121 με το δικο σου.
…και ειναι κ σα το Σατριανι στη μουρη!!!
σαν εξωτερικος παρατηρητης, ποσο γαματο ειναι να βλεπεις εναν Gira στα εξηντα του να σου πεταει ενα δισκο αριστουργημα ή εναν Seasick Steve στα εβδομηνταφευγα του να παραγει και να εχει αποψη πανω στη μουσικη ή και τοσα αλλα παραδειγματα γερολυκων. και να σου κι ενας Steve Harris που “επρεπε” να βγαλει εναν σολο δισκο γιατι οι μεηντεν εχουν τη κατιουσα και πρεπει καπου να διοχετευσει την λογικη του ριφφ-κουπλε-ρεφρεν-κουπλε-σολο-ρεφρεν γιατι πραγματι σπανιζει. οταν εχεις ενα τοσο καλο υλικο πρεπει να βρεις και τον καταλληλο τραγουδιστη, εναν τυπο καθολου αστειο και με εξιχρονισμενη αισθητικη, γιατι εδω κανουμε επιχειρηση και ειμεθα επαγγελματιες και σεβομαστε τον μεηντεν ακροατη.
Να καταλάβω κάποιους από τους υπόλοιπους ότι έχουν ανάγκη να κράξουν ρε παιδί μου, οκ, δεκτό, άλλωστε έχουν πάτημα να το κάνουν στην προκειμένη.
Αλλά εσύ το πας αλλού. Κατ’ αρχάς όταν λες “εξωτερικός παρατηρητής” τι εννοείς; Δεν ακούς μουσική; Δεν είσαι μεταλάς; Δεν έχεις ακούσει ποτέ σου μειντεν και να γουστάρεις; Μας διαβάζεις από τον Άρη; Πού βρίσκεσαι;
Συγκρίνεις τον Χαρις με τον Τζιρα και τον Σισικ Στιβ, μάλιστα. Καλλιτεχνάρες όλοι τους, φτασμένοι στον χώρο τους κλπ., αλλά με τόσο διαφορετικές καριέρες και τελείως διαφορετική αντίληψη και προσέγγιση στη μουσική που δεν ξέρω καν αν μπορείς να τους συγκρίνεις σε κάτι.
Όταν λες για τον τελευταίο ότι “παράγει και έχει άποψη πάνω στη μουσική” τι εννοείς σε σχέση με τον Χαρις; Κι αυτός παράγει και έχει άποψη πάνω στη μουσική. Θες να πεις ότι ο ένας το κάνει και ‘το έχει’, ενώ ο άλλος όχι; Πόσο περισσότερο “άποψη πάνω στη μουσική” έχει ένας άνθρωπος που παίζει οχτακόσια χρόνια τα μπλουζ από κάποιον που παίζει εφτακόσια χρόνια τα μεταλζ;
Η πρόταση “και να σου κι ενας Steve Harris που “επρεπε” να βγαλει εναν σολο δισκο γιατι οι μεηντεν εχουν τη κατιουσα και πρεπει καπου να διοχετευσει την λογικη του ριφφ-κουπλε-ρεφρεν-κουπλε-σολο-ρεφρεν γιατι πραγματι σπανιζει” νομίζω ότι είναι λάθος από την αρχή μέχρι το τέλος.
Ο Στιβ Χάρις δεν “πρέπει” να κάνει τίποτα, πόσο μάλλον έναν σόλο δίσκο. Τα έκανε όλα όπως γούσταρε ο ίδιος τόσα χρόνια τώρα ακόμα και στο πλαίσιο μιας τεράστιας μπάντας με αντίστοιχους καλλιτέχνες. Αυτό το πράγμα ξέρει να παίζει και αυτό κάνει, είτε με τους μειντεν είτε με τα φιλαράκια του από τη παμπ, όπως αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να κάνει.
Οι μεηντεν έχουν πάρει την κατιούσα ως προς τι; Ανέκαθεν έβγαζαν αξιπρεπέστατους έως και κορυφαίους δίσκους, ξεπουλάνε όπου παίζουν, βγάζουν ένα σκασμό λεφτά και όλοι ασχολούνται με την παρτη τους, καλή ώρα.
Νομίζεις ότι ο Χάρις μετά από σχεδόν 40 χρόνια και 15 δίσκους με τους μειντεν έχει καμιά ανάγκη να αποδείξει ότι είναι καλός μπασίστας και ξέρει να γράφει μουσική ή μήπως ότι “πρέπει” να επιβάλλει τη “λογική του ριφφ-κουπλε-ρεφρεν-κουπλε-σολο-ρεφρεν” το 2012 για κάποιον λόγο; Πάλι καλά που δεν είπες ότι το κάνει για να κονομήσει.
Το μόνο που έκανε είναι ότι ξεκάβλωσε με τους μειτς του όπως νόμιζε. Θες με μέτρια κομμάτια, με αστείο τραγουδιστή και με γενικότερη αισθητική Άγγλου πενηντάρη παμπογηπεδόβιου; Αυτά ισχύουν. Από κει και πέρα οι γενικεύσεις και οι υποθέσεις σου είναι άκυρες.
αυτο που με ξετρελαινει στο ροκιν ειναι τα φανμποηζ.
ειμαι ενας εξωτερικος παρατηρητης για τον δισκο British Lion, αυτο εισαι και εσυ για τον οποιοδηποτε δισκο που δεν ειναι στη φαση σου και εχεις καποια στοιχειωδη εξοικειωση με τον ηχο γενικοτερα. οτι ειπα για Gira και Seasick Steve ηταν δυο τυχαια παραδειγματα που βρισκονται στην επικαιροτητα και εχουν πανω κατω ιδιες ηλικιες. Οταν λεω οτι “παράγει και έχει άποψη πάνω στη μουσική” εννοω αυτο που ενα παιδι 7 χρονων μπορει να καταλαβει οπως και με το ποστ μου, αστο να παει στην ευχη… ας ειναι ακυρες οι γενικευσεις και οι υποθεσεις μου.
Άχου το, ξετρελάθηκε.
Λες να σε καταλάβω όταν γίνω 7;
Αν θες, αντί να πετάς σκέτες παπαριές να τις υποστηρίξεις κιόλας, εδώ είμαστε να το συζητήσουμε.
Παρεμπιπτόντως ο Seasick Steve είναι 15 χρόνια μεγαλύτερος από τον Harris, δεν είναι “πάνω κάτω ίδια ηλικία”. Μπορούσες να βρεις και καλύτερα παραδείγματα από την “επικαιρότητα”.
σχωραμε, μεχρι εκει παει το μυαλο μου.
εδω ειμαστε να το συζητησουμε αλλα δεν θα γινει κουβεντα γιατι σου θιξαμε τον Στιβ.
Ξεκόλλα, μην τον αποσπάς απ΄το άλλο τόπικ, πρέπει να επιχειρηματολογήσει γιατί ο Μπάρτον ήταν μεταλάς.
Ναι, και μου έχει πει ότι αν τον κράζουν στο ροκιν δεν θα πάρω ποσοστά από τις πωλήσεις της δισκάρας μπριτις λαιον.
Το πρώτο ποστ μου έχει κάποιες νορμαλ, πιστεύω, ερωτήσεις. Αν θες απαντάς και βλέπουμε πού πάει το πράγμα. Εσένα μέχρι εκεί φτάνει το μυαλό σου, εγώ δεν καταλαβαίνω πράγματα που καταλαβαίνει κι ένα 7χρονο, τουλάχιστον θα γελάσουν οι άλλοι μαζί μας.
νταξει λοιπον, ας κανουμε κουβεντα.
λες: Θες να πεις ότι ο ένας το κάνει και ‘το έχει’, ενώ ο άλλος όχι; Πόσο περισσότερο “άποψη πάνω στη μουσική” έχει ένας άνθρωπος που παίζει οχτακόσια χρόνια τα μπλουζ από κάποιον που παίζει εφτακόσια χρόνια τα μεταλζ;
λεω: Πως δεν εχει σημασια το τι παιζει ο καθης αλλα πως το παιζει, το πως το εξελισσει και το ποσο εμπνευσμενος μπορει να ειναι μεχρι οπου παει, να υπαρχει δηλαδη μια μουσικη συνειδηση.
λες: Οι μεηντεν έχουν πάρει την κατιούσα ως προς τι; Ανέκαθεν έβγαζαν αξιπρεπέστατους έως και κορυφαίους δίσκους, ξεπουλάνε όπου παίζουν, βγάζουν ένα σκασμό λεφτά και όλοι ασχολούνται με την παρτη τους, καλή ώρα.
λεω: ναι ξερω, ασχολουμαι με τους μεηντεν επειδη ειναι επιτυχημενοι κι εγω σαν μιζερος μεροκαματιαρης της μεσης αστικης ταξης καθομαι στο δωματιο του σπιτιου μου και τα βαζω με τη μοιρα μου. ναι εχουν βγαλει κορυφαιους και σημαντικους δισκους οι μεηντεν αλλα αν δεν βλεπεις την ελλειψη εμπνευσης, δυναμης, εκρηξης στα τελευταια υπαρχει η λυση του βαμβακιου.
λες: Νομίζεις ότι ο Χάρις μετά από σχεδόν 40 χρόνια και 15 δίσκους με τους μειντεν έχει καμιά ανάγκη να αποδείξει ότι είναι καλός μπασίστας και ξέρει να γράφει μουσική ή μήπως ότι “πρέπει” να επιβάλλει τη “λογική του ριφφ-κουπλε-ρεφρεν-κουπλε-σολο-ρεφρεν” το 2012 για κάποιον λόγο; Πάλι καλά που δεν είπες ότι το κάνει για να κονομήσει.
λεω : πως παιρνεις ναρκωτικα.
λοιπον για να μη μακρηγορουμε, ακουσα τα κλιπς και μουσικα τα βρισκω για πεταμα, αισθητικα το ιδιο. κοινοτυπος και προχειρος ηχος τι μπορει να δωσει σε καποιον ενα τετοιο αλμπουμ. το πρωτο μου ποστ ειχε να κανει με τον χαζο οπαδο μεηντεν που θα παει να τα δωσει γι’ αυτο το δισκο, ξερω υπαρχετε πολλοι, ομως εν καιρο κρισης καλυτερα να δινεις λεφτα σε μουσικη που το αξιζει και πιστευεις εσυ ο ιδιος οτι εχει Καρδια παρα για συλλεκτικους σκοπους.
προσωπικα μου αρεσε το album:har: Τα πρωτα 3 τραγουδια ειναι εντελως αδιαφορα για μενα.Απο κει και μετα μου αρεσει παρα μα παρα πολυ .Μεχρι και ποζεραδικα εχει μεσα(Eyes Of The Young,κομματαρα)ενω το A World Without Heaven ειναι μαλλον το αγαπημενο μου απο το δισκο.
Απαντάω πως σε κάθε δίσκο των μειντεν, ακόμα και στους τελευταίους, θεωρώ ότι μπορείς να βρεις κομμάτια, έστω σημεία, που είναι εμπνευσμένα, που εξελίσσουν τον ήχο τους, πάντα σε συνάφεια με το τι είναι και τι πρεσβεύουν μουσικά οι μειντεν. Αντίστοιχα στον Seasick Steve γι’ αυτά που παίζει. Ο Gira ίσως είναι άλλη υπόθεση, βιώνει και δεύτερη νεότητα με τους Swans, μην τον ματιάσουμε, αλλά κι αυτός δεν παίζει κάτι το εξωπραγματικό σήμερα σε σχέση με το παρελθόν του. Σίγουρα με αυτό το δίσκο πάντως ο Χαρις δεν εξελίσσει τον ήχο του. Στους μειντεν έχει την ίδια συνταγή από την αρχή, αλλά πάντα παράγει ποιοτικά πράγματα μέσα στο πλαίσιο που έχει δημιουργήσει. Μπορεί και να διαφωνείς με αυτό.
Δεν είπα, ούτε υπονόησα ότι κάνεις αυτό. Δεν ξέρω τι είσαι και δεν θα βοηθούσε στην παρούσα συζήτηση ακόμα και αν ήξερα.
Αν οι μειντεν συνεχίζανε σήμερα με τον ίδιο ρυθμό έμπνευσης, δύναμης και έκρηξης όπως πριν 30 χρόνια, θα ήταν υπεράνθρωποι. Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι είναι βετεράνοι που αρκούνται σε αντικειμενικά μια χαρά (ή και όχι τόσο, μπορεί να μη γουστάρεις βρε αδερφέ, δεν θα χαλαστούμε) δίσκους κάθε 3-4 χρόνια παίζοντας μπάλα με τη φανέλα. Όπως κάνουν τα περισσότερα συγκροτήματα της γενιάς τους που συνεχίζουν ακόμα σε αυτό το επίπεδο. Στα λαιβ συνεχίζουν να σπέρνουν και στέκονται μια χαρά για την ηλικία τους.
Για να μην μακρηγορούμε να σου πω απλά ότι συμφωνούμε απόλυτα. Τα κομμάτια δεν μου είπαν σχεδόν τίποτα, τα βιντεο κλιπ δεν άντεξα να τα δω ολόκληρα, τον δίσκο δεν το πήρα ούτε για συλλεκτικούς σκοπούς, αν τον βρω σκοτωμένο στο μέλλον θα το κάνω και μόνο γι’ αυτό.
Απ’ ό,τι είδες τελικά δεν διαφωνούμε και τόσο.
Αλλά επειδή με ειρωνεύεσαι επαναλαμβανόμενα χωρίς λόγο πριν καν αποπειραθείς να κανεις συζήτηση και να δεις τι πιστεύω, σάλτα και γαμήσου.
ιιι πιπερι δικιε μου, στο ροκιν γραφεις οχι στο ηαρ.
Ξεχασα οτι δεν ειχα γραψει εδω. Λοιπον ο δισκος ειναι απογοητευση γιατι περιμενα κατι πολυ καλυτερο απο τον αρχηγο. Κακος δισκος, μουσικα εχει ιδεες, αλλα ως εκει. Τα κομματια που ξεχωρισα ειναι το Karma Killer, το Us Against The World και το A World Without Heaven με το Judas σε δευτερη κλιμακα. Η επιλογη του τραγουδιστη ειναι περα ως περα αποτυχημενη, ανευρος, χωρις συναισθημα… Κακη και η παραγωγη του Kevin Shirley κατι που μου κανει εντυπωση. Απο εκει και περα ο αρχηγος δεν εχει να αποδειξει τιποτα και σε κανεναν. Γουσταρε να το βγαλει και το εβγαλε. Και να τονισουμε οτι δεν ειναι solo δισκος και ας πλασαρεται ετσι, αλλα project.
@NoMisteraki Μπορεις να λες την γνωμη σου και να διαφωνεις με τον καθενα, αλλα δεν καταλαβαινω γιατι γινεσαι ειρωνας…
falso buio says (8:42 μμ)
malaka ti vizia exei o drummer tus
xaxaax
nick . says (8:42 μμ)
μεγαλύτερα από τα δικά μου;
falso buio says (8:42 μμ)
oxi o drummer
o bassistas?
pios ine aftos aristera aristera?
san ton vlaka ton saxon
ton biff
falso buio says (8:43 μμ)
axxa
vlakas
madepsa ama ine o bassistas tus
nick . says (8:43 μμ)
αχαχαχαχα
ρε χεστήκαμε για τους άλλους
falso buio says (8:43 μμ)
XAZOS
μμναι
Τι 37 ευρώ ρε στηβ, πλάκα μας κάνεις;
ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ;;;;
Αυτές είναι οι ανάλογες τιμές που έλεγε για club και καλά και ότι θα είναι ανάλογες με το μέγεθος;;; Max 20 έπρεπε
ν’ αγιασει η χλεπα.
Είδα τη μπάντα χθες, σε κλαμπ 500 ατόμων. Οκ ο δίσκος έχουμε πει είναι μια χρυσή μετριότητα αλλά λάιβ περνάς καλά. Κάτι καινούρια τραγούδια που ‘χουν γράψει είναι πολύ καλύτερα απ’ ότι έχει κυκλοφορήσει ως τώρα. Θα βγάλουν και λαιβ άλμπουμ είπαν.
Γενικά είναι εμπειρία να βλέπεις τον αρχηγό στα 2 μέτρα. Γι’ αυτό πήγαν και οι περισσότεροι φαντάζομαι. Στο τέλος έκατσε και για υπογραφές και φώτος.
ωραιο θα ειναι να βλεπεις τον Harris φατσα καρτα. Επισης αυτο το project - solo album το θεωρω λιγο ακυρο αλλα δεν τρεχει και τιποτα.