Virus: Βαρεθηκα τη ζωη μου νο.1!!!καλοι για το ειδος τους αλλα οχι για μενα!
Nightfall: Απογοητευση!δεν μου φανηκαν τοσο επαγγελματιες κ η φωνη εχανε σε ολα σχεδον!καλα οσα ειχαν πει για αυτους τον Απριλιο.
Moonspell: Πολυ καλη εμφανιση αν και δεν ειμαι φαν τους!τους ευχαριστηθηκα πολυ!
Mastodon: Βαρεθηκα τη ζωη μου νο.2!πραγματικα δεν εχω λογια για ποσο αδιαφορα τους εβλεπα!
Gojira: Εχω δει 2-3 τραγουδια και παιζανε γαματα τους ειχα δει κ πριν 2 χρονια και το επιβεβαιωσαν το ποσο καλοι ειναι!
Slipknot: Βαρεθηκα τη ζωη μου νο.3!λυπαμαι που το λεω αλλα μηδεν!απολυτως!κορυφαια τα ντραμς οταν γυριζαν κλ.
Rotting Christ: δεν ειμαι φαν τους και ενω τους ειχα δει το 2006 νομιζω ή 2007 δεν με εντυπωσιασαν!σημερα ομως ΠΗΡΑΝ ΚΕΦΑΛΙΑ!!!τι να πω?ΓΑΜΗΣΑΝ!!!
Iron Maiden:Τους κατευχαριστηθηκα ασχετως του σετλιστ!ναι τα 5 απο το νεο ηταν βαρετα γμτ!ας παιζαν ενα Mother of Mercy!anyway τους ειδα περυσι για πρωτη φορα και ενω ειχανε γαματο σετλιστ ηταν καπως χειροτερη εμφανιση σε σχεση με σημερα!αντε να ξαναρθουν!!
Φαντάζομαι δεν θέλει πολύ σκέψη για να καταλάβεις την συσχέτιση…Ας το εξηγήσω παρόλα αυτά! Ο Bruce κατ εμέ δεν απέδωσε καλά γιατί βαριόταν και δεν είχε όρεξη! Καλύτερα τώρα?
Παντως ο Dickinson ηταν καλυτερος απο το 07 που τους ειχα δει, και γενικοτερα οι Maiden.
Aλλα, αφου δεν ειχα παει στην επικη συναυλια του 5 τι να μου κανουν αυτες τωρα…
Ναι,ειδικα στο Dance of Death πρεπει να επληττε,τι βαριεστημενη ερμηνειαρα ηταν αυτη.Ψειρας με το κοινο παντα ηταν,θυμισου το 08 με λειζερ και ειρωνειες για jazz μουσικη.Επισης απαντησες και με τη λεξη ‘‘ξυνιλας’’ αρα προφανως μπλεκεις συνειδητα η υποσυνειδητα με καποιον τροπο το γενικοτερο attitude με τη φωνητικη αποδοση,biased τοσο δα ισως,μη πεις οχι.Τελος παντων ας πουμε οτι δε σου αρεσε αυτο που ειδες συνολικα απο Bruce,δεκτο.Εγω διαφωνω.Yπαρχει το καθαρα φωνητικο κομματι,το performance και η επικοινωνια με το κοινο.Στα 2 πρωτα ειλικρινα δε μπορω να βρω γιατι μπορει να υστερησε σε σχεση με το 2008(ας μου εξηγησει καποιος συγκριτικα η οπως θελει)και περι επικοινωνιας πλεον παντου και παντα ειναι τυπικος,λογικο ειναι.Την αισθηση ανεκπληρωσης ορισμενων τη στηριζω κυριως στον ανυπαρκτο παλμο,στο σετλιστ που ηταν ανισο και ισως και στο meh σκηνικο.Κακα τα ψεμματα λαιβ ειναι,αυτα μπορουν ανετα να κανουν μεγαλυτερη διαφορα στις εντυπωσεις απο το αν επιασε ο Μπρους full οκταβα στο ταδε σημειο.
Ωραία πέρα από τις εμπάθειες:) παρατηρώ ότι συγκρίνετε συνεχώς με το 8…έχουν έρθει άλλες 10 φορές που λέει ο λόγος. Τι να πω εμένα μου φανήκαν πολύ μέτριοι και συγκριτικά με προηγούμενες εμφανίσεις τους αλλά και με εμφανίσεις άλλων ιστορικών ονομάτων. Πιστεύω ότι αν αυτή η απόδοση ήταν υπό άλλο όνομα δεν θα ασχολιόταν κανείς!
Φιλε μου δεν ξερω τι περιμενεις να δεις. Αν μου κανεις μια συγκριση ισως να καταλαβω. Ο ανθρωπος ετρεχε πανω κατω, σκαρφαλωνε και τραγουδησε οσο καλυτερα μπορουσε. Ναι ‘‘εκλεψε’’ αρκετες φορες και αν δεν ηταν εμπειροτατος performer θα ειχαμε ακουσει κατι πολυ ωραια φαλτσα. Και? Ο ανθρωπος εχει μια αλφα ηλικια και κανει αυτο το πραγμα στα πλαισια μιας περοδειας με οτι συνεπαγεται. Υπαρχει φθορα. Και μην μου πεις για τους Saxon. Kαι ο Μπιφ εχει φθαρει. Δεν νομιζω οτι εχουν νοημα οι συγκρισεις με το παρελθον. Υπο αυτη την εννοια ο Μπρους ειναι ΓΤΠΚ γιατι ολες οι εμφανισεις του pleon ειναι κατωτερες απο αυτες της World Slavery Tour. Αν εχεις υλικο απο αλλη εμφανιση στην ιδια περιοδεια στην οποια θεωρεις οτι ειναι καλυτερος να το συζητησουμε
Ας πω και γω την αποψη μου.Βασικα σκοπιμως πηγα αργα και προλαβα το μισο των Slipknot.Εκανα μ@λ@…α που δεν πηγα πιο αργα!! Δεν ειναι του γουστου μου,απιστευτη βαβουρα για τα γουστα μου,τιγκα στις φωτιες και πυροτεχνηματα προκειμενου τι??Τελος παντων δεν με αφορα και τελος,αν και ειδα οτι υπηρχε πολυς κοσμος για την παρτη τους.Παμε Maiden τωρα…Επειδη εχω δει την μπαντα 7 φορες live σας πληροφορω οτι δεν ηταν σε ΚΑΜΜΙΑ περιπτωση η χειροτερη τους εμφανιση (βλεπε Περιστερι ΄99) αλλα ουτε και η καλυτερη (2007,2008).Απλα το ολο ζητημα ειναι οτι τα καινουρια τραγουδια δημιουργουν ΟΛΑ με εξαιρεση το Talisman μια απιστευτη κοιλια στο προγραμμα.Ξεκινωντας αρχικα με την πιο βαρετη εισαγωγη που ειχαν ποτε τους ,συνεχιζοντας με 1ο τραγουδι συναυλιας το πιο απίστευτα κακο filler του δισκου-εδω να σας θυμισω τραγουδια που εχουν ανοιξει τις συναυλιες τους σε διαφορες περιοδειες απλα για να καταλαβετε τι εννοω:Wicker Man,Be Quick…,Futureal,Aces High,ακομα και Different World- και συνεχιζοντας με την νεροβραστη και καλα μπαλαντα για να ολοκληρωσουμε με το 11λεπτο “επος”! Ο κοσμος ηταν κρυος μοναχα στα καινουρια γιατι ειδα τρελο χωσιμο και σε Blood Brothers(κομματάρα!) και σε Dance of Death που το παιξαν για 1η φορα σε μας.Οσο για τον Dickinson θα διαφωνησω καθετα και θα φερω σε συγκριση χειροπιαστα ονοματα:ηταν ή ειναι πιο κινητικος ο Hansi πριν λιγες μερες? Μηπως ο Lemmy ειναι συνηθως πιο ορεξατος? Μηπως ο Mustaine περυσι αλωνιζε την σκηνη και δεν τον ειδα? Ο Dickinson λοιπον για τα δικα του στανταρτ πηρε σημερα ενα 8/10 χωρις αυτο να τον επηρασει φωνητικα που απλα πηρε 10.Ουτε ψιλες φυλαξε ουτε τιποτα.Συμπερασμα:πολυ καλη εμφανιση με τελειο φωτισμο και καλο stage set αλλα με αδυναμο σημειο το setlist.Και για να μην παρεξηγηθω…δεν εννοω “βγαλτε τα καινουρια και βαλτε παλια”.Απλα τα συγκεγκριμενα καινουρια ειναι μετρια στον δισκο και οπως φανηκε δεν σωζωνται live.
το 99 διεκοπτε τη συναυλια για φτυσιμο το 07 ο ηχος στο ελληνικο ηταν τοσο κακος που λιγο ηθελε να καταλαβαιναν μονο φανς ποιο κομματι ειναι ποιο:p ενω το 08 κατα τη γνωμη μου τουλαχιστον ηταν πολυ κακος.05 και 00 ηταν μια χαρα αλλα σημερα φωνητικα εμενα μου αρεσε περισσοτερο τι να πω.δεν εχανε νοτα ο τυπος.θα βγουν και βιντεο για περαιτερω αναλυση:lol:
μεχρι να σπαστει με τα καπνογονα ηταν και σουπερ με το κοινο απο κεινο το σημειο και περα ομως οντως μας εσπασε τα νευρα σε σημεια με την ξινιλα του αλλα και την ταχυτητα που αλλαζαν κομματια.ειναι μλκια γιατι την πληρωσαμε ολοι για τους κλασσικους ελληναρες αλλα και γιατι η υπολοιπη μπαντα δειχνει γενικα να γουσταρει εδω ειδικα ο καπτεν
παντως ο καλυτερος ντικινσον που εχω δει ηταν στον λυκαβηττο οταν ειχε ερθει μονος του
για το σετλιστ φυσικα και ισχυει οτι ηταν ανισο αλλα νεο δισκο εβγαλαν τι να κανουν θα παιξουν απο αυτον! ετσι ηταν παντα οι μειντεν και χλωμο να αλλαξουν λογικη στα 50φευγα ποσο μαλλον οταν εχουν τετοια αποτελεσματα[εμπορικα και οικονομικα]
To οτι ειναι επικινδυνα ισως και τα μαλακιστηρια θελουν μαπες? Ο αλλος αναψε ενα τζουφιο και μας γαμησε κυριολεκτικα με την καπνιλα. Αν τον εφτανα θα τον βουταγα.
Ρε παιδιά δεν ξέρω τι πρέπει να σας εξηγήσει ο άλλος. Εντάξει γούστα είναι! Όπως βλέπεις και θα δεις σε πολλούς δεν άρεσαν! Να κάτσω να σου αναλύω νότα νότα? Βαρέθηκα την ώρα και την στιγμή! Δεν το έχω ξανανιώσει έτσι σε Maiden! Ακόμα και με Blaze ήταν πολύ καλύτεροι και κεφάτοι! Το trooper ήταν πχ ξεψυχισμένο! Δεν είναι τυχαίο ότι ο κόσμος ήταν ψόφιος. Και το ενκορ μούφα ήταν! Κανονικά με τόσολίγες φωνές δεν θα έπρεπε να βγαίνει κάποιος! Ήθελα να κάνω headbaning και δεν μπορούσα! Πίστεψε με όλοι γύρω μου κράζανε! Και τέλος τα περισσότερα από τα καινούργια που παίξανε με εξαίρεση το Dance πιστεύω ότι άμα τα χε γράψει άλλη μπάντα δεν θα είχανε στον ήλιο μοίρα! Αυτό δεν σημαίνει ότι θέλω να ακούσω fear και trooper και ότι είμαι ανακόλουθος! Εγώ θα ήθελα be quick, mother russia, alexander και άλλα πολλά! Και στην τελική μόνο σου το λες υπάρχει φθορά! Για μένα είναι πιο εμφανής! Τι άλλο να σου πω? Λοιπόν καληνυχτίζω!
Καλα δεν ειναι επικινδυνα, απλα πρεπει να τα χρησιμοποιεις σωστα. Μια χαρα αρμοσφαιρα κανουν, εγω γουσταρω τιγκα (αλλα αν καποιος κανει μαλακια, οντως αξιζει τις μαπες)
Ατμοσφαιρα φτιαχνουν οταν εισαι σε πλοιο που βουλιαζει, σε συναυλια που κοντευουμε να πιασουμε παιδι απο το στριμωξιδι οποιος αναβει καπνογονο ειναι εγκληματιας και θελει ξυλο μεχρι παραλυσιας.