Sludge δίσκοι

Ρε παιδιά μη λέμε τα ίδια συνέχεια. Κατεβάζοντας κάθε λίγο και λιγάκι απ΄τα μπλογκ το ότιναναι, ακούγοντας 3-4 φορές και παρουσιάζοντας σε 5 γραμμές ένα δίσκο χέστηκε η φοράδα στ’αλώνι, δε γίνεται δουλειά. Εκτός κι αν ακούει κάποιος όλη τη μέρα και όλες τις μέρες μουσική και δεν κάνει κάτι άλλο, οπότε πάω πάσο…

Ιδού η γνώμη του χόρορ

αν πρέπει να πω πως μου ακούγονται, θα έλεγα πως μου ακούγονται σαν οι nevermore του “dreaming neon black” να παίζουν sludge επηρεασμένοι από τους alice in chains…
Και ιδού και του συντάκτη στο σλατζσουομπ
[LEFT]
Fuck, how many bands can pull off smashing your head through a wall (?Mass Burial Punishement?) and then when you?re down bleeding enchant you with some ALICE IN CHAINS-goes-sludge (?Sovereign?)
[/LEFT]
To βάζω σαν πιο πρόσφατο παράδειγμα. Τώρα ποια η διαφορά, ας με βοηθήσει κάποιος γιατί δεν τη διακρίνω.

Μοιραία κι ας μη θέλω να συγκρίνω δε μπορώ, υπάρχει και το αντιπαράδειγμα του χρήστη bleedin, που φορτώνει 5 δίσκους σε ένα μπ3, τους λιώνει στις 15ήμερες διακοπές του, τα ακούει και όταν κοιμάται κι όταν χέζει, και έρχεται μετά και κάνει μια μεστή και ουσιώδη παρουσίαση. Και μας χαρίζει δωράκια σαν το Pillars των Fleshpress που το κατέβασα και είναι ομολογουμένως ξεχωριστό.

Εγώ μια φορά το Νο Quarter for the damaged των Νοrthless που είχα βάλει εδώ μέσα πρήζοντας κόσμο και στις καλύτερες κυκλοφορίες του 2009, που το βρήκα από το ενλόγω μπλογκ, το έχω ακούσει τόσο και το ακούω ακόμα μετά από ενάμιση χρόνο σε τέτοια συχνότητα που μπορώ να σου σφυρίξω τα τρία βασικά ρίφ από τα 4 κομμάτια του. Ωραία, σιγά τα αυγά θα μου πεις, αλλά κατεβάζω από μπλογκ πιο αραιά και από κυβερνητικό ανασχηματισμό.

Σε ένα χρόνο ξέρεις τι θα θυμάσαι φίλε χρήστη από αυτό το δίσκο, που λογικά δε θα τον αποκτήσεις και ποτέ, και θα μείνει ένας φάκελος στο πισί σου? Να σου πω εγώ? Στην καλύτερη περίπτωση θα θυμάσαι το ψαρωτικό εξώφυλλο (που είναι καλό εδώπουταλέμε). Τίποτα άλλο.

Ας βοηθηθούμε λιγάκι σε ένα ποταμό από κυκλοφορίες αμφιβόλου αξίας, ας ακούσουμε λιγότερα πράγματα και πιο κριτικά, λιγότερο συγκριτικά και με περισσότερο μεράκι, και σε μεγαλύτερο βάθος χρόνου για να δούμε τι γίνεται. Λέω πως όλοι θα βγούμε κερδισμένοι.

Η μουσική και δη το συγκεκριμένο είδος είναι κάργα κορεσμένα - πραγματικά όταν θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση που ο κόσμος θα σταματήσει να ακούει μουσική από το πισί και το ίντερνετ γιατί θα χει χάσει τη μπάλα, οι μισοί που παίζουν μουσική εκεί έξω θα τρέχουν να σωθούν.

Γενικά πολύ σωστό ποστ και ειδικά προς το τέλος. Κάποια στιγμή μάλιστα έψαχνα το θρεντ: Μουσική και Ιντερνετ (και δε το βρισκα) για να γράψω κάτι παρόμοιο. Το πόσο με τρομάζουν πολλοί νέοι άνθρωποι, 20 και κάτω ας πούμε, η οποίοι σε αυτή την ηλικία έχουν ακούσει τα πάντα, σχεδόν όλα τα είδη, αλλά καθόλου σε βάθος. Και σε αυτό φταίει κυρίως το κωλοίντερνετ. Δε λέω κι εγώ το χρησιμοποίω το ίντερνετ στη μουσική μου, αλλά με μέτρο (θεωρώ). Βέβαια και χώρις ιντερνετ (ουσιαστικά τα τελευταία τρία χρόνια το χρησιμοποιώ αρκετά) μια χαρά πέρασα με τη μουσική μου τα εφηβικά μου χρόνια.

γαμάει το ίντερνετ. και το πισί.

πω μωρέ, εγώ προσπαθώ να τα ακούω όλα και να προτείνω ό,τι θεωρώ πραγματικά καλό.αυτά που προτείνω είναι το 10% από αυτά που ακούω.και βασικά που συγκλίνει η άποψη του συντάκτη του σλατζοσουάμπ με τη δική μου?αν ακούσεις το δίσκο θα καταλάβεις πως οι alice in chains είναι βασική επιρροή στα πιο ήρεμα σημεία.
αν είναι έτσι οκ, πείτε μου και σταματάω αμέσως να προτείνω δίσκους.

Προσωπικά δεν αναφέρθηκα σε σένα μιας και στο Indie και Sludge thread (που γράφεις κυρίως) δε πολύπατάω.

Αλλά έχω δει κάτι μικρούς του φόρουμ που κυριολεκτικά έχουν άποψη για όλα. Ντάξει θα μου πει κάποιος: που ξέρεις πόσο μουσική ακούει την ήμερα (όπως λέει ο red rum) ή πόσο χρόνο θέλει για να αφομοιώσει ό,τι ακούει. Όντως δε το ξέρω αλλά του πούστη δε θυμάμαι στο λύκειο να’ χαμε και τόσο χρόνο για να ψαχτούμε σε όλο το φάσμα της συγχρονης μουσικής.

Ξέχασες τα μπλογκς μαν :wink:

Χόρορ, κανείς δεν είπε να σταματήσεις να προτείνεις, ο καθένας κάνει ό,τι θέλει. Εγώ τροφή για σκέψη δίνω. Και μη παίρνεις προσωπικά αυτά που λέω, αφορμή απλά μου έδωσες. Δε μιλάμε για σύγκλιση, μιλάμε για ταύτιση.

ΤΡΟΜΟΣ.

μα το είπες και εσύ.γράφω σε συγκεκριμένα threads.και πλέον ασχολούμαι πολύ με δυο-τρία είδη.και όπως και νά’χει, τώρα έχω περισσότερο χρόνο από το λύκειο.ακόμη και σε περίοδο εξεταστικής…:stuck_out_tongue:

και γιατί αυτό?επειδή θέλω να ακούω μουσική οπουδήποτε και οποτεδήποτε?:-k

Μα ακριβώς, δεν αναφέρθηκα τόσο σε σένα όπως σου είπα και παραπάνω (γιατί λόγω διαφορετικών γούστων δε σε παρακολουθώ πολύ), αλλά με αφορμή το ποστ του red rum, θέλησα να μιλήσω γι’ αυτό το φαινόμενο που το βλέπω αρκετά σε ηλικίες μικρότερες απ’ τη δική σου.

Όσο για το χρόνο εννοείται πως η φοιτητική ζωή είναι το κάτι άλλο. Σίγουρα μπορει ο καθένας να ακούσει και τριπλάσια πράγματα -ή και παραπάνω- σ’ ένα συγκεκριμένο διάστημα απ’ ότι θ’ άκουγε στο λύκειο*. Εννοείται αυτό, και δε διαφώνησα! Ενδεχομένως αυτό να συνέχιζεται και στη μετέπειτα ζωή, αλλά δε το ξέρω γιατί δε το’ χω ζήσει ακόμη XD.

*Ωστόσο εκείνοι οι καιροί στο γυμνάσιο-λύκειο που έλιωνες έναν δίσκο μόνο για κανά μήνα-δίμηνο είχαν κι αυτοί τη γοητεία τους.

Τέσπα που στο πούτσο είναι αυτό το θρεντ που λέω???:stuck_out_tongue:

Λοιπόν. Σε ενα 6μηνο, έχεις ανοίξει 21 θρεντ για κυκλοφορίες δίσκων.

Μαθηματικά μιλώντας, αφού αυτά που προτείνεις είναι το 10% αυτών που ακούς έχεις ακούσει 210 δίσκους σε λιγότερο από 6 μήνες.

Σόρυ, αλλά θα ξαναπώ ΤΡΟΜΟΣ.

αυτό που λες έχει και τα αρνητικά του, αλλά έχω ανακαλύψει μουσικές που έχουν σταθερή ροή προς την playlist μου, και που αν άκουγα ένα δίσκο τη βδομάδα δε θα μπορούσα να είχα ανακαλύψει.στη δεύτερη δεκαετία του 20ου αιώνα οι εξελίξεις τρέχουν συνεχώς.τα πράγματα δεν είναι όπως στα 80’s και στα 90’s.υπάρχουν πολλές περισσότερες μουσικές εκεί έξω, έτοιμες να τις ανακαλύψεις.γενικά, δε μου αρέσει να μένω στάσιμος.θέλω συνεχώς να πηγαίνω ένα βήμα παρακάτω.και η ιδέα πως μπορεί να μην έχω ανακαλύψει ακόμη πράγματα που θα με συγκλονίσουν, με δελεάζει αφάνταστα…

Όταν πρωτοήρθα στο φόρουμ, το σλατζ θρεντ είχε 6-7 σελίδες και ήταν θαμμένο επί μήνες, και για περίπου ένα χρόνο ζήτημα να ποσταρόταν εδώ μέσα 1-2 κυκλοφορίες ανά μήνα, τις οποίες έψαχνα με ευχαρίστιση.

Τον τελευταίο χρόνο έχουν αυξηθεί οι σλατζ ακροατές, το θρέντι μας έχει γίνει “ζεστό”, αλλά δεν προλαβαίνω να ακούσω οτιδήποτε προτείνεται εδώ μέσα.
Αυτό δε σημαίνει πως το ιδίωμα περνάει “χρυσές μέρες” ή οτιδήποτε, γενικότερα σε σύγκριση με το σλατζσουάμπ που ανεβαίνουν 10 κυκλοφορίες τη μέρα εδώ κινούμαστε ακόμα με ρυθμούς χελώνας, αλλά να ρε συ χορρορ, δοκίμασα απ’όσα πρότεινες εκείνο το highgate (καλό αλλά δεν τρελαθηκα), άλλο ένα που δε θυμάμαι τώρα και ήτανε κι αυτό ούτε κρύο ούτε ζέστη, ε έριξα προχτές και μια βιαστική αυτιά στους lords of bukakke που λες συνέχεια και πάλι δε βρήκα κάτι να με γραπώσει, ε γενικά προσπάθησε να φτιάξεις μια_πιο_επιλεκτική_σχέση με το σλάτζ (και τη μουσική σου γενικότερα) γιατί φλερτάρεις επικίνδυνα με τον τίτλο του “καπετάν-σαβούρα” αυτού του φόρουμ.

Χάρηκα όταν πρότεινα ένα δίσκο και έγραψες ότι δε σου’πε τίποτα (το helga ήταν? Δε θυμάμαι), προσπάθησε να το κάνεις συχνότερα. Όχι φυσικά επειδή “πρέπει”, αλλά ε δε γινεται ρε παιδί μου να βγήκαν 30 μνημειώδεις σλατζ δίσκοι το τελευταίο εξάμηνο, πώς να το κάνουμε.

Bασικά, η ίδια κουβέντα πάνω-κάτω είχε γίνει και στο blackmetal topic πριν κάτι μήνες, ντάξει, εδώ δεν ποστάρουμε μόνο εξώφυλλα, αλλά μια πιο κρητική σκέψη (ωρέ μανούσο κιέτσι) δε βλάπτει.

Γενικότερα πάντως, αγαπημένος μου χρήστης αυτή τη στιγμή είναι μάλλον ο δεβόιντ, ο οποίος έρχεται μια φορά το μήνα, ποστάρει μια μπάντα_που_δεν_την_ξέρει_κανείς και μας στέλνει στο διάολο. Τα κρέντιτς για Fleshpress πάνε σ’αυτόν.

Αυτά.
Αγάπη, σλατζ και ακούστε το Agnes Vein.

Εδώ δεν έχετε Πλάντερερ όμως, γι αυτό ΜΟΚΟ!

Έχεις κάνει 14 ποστς για Τέιτανμπλοντ.
Δώρο πυροσβεστική ομπρέλα. :stuck_out_tongue:

Γενικα συμφωνω με οσα ειπωθηκαν πιο πριν κι απο τον Bleedin και απο τον Red Rum κι απο το Worst Enemy απλα θελω να σταθω λιγο στο σημειο με τα πιτσιρικια που εχουν γνωμη για ολα κι ακουνε πολλα κι οχι σε βαθος.Επειδη ειμαι ενα απο αυτα τα “πιτσιρικια” που δεν ακουνε μεταλ παραπανω απο 3 χρονια εχω να πω οτι σε αυτη την ηλικια δεν γινεται να μην ακουσεις τα παντα!Σε αυτη την ηλικια ψαχνεσε!Οταν αρχισα να ακουω μεταλ ακουγα μονο θρας για κανα χρονο,μετα εμαθα τους Saint Vitus και τους Candlemass,κολλησα κι αρχισα να ακουω Doom!Μετα απο μερικους μηνες αρχισα να ακουω Radiohead και πιο κλασσικα πραγματα οπως Jethro Tull και σκορπια πραγματα απο μεταλ!Δεν γινετε απο το πρωτο χρονο που θα ακουσεις μεταλ η ροκ να ξερεις πιο ειδος σου ταιριαζει και να αρχισεις να το ψαχνεις σε βαθος!Στο κατω κατω βαριεσε!Εγω ακομα οταν ακουω τα Sentence Of Death το Ιnfernal Overkill και το Eternal Devastation των Destruction νιωθω την ιδια πορωση που ενιωθα οταν πηγαινα δευτερα γυμνασιου,αλλα δεν γινετε να μεινω εκει!Οσο για το ιντερνετ!Μπηκα το Νοεμβριο-Δεκεμβριο στο Φορουμ και κατα το Μαρτιο που αρχισα να ψιλοποσταρω ανακαλυψα αυτο το τοπικ και το Σλατζ!Και μπηκα στην περιεργεια να ψαξω το ειδος μονο και μονο επειδη μου αρεσε το ονομα.Sludge Metal.Kαι μπορει να ακουω μονο μερικους μηνες αλλα μηνα με το μηνα και μερα με τη μερα μου αρεσει περισσοτερο!Aπ’τα ποστ του Bleedin και του TheVoid κυριως εμαθα το σλατζ καθως οταν εγω τουλαχιστον αρχισα να ποσταρω στο φορουμ νομιζω οτι κυριως αυτοι γραφανε στο σλατζοθρεντ!Οσο περιεργο κι αν φαινετε μπορει να εχω πολυ λιγα ποστς,αλλα το καλοκαιρι το πηρα ολο το θρεντ απο την αρχη μεχρι το τελος!Αυτη ισως να ειναι η τριτη φορα που γραφω στο θρεντ αλλα οποτε καποιος ποσταρει παω και διαβαζω τη γραφει!Κι αυτο που θελω να πω ειναι οτι το ιντερνετ μπορει να χρησιμοποιηθει απο καποιον που ισως να μπηκε τυχαιa στο μεταλ,και που οι παρεες του κι οι φιλοι του να ακουνε Ηip-Hop και RnB και το ιντερνετ ειναι ο μονος τροπος “ενημερωσης”!Αμα πω οτι θα ηξερα τη σημαινει σλατζ αν δεν ειχα μπει στο φορουμ θα πω ψεματα γιατι απλα δεν θα ειχα ιδεα!Και για να προσθεσω και κατι ακομα,τωρα ακουω Stoner,Doom,Sludge μου αρεσει το Black Metal στο οποιο ειμαι ελαχιστα ψαγμενος,το θρας κατα καιρους με πορωνει,και πριν κανενα μηνα ανακαλυψα και το Drone και ακουω οτι μπορω/προλαβαινω απο Earth και Sunn O!Δηλαδη αμα σου αρεσουν ολα αυτα τι πρεπει να κανεις??Να πεις οτι θα διαλεξεις ενα απο αυτα και να το ψαξεις σε βαθος…

Mech δεν είναι ανάγκη να κατασταλλάξεις σε ένα είδος αποκλειστικά η ποικιλία είναι καλή και πάει με το ούζο. Αυτό που λένε τα παιδιά είναι ότι αν διψάς θα πιεις ένα ποτήρι νερό, όχι ένα βαρέλι.

καταρχήν :τατσντ: με ποστ μεκανιμπαλ, αν και με κάνει να νιώθω λίγο σλατζοπατέρας. :expressionless:

Ναι ρε φίλος μια χαρά κάνεις, είσαι και αγαπημένο πουλέν και καλά το πας όσο σε βλέπω, αλλά φαντάσου αντί για το από πάνω μια χαρά ποστ να ερχόσουν εδώ και να έλεγες “ποιοί soilent green τώρα? ακούστε Sod Hauler που γαμάνε”

(ράντομ όνομα που ποσταρίστηκε σήμερα στο σλατζσουάμπ. δεν ξέρω, μπορεί και να γαμάνε όντως).

Ε μάλλον για τέτοιες περιπτώσεις πιτσιρικάδων θα αναφέρθηκαν οι παραπάνω, αν και δεν έχω κάτι συγκεκριμένο στο νου μου. ο Ζαφ, πάντως, παρότι “πιτσιρικάς”, μια χαρά μπαλίτσα ξέρει και μου’χει μάθει και 2-3 γαμάτα πραματάκια.

Τεσπά, λήξις από μένα, πάω σπίτι.

Αυτό το ποστ. Κατά λέξη. Και η ποικιλία μας αρέσει αλλά δεν υπάρχει λόγος για βιασύνες!

Φυσικά και δε θα κάνουμε υποδείξεις στο πως ακούει κανένας τη μουσική του, απλά τη γνώμη μας λέμε.

Να ξέρεις πάντως mech πως είσαι τίμιος χρήστης! Και κυρίως αναφερόμαστε σ’ αυτό που λέει ο bleeding.
Ξερω γω θυμάμαι λιγες σελίδες πριν queen rulez να λέει: Αντε ρε μαλάκες προτείνετε κάτι καινούριο. Και ο σάμαν ο θεούλης λεει: Παρτο θρεντ απ’ την αρχη.

Η ηλικία δεν έχει (άμεση) σχέση με το θέμα, ισχύει αυτό που λέει ο μπλίντιν. Βέβαια κι ο ζαφροκ έχει αρκετά ανεπτυγμένο αισθητήριο σε σχέση με τους υπόλοιπους συνομήλικούς του.

πάντως αν είναι να λέω για την κάθε κυκλοφορία που δε μου αρέσει, τότε θα πρέπει να ποστάρω αρκετά πιο συχνά απ’ότι ποστάρω τώρα…το θέμα είναι πως προτείνω αυτά που μου κάνουν κάποιο κλικ.ίσως να ενθουσιάζομαι λίγο παραπάνω απ’ο΄τι πρέπει με κυκλοφορίες του είδους, αλλά αυτό έχει να κάνει περισσότερο με το τι κριτήρια έχει θέσει ο καθένας σε αυτά που θέλει να αποκομίσει από τη μουσική…
περισσότερα στη λίστα μου στο τέλος της χρονιάς.που μέχρι στιγμής ζήτημα είναι αν είναι μέσα στην 20άδα 3 sludge δίσκοι.μη με πείτε πάλι λιστόκαυλο!απλά θέλω να πω πως όντως το ιδίωμα βρίσκεται σε κάποιο τέλμα.

Σε τέλμα δεν είναι το ιδίωμα, ποτέ δεν ήταν, εξάλλου ποτέ δεν γνώρισε και καμμιά “άνθηση” ή “χρυσή” εποχή.
Το σλατζ ήτανε πάντοτε κάτι σαν την Skoda-Ξάνθη. Κάθε χρόνο έχει 2-3 δισκάρες, 5-10 πολύ_καλές_κυκλοφορίες και κάπου έντεκα εκατομμύρια τίμιες_για_τη_φανέλα_ρε_γαμώτη_κυκλοφορίες.
Ε όσο κι αν γουστάρουμε τιμιότητα και ΠΑΜΕ_ΜΩΡΗ_ΠΑΙΧΤΟΥΡΑ_ΙΣΜΑΗΛ_ΜΠΑ, μετά τις 20 απ’τις τελευταίες αρχίζεις και βαριέσαι… :slight_smile: