παίξει και με [B]Glorior Belli[/B].

Eibon / Hangman’s Chair (2007)

Tα δύο πρώτα τους κομμάτια δεν προδιαθέτουν για μεγάλα πράματα, βαρύ sludge/doom με κύρια επιρροή τους [B]Sleep[/B] αλλά και προφανείς death metal καταβολές (το δεύτερο κομμάτι μυρίζει [B]Winter[/B]), καλοπαιγμένο αλλά ως εκεί. Αντίστοιχα φιλότιμοι και οι stoners Hangman’s Chair.

Eibon EP (2008)

Πάλι δύο δεκάλεπτα κομμάτια, αυτή τη φορά όμως είναι πιο εμπνευσμένοι και όπως σωστά λέει κι ο δεβόιντ είναι η καλύτερή τους δουλειά, και τα δυο κομμάτια είναι φοβερά, σωστές επιρροές κυρίως από [B]Neurosis /B, [B]Corrupted [/B]και σε δεύτερη φάση από [B]Winter, Unearthly Trance[/B] (ένα σημείο στο “Staring at the Abyss” είναι καρφί “In the Red”) και κάνα-δυο [B]Godflesh[/B]-ικά riffs.

Entering Darkness (2010)

Το ντεμπούτο άλμπουμ τους προκάλεσε αρκετό θόρυβο γύρω από το όνομά τους πέρσι και τους χάρισε μια θέση στην ευρωπαϊκή περιοδεία των ΥΟΒ με Ramesses, η οποία δυστυχώς ακυρώθηκε. Σε σύγκριση με το ΕΡ έχουν προσθέσει αρκετές ακόμα επιρροές. Πρωτα απ’όλα δίπλα στη [B]Neurosis/Winter[/B] βάση έχουν ενσωματώσει στοιχεία από post-metal και αυτό είναι αρχικά απογοητευτικό, παρόλα αυτά οφείλω να ομολογήσω πως είναι αρκετά δουλεμένα (αποφεύγουν οριακά το σκόπελο δηλαδή να ακουστούν “έντεχνοι” και δήθεν), και θυμίζουν νοερά την αντίστοιχη οπτική των [B]Thou [/B]πάνω στο θέμα, συνολικά κερδίζουν αρκετούς πόντους από την πολύ καλή κιθαριστική δουλειά. Οπαδοί των πρώιμων [B]Cult of Luna[/B] λογικά θα γουστάρουν αυτή την εξέλιξη.
Από κει και πέρα, το “Path To Oblivion” που κλείνει μεγαλειωδώς το δίσκο μου θύμισε πόσο μεγάλη μπάντα ήταν οι [B]Isis[/B], με το μπάσο να πιάνει και κάποιους παιχνιδιάρικους [B]Tool[/B]-ισμούς σε σημεία. Στo “These Chains” πιάνουν την blackmetal παράδοση της χώρας τους, καθώς θυμίζει αρκετά [B]Deathspell Omega[/B], ενώ κάποια ακόμα ‘πικρά’ blackmetal riffs υπάρχουν διάσπαρτα στο δίσκο.

Πλήθος επιρροών λοιπόν, θέλουν λίγη δουλειά στο να τις ‘χωνέψουν’ όλες και να δημιουργήσουν δικό τους ήχο (εδώ είναι που χάνουν από τους [B]Tombs[/B]), αλλά μάλλον αυτό ήταν το ισχυρότερο ντεμπούτο του χώρου το 2010 (μαζί με το [B]Coffinworm[/B]).

Είχα πάρει το σπλιτ με hangman’s chair καταλάθος γιατί είχα νομίσει ότι ήταν οι άλλοι eibon, οι νορβηγοί, που επιτέλους φιλοτιμήθηκαν να κυκλοφορήσουν [I]κάτι[/I], και περιττό να περιγράψω το ΣΟΚ όταν πάτησα το play, και μέχρι να καταλάβω τι συμβαίνει.

Για το entering darkness έχω ακούσει κάτι δειλές καλές αναφορές, αλλά το σχόλιο bleedin είναι η πιο (μόνη?) εμπεριστατωμένη γνώμη/σχόλιο/ κριτική που έχω δει ως τώρα…

Στο σπόιλερ πάνω-πάνω θα βρεις και τη γνώμη του αγαπητού Δεβόιντ.
Το’χει παρουσιάσει και ο Αγόρος στο σαμπτέρα και το’βαλε και στα τοπ του.

To ξέρω, στη λίστα του Αγόρου το είδα, αλλιώς δεν παίζει να είχα πάρει μυρωδιά ότι κυκλοφόρησαν άλμπουμ. Γι αυτό μου έκατσε γάντι που το πόσταρες τώρα, γιατί είχα στο νου μου να το ψάξω αλλά ανέβαλλα/ βαριόμανε.
Τελευταία παραμελώ τις τακτικές μου χαμερ-οστήλες, στηρίζομαι στο ροκιπήντια για ενημέρωση :roll:

[B]The Body - All the Waters of the Earth Will Turn to Blood[/B]

Κυκλοφόρησε το 2010 αλλά το πήρα χαμπάρι πριν κανα 2-3 βδομάδες. Πρόκειται για έναν δίσκο ο οποίος μπλέκει αρκετά είδη (sludge, drone, noise ενώ τα φωνητικά έχουν περισσότερο black metal χαρακτήρα). Το έβαλα στις sludge κυκλοφορίες γιατί θεώρησα ότι παρά τα διάσπαρτα στοιχεία από διάφορα είδη, το sludge στοιχείο υπάρχει σχεδόν σε όλα τα κομμάτια. Προσωπικά μου αρέσει αυτή η άρρωστη ατμόσφαιρα που δημιουργεί. Μπορεί να μην είναι άριστο αλλά πιστεύω ότι είναι ένας αξιοπρεπής δίσκος.

Το σχόλιο του bleedin για το αποπάνω

Αυτό μου το’χε πασάρει ο σομνάμπουλιστ κάπου το καλοκαίρι.
Παραθέτω διαλογο:

somnambulist
καταρχάς, τι μαυρίλα είναι αυτή ρε μλκ, ήμαρτον! ΝΑ ΤΟ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΤΩΡΑ.

κατά τ’ άλλα, έπεσα πάνω σ’ αυτούς τους κρετίνους οπλαρχηγούς
και σκέφτηκα… “τόσες σαβούρες ακούει, μπορεί να του αρέσει”. σαν πολύ κατεστραμμένο ντρονσλατζ είναι αν και γενικά πουστεύουν τον θόρυβο τους με πειραματισμούς, οπότε δεν παίρνω όρκο! για τον φετινό δίσκο πάντα.

http://www.myspace.com/thevisionshallcometopass

Bleedin History

μια χαρά είναι το μαύρο, θα φορεθεί πολύ φέτο.

μλκ το άκουσα. Οκ είναι κατεστραμμένο, δεν παλεύεται, μου γάμησε το κεφάλι, αλλά ψάχνω να βρω δισκογραφία να ακούσω καλύτερα…

somnambulist

χαχαχ, ναι είναι ελαφρώς σάπιο, αλλά τουλάχιστον το τελευταίο κομμάτι είναι πολύ ωραίο!

και όντως, πέρα από το τελευταίο κομμάτι που είναι ψιλοεπικοέπος, ε δεν πολυπαλεύεται. Το τελευταίο κομμάτι όμως ε!

[SPOILER]Σημ. Το πίτσφορκ του έβαλε 8 άρα ο χόρορ θα αποθεώσει :p:p[/SPOILER]

το pitchfork δεν του έβαλε 8, αλλά 8.5. :stuck_out_tongue:
έχω όλη την καλή διάθεση να αποθεώσω, αλλά δεν το έχω ακούσει ακόμα.σίγουρα θα τσεκαριστεί με πρώτη ευκαιρία.αποθεώνω εκ των προτέρων λοιπόν, και κρατάω μια πισινή μπας και (λέεεμε τώρα :roll:)…