Οκ, χάλια όνομα μπάντας, κλισέ εξώφυλλο, λες θα’ναι καμιά πο(υ)στιά του κώλου, αλλά.
Αυτή εδώ είναι η μπάντα που προσχώρησε ο Todd Laskowski μετά τη διάλυση των θεών Warhorse, ενώ στα τύμπανα συναντάμε τον Ray McCaffrey των (επίσης θεών) Grief. Οπότε καταλαβαίνετε τι παίζει. Υπερ-heavy και βασανιστικό sludge/doom σε φάση Warhorse αλλά χωρίς τις stoner-ιές, και φυσικά με σεβασμό στο heavy death metal της Asphyx/Autopsy σχολής.
καταρχάς να αποδώσω τα εύσημα στην παραπάνω δισκάρα.:thumbup:
εξαιρετικό δείγμα sludge.
και τώρα έχω την τιμή να σας παρουσιάσω μια τρομερή δισκάρα γι’αυτό δώστε βάση.
οι demonic death judge (τι όνομα κι αυτό!) είναι φινλανδοί και αυτό είναι το ντεμπούτο τους.ομολογώ πως με έπιασαν απροετοίμαστο.καταπληκτικό sludge με stonerίζων ήχο και έξι μεγάλες σε διάρκεια συνθέσεις που σου προκαλούν ασφυξία.ειδικά με αυτό που κάνουν στο carlyle που κλείνει το δίσκο δε γίνεται να σε αφήσουν αδιάφορο.
τεσπα, εν ολίγοις μετά το ashes των suma είναι ο καλύτερος sludge δίσκος που έχω ακούσει φέτος και μια κυκλοφορία στην οποία σίγουρα αξίζει να σταθεί κανείς.κυκλοφορεί σε όλα τα γνωστά sites και blogs.σπεύστε λέμε!
edit:στο τέλος έχει και hidden track μια διασκευή στους led zeppelin.δε λέω σε ποιο τραγούδι.βρείτε το μόνοι σας…
Χμ, μάλλον στα ποστ μέταλ θα πήγαινε περισσότερο, αλλά ας είναι. Δεν τον βρήκα όλο το δίσκο να τον ακούσω, (αν παίζει κάνα λινκ θα’ταν ευπρόσδεκτο), βρήκα μόνο το περσινό πρόμο που δίνει η ίδια η μπάντα για κατέβασμα στο μαισπέης.
ORTEGA PROMO 2009
Shipwrecked
The Siren
Chaser
Και βασικά εδώ έχουμε κάτι ιδιαίτερο. Και τα 3 κομμάτια είναι καταπληκτικά, τεράστια έμπνευση, πραγματικά ΠΑΡΑ-ΠΑΡΑ πολύ ελπιδοφόρα μπάντα, αλλά υπάρχει ένα τεράστιο ΑΛΛΑ.
Θυμίζουν εξοργιστικά Neurosis/Cult of Luna κάτι που πρέπει να εξαλειφθεί επειγόντως, ενώ και το “θάλασσα λεβεντοπνίχτρα” κόνσεπτ είναι πλέον τόσο χάιπντ και κορεσμένο, που αν δεν το πρότεινε και ο Βόιντ που είναι γενικώς σεβαστός χρήστης θα το’χα αγνοήσει σίγουρα.
Θα μου πείτε “καλά ρε γκρινιάρη πρωτοεμφανιζόμενη μπάντα με DIY ντεμπούτο είναι. Ούτε καν το αρκάιβς δεν τους έχει και έβαλες τη γκρίνια?”. Χμ περισσότερο τροφή για σκέψη μου έδωσε. Βασικά είναι και ένα καλό τεστ αυτό:
Θα τσεκάρατε την μπάντα άμα βλέπατε αυτό το artwork ή θα προσπερνάγατε?
Συστήνεται σε ρεντραμς, σάμανς, ριπ-νοοβς, ρετσς και βασικά σε όλους όσους μπαίνουν σ’αυτό το τόπικ και προσκυνάνε τους Neurosis.
Aφού συστήθηκε, ελέγχθηκε κιόλας μέσω myspace. Για να απαντήσω στην ερώτηση καταρχήν, αν και δεν πρέπει να κρίνουμε από το artwork και τα εξώφυλλα, λογικά με αυτή την εικόνα θα προσπερνούσα για πλάκα.
Βασικά μετά το Λεβαιάθαν σχεδόν, αν όχι οτιδήποτε, αλλά τα περισσότερα κόνσεπτ που έχουν να κάνουν με θαλασσοπνιγμούς δε συναρπάζουν τόσο πολύ.
Στο θέμα μας όμως. Είναι αρκετά καλοί, και χωρίς να μπορούμε να κρίνουμε από ένα πρόμο μάλλον τους λείπει περισσότερος χαρακτήρας. Κατά τη γνώμη μου, περισσότερο φέρνουν στους Luna. Βρίσκεις και στοιχεία από Neurosis, κυρίως από το Sun και το Εye. Το Shipwreked πάντως μου έκανε αρκετά καλή εντύπωση σε σχέση με τα υπόλοιπα δύο, έχει κάποια καθηλωτικά σημεία με τα φωνητικά μπροστάρικα. Και το Siren καλό, αν και έχω βαρεθεί λιγάκι το βιολί να είναι σε δεύτερο φόντο για να προσθέτει μόνο ατμόσφαιρα, έχει γίνει πολύ κλαψιάρικο ρε παιδί μου.
Συνολικά ελπιδοφόρο και αν έχει βρει κανείς όλο το άλμπουμ ας σφυρίξει κλέφτικα για να έχουμε ολοκληρωμένη άποψη.
Στις 14 Ιουνίου έχουμε νέα κυκλοφορία από Unearthly Trance λοιπόν.
Οοοοοοχι, δεν είναι το νέο άλμπουμ, αλλά το 6ο (:! κατά σειρά split αυτή τη φορά με τους THE ENDLESS BLOCKADE από την Chrome Peeler Records.
New York doom metal juggernaut UNEARTHLY TRANCE offer up a side long onslaught of d-beat and doom before plummeting deep into the noise depths while Toronto’s THE ENDLESS BLOCKADE combine power-violence and power-electronics to brutal effect including a Slogun cover.
Ψαχνω το σπλιτ που εκαναν Sollubi(μελη απο Fistula, Accept Death, King Travolta με το τραγουδι The Struggle") και Aquilonian(μελη των Bongzilla με το Symphonica de Levita" το οποιο ακουσα λιγο απο myspace και μου θυμισε Sleep?s Holy Mountain)
εαν καποιος εχει κανα λινκ ας στειλει κι απο δω…
και μιας και κάπου στο φόρουμ είχα διαβάσει πως οι περισσότερες διασκευές sludge συγκροτημάτων είναι μέτριες (άποψη με την οποία συμφωνώ) αυτή είναι σίγουρα από τις καλές.
Εφοσον εχουμε αναφερει τους Birushanah καλο θα ταν να πουμε μερικα λογια και για τους Tetsuo(μελη των Birushanah) ενα ΕΡ(2004) κυκλοφορησαν το οποιο περιεχει ενα 16λεπτο τραγουδι(αρρωστεια).Αντιγραφω απο μια κριτικη για το τι παιζουν ωστε να καταλαβετε…’‘Musically, it sounds like an early pissed-off Neurosis. And it’s japanese, so it sounds REALLY pissed-off’’…
είμαι λάτρης των birushanah και της γιαπωνέζικης κουλτούρας και θα τσεκάρω σίγουρα το αποπάνω.
και μιας και μιλάμε για διασκευές στο sludge μην ξεχνάμε και αυτή των buzzov*en στο don’t bring me down των elo…:oops:
edit:σχετικά με το black tusk: πορώνει άγρια, θα ακουστεί κάποιες φορές, αλλά προβλέπω ο ενθουσιασμός να καταλαγιάζει γρήγορα.είναι πολύ μινιμαλιστικό και δεν έχει το κάτι για να το ξεχωρίσει από το σωρό των sludge κυκλοφοριών.
Xωρίς να είμαι και ο μεγαλύτερος λάτρης αυτού του ιδιώματος, εγκαινιάζω το thread με τους Blackstorm από το Brighton της Αγγλίας…
Οι ίδιοι δηλώνουν επιρρεασμένοι από μπάντες όπως crowbar και high on fire, ενώ το αξιοσημείωτο της ιστορίας είναι ότι δημιουργήθηκαν από μέλη των αγαπητών σε πολλούς από δω, Fall Of Efrafa