…remake για την τηλεόραση…δεν είναι σαν το αυθεντικό, αλλά δεν είναι κακό, κιέχει και διαφορετικό τέλος:):!:
…Ναι αλλά είναι η εκδοχή της Λάμψης που γούσταρε ο ίδιος ο Στίβεν Κινγκ (ο οποίος έχει αποκυρήξει την αρχική ταινία!)
^^ ναι αλλά σε σημεία βαριέσαι αφάνταστα…απο οσο θυμάμαι…
Δε δικαιολόγησα την ταινία, ως fact το ανέφερα. Απο τις περιπτώσεις εκείνες που λες οτι η διασκευή κατόρθωσε να ξεπεράσει και με το παραπάνω το πρωτότυπο… (και η “διασκευή” δεν είναι άλλη απο την εκδοχή του Kubrick φυσικά…)
Απο αυτα το πιο σημαντικο που του προσαπτεις ειναι οτι δεν εκανε ποτε υποχωρησεις…
Μπορουμε να αριθμησουμε πολλους ακομα οι οποιοι παρεμειναν πιστοι στο οραμα τους χωρις να εχουν καβατζες απο μεγαλα αμερικανικα στουντιο.
Το οτι γυρισε ταινιες σε ολα τα στυλ απο μονο του δεν λεει κατι.Λεει οτι ειχε μεγαλες σκηνοθετικες ικανοτητες.
Και ρε γαμωτο μου το full metal jacket δεν ειναι η καλυτερη αντιπολεμικη ταινια.Ειναι απολαυστικη επειδη ειναι σαρκαστικη.Κατα τα αλλα το στοριλαιν δεν ειναι τιποτα το σπουδαιο και στο δευτερο μισο σε σημεια ειναι βαρετη.
Τελος παντων μ αρεσει πολυ ο Κιουμπρικ θεωρω οτι εχει γυρισει ορισμενα αριστουργηματα(δεν τα εχω δει ολα δυστηχως) αλλα τις τοσες μεγαλοστομιες τις εχω ψιλοβαρεθει…
Η τεραστια αποδοχη που εχει περα απο την ποιοτητα των ταινιων του προερχεται και απο ενα hype που εχει.
…hype??
Ωρέ ο Στάνλει Κιούμπρικ είναι ο κορυφαιος σκηνοθέτης όλων των εποχών.
θα συμφωνήσω με Kiratzos και λοιπούς ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ. ο Kubrick είναι πολύ καλός σκηνοθέτης, αλλά είναι κουραστικός ο χαμός που γίνεται [SIZE=“1”](κάτι το οποίο συμβαίνει και με τον Aronofsky).[/SIZE]
όταν κάποιος/κάτι κτλ είναι πολύ μπροστά από τους άλλους ,οι μισοί τον/το λατρεύουν κι οι άλλοι μισοί ψάχνουν λόγους για να είναι στην αντίπερα όχθη.
Σωστό και συμβαίνει παντού ( αθλητισμο, πολιτική, ταινίες, μουσική, ζωγραφική, κτλ ). Παντού.
Ειπα αυτο?Δεν ειμαι καθολου στην αντιπερα οχθη…Απλα ο χαμος που γινεται ειναι δυσαναλογος και η αναγωγη του σε θεο ειναι υπερβολικη…
Και ενταξει υπαρχουν τοσοι και τοσοι σκηνοθετες που ηταν εκπληκτικα μπροστα απο ολους δημιουργησαν ολοκληρα κινηματα και κοπιαριστηκαν πολυ περισσοτερο απο τον Κιουμπρικ…
Eνταξει δεν ταιριαζει το Χαιπ αλλα εννοουσα αυτον τον υπερβολικο ενθουσιασμο που δημιουργειται και μεταδιδεται για καποιους σκηνοθετες για διαφορετικο λογο ο καθενας(χωρις βεβαια να μειωνω τη σημασια τους)…Ε μερικοι αλλοι ειναι ο Αρνονοφσκι,ο Τζαρμους κλπ
φλειιιιιιμ
άστο. κι εγώ σκέφτηκα ν’ απαντήσω, αλλά πιο πολύ “αποδεικνύει” ότι έχεις/με τη μύγα. για κάποιο λόγο δε θέλει ή δεν μπορεί να καταλάβει τι γράφει ο κόσμος*
στηρίζω φλεημ για Κιουμπρικ και Αρονοφσκι μολοταύτα.
*εδιτ/ με καλύπτει η απάντηση του Elric83, μπορώ να πάρω πίσω την υπόνοια για την κατανόηση.
δε το λέω προσωπικά για σένα, ούτως ή άλλος εσύ εκφράστηκες με άλλο ύφος (όχι υπερβολικό). απλά το ανέφερα σαν γενικότερο αξίωμα, που βλέπω να συμβαίνει, παίρνοντας σαν αφορμή λίγο το ποστ σου.
Eτσι η συνεργατιδα:D
οκ, μαζέψτε την :!: είπαμε ο καθένας έχει την άποψη του, αλλά αυτό παραπάει
Ε, τι ρε; Υποσχόμενο φαίνεται.
Την προηγούμενη φορά πάντως που ο Spielberg ανέλαβε προτζεκτ του Κιουμπρικ το αποτέλεσμα ήταν το μετριότατο (και λίγα λέω) A.I.
Ο Κούμπρικ έτσι κι αλλιώς μόνο producer θα ήταν στο ΑΙ
Eίδα χθες το [B]Paths of Glory[/B] και το μόνο που έχω να πω είναι ότι είναι ένα αριστούργημα.