Social media

Σωστός.

Να θίξουμε όμως κάτι ρε παιδιά.

Οι shorters πιστεύουν ότι μια εταιρεία θα καταρρεύσει. Άρα ότι η μετοχή θα πάει π.χ. από τα 10$ στα 0$. Άρα πες από κάθε μετοχή έχω 10$ κέρδος.

Αν όμως η μετοχή ανέβει, τότε η χασούρα που μπορεί να έχουν είναι κυριολεκτικά απεριόριστη.

Πως είναι δυνατόν επαγγελματίες επενδυτές να ρισκάρουν να δημιουργήσουν για τον εαυτό τους οφειλή δυνάμει απεριόριστη; Τι φάση;

1 Like

Παρ’ όλο που 99% νομίζω πως συμφωνώ με αυτά που γράφεις γενικά στο forum, this post is wrong on so many levels, που δεν ξέρω από που να ξεκινήσω να απαντώ. Όταν γυρίσω από τη δουλειά και βρω το κουράγιο να γράψω σεντόνι, θα σου γράψω

1 Like

Δες την απάντηση που έδωσα παραπάνω. Το να χάσει ο απλός κόσμος τα λεφτά του από δική του συνειδητή επιλόγή σε ένα bet, είναι ο πιο αγνός τρόπος να χάσεις τα λεφτά σου.

Εδώ κάνεις λάθος, γιατί δεν είναι ζυγαριά ( στις μετοχές ε! γιατί στο power είναι ) που όποιος βάλει τα περισσότερα κερδίζει. Ο όγκος των μετοχών είναι περιορισμένος και τα funds θέλουν να καλύψουν τη θέση τους, δεν έχει σχέση ποιος θα ρίξει παραπάνω λεφτά, κάποια στιγμή θα σκάσει. Το καταλαβαίνουμε ότι έχουν σορτάρει περισσότερες μετοχές απ’ότι υπάρχουν? Αν όλοι αυτοί κάνουν hold η τιμή θα ανεβαίνει “συνέχεια”.

Η τιμή τώρα στο aftermarket είναι 408$ από 193$ στο κλείσιμο πάντως.

1 Like

Χαλόου, με την ίδια λογική που κάθε Τράπεζα παγκοσμίως διακινδυνεύει να κλείσει μέσα σε δευτερόλεπτα, έχοντας μετατοπίσει τα κεφάλαια που έχουν κατατεθεί σε νέες πιστώσεις, δηλαδή παίρνοντας τις καταθέσεις σου και κάνοντας τις νέα δάνεια για να βγάλει λεφτά. Αν σε μια στιγμή όλοι όμως οι πιστωτές ζητούσαν τα λεφτά τους, η Τράπεζα αδυνατεί να τα δώσει και δηλώνει χρεωκοπία, γνωστό ως τραπεζικός πανικός. Ο λόγος που το κάνει; Γιατί δεν υπάρχει πρακτικά κίνδυνος να συμβεί αυτό.
Παρομοίως, αν σορτάρουν επαγγελματίες επενδυτές, αναλαμβάνουν ένα θεωρητικό ρίσκο που πρακτικά έχει ελάχιστες πιθανότητες να λάβει χώρα. Διότι, ουσιαστικά το σορτάρισμα είναι μάρκετ μανιπιουλέισιο, καθώς πουλώντας τις μετοχές σε μαζικό επίπεδο, πλημμυρίζεις την αγορά με αυτές άρα αυτομάτως ρίχνεις την τιμή τους. Πόσες πιθανότητες υπάρχουν να ανέβει η τιμή εκείνη τη στιγμή; Ελάχιστες, εκτός αν δημιουργηθεί τεχνητά μια μαζική ζήτηση για αυτές.

4 Likes

Έλα ρε συ τώρα, ντροπή να σπέρνεις τον πανικό, τα capital controls δηλαδή γιατί τα έχουμε αν όχι για να προστατεύσουμε τα λεφτά μας?

5 Likes

Αυτό είναι γενικότερα πρόβλημα στις ασφάλειες από φυσικές καταστροφές, άρα ίσως παρομοίως να είναι και στις ασφάλειες από σορτάρισμα. Ψάξε του Taleb το βιβλίο για τον μαύρο κύκνο (ακόμη καλύτερα ψάξε στο youtube videos που σου λένε τις βασικές ιδέες του βιβλίου σε 15 λεπτά γιατί ο Taleb μπορεί να σε εκνευρίσει με την εγωπάθεια του) Η χασούρα από ένα τσουνάμι ή από μια χρονιά με πολλές πλημμύρες μπορεί να είναι απεριόριστη γιατί οι καταστροφές προκαλούν καταστροφές: π.χ. το τσουνάμι θα κάνει και τη Φουκουσίμα, θα αυξήσει και τις ασθένειες (υγείας), κ.α.

Αυτή τη στιγμή για παράδειγμα, πολλές ασφαλιστικές και κυρίως οι αντασφαλιστικές (που ασφαλίζουν τις ασφαλιστικές) λειτουργούν λάθος: όλες ξέρουν πως λόγω global warming οι φυσικές καταστροφές θα αυξηθούν άρα πρέπει να αυξήσουν και τα ασφάλιστρα παγκοσμίως, όσο όμως υπάρχει έστω μία με χαμηλά ασφάλιστρα δε μπορούν και οι άλλες να χάσουν την πελατεία τους. Φοβάμαι πως εκεί π.χ. περιμένουμε αλυσίδα ασφαλιστικών να καταρρεύσει για να διορθωθεί αυτό και φυσικά αυτό δε θα σκάσει σε μια περίοδο με όμορφες ηλιόλουστες μέρες που θα χαζεύουμε πεταλούδες και δε θα μας χρειάζονται οι ασφαλιστικές :stuck_out_tongue: (αλλά τώρα μας τραβάω σε άλλο θέμα)

2 Likes

Και δηλαδή εσύ, με 2 χρεωκοπίες στην πλάτη ( η μία έρχεται ), συνταξιοδοτικό ποτέ, κλιματική αλλαγή που θα επηρεάσει τα παιδιά σου ( αν έχεις/κάνεις ), η άποψή σου είναι " ε ντάξει δε θέλω να πάω κόντρα στο establishment" :stuck_out_tongue:

Κλαιω με τα 3 παραδειγματα που παιζει να ειναι και οι 3 κλαδοι με την μεγαλυτερη αισχροκερδεια.

Ξερω 3 ατομα που πηραν μετοχες και δεν ειναι κανενας τους ουτε “QANON” ουτε συνωμοσιολογος, ουτε τιποτα. Ο ενας απο αυτους μαλιστα πηρε 4 μετοχες ξεροντας πολυ καλα οτι μπορει να χασει λεφτα, για το collectivism οπως ειπε και γιατι γουσταρει να χασουν τα λεφτα τους οι short sellers. Ειμαι πολυ κοντα στο να αγορασω 1 μετοχη συμβολικα ακριβως για τον ιδιο λογο. Πληζ, οχι αλλα strawman.

2 Likes

Δε νομίζω πως υπάρχει η οντότητα establishment, αλλά τo να φύγουν 5000 ευρώ από την τσέπη σου και τα μισά να έρθουν σε εμένα (γιατί π.χ. σε έπεισα να βάλεις λεφτά σε κάτι που είναι “κόντρα στο establishment”) και τα άλλα μισά στη Melvin Capital για να μειώσει την χασούρα της, δε νομίζω πως πάει και πολύ κόντρα στο establishment.

Εγώ επίσης προτείνω για να βάλετε λεφτά το World Food Program αλλά και σε εμάς στη γεωθερμία αν θέλετε μπορείτε να τσοντάρετε: κι εμείς κατά του establishment είμαστε :yum:

2 Likes

Εντωμεταξύ όλο αυτό είναι το point του trading, τυα λεφτά πάνε απ’τον έναν στον άλλον :stuck_out_tongue:
Παραπάνω έβαλα το λινκ απ’το reuters που λέει πως 70δις φύγανε απ’τα χέρια των hedge funds. Αυτά τα λεφτά που πήγαν? Αφού υπάρχουν πάρα πολλοί αγοραστές που είναι οι “redditors”, δεν υπάρχουν μόνο sophisticated που κάνουν trade μεταξύ τους. Υπάρχει σίγουρα μεταφορά πλούτου από πάνω προς τα κάτω

1 Like

Εγω αν εβγαζα θα τα εκαιγα οπως ο Τζοκερ στο Dark Knight για να νευριασουν ακομα περισσοτερο ολοι οι Φαλκονε αυτου του κοσμου

3 Likes

Καταστροφή πλούτου φοβάμαι μην υπάρχει. Γιατί υπάρχει και αυτό δυστυχώς στα χρηματιστήρια: να εξαϋλώνεται nominal πλούτος που ήταν βέβαιο πως θα έρθει στο μέλλον (και να χάνει την αξία του τωρινά επενδυμένος πλούτος). Σε κάθε περίπτωση θα δούμε πως θα εξελιχθεί η όλη φάση γιατί κι εγώ οικονομολόγος δεν είμαι. Σίγουρα σε short term είναι game changer τα social media ακόμη και στον τρόπο που γίνονται οι επενδύσεις

1 Like

Ας υπάρξει. Πληθυσμός υπάρχει, γνώσεις υπάρχουν, υποδομές υπάρχουν, εμπειρία υπάρχει, όρεξη υπάρχει ( υγεία το παλεύουμε 1 χρόνο τώρα :stuck_out_tongue: ) και απ’ότι βλέπουμε ψιλοενσυναίσθηση υπάρχει. Τα λεφτά, ο πλούτος και η αξία δημιουργείται από εμάς στον αέρα, τα άλλα θέλουν χρόνο. Αλλά είμαι σίγουρος πως κάνω λάθος κάπου

2 Likes

Επίτρεψε μου να πω ότι δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Το ζήτημα είναι σχεδόν αποκλειστικά των αντασφαλιστικών και της τιμολόγησής τους. Συνήθως, οι αντασφαλιστικές ενεργούν εν είδει καρτέλ και το όλο θέμα των πανδημιών, των φυσικών καταστροφών κ.λπ. αποτελούν “βούτυρο στο ψωμί τους” ώστε να προτείνουν αυξήσεις στα τιμολόγια που χρεώνουν στις ασφαλιστικές για τους κινδύνους που αντασφαλίζονται. Αυτό συνέβη και συνεπεία της πρόσφατης πανδημίας. Το πρόβλημα είναι οι ασφαλιστικές οι οποίες εκ των πραγμάτων έχουν ελάχιστα περιθώρια να αντιδράσουν, καθώς οι αντασφαλιστικές αυξήσεις είναι δεδομένες, γεγονός το οποίο συνεπάγεται ότι θα πρέπει να μετακυλίσουν το κόστος στους ασφαλισμένους τους. Εκεί υπάρχει ο ακραίος ανταγωνισμός, στα διακριτά τιμολόγια που χρεώνουν σε πρώτη φάση οι ασφαλιστικές. Βέβαια, συζητάμε όλα αυτά, όταν στην Ελλάδα δεν υφίσταται υποχρεωτική ασφάλιση ακινήτων για σεισμό/φυσικά φαινόμενα, έτσι; Αν συμβεί το ενδεχόμενο, μάς οφείλει το Κράτος. Ασφαλιστική συνείδηση = μηδέν.

2 Likes

Όπως δημιουργήθηκε τεχνητά μια μαζική προσφορά :upside_down_face:.

Press play :rocket: :rocket: :rocket: :rocket: :rocket: :rocket: :rocket: :rocket:

2 Likes

Δεν πρόσεξα αν σχολιάστηκε αυτό

Robinhood blocks purchases of GameStop, AMC, and others after days of Reddit-fueled rallies | Markets Insider

Μωρέ ΓΑΜΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ " ΕΛΕΥΘΕΡΗ" ΑΓΟΡΑ ΤΟΥΣ

Μόλις μπήκε το αγγούρι στους ζαμπλουτους ξεκίνησαν τα πουστριλίκια

1 Like

Οι κουφαλες καψανε το app μπας και τη γλυτωσουν. Πληρωθηκαν βεβαια
https://www.google.com/amp/s/amp.ft.com/content/9a1b24e6-0433-462a-a860-c2504ea565e4

Καταρχήν να πω ότι η απάντηση που έδωσα στον St_Anger δεν έχει να κάνει με τη συζήτηση για αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες μέρες/βδομάδες αλλά γι αυτό:

Στη συνέχεια, και για να μειώσω την έκταση του σεντονιού σου :stuck_out_tongue:, να σου πω ότι το point μου ήταν ότι αυτού του είδους οι συναλλαγές έχουν αξία αν χρησιμοποιηθούν σωστά (πχ δάνεια/ομόλογα που εκδίδουν εταιρίες ή ακόμα και κράτη). Το θέμα είναι να υπάρχει επαρκές regulation και προφανώς κατάλληλο screening.

Θα με ρωτήσεις: “Γινεται αυτό;”. Η απάντηση είναι προφανώς όχι και η ιστορία της ανθρωπότητας είναι γεμάτη με παραδείγματα όπου ένα αγαθό ή γνώση χειραγωγήθηκε με λανθασμένο και μη ηθικό τρόπο. Τι πιστεύεις ότι σκέφτονταν η Μάιτνερ και ο Φρις το 1938 όταν πετύχαιναν την πυρηνική σχάση για πρώτη φορά;