Sludge δίσκοι

Mouth of the Architect - The Violence Beneath EP (2010)

νέο ep από τους φοβερούς mouth of the architect.
περιέχει δύο νέα τραγούδια (κομματάρες!), μια live εκτέλεση του restore και μιας και γίνεται ο λόγος για διασκευές, διασκευάζουν και το in your eyes του peter gabriel, διασκευή η οποία είναι πραγματικά εξαιρετική.
φοβερό ep.

Άρρωστο απλά.

Birushanah/Drain the Sky - Split (2010)

τώρα τελευταία γίνεται ιδιαίτερος λόγος για τους birushanah στο thread και γι’αυτό αξίζει να δώσετε βάση σε αυτό το σπλίτ.
οι birushanah έχουν γράψει ένα 18λεπτο έπος που περιέχει μέσα όλα τα στοιχεία από την κουλτούρα της πατρίδας τους που τους έχουν κάνει αγαπητούς σε πολλούς και σε άλλους σχεδόν αδύνατο να τους ακούσουν…
οι drain the sky είναι από το oakland και έχουν γράψει ένα κομμάτι που το έχουν χωρίσει σε 4 σημεία και παίζουν ένα ιδιότυπο sludge/ambient/hardcore που το βρήκα πολύ ενδιαφέρον.
σπεύστε!

edit:έχει ξανα-αναφερθεί αλλά δε βαριέσαι, είναι τόσο σημαντική κυκλοφορία που δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη.

Οι DtS περνάνε απαρατήρητοι σ’αυτό το σπλιτ. Το Αναγκούρα είναι φανταστικό κομμάτι ακούστε το.

Α και θεωρώ πως split > Akai Yami αλλά δατς μι.

Μπδγ αυτοί οι Tetsuo που αναφέρθηκαν πιο πριν πού βρίσκονται? Τα μόνα που βρίσκω είναι το ομώνυμο κινηματογραφικό ΕΠΟΣ, το Ακίρα, κάτι σκωτσέζικα noise και αυτοί εδώ οι ντεθάδες που επίσης έχουν μια ΕΡ κυκλοφορία το 2004.
Ένι χέλπ?

το tetsuo δεν υπάρχει ούτε στους ρώσους,ούτε στο sludgeswamp,ούτε στο noizine,ούτε στο cultofruins,oύτε στο postrockcommunity.τι διάολο?που μπορεί να βρίσκεται?!?
λινκ :please:

λοιπόν,
το ranshuo των tetsuo είναι έπος.θυμίζει αρκετά το anagura (ή μάλλον το αντίθετο καθώς κυκλοφόρησε νωρίτερα) και αυτά τα γιαπωνέζικα κρουστά είναι σκέτο τρυπάνι.επίσης τα ιδιαίτερα φωνητικά σε συνδυασμό με το γιαπωνέζικο στίχο είναι αφάνταστα πορωτικά.
γνωρίζει κανείς αν υπάρχουν κι άλλες μπάντες σε αυτό το στυλ ή αν υπάρχει κάποια σκηνή στην ιαπωνία?

Mια χαρά σκηνή υπάρχει. Τα τζαπάνια έχουν μια ιδιαιτερότητα και το ιαπωνικό underground έχει βγάλει σπουδαία μουσική σε όλα τα παραρτήματα του σκληρού ήχου.
Έχουν ήδη αναφερθεί νομίζω και οι Greenmachine, αλλά εγώ λέω χέσε τη σκηνή και πιάσε τους Corrupted.

Corrupted - El Mundo Frio (2005)

οι θεοί του Ιαπωνικού underground λοιπόν. Από τις παλαιότερες μη-αμερικάνικες sludge μπάντες (υπάρχουν από το 1994) και από τις πλέον true. Θεοί σε μουσική/attitude, ΘΕΟΙ γενικότερα. Είμαι στη φάση που μελετάω ακόμα την χαώδη δισκογραφία τους και δεν έχω κατασταλάξει, δεν ξέρω αν αυτό είναι “το καλύτερό τους” ή όχι, ξέρω ότι αυτό εδώ το 70λεπτο κομμάτι (ναι ένα κομμάτι είναι) μου βιάζει τα μυαλά όσο ελάχιστα. Εδώ που τα λέμε, αν και αρκετά προοδευτικό βγάζει μια ολντ-σκουλ κασετίλα αφού κάνω συχνά πυκνά rewind για να ξανακούσω κάποιο μέρος. Απίστευτα heavy στα ξεσπάσματά του, απίστευτα καθηλωτικό στα τριπς, απίστευτα απίστευτο.

Ψάχτε τους. Επειγόντως.

Εναλλακτικά:

το paso inferior το έχω ακούσει και είναι από τα πιο σάπιους sludge δίσκους ever.βέβαια ποτέ δεν ασχολήθηκα μαζί τους οπότε θα τσεκάρω τώρα και το el mundo frio.
από greenmachine είχα ακούσει ένα δίσκο που είχε στο εξώφυλλο μια δολοφονημένη κοπέλα ή κάτι τέτοιο.θυμάμαι μου είχει κάνει πολύ καλή εντύπωση αλλά δεν ήξερα ότι είναι ιάπωνες οπότε τώρα θα τους ψάξω σίγουρα περαιτέρω.
τέλος να μην ξεχάσω να αναφέρω και τους αγαπημένους μου boris που αν και δεν τους λες ακριβώς sludge, έχουν αρκετά sludge στοιχεία όμως στη μουσική τους.

Οι corrupted ειναι απο τις μπαντες που θελουν μελετη και που τις σεβεσαι με τη μια :Ρ Προφανως και δεν τα 'χω ακουσει ολα.

Το archives of rotten blues των Greenmachine ειναι απο τα πρωτα σλατζ που ακουσα χωρις να το ξερω κιολας :stuck_out_tongue:

Corrupted=Μπανταρα
Αγαπαμε και Greenmachine:)

Απο Ιαπωνια θα προτεινω και τους Ryokuchi εβγαλαν ενα ΕΡ(2006) με τιτλο Shinsho και περιεχει ενα 30 λεπτο τραγουδι…

εχουν σπλιτ με Fire Witch το 2007

το 2008 διελυσαν…
Οι RYOKUCHI ειναι μια experimental doom tribal hard core μπαντα.Η μουσικη τους δημιουργει μια αρρωστη και σκοτεινη ατμοσφαιρα,για φανς των NEUROSIS, GODFLESH, CORRUPTED, BORIS και BIRUSHANAH.

πόσο πιο θεϊκή μπορεί να γίνει αυτή η παράγραφος?
μπαντάρα θα είναι.κατεβαίνουν ήδη.

Στους ρώσους.

το ortega, άσχετα με το μπλιάχ όνομα που μου θυμίζει τον άμπαλο λίγδα ποδοσφαιριστή (:p), μου άρεσε πολύ με μια φορά που το άκουσα.θα ακουστεί πολλές ακόμα φαίνεται.
επίσης θέλω λινκ για τα ryokuchi.το άλμπουμ τους σταματάει να κατεβαίνει στο 17,4% και το σπλιτ δεν το βρίσκω πουθενά.

Thou / Salome - Our Enemy Civilization (Split 2009)

Thou

1. The Song Of Illuminate Darkness 12:17
  2. Reprise 04:45
    Salome
  3. With Hell For A Mouth 05:35
  4. Carving The Ether 09:53
    Total playing time 32:30

Αν σας θυμίζει κάτι το εξώφυλλο, αυτή είναι η Sophia Magdalena Scholl (1921?1943), σπουδαία Γερμανίδα Αντι-Ναζί αγωνίστρια, και κοσμούσε και το οπισθόφυλλο του έπους “whatever it may take” των Heaven Shall Burn.

Τους Thou τους έχω εκθειάσει στο παρελθόν, αλλά εδώ θα γκρινιάξω. Όχι επειδή αυτή είναι η 13η κυκλοφορία τους σε 3 χρόνια (και από το νοέμβριο που βγήκε ακολούθησαν μάνι-μάνι άλλες δυο), αλλά γιατί μου μυρίζει πως αυτή η μπάντα έχει εγκλωβιστεί στο post-metal κάτι που δε θα βγει σε καλό. Το 12λεπτο κομμάτι τριπάρει καλά αλλά όχι τέλεια, τα heavy riffs (σήμα κατατεθέν τους) είναι λίγο τζούφια, α υπάρχει και ένα blackmetal ξύσιμο έτσι για να μη ξεχνιόμαστε. Φέηλ.

Την παράσταση κλέβουν οι Salome που έχουν γκομενάρα τραγουδίστρια, είναι heavy as fuck, έχουν φήλινγκ και σαπίλα, όταν χρειάζεται γκρουβάρουν άψογα, γενικώς νιώθουν. Δεν ξέρω, γενικώς δε συγκινούμαι με ολντσκουλίλες αλλά εδώ γούσταρα. Ντάξει δυο κομμάτια όλα κι όλα είναι. Ειδικά το “Carving The Ether” σέρνει άσχημα. Το προπερσινο full-length τους δε με είχε εντυπωσιάσει, εδώ σηκώνω φρύδι και επιφυλάσσομαι για τη συνέχεια.

Τα κομμάτια των Salome παίζουν streaming και στο http://www.myspace.com/salomedoom

Έλα μωρή ομαδάρα Σαλώμη! Τους έχω τσεκάρει λόγω φίλου που λιώνει για πάρτη τους. Πέραν από σπεις όμως δε βρήκα πουθενά να κατεβάσω, οπότε απλά αρκούμαι σε αυτά.

Δεν έχουν γυναίκα τραγουδίστρια γενικά! Έχουν την κάθριν των αγκοραφόμπικ ρε. Από που νομίζετε ότι την τσίμπησε ο σκοτ χαλ?

Απο Ιαπωνια θα προτεινω ακομα τους Fucho που κυκλοφορησαν ενα ΕΡ περσι με 3 τραγουδια,παιζοντας Sludge Doom στα 2 πρωτα και στο 3 τραγουδι εμφανιζουν space-Psychedelic ηχους…Επιρροες απο Black Sabbath,Sleep,Electric Wizard,Goatsnake,Eyehategod,Bongzilla

και μια ακομη αρρωστη προταση απο Ιαπωνια τους Cavo με το δισκο Calca(εδω βρισκουμε μελος απο Corrupted)Παιζουν experimental japanese folk(αρκετα)/sludge
Ακουστε το…δεν περιγραφεται ευκολα η μουσικη τους…

thevoid, με όλες αυτές τις γιαπωνέζικες μπάντες που προτείνεις http://www.youtube.com/watch?v=bshtPGACRIs :stuck_out_tongue:
τρομεροί οι fucho.
και επειδή δε βρίσκω το calca στείλε μου ένα λινκ, ελπίζοντας (για να κάνω ένα πρωτότυπο λογοπαίγνιο) ο δίσκος να μην είναι κάλτσα…:stuck_out_tongue:

βόιντ έχεις καεί με ιαπωνικό underground μαν, στη θέση σου θα ανησυχούσα. :stuck_out_tongue:

Λοιπόν, αυτούς τους ξέρετε, αλλά με ένα σερτς είδα ότι το μόνο που’χουμε πει γι αυτούς τόσα χρόνια είναι ότι “γαμάνε”, “είναι καρυφαίοι” και άλλα τέτοια κατατοπιστικά, οπότε μιας και έπαιξε ξεθάβειν αυτές τις μέρες, ας τα πούμε λίγο αναλυτικά.

RWAKE

Από τις πλέον ανερχόμενες μπάντες του χώρου, λίγα βήματα αλλά σταθερά ανοδικά, οι Rwake είναι κρίσιμη μπάντα για το ιδίωμα. Καταρχήν μουσικά θυμίζουν… Rwake και μόνο. Άντε ας πούμε ότι βρίσκονται σχετικά κοντά στους πρόσφατους Kylesa ως προς την συνθετική αντίληψη αλλά και πάλι όχι.

Άμα ακούσεις μια φορά rwake τους αναγνωρίζεις αμέσως, είναι η sludge μπάντα με την πιο εκτεταμένη χρήση της lead κιθάρας, και κύριο μέλημά τους είναι να γράφουν πρώτα έντονη μουσική και μετά έντονη sludge μουσική.
Οι δίσκοι τους βγάζουν μια τέζα επικίλα και μπορούν άνετα να εκτιμηθούν από ακροατές εκτός του ιδιώματος που νιώθουν το epic σα συναίσθημα και όχι σαν μανιέρα. Βασικά καταφέρνουν αυτό που κατάφεραν άλλοι μεγάλοι όπως οι Mastodon ή οι High on Fire. Όταν τους ακούς, σου’ρχεται μετά να ξεθάψεις τις παλιές κασέτες σου επειδή έχουν καταφέρει να συλλάβουν το ίδιο vibe.

προσπερνώ το demo του '98 και το ντεμπούτο “Absence due to Projection” μιας και δεν τα’χω ακούσει, αυτούς τους γνώρισα το 2002 (ή κάπου κει τεσπα) με το “Hell is a Door to the Sun” από την Retribute Records.

Το οποίο είναι και το καλύτερό τους. Ιδανική μίξη σήψης και επικούρας ή απλά “unleashing cosmic destruction” και το ομώνυμο. Μεγάλος δίσκος.

Συνέχεια με το εξίσου φοβερό “If You Walk Before You Crawl You Crawl Before You Die” του 2004 στην At A Loss Records

Όπου το sludge στοιχείο υποχωρεί ελάχιστα προς όφελος της μελωδίας, συνθετικά παραμένουν άψογοι, ενώ (προς τιμήν τους) είναι τόσο κολλημένοι μεταλλάδες που όταν είναι να βάλουν ατμόσφαιρα δεν καταφεύγουν σε πουστροκ κλανιές, αλλά προτιμούν τις ακουστικές κιθάρες, κάτι που δίνει πόντους επικότητας.

Και τέλος με το πιο γνωστό άλμπουμ τους, το “Voices of Omens” που βγήκε αρχές του 2007 από τη μεγάλη Realpse records.

Στο ίδιο μήκος κύματος με το προηγούμενο, αρα δισκάρα κι αυτό, άκομα πιο δουλεμένες μελωδίες, επικούρες, και φυσικά το hit-άκι “Leviticus”.
Περιοδεύουν ασταμάτητα τα τελευταία χρόνια, και περιμένουμε εναγωνίως το επόμενο βήμα.

Όπως είπα πριν, οι Rwake (παρότι 100% sludge φυσικά) βγάζουν ένα αγνό epic metal συναίσθημα. Μπορούν δηλαδή να εκτιμηθούν άνετα και από κάτι Μάνους, Γράκχους, Πάμκινς κλπ.
Οι θαμώνες του θρεντ άμα δεν έχετε τσεκάρει, σταματήστε να ψάχνετε τον επόμενο mastodon κλώνο και σπεύσατε.
Άμα έχετε, σχολιάστε παρακαλώ το:
Hell is a Door to the Sun > If You Walk Before You Crawl You Crawl Before You Die = Voices of Omens

καταρχάς να δώσω συγχαρητήρια στον bleedin history για το επικό (και κυριολεκτικά ίσως…) ποστ για τους rwake.
φοβερή μπάντα.αγαπημένος μου δίσκος τους είναι το “if you walk…” αλλά γενικά δεν έχουν βγάλει κακό δίσκο.από τις πολύ καλές μπάντες του είδους την περασμένη δεκαετία.
κατά δεύτερον να απονείμω τα εύσημα στον thevoid για το εξαιρετικό σερί γιαπωνέζικων underground κυκλοφοριών που προτείνει.
και οι cavo είναι εξαιρετικοί και πραγματικά το calca θα μπορούσε να είναι soundtrack σε γιαπωνέζικη ταινία τρόμου.
συνέχισε την καλή δουλειά.:thumbup:

Eγώ πέρα από σκόρπια Rwake που έχω ακούσει και γενικώς τα βρήκα κουλ δεν έχω ασχοληθεί σοβαρά. Είναι μια καλή ευκαιρία να τους ψάξω. Βleedin και λοιποί που γουστάρετε Rwake, ακούστε οπωσδήποτε και τον ομώνυμο εναλλακτικό-ραπ-ποστ hardcore δίσκαρο των Muthas day out, μπάντα στην οποία έπαιζε ο ντράμερ Jeff όταν ήταν μόλις 15.