Sopa/pipa/acta

Πωωω προσπαθουσα να μπω εδω και καμια βδομαδα και θεωρουσα οτι εκαναν maintance. Εισαι σιγουρος? (Δωσε λινκ αν γινεται).Δεν ξερω αν το χρησιμοποιουσατε μεγαλη απωλεια για τους μεταλαδες-ροκαδες, ειχε τα παντα.Πολυ κριμα :frowning:

Το library.nu (γνωστό παλιότερα ως gigapedia) έκλεισε οριστικά; Εδώ και μέρες το λινκ βγάζει αυτόματα redirect στο google books beta… :?

Mπαίνεις gigapedia.info και σε βγάζει στο λογκιν του. Βέβαια μπορεί να έχεις φάει μπαν όπως εγώ γιατί έχουν διώξει πολύ κόσμο για να μειώσουν την επισκεψιμότητα.

εαν μέσα σ’ όλα προβλέπεται και ως παράνομο και το απλό copy paste ειδήσεων που ανήκουν σε αυτόν που το έγραψε ως πνευματική ιδιοκτησία, τότε ΚΑΗΚΑΜΕ!

Ναι το είχα δοκιμάσει αυτό αλλά δεν αναγνώριζε τον κωδικό ή το όνομα. Άρα μπαν… damn! :?

τζιμης πανουσης

[B] Υπάρχει και πολύ πειρατεία μέσω διαδικτύου[/B]

Όχι, είμαι υπέρ της πειρατείας γιατί διαδίδει τη μουσική.

[B] Δεν σκοτώνει;[/B]

Όχι δεν σκοτώνει, αυτά είναι γελοιότητες. Οι δισκογραφικές εταιρείες σκοτώνουν τη μουσική. Ο καπιταλισμός σκοτώνει τη μουσική. Οι πειρατές μια χαρά κάνουν. Εγώ θυμάμαι ότι ο πρώτος μου δίσκος, που είχε και μεγάλη εμπορική επιτυχία είχε κυκλοφορήσει σε 36 διαφορετικές εκδόσεις από τσιγγάνους, γύφτους, πειρατές, μαύρους, Νιγηριανούς?Τα έχω μαζέψει όλα αυτά και είμαι περήφανος που τα έχω. Αυτοί οι άνθρωποι διαδώσανε τη μουσική μου.

[B] Άρα, που καταλήγουμε; Το διαδίκτυο δεν βοηθάει στη μαζική διάδοση της μουσικής;[/B]

Σε αυτό παίζει έναν ρόλο, ειδικά τώρα που καταστράφηκε η δουλειά μας λόγω της επέλασης αυτού του ψηφιακού Πολιτισμού, αλλά και των εφημερίδων. Από τους εκδοτοκωστόπουλους καταστράφηκε, οι οποίοι θεωρήσανε ότι η δική μας η δουλειά πρέπει να δίνεται τζάμπα, να πετιέται. Μάλιστα μαθαίνω ότι τα cd κάνουν πολύ καλή δουλειά στο μπαλκόνι για τα περιστέρια

:smiley:

θα κλεισει το pirate bay???

Eχει γλυτωσει διαφορα. Ηταν απο τα πρωτα σαιτ που πηγανε στο δικαστηριο για πειρατεια, αλλα αυτη τη στιγμη νομιζω εχει τους σερβερς στη Σουηδια και τους περεχεται ενα ειδους ασυλου? Correct me if im wrong.

Ενα αλλο πολυ ενδιαφερον αρθρο που διαβασα καπου ελεγε, οτι μετα το κλεισιμο 3 μεγαλων πειρατικων σαιτ ( megaupload, btjunkie, file-something) το αμερικανικο box office δεν επηρρεαστικε καθολου… οποτε bullshit.

Εννοειται οτι αμα κλεισουν ολα τα site με πειρατικο υλικο οι πωλήσεις θα πεσουν αντι να αυξηθουν.

Προφανως. Οι ενοικιασεις αναμενεται να επηραστουν και οχι τα εισητηρια στους κινηματογραφους.

ετσι ακριβως…ασε που το πειρατικο υλικο θα φτανει στα χερια των καταναλωτων μεσω τριτων οπως γινοταν πριν τη διαδωση των τορρεντ κλπ…το σημαντικοτερο στην τωρινη κατασταση ειναι οτι εχει σταματησει η αισχροκερδια απο τυπους που πουλουσαν αντιγραμμενα cd…και ξερετε ποιους εννοω,τα παλικαρια με κατι μαγαζακια “Ειδη κομπιουτερ-γραφειου” που σου καναν αντιγραφη 10 ευρω τα cd με βιντεο γκειμς,τα βιντεο clubs με ταινιες αντιστοιχα και τα δισκαδικα με μουσικη

απτο να ξανα επανελθει στο προσκηνιο η προηγουμενη κατασταση,χιλιες φορες η τωρινη

[B][I]Αποσύρονται τα SOPA και PIPA.[/I][/B]

Αποσύρονται αλλά με το πρότυπο mpeg21 και τις νέες πολιτικές των Isp’s στο μέλλον τα πράγματα φαίνονται αρκετά σκούρα μην ξεχνάτε ότι το Ιnternet είναι σε αρκετά πρώιμη μορφή έχουν στα σκαριά την τιμολόγηση του browsing και access διάφορων υπηρεσιών του internet αλλά με ελεύθερη πρόσβαση από τον καθένα.

Και το ACTA χανει εδαφος,μετα τη Γερμανια και οι Βουλγαρια,Ολλανδια δεν το υπογραφουν.

η μαλακια ειναι ομως oτι το υπεγραψαν πολλες χωρες!ας ελπισουμε να αποσυρθει και αυτο!

στην αρχη του βιντεο εχει κατα την αποψη μου μερικες ασαφειες περι του ορισμου του πνευματικου δικαιωματος,αλλα στη συνεχεια απεικονιζει μια δυστυχως ανερχομενη κατασταση

[B]Rapidshare: Μείωση στις ταχύτητες download για free users για καταπολέμηση της πειρατείας [/B]

Ο θόρυβος από τις συλλήψεις και το κλέισιμο του Megaupload δε λέει να κοπάσει (βλ. BTJunkie) και ήδη αρκετές αντίστοιχες υπηρεσίες (FileServe, FileSonic κλπ.) έχουν αφαιρέσει τα links που μπορεί να τους βάλουν σε μπελάδες.

Το τελευταίο ?χτύπημα? έρχεται επίσημα από τη δημοφιλή ιστοσελίδα Rapidshare, οι ιθύνοντες της οποίας αποφάσισαν να μειώσουν τις ταχύτητες download σε μόλις 30KB/s για τους free users έτσι ώστε να αποτρέψουν το κατέβασμα πειρατικών αρχείων, καθώς ο αριθμός τους αυξήθει σημαντικά μετά το κλείσιμο του Megaupload.

Σύμφωνα με δηλώσεις στην ιστοσελίδα TorrentFreak:

?Στις 19 Ιανουαρίου έκλεισε το Megaupload από το FBI. Λίγες ημέρες μετά, αρκετές υπηρεσίες file hosting είτε σταμάτησαν τη λειτουργία τους είτε άλλαξαν τις υπηρεσίες τους. Το Rapidshare είδε μια πολύ σημαντική άνοδο στην επισκεψιμότητα από free users και δυστυχώς αρκετοί από αυτούς επέλεξαν το Rapidshare για να ανεβάζουν πειρατικά αρχεία. Για αυτό το λόγο, αποφασίσαμε να πάρουμε δραστικά μέτρα, μειώνοντας την ταχύτητα download για τους free users. Είμαστε σίγουροι ότι με αυτόν τον τρόπο το Rapidshare θα γίνει πολύ λιγότερο δημοφιλές στους πειρατές. Βέβαια, γνωρίζουμε ότι αυτή η κίνηση θα επηρρεάσει και τους χρήστες που διαθέτουν premium λογαριασμούς, ιδιαίτερα αυτούς που ανεβάζουν αρχεία μέσω των ιστοσελίδων ή των blogs τους και περιμένουν από free users να τα κατεβάσουν.[B] Επομένως, αποφασίσαμε να προσφέρουμε μεγάλες ταχύτητες στους free users, μόνο όταν ο uploader δηλώνει τον ακριβή τύπο του αρχείου και το μέρος όπου βρίσκεται το link. Ακόμη, θα πρέπει να δηλώνουν την διεύθυνση, τον αριθμό τηλεφώνου και να δίνουν τη συγκατάθεση τους στο Rapidshare προκειμένου να βεβαιώνεται η νομιμότητα των αρχείων και των ιστοσελίδων?[/B]

Όπως καταλαβαίνετε, ο κόσμος του Internet αλλάζει?

Τι λένε γαμώ την τρέλα μου! :blow:
και τώρα κλαίμε τα λεφτά που σας είχαμε δώσει παλιότερα ρε καριόλες!

Εγώ θέλω αργές ταχύτητες,από εκεί θα κατεβάζω.

Μονο piratebay εμπιστευομουν και αυτο απενεργοποιειται στις 29. Απτο ραπιντσερ μονο με λινκς μπορεις να κατεβασεις πλεον, κατι το δυσκολο.
Την τυχη μου δλδ.

Οχι οτι το χρησιμοποιω αλλα αυτο εχει πλεον συμβολικο ρολο. Τι εννοεις απενεργοποιειται? :? Δεν το κλεινουν, ετσι?