τεραστια μπαντα που δεν ειχε καμια σχεση με το grunge,οπου κατετασσαν συλληβδην ολα τα γρουπ της εποχης που ηταν απο το σιατλ!τα superunknown και badmotorfinger ανηκουν στα επη της περασμενης δεκαετιας και ο κορνελ ειναι φωναρα-απλα:respect:
Συμφωνώ απόλυτα!
Και είναι κρίμα αυτή η φωνάρα να χαραμίζεται σε αυτά που κάνει μετά τους Audioslave… [-X
Καλά ρε παιδιά, μην πάθουμε και κατάθλιψη. Όλες οι φωνάρες έχουν κάνει κάτι ανάλογο και, έστω κι αν το θεωρούμε «παραστράτημα», έχει και αυτό τον χαβαλέ του.
για να μην πάμε μακρυά δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο Vedder θα έκανε κάτι αντίστοιχο.
Μα τί σημασία έχει; Δεν πιστεύω ότι πρόκειται για κάποιο μίασμα. Όποιος δεν αρέσκεται σε «τέτοια καμώματα», δεν υποχρεούται να τα ακούει. Δεν ξέρω γιατί πρέπει να επιβάλλουμε στους καλλιτέχνες, που μπορεί να λατρεύουμε, όρια σοβαρότητας και μια αυταρχική δική μας ηθική. Προσωπικά, θα ήθελα να ακούσω του «ήρωές» μου να δοκιμάζουν διάφορα μουσικά είδη κι ας αποτυγχάνουν.
Πάντως, όταν ο Dylan πέρασε από το folk στη μόδα του ηλεκτρικού rock, τον είπαν προδότη. Προφανώς δεν υφίσταται ποιοτική σύγκριση, αλλά σχηματική.
Πολλά άλλα θρυλικά λαρύγγια «ξεπουλήθηκαν» (μπρρρ… μόνο που το λέω, αισθάνομαι βλάκας) και είτε πέτυχαν εμπορικά είτε απέτυχαν, αλλά τελικώς η καταδίκη της οποιασδήποτε μουσικής στροφής έρχεται από την ίδια την αγορά.
καλά δεν καταστροφολογεί κανένας.
αλλά δεν θα επικροτήσουμε κιόλας.
υπάρχει διαφοροποίηση, υπάρχει και συμβιβασμός.
είναι λεπτές οι διαχωριστικές γραμμές.
όπως έχω ξαναπεί δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτό που κάνει ο Κορνέλ.
και ο προηγούμενος δίσκος που έκανε που ήταν πιο rock, μια μετριότητα ήταν στο σύνολο.
αλλα αυτό είναι κάτι διαφορετικό.
είναι σταριλίκι και όσοι έχουν γνώση της προσωπικότητας του Cornell στη δεκαετία του 90 αντιλαμβάνονται ότι εδώ δε μιλάμε για μια απλά μουσική διαφοροποίηση αλλά για μεγαλύτερη αλλαγή. Για αλλοίωση.
Και πάλι δικαίωμά του.
Δεν προδίδει κάτι ή κάποιον, ούτε μειώνεται στο ελάχιστο η αξία των προγενέστερων δίσκων του.
Αλλά να περιμένουμε και μια μεγάλη κωλοτούμπα.
Γιατί όταν δεν θα πιάσει στα χλιδάτα μουσικά σαλόνια (sic) οι τύποι εκεί δεν θα είναι τόσο καλοί και αφωσιομένοι, όσο οι οπαδοί του όταν ήταν στους soundgarden ή στους audioslave.
And you stare at me in your Jesus Christ pose
Arms held out like you’ve been carrying a load
And you swear to me you don’t want to be my slave
But you’re staring at me like I need to be saved
Τραγούδι που αναφερόταν στους rich and famous…
Ο Cornell είχε αλλάξει εδώ και καιρό αλλά κανείς δεν περίμενε ότι θα φτάσει στο σημείο να βγάζει τέτοια τραγούδια.
Δεν θα του υποβάλλει κανείς βέβαια τι θα κάνει,απλά αν κάποιος ακούει τον Cornell χρόνια ούτε στο χειρότερο εφιάλτη του δεν θα περίμενε τέτοια πράγματα…είναι η άλλη άκρη.
Όπως είπε ο outshined,άντε να δεις τον Vedder να λέει τέτοια τραγούδια σε λίγα χρόνια…ποιος μπορεί να το φανταστεί?
Τα περισσότερα κολακευτικά σχόλια στο youtube είναι από οπαδούς r n b κ.λ.π και από γκομενάκια 15 χρονών που αρκούνται σε σχόλια του τύπου «O!! you are hot Chris»…“I love your new songs”…λες και ήξεραν και τα παλιά…σε μια μέρα κάνουν καμιά 50αριά παρόμοια σχόλια με τις φίλες τους.
Εδώ,ενώ ηχογραφούσανε το τελευταίο album με τους audioslave είχε αποκοπεί τελείως από την μπάντα.
Έμενε στο Παρίσι τον περισσότερο καιρό…έχει και εστιατόριο εκεί… http://www.bc-paris.fr/index.php…και απασχολούσε περισσότερο με την κοινωνική του δραστηριότητα τον χώρο.
Ήρθε και η αναγνώριση σε άλλους κοινωνικούς κύκλους (που δεν τον ξέρανε καθόλου) με το " You Know My Name" στην ταινία του James Bond (που σαν κομμάτι εμένα μου άρεσε πολύ)…και μετά οι εμφανίσεις σε δεξιώσεις και πρεμιέρες ήταν στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα.
Και δώστου στο youtube…«O what a beautiful wife you have Chris…you are amazing couple»…κ.λ.π κ.λ.π
Μπουχτίσαμε πια…ας βγει το album να τελειώνουμε μπας και έρθει η λύτρωση.
Θα το παλέψουμε γιατί η αγάπη μας για τον Chris είναι δυνατή…και παραφράζοντας τους παρακάτω στίχους ελπίζω σε ανάκαμψη…
There’s no time to keep it low
I’ve been deaf and now I want noise
You stay down
But I won’t be quiet
I’ll hammer on until you fight
Ευτυχώς το τραγούδι που ακούγεται μπαίνοντας στη ιστοσελίδα του εστιατορίου του είναι το Black Hole Sun.
Εδώ και 2 χρόνια περίπου που λειτουργεί είναι σταθερό…ξέχασε να το αλλάξει:p ή κάτι σημαίνει?..η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.:roll:
Συμφωνώ γενικά με όσα λες εκτός από το τελευταίο (η εμπορική επιτυχία μου είναι αδιάφορη στο πως εγώ αξιολογώ την μουσική).
Και εμένα μου αρέσουν οι μουσικοί που δοκιμάζουν διαφορετικά πράγματα.
Απλά η σόλο καριέρα του Cornell δεν μου άρέσει καθόλου και στην Μαλακάσα με απογοήτευσε.
Επίτρεψέ μου να σου επισημάνω ότι δεν διαφωνείς ούτε με το τελευταίο. Πιθανότατα υποκειμενικά το κριτήριο της εμπορικής επιτυχίας να είναι αδιάφορο. Λες «στο πώς εγώ αξιολογώ τη μουσική» και πολύ καλά κάνεις, τόσο επειδή το λες όσο και για το κριτήριο αυτό καθεαυτό.
Η σόλο καριέρα του Cornell μπορεί να μην είναι ενδιαφέρουσα για κάποιους ? και μαζί μ? αυτούς κι εγώ, αν και η διασκευή του ?Billie Jean? ήταν ανατριχιαστικά πανέμορφη ? αλλά στην πραγματικότητα, η εμπορική επιτυχία και η διάθεση του ιδίου είναι αυτά που θα καθορίσουν τη συνέχεια. Απλώς, μέσα από την εμπορική επιτυχία διακρίνουμε και την αποδοχή από το κοινό με αρκετά δημοκρατικό τρόπο. Φυσικά δεν υποστηρίζω ότι αυτό αποτελεί το σημαντικότερο κριτήριο, αλλά ίσως το πιο αντικειμενικό.
καλα εγω ενα εχω να πω…η βισση και ο μπενινγκτον βαφτισανε το παιδι του κορνελ…
αυτο ειναι αληθεια???
Καθόλου απίθανο.χαχα#-o
Πρίν αρκετά χρόνια με παίρνουν τηλέφωνο και μου λένε βάλε αντ1.
Είχε στις ειδήσεις αποσπάσματα από μια συγκέντρωση που έκανε η γυναίκα του Cornell (Vicky Karagiannis) κάπου στην Αθήνα νομίζω και έδειχνε τον Cornell να τραγουδάει παίζοντας ακουστική…πρόλαβα να ακούσω κάτι σαν …o sweet Vicky…o my sweet Vicky…τραγούδι για την γυναίκα του:p…και είδα και κάτι γνωστές φάτσες της Ελληνικής showbiz.:lol:
Ε θα γνώρισαν εκεί την Βίσση και έγινε το κονέ.
Το είχα δει κι εγώ!!! Ήταν στην εκπομπή… “Κάτσε Καλά” με Φώτη και Μαρία :lol: (πρέπει να ήταν 2000… κάπου εκεί)
Βλέπετε σοβαρή τηλεόραση βλέπω
:p:p
Όχι ήταν 2002 - 3…το 2002 γνώρισα την κοπέλα που πήρε τηλέφωνο να μου το πεί.8):roll:
Επίσης δεν πρέπει να την ήξερε τότε (το 2000) την τωρινή γυναίκα του…πρέπει να ήταν ακόμα με την susan silver…manager των soundgarden - alice in chains…για να μη λέτε ότι ξέρουμε τα ονόματα από κουτσομπολίστικες εκπομπές…του μουσικού χώρου είναι.
Ποιος να το περίμενε να δεί τον Cornell σε τέτοια Ελληνική εκπομπή.8O
edit
Έψαξα και βρήκα ότι χώρισε με την Silver το 2003…αλλά σε διάσταση πρέπει να ήταν από πιο πριν…είχαν προβλήματα με το διαζύγιο κ.λ.π…άρα δεν άργησε ο Cornell…την είχε ήδη βρεί την αντικαταστάτρια.
Oντως 2000 δεν ηταν με τπτ γιατι το 2000 ο Cornell απεκτησε παιδι με την Suzan Silver.
Το εχω διαβασει σε μια συνεντευξη του Vedder που ελεγε οτι πριν την συναυλια των Pearl Jam στο Ροσκιλντε το 2000, oπου σκοτωθηκαν 9 ατομα, τον ειχε παρει τηλ ο Κορνελ να του πει πως μολις εγινε πατερας και ο Vedder ηταν πολυ χαρουμενος αλλα μετα παιχτηκε το σκηνικο με τους θανατους κτλ…
(Ειμαστε καμμενοι τελικα:lol:)
Τι κατεργαρες γυναικες που ειναι αυτες οι Ελληνιδες τελικα… παντρεμενο πατερα τον ξελογιασε (?)και τον εκανε και clubber#-o.
πφφφ Ελληνιδες…
Το 2007 πήγε διακοπές στη Μύκονο ο Cornell…αν θυμάμαι καλά.
Πάλι καλά να λέμε που τον καπάρωσε Ελληνίδα…μπορεί σε μερικά χρόνια να του γυρίσουν τα μυαλά και να παίζει unplugged σε μαγαζί στην Αθήνα.8O8O8O
Σταρμπακς εννοεις
Eπισης ειχα διαβασει μια φημη οτι εψαχνε σπιτι στα Βορεια Προαστεια και λεω εχει γουστο να χτυπησει κανα κουδουνι καμμια μερα για το απουλητο διαμερισμα της απεναντι πορτας… (λεμε τωρα:lol:)
Για κανα liveακι σε κλειστο χωρο στην Αθηνα, εχουμε ελπιδες πιστευω καποια στιγμη… αρκει να μην ειναι το Shisha και το Venue:lol:
βρηκα το VHS τους ‘Motorvision’ σε DVD εκδοση 8O
οποιος ενδιαφερεται να του πω το που κ το πως ας με PM γιατι δεν μπορω να το πω εδω δεν ειναι ‘νομιμο’
ασχετο,το superunknown ειναι γιγαντιαια δισκαρα