Sonisphere Greece 2011

οταν τους ειδες σε κλειστο ηταν τραγουδιστης ο Blaze γι’αυτο δεν το ηξερες :lol:

6 η 8 χρονων δεν νομιζω να ηξερα οχι τι ειναι maiden τι ειναι το καπνογονο :lol:

Το 2007 εννοω στο ελληνικο

:lol::lol:

Δεν αλλάζει η γνώμη μου! Εκεί είμουνα και εγώ! Συγκριτικά με άλλες φορές που το έχω δει live ήταν ξεψυχισμένο.Κυρίως ο κόσμος. Μόνο οι μπροστινές σειρές κουνιόντουσαν και αυτές ως ένα σημείο και μιλάμε για έναν από τους μεγαλύτερους ύμνους του μέταλ! Το συγκριτικά πάντως είναι λέξη κλειδί! ΤΟ trooper ποτέ δεν θα είναι ξενέρωτο…γενικά εγώ είμαι απαιτητικός με τις μεγάλες μπάντες! Αυτή η εμφάνιση ήταν χλυαρή!

Χαχαχα, τα κατάφερες ρε θηρίο?

Τώρα πια είναι όντως λίγο “η μεγάλη απόδραση των 11” για να μπεις…

Ω ναι, μολις τελειωνανε οι Slipknot… Tι ηταν αυτο το πραγμα, 3 ωρες προσπαθουσαμε.:lol:

Ωχ κατάλαβα…commando φάση!

Πάντως είναι γαμάτη αυτή η αίσθηση όταν μπαίνεις πια ε? Ανακούφιση!

[SPOILER]3 φορές έχω μπει αλλά πριν βάλουν αυτό τον κωλο-φράχτη δίπλα στον παράδρομο…[/SPOILER]

Cheers to Angmar, ελληνικά μεταλλάκια καλά σας πηδάει η βαβούρα των MASTODON.

Edit απαραίτητο:

Βαρέθηκα τη ζωή μου λέει ο άλλος για VIRUS.

Eίσαι και θα είσαι ο έλληνας μεταλλάς. ΑΜΠΑΛΟΣ και ΑΝΙΩΘΟΣ. Μείνε εκεί που είσαι και μακριά.

Πολύ καλό το ντου στην πίσω πόρτα!! Cynic εκεί ήσουν??

Στα της συναυλίας εγώ οοοοοοοοοοοοοοοοσες φορές και να δω maiden θα μου αρέσουν, όπως και σήμερα!! Όπως ακούστηκε και από ένα παλικάρι, είτε είσαι σκινάς είτε είσαι μεταλάς είτε είσαι πανκάς τους maiden τους αγαπάς!!

@ΡεδΡαμ: Ο παραδοσιακος μεταλλας δε μπορει να καταλαβει τους Mastodon ρε μαν. Εαν λενε βαβουρα και θορυβο αυτο…

παρε εσυ

αν και σε εχω σε μεγαλη εκτιμηση…
παρε και εσυ:

αστο μωρε, δεν σε θελει. ακου Non Serviam και Trooper

το '07 στο wrathchild

Να πω και εγώ μερικά λογάκια για την χτεσινή συναυλία…

Αρχικά να ξεκαθαρίσω ότι ο κύριος λόγος για να πάω στην χτεσινή συναυλία για μένα ήταν καθαρά οι Maiden.
Για τον λόγο αυτό έφτασα στη Μαλακάσα γύρω στις 7, να μην μας φάει και ο ήλιος και η ορθοστασία! :stuck_out_tongue:

Ευτυχώς που γίνονται ακόμα συναυλίες στο “χωράφι”. Είναι πραγματικά ο καλύτερος χώρος. Εύκολη πρόσβαση, το μόνο μέρος που σίγουρα κάπου θα βρεις να παρκάρεις. Καμιά σχέση με Φάληρα, Tae Kwon Do, Ελληνικά. Οι διοργανωτές που κάνουν κάθε χρόνο τις βλακείες τους και δεν διαχειρίζονται σωστά τον χώρο είναι άλλο θέμα. Στην Μαλακάσα πάει περισσότερος κόσμος από οπουδήποτε αλλού και δεν γεμίζει ποτέ.

Αρχικά να πω ότι ήταν πολύ γαμάτο αυτό με τις 2 σκηνές, γιατί όποιος έφευγε 10 λεπτάκια πριν τελειώσει το ένα συγκρότημα απ τη μια και πριν αρχίσει το άλλο, έβρισκε άνετα ωραία θέση. Στους Rotting Christ βρήκα και γ@** τα σημεία. :stuck_out_tongue:

Στα της συναυλίας τώρα.
Τους Slipknot γενικά δεν τους είχα σε ιδιαίτερη εκτίμηση, χωρίς να έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα. Παραειναι σύγχρονοι για τα γούστα μου. Πάντως δεν είχαν κακή εμφάνιση. Αν και στην αρχή με παραξένεψε το όλο κλοουνίστικο στυλ, με τις στολές και τις μάσκες, σιγά-σιγά το συνήθησα και μπορώ να πω ότι μου άρεσαν. Είχαν πάθος και ιδιαιτερότητα.

Στην συνέχεια πήγα από περιέργεια να δω τους “δικούς μας” Rotting Christ. Γενικά έχω ακούσει αρκετά κομμάτια αλλά δεν τους είχα δει ποτέ ζωντανά. Ομολογώ ότι ήταν εξαιρετικά καλοί. Φοβερή performance. Τα άτομα είναι πολύ ψηλά για τα ελληνικά δεδομένα. Εννοείται ότι παίζει ρόλο σε αυτό το ότι έχουν περιοδεύσει όλον τον κόσμο πάμπολλες φορές. Έκλεψαν την παράσταση.

Στα των Maiden τώρα. Ξεκίνησα κλασικά να ακούω μέταλ ακούγοντας για πρώτη φορά Maiden. Μπορεί πια να κάθομαι να ακούσω τραγούδια τους σχετικά σπάνια, αλλά κατέχουν ξεχωριστή θέση για πάντα. Οι Maiden είναι Maiden. Τέλος.
Δεν μπορώ να καταλάβω όσους διαμαρτύρονται επειδή έχουν έρθει αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια. Τι θα πει αυτό? Θα έπρεπε να έρχονται μια φορά τη δεκαετία? Ή να μην έρχονται καθόλου? Γιατί σαν κοινό ανάγουμε σε Θεούς όσους δεν έχουν έρθει ποτέ ή μονάχα μια φορά από σπόντα? Δεν μας τιμά το γεγονός ότι μας συμπεριλαμβάνουν σχεδόν πάντα στα ευρωπαϊκά τους τουρ? Επίσης κανείς δεν σκέφτεται ότι κάθε φορά μπορεί (ναι κάποτε θα γίνει και αυτό) να είναι η τελευταία? Είτε γιατί θα σταματήσουν να κάνουν τουρ, είτε γιατί θα διαλυθούν, είτε οτιδήποτε…
Το τελευταίο album είναι όντως από μέτριο έως αδιάφορο. Αλλά δεν είναι κακό να ακούσεις μερικά τραγούδια live. Το άσχημο θα ήταν να έπιαναν το μισό και βάλε του setlist μόνο τα καινούρια. Οπότε δεν είχαμε τέτοιο πρόβλημα.
Ο Bruce κατ’ εμέ ήταν σε αρκετά καλή φόρμα και σε καλό mood.
Και εγώ αυτό το παιχνίδι με το Alexander The Great δεν το καταλαβαίνω, νομίζω ότι πια είμαστε ολίγον γραφικοί και ξεφτιλιζόμαστε… Ωστόσο μαγκιά του Βρασίδα που το τραγούδησε acapella έστω για λίγο.
Το κοινό εμένα μου φάνηκε θερμό τηρουμένων των αναλογιών. Θετικό το ότι ήρθε τόσος κόσμος εν έτει 2011 για να δει φεστιβάλ με Headliners τους Maiden.

To 2008 η συναυλία ήταν αρκετά καλύτερη. Και από άποψη performance, και από άποψη setlist, και από άποψη σκηνικών και ατμόσφαιρας. Ωστόσο και η χτεσινή βραδιά ήταν αρκετά ικανοποιητική. Άξιζε τα λεφτά της. Wicker Man, Dance Of Death και Blood Brothers ήταν ξεχωριστή στιγμή. Θα ανέφερα και τα κλασικά “Two Minutes To Midnight”, “The Trooper”, “Number Of The Beast”, “Hallowed Be Thy Name” αλλά αυτά συμπεριλαμβάνονται σχεδόν πάντα στα setlist τους.

Δεν μπορείς να είσαι λάτρης αυτής της μουσικής και να μην βλέπεις τους Maiden όταν έρχονται στα μέρη σου…

Αυτά. Ελπίζω να μην κούρασα :slight_smile:

λοιπον γυρισαμε…
πραγματικα δε μπορω να καταλαβω αυτους π λενε για ντικινσον ακουσα απο αρκετα ατομα εκει γυρω π ηταν και το 08 οτι ηταν αρκετα καλυτερος χθες…εγω δεν ημουν δεν εχω αποψη αλλα ρε παιδια ο ντικινσον χθες δεν εχασε νοτα…πραγματικα θελω να βγουν αυτοι που μιλουσαν για το talisman και λεγαν οτι δεν μπορει να φτασει τοσο ψηλα και δεν θα το λεει live…μιλαμε ηταν φανταστικος απο καθε αποψη ειδικα στο when the wild wind blows η ερμηνεια και η σκηνικη του παρουσια ξεφευγαν…οπως και σε ολο το live…γενικα οι μειντεν ρε παιδια δεν παιζονται στο θεμα live…ok και τους μεταλλικα τους ειδα περυσι με τελειο σετ λιστ αλλα πανω στη σκηνη δεν συγκρινονται οι μειντεν με καμια μπαντα…
τι να πεις υπηρχαν πολλες στιγμες που δεν ηξερα ποιον να πρωτοκοιταξω…λαμπουν ολοι…για μενα τοπ της βραδιας τα the talisman dance of death when the wild winds blow hallowed k running free…

απο κει και περα οι gojira η καλυτερη μπαντα μετα τους θεους χθες ρε παιδια οι τυποι γ@μανε συμπαντα…ΤΟ κοπανημα μιλαμε ενω γαματη φαση να κοιτας τους christ να ειναι απο πισω και να κοιτανε ολοι το παιξιμο του duplantier ντραμερ των gojira και να εχουν μεινει ολοι μαλακες!πραγματικα τα σπασαν ολα και φυγαν ενω ηταν και το καλυτερο πιτ της βραδιας με διαφορα…

γενικα παρα πολυ ωραιο live χθες γουσταρα απιστευτα παρα τη σκατα διοργανωση…
και δεν περιμενα και τοσο κοσμο ειχε πολυ κοσμο!

δεν ηρθα στη συναυλία εσκεμένα. θα σταθώ όμως σε κατι ανησυχητικό που διαβασα πιο πάνω:

αληθεύει ότι λίγο πριν τη συναυλία πουλούσαν εισιτηρια στα 30 ευρω??? αν είναι ετσι, τότε μπορείτε να καταλάβετε γιατί η ελλάδα έφτασε σε τέτοια χάλια…

Βαριεμαι να αναλυω πολλα. Λοιπον:

Nightfall: Κομματι με κομματι βελτιωνονταν και σε γενικες γραμμες ηταν οκ. Απο μακρια τους ειδα, κατω απο σκια, αρα δεν εδωσα και τοση σημασια ομως.

Moonspell: Οκ, αν ηταν βραδυ θα ηταν εμπειρια. Παρ’αυτα, πολυ δυνατοι, ωραιο σετλιστ, ενεργεια και εβγαλαν γουστα!

Gojira: Μετα πηγα και για Gojira λοιπον, ΑΞΙΑ οι Γαλλοι, εδωσαν πονο και γουσταραμε. Μεγαλη μπαντα!

Mastodon: Ξαπλωμα στα γρασιδια-δεν μου αρεσουν τοσο.

Slipknot: Ακουσα 2-3 κομματια που μου αρεσαν, αλλα ποτε δεν μου εκαναν κλικ. Κατι Duality και Heretic Anthem που ακουσα μου φανηκαν πιο ενδιαφεροντα, αλλα σε γενικες γραμμες δεν τρελαθηκα γιατι δεν γουσταρω τοσο.

Rotting Christ: Ελαχιστα ειδα, καλα παιζανε. Sign Of Evil Existence 8)

Iron Maiden: Ε πρωτη φορα εβλεπα, ειχα πορωθει την ζωη μου, ξελαρυγγιαστηκα, στο Iron Maiden παρακρουση πριν καν μπουν τα drums, στο Dance Of Death ανατριχιλα, Hallowed Be Thy Name προσκυνημα και Evil That Men Do παντρευομαι την μελωδια στο ιντρο. Α και 2 Minutes To Midnight απο τα πρωτα κομματια που ακουσα, γουσταρα! Σιγουρα κακη-νεροβραστη αρχη, αλλα ανεκαμψαν! Coming Home μου αρεσε! Σε γενικες γραμμες με αφησαν υπερευχαριστημενο!

Γύρισα ψόφιος το βράδυ, και έτσι γράφω τώρα για την χθεσινή μέρα
Καλή οργάνωση και γενικά καλές εμφανίσεις απ’τους περρισότερους
Τους Need τους πρόλαβα στη μέση του σετ, και όσο είδα μάρεσε αρκετά
…ο ήλιος που μου είχε σπάσει τα@@ δεν μάφησε να γουστάρω στους Virus και περρισότερο έψαχνα για σκιά πάρα τους είδα
…οι Nightfall έκαναν μια πολύ καή εμφάνιση, την πρώτη που ευχαριστήθηκα κλαι μετά οι Moonspell για μένα έκαναν έκλειψη ηλίου…άπαικτοι…κρίμα για πέρσι στην Χαλκίδα, θα ήταν καταπληκτικά
…οι Mastodon μαρέσουν στουντιακά, αλλά χθες βαρέθηκα με την συνεχόμενη βαβούρα τους…θα βάλω σε λίγο δίσκους τους και θα έρθω στα ίσια μου
…ααα Gojira δεν είδα, και ήδη το μετάνιωσα
…για τους Slipknot αν και δεν είμαι φαν τους, βίωσα μια ξεχωριστή υπέροχη εμπειρία, και νομίζω ότι έβγαλαν απίστευτη ενέργια στη σκηνή
…Rotting Christ+Fernado για δύο τραγούδια…όσο είδα γούσταρα απίστευτα
…και φυσικά οι Iron Maiden…δεν νομίζω να έκαναν κάτι το ξεχωριστό απ’ότι έκαναν στην προηγούμενη ή θα κάνουν στην επόμενη συναυλία,αλλά και πάλι ήταν υπέροχοι, αν εξαιρέσουμε τα δύο πρώτα τραγούδια που δεν νομίζω να μπουν σε σετ-λιστ άλλης περιοδίας
…ας ζητήσουμε την επόμενη φορά το Flight Of Icarus…αυτό μπορεί και να το παίξουν…λέμε τώρα

:):!:

Δεν ξερω τι μου λετε αλλα:

Εχασα επαφη με τον κοσμο.

Και τι χειροκροτηματα στο Hallowed ρε. Πενθος μονο. Αυτα.

Και στο περσινό Sonisphere είχαν εισιτήρια με 30? :wink:

Καλημερα σε ολους. Να πω και εγω λοιπον την γνωμη μου για το χθεσινο φεστιβαλ.
Εσκασα Μαλακασα γυρω στις 4.15 μολις ξεκινουσαν οι Moonspell. Αρχικα μου εκανε τρομερη εντυπωση ο πολυ λιγος κοσμος που βρισκοταν εκεινη την στιγμη στο Terra Vibe. Οκ δεν ειμαι και μεγαλος φαν των Moonspell,αλλα δεν μπορω να πω οτι ενθουσιαστηκα αλλα ουτε και ξενερωσα. Αλλωστε ολοι για την μεταλ μουσικη πηγαμε και αυτο ειναι που γουσταρουμε.
Gojira να πω την αληθεια δεν πολυ ακουσα,γιατι οταν ανεβηκα πανω μετα απο λιγο ξεκινησαν οι Mastodon οποτε ξανα πηρα τον δρομο για την μεγαλη σκηνη.
Θα πω το ιδιο ακριβως και για τους Mastodon,οτι δεν με ενθουσιασαν αλλα ουτε και ξενερωσα. Εκατσα κατω,ηπια την μπυριτσα μου και ακουσα μουσικουλα. Τι καλυτερο?
Slipknot. Για μενα ηταν οι γνωστου slipknot με το ωραιο τους show και τα δυνατα τους κομματια. Εκει αρχισα να χτυπιεμαι και να κανω ενα μικρο ζεσταμα για Rotting Christ. Ηταν αρκετα καλοι και μας κρατησαν αρκετα ζεστους μπορω να πω.
Rotting Christ πραγματικα εκει δεν σταματησα να χτυπιεμαι. Τα παλικαρια παναξια εχουν κανει παγκοσμια επιτυχια και τους αξιζουν πολλα μπραβο καταρχην για τα κομματια και την μουσικη τους και κατα δευτερον για το Ελληνικο στοιχειο που χρησιμοποιουν. Μπραβο και παλι μπραβο.
Παμε τωρα στους Iron Maiden. Καταρχην να ξαναπω οτι ηταν ισως η 6η φορα που τους βλεπω και μπορω να πω δυστηχως οτι ηταν και η χειροτερη. Ναι οκ το δεχομαι οτι επρεπε να παιξουν απο τον καινουργιο δισκο,αλλα και απο τα παλια που επαιξαν δεν εμεινα και πολυ ικανοποιημενος. Ο Bruce μου φαινοταν σαν να μην ειχε και πολυ ορεξη,παρολο που ηταν ολη την ωρα πανω κατω. Δεν ειχε ορεξη να παιξει με τον κοσμο. Εγω δεν θυμαμαι αλλη φορα να παιζουν το Running Free και να μην παιζει με τον κοσμο τουλαχιστον για 5 λεπτα. Επισης εχω την εντυπωση οτι κατι επαιζε και με τον ηχο και ορισμενες φορες χανοταν η φωνη του. Δεν ειμαι ομως αχαριστος,γιατι οπως ειπα τους εχω δει τοσες φορες και ξερω ποιοι ειναι και τι μπορουν να κανουν. Up The Irons
Λιγα λογια για τον κοσμο. Μεχρι και τους Maiden που παρατηρουσα τον κοσμο, ειχε μεσο ορο ηλικιας 17-18. Καλο αυτο γιατι νεα παιδια ερχονται στην μεταλ σκηνη,αλλα κακο γιατι δεν ειναι ο κοσμος ο παλιος,που γνωριζουμε τα κομματια και τα σπαμε. Ολοι αυτοι ομως στο μελλον ελπιζω να συνεχισουν την καλη παραδοση που εχουμε ως Ελληνες.

Υ.Γ. Την μικρη σκηνη γιατι την πηγαν παλι πανω? Τι ξενερα ηταν αυτη παλι που κανανε φετος? Ο κοσμος δεν χωρουσε και κατεβαινε παλι κατω.

Αυτα απο μενα μαγκες,λογικα καποιοι θα κραξετε και καποιοι οχι,αλλα αυτη ειναι η γνωμη μου
HEAVY METAL IS THE LAW

Λοιπον… Είμουν και εγώ χτες στο φεστιβαλ αλλά να πω την αλήθεια είχα παει μονο για Maiden!!!

Αλλα ρε παιδιά, τι πραγματα ειναι αυτά;;; σαν να ΄ταν λιγο ότι να ναι αρκετός κόσμος εκει μέσα;;; Και για αυτό ευθύνονται οι Slipknot! Μπερδέυτικαν οι False με τους True… και πως τους είδα κιόλας χτες τους σιχάθηκα ακόμα παραπάνω… είναι μια υπερ-υπερ εκτιμημένη μπάντα και αυτό στανταρ βασίζεται στο οτι έχουν πολύ θεαμα που εγώ δεν το γουστάρω μια… και γενικως οι περισσότεροι που ήταν για Slipknot ήταν 16 και κάτω…
(με εχει δίκαση ο Jordison και διπέταλο!!! ΕΛΕΟΣΣΣ!!!)

οι Moonspell με ενθουσίασαν αρκετά μπορώ να πω ενώ δεν είναι καν του στυλ μου!! Καλό αυτό!!

οι Mastodon δεν ξέρω τι να πω… Δεν εχω ακουσει τα cd τους αλλά αν είναι έτσι όπως είναι και στα λαιβ τότε δεν παίζει να ακούσω με τίιιιποτα!!! Βασικά με χάλασε πάρα πολύ ο ντραμερ τους… σε ένα ριφ που είναι 4 μετρα, στα 3 έκανε γεμίσματα!!!

Και καλά για Maiden δεν το συζητάω… ΟΝΕΙΡΩΞΗ!!! Τα είδα όλα!!! δεν νομίζω πως έχω να προσθέσω τίποτα παραπάνω!!!
Αν και βρίκα λίγο υπερβολικό το κοινο… ρε παιδια… εντάξει! παμε σε συναβλία και χτυπιόμαστε! Αλλά στους Μaiden επι 2 ώρες μονίμως ξύλο! ακόμα και σε μπαλάντες!!! Δεν νομίζετε πως είναι λίγο υπερβολή;;;

ΥΓ: Πως το κάνει αυτό το πράγμα ο McBrain ρε παιδιά;;;