Αλλη μια προταση απο Ιαπωνια(και συνεχιζω ακαθεκτος )τους garadama με 2 δισκους,δεν παιζουν καθαρο sludge αλλα με στοιχεια και απο doom-psych-Stoner.
Garadama I
και επειδη ειναι παρα πολλα τα γκρουπακια απο Ιαπωνια λεω να προτεινω αλλο ενα σημερα το οποιο παιζει καθαρο sludge με Corrupted ατμοσφαιρα.Τους Godgrind με ενα ντεμο το οποιο περιεχει ενα τραγουδι 23λεπτων…απλα σεισμος…
άλλη μια εξαιρετική πρόταση.
από garadama άκουσα το II και είναι πραγματικά εξαιρετικό.ειδικά το dogma part ii μπορεί να είναι αρκετά uneasy listening αλλά για μένα είναι η καλύτερη στιγμή του δίσκου.
θα ακούσω και το I.
για το godgrind ενθουσιάστηκα με αυτά που λες γι’αυτό θα το ακούσω μόνο όταν βρω χρόνο.
Corrupted λιώνω δισκογραφια αυτό τον καιρό και έχω ακούσει όλα τα αλμπουμς και τα μισά ΕΡ/σπλιτς. Ντάξει υπερθεόθεοι. Όταν τα ακούσω και αφομοιώσω όλα θα παίξει ποστ-χείμαρρος. Πείτε άμα το θέτε εδώ, στο τζαπανοθρεντ ή σε δικό τους τόπικ.
Τώρα αυτό που θα πω είναι λίγο κουφό, αλλά είναι και περασμένη η ώρα και έχω μαστουρώσει από το πολύ διάβασμα. Το διεστραμμένο ριφφ στην αρχή του Smog Monster από το Hell Is A Door To The Sun των Rwake, δεν σου δίνει την αίσθηση ότι όντως εμφανίζεται μπροστά σου ένα “ομιχλώδες τέρας”; Πολύ εκφραστική μουσική ρε πούστη!
Μπαντάρα οι Rwake, μπράβο παιδιά.
Edit: Κάτι που δεν έπιασα εξαρχής, είναι ότι αυτό το τριπλό σπλιτάκι, αποτελεί έναν τεράστιο φόρο τιμής στους HAWKWIND, διασκευάζοντας 11 τραγούδια τους.
Είμαι ήδη στην 3η ακροάση και γαμάει περισσότερο από πριν…
Όπως τα λες. Κάτι παραπάνω από καλές οι διασκευές. Για u.s. christmas δεν ξέρω, αλλά ο steve von till και οι minsk έχουν βάλει και δικά τους χαρακτηριστικά στα κομμάτια, δεν προσπάθησαν απλά να ξαναπαίξουν hawkwind. Έποc.
Βέβαια αυτή η κυκλοφορία δεν χωράει ούτε στα sludge, ούτε πουθένα. Αν δέχονται διασκευές, μπορεί να πάει στις καλύτερες κυκλοφορίες
Έλα έλα μην κοιμάστε, πάμε δυνατά.
Κάντε τη χάρη στον εαυτό σας και ψάξτε αυτή τη μπάντα. Και αν δεν είναι από αυτό που έβαλε ο ΚρισΠ παραπάνω επειδή δεν θέλετε τόση θανατίλα, τότε ειστε εδώ.
Aldebaran - From Forgotten Tombs (2008 )
Υπάρχουν πολλοί λόγοι να στηρίζεις Aldebaran. Άλλος για το σπλιτ με Unearthly Trance, άλλος γιατί γουστάρει Howling Wind, άλλος γιατί έχουν γαμάτο όνομα, άλλος επειδή έχουν κάνει σπλιτ εφτάρι με Zoroaster οπότε έχεις δύο γαμάτα ονόματα, τελικά όλοι κρυφογουστάρετε μουσίτσες, παραδεχτείτε το.
Αυτό εδώ είναι συλλογή που μαζεύει όλα τα κομμάτια από τις 2 κυκλοφορίες τους του 2004. Εδώ δε θα βρείτε τόσο κηδειίλα όσο στο φουλένγκθ αλλά μια μπάντα που ψάχνεται με τη sludgίλα, χώνει βαρύτητες όμορφα, αλλά πάνω απ’όλα δεν ξεχνάει τις ρίζες και προσκυνάει Pentagram (παίζει και διασκευή στο “the ghoul”, ντάξει καλύτερη από το ορίτζιναλ δε γίνεται να είναι αλλά νιώθει). Βέβαια, θα παρατηρήσετε και μια ανομοιογένεια στο υλικό, πράμα λογικό αφού η μπάντα ήταν στο ξεκίνημά της και ακόμα ψαχνόταν όταν έγραψε αυτά τα κομμάτια. Συνολικά ίσως περισσότερο doom παρά sludge, μικρή σημασία έχει. Έμπνευση υπάρχει και πολλή ομως, καθώς και ταλέντο.
Κοντολογίς, κάπου ανάμεσα στους Pentagram/Yob/Unearthly Trance σουλατσάρει αυτό εδώ.
Να πω την αληθεια ο,τι μπαντα ποσταρετε την ψαχνω αλλα εχω κολλισει ασχημα με Rwake,Corrupted και Unearthly Trance!!!Oταν ξεκολλησω θα τους τσεκαρω τους Αldebaran και το split.Παντως εχει αρχισει να μου αρεσει παααρα πολυ το sludge!!!
P.S Unearthly Trance απο ΕP και Split τι να ακουσω??
Το ακούσαμε κι εμείς τελικά και μας άρεσε. Λίγο Iron Monkey, λίγο Corrupted, λίγο Unearthly Trance, λίγο Darkthrone και στο βάθος ο κήπος με τους Celtic Frost, ευπρόσδεκτες και οι Sepultur-ικές αρμονικές στην κιθάρα. Το πρόβλημά του είναι ότι τα -λίγα- αργά σημεία δεν είναι κάτι σπουδαίο, και τα -ακόμα λιγότερα- γρήγορα είναι να’χαμε να λέγαμε, αλλά στα μιντέμπο η μπάντα τσακίζει κόκκαλα.
Παρηγοριά για τη φετινή πατάτα των Ramesses? Ίσως.