προς μάνο87 μεριά πήγαινε το ποστ, εκείνος μίλησε φιδίσια και δεν κατάλαβα τι είπε! σε ένα δευτεροτρίτο επίπεδο, δεν κατηγορούμε κανέναν, όταν το κάνουμε το σκεφτόμαστε πάλι όταν πάμε για ύπνο, μετανιώνουμε και στρυφογυρνάμε στο κρεβάτι δίχως ύπνο. εν τέλει, τύποι σαν τον γουίλσον μάλλον κρατάνε μια κάποια ισορροπία στην αναλογία υλικού που κυκλοφορούν και πόσο από αυτό πραγματικά τους αρέσει. κάνω πάρα πολλούς συμβιβασμούς σε όλα τα κομμάτια της ζωής μου, οπότε δεν με παίρνει και πολύ να κατηγορώ πολλούς γουίλσονς για τους δικούς τους συμβιβασμούς, απλώς δεν μου αρέσουν ούτε οι δικοί τους.
Εγώ πάλι νομίζω ότι προκαταβάλεις την άποψή σου ακολουθώντας αυτό το σκεπτικό και εν τέλει χαλιέσαι χωρίς λόγο.
Η μουσική είναι αποτέλεσμα γνώσεων, ταλέντου, συναισθημάτων, ερεθισμάτων κλπ. Τι σου λέει πως αυτό που ακούς είναι οπωσδήποτε μια επιτηδευμένη προσαρμογή στις επιταγές της εταιρείας, του χρήματος ή οποιοδήποτε άλλου κινήτρου και όχι η πραγματική ανάγκη έκφρασης;
Και για να μείνουμε όσο on topic μπορούμε, ο Wilson βγάζει προσωπικούς δίσκους γιατί μπορεί. Μπορεί να έχει την έμπνευση (εκτός κι αν σοβαρά πιστεύεις ότι κάνει αρπαχτές κλέβοντας διάφορους Seventh Sign) και έχει την πελατειακή βάση να τον στηρίξει (αυτόν και κατ’επέκταση την εταιρεία που το κυκλοφορεί).
Θεωρείς ότι πλούτισε (περισσότερο) με κάποιο από τα προσωπικά του άλμπουμ; Θεωρείς ότι του υπέδειξε κανείς σε τι ύφος θα κινηθεί μουσικά;
Εγώ πάλι όχι…
Εγω απο την πλευρα μου πιστευω πως δεν υπαρχει “μαγικη συνταγη” επιτυχιας. Ο καθε καλλιτεχνης εχει τον τροπο του, τη μεθοδο του. Αυτα ενδεχομενως και να επηρεαζονται και απο διαφορους εξωτερικους παραγοντες και την εκαστοτε διαθεση του καλλιτεχνη. Ο Wilson εδω και καποια χρονια νοιωθει να εχει υψηλη συνθετικη αυτοπεποιθηση, μια συνθετικη “ρεντα” που με το να την καλλιεργει τον κανει να νοιωθει καλα ως καλλιτεχνης ο ιδιος, ασχετως εαν το κοινο του διατηρει καποιες ενστασεις.
Απο την αλλη πλευρα για καποιους αλλους μουσικους, το εντατικο συνθετικο στυλ του Wilson ισως και να απεβαινε καταστροφικο στην δημιουργικοτητα τους και την καριερα τους.
Οπως του βγαινει του καθενος:dunno:
Επειδή μάλλον παρεξήγησες αυτό που ήθελα να πω, δεν ήθελα να παραλληλίσω τη μουσική με τη δουλειά ως έννοιες. Εννοούσα πως όπως στη δουλειά αν αφήσεις όλα τα deadline για την τελευταία στιγμή το πιο πιθανό είναι να τα κάνεις θάλασσα, έτσι και οι μουσικοί αφήνοντας να περάσει καιρός χωρίς να ηχογραφήσουν, χάνουν την επαφή, τη φόρμα τους και την έμπνευση. Ασχολούνται αποκλειστικά με τις περιοδείες - οι οποίες για πολλούς μουσικούς είναι εξαντλητικές (αφού όπως είπε και ο Outshined, μόνο από κει δυστυχώς μπορείς πλέον να βγάλεις λεφτά), και όταν έρθει η στιγμή - και ενίοτε η πίεση - να βγάλουν κάτι, τότε παρότι έχει περάσει καιρός (οπότε σύμφωνα με τη λογική του Άνγκμαρ θα έχουν πολύ υλικό να διαλέξουν κάτι καλό) πρέπει να δουλέψουν μάλλον από το μηδέν, έχοντας αφήσει το σπορ της σύνθεσης για καιρό. Και το αποτέλεσμα δεν είναι το αναμενόμενο. Αντιθέτως όταν κρατούν τον εαυτό τους σε συνθετική εκγρήγορση (όπως δηλαδή ο Wilson), τα πράγματα - έχει δείξει πιστεύω η ιστορία - είναι καλύτερα.
Εντάξει, σίγουρα, ο καθένας όπως τον βολεύει. Απλά τελευταία τείνω να πιστέψω πως όσο πιο συχνά, τόσο καλύτερα. Ακόμα και αν καμιά φορά μέσα στις απανοτές κυκλοφορίες βγει και κάτι μη αξιόλοηο.
@Oushined: Δε μιλαω για επιταγες εταιριας και νομιζω πως καταλαβαινεις στο 553% τι εννοω κρινοντας απο το προηγουμενο ποστ σου. Anyway, ο καθενας εχει την αποψη του, δε χρειαζεται να συμφωνουμε, αλλα οπως και να εχει ο κοσμος παντα θα παραπονιεται για παλαιοτερα κομματια και θα αναφωνει χαρουμενος οταν θα παιζει το Blackest Eyes, γιατι αναμεσα στις αποψεις υπαρχει και μια αληθεια εν τελει. Και φαντασου, δεν ειμαι κανας μεγαλος οπαδος του In Absentia (μη σου πω ο μικροτερος απο τους PT οπαδους), αλλα μπορω να δεχθω οτι ειναι ο τελευταιος του δισκος που εμεινε ως κλασσικος (…αντε και το πρωτο Blackfield πες).
cozy, γενικά συμφωνώ με αυτό που είπε ο γιάννης, ακόμα κι εμείς ως ακροατές διαφορετικά λειτουργούμε, διαφορετικά ακούμε μουσική, σε διαφορετικές ποσότητες κ.ο.κ.
μια ενδιαφέρουσα, αν και ακόμα πιο οφτοπικ, άποψη:
Κι άλλο τραγούδι παρέα με βίντεο από τον καινούριο δίσκο:
http://new.music.yahoo.com/videos/--221573896
Δεν πρόλαβα ακόμα να ακούσω, εντυπώσεις αργότερα - πάντως παίζει Pat Mastelotto (King Crimson) σε drums, οπότε αναμένω κομματάρα!!!
Edit: wow απλά. Τόσο το τραγούδι όσο και το βίντεο είναι απίστευτα. Ο Σεπτέμβρης αναμένεται καυτός!!!
Το καινούριο κομμάτι είναι [B][SIZE=“4”]ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ[/SIZE][/B] :!: Έχω κολλήσει άσχημα και δεν μου πάει η καρδιά να το αλλαξω με τίποτα. Είναι τέλειο από κάθε πλευρά, στιχουργική, μουσική, καλλιτεχνική, το βίντεο κλιπ θα μπορούσε με ελάχιστες προσθήκες να γίνει θρίλερ μικρού μήκους, υπερβολικά κλειστοφοβικό, και ο Wilson για μία ακόμη φορά με σκάλωσε στην οθόνη- ηχεία μου.
ΠΟΤ ΘΑ ΒΓΕΙ Ο ΔΙΣΚΟΣ ΕΧΩ ΣΚΑΣΕΙ.
[I]I’m a collector and I’ve always been misunderstood
I like the things that always people seem to overlook.[/I]
Κυκλοφόρησε το video του πρώτου κομματιού που είχε βγει ολόκληρο από το δίσκο (το σχεδόν 10λεπτο Remainder the Black Dog.
Πάρτε το link: http://www.guitarworld.com/exclusive-porcupine-tree-guitarist-steven-wilson-premieres-remainder-black-dog-music-video
Μιας και πολλοί έχετε πέσει με τα μούτρα στο prog, δείτε και μια πρώτη γνώμη για το νέο άλμπουμ του Wilson [U]εδώ[/U].
Outshined, εσύ το έχεις ακούσει;
ναι, αμέ…
[SPOILER]αν θες την άποψή μου, το έχω ακούσει λίγο για να το κρίνω ως σύνολο όπως θέλω, αλλά μου άφησε αυτή τη γεύση του “ήθελε κάτι ακόμα” που μου άφησε και το “Heritage”. Στιγμές μαγείας, αλλά και στιγμές που απλώνουν λίγο περισσότερο. Κατά βάση δε διαφωνώ με τα review, αλλιώς θα το επεσήμανα.
Χμ, τώρα που το σκέφτομαι έχω παίξει και τραγούδια στη ραδιοφωνική εκπομπή ε…[/SPOILER]
Δεν υποφέρεσαι!!!
Πάντως, για το τυπικό του θέματος, να υπενθυμίσω ότι πρόκειται για 2 δίσκους και όχι για έναν, σύμφωνα πάντα με αυτά που έχει πει ο ίδιος ο SW.
Εγώ δεν έχω ακούσει ακόμα (και αρνούμαι να ακούσω την όποια διαρροή - που νομίζω μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει), καθώς περιμένω το 5.1 mix από το deluxe edition!!! 8)
(φαντάζομαι ότι θα πέσει περισσότερη ακρόαση από το καινούριο DT, αν μη τι άλλο από τα previews αυτό φαίνεται…)
τι ακουν τα αυτάκια μου. Ακούω το ένα υπεροχο τραγούδι κια μολις πάω να το βαλω στο ριπιτ με καρφώνει η εισαγωγή του επόμενου. Δε ρεστ μετά από 5-6 φορές απόλαυσης.
:vibrate::vibrate::vibrate:
το κατεβασα ολο σε 320mp3 8)
μην ζητησετε λινκ με πμ , ειναι απο private tracker αλλα λογικα θα εχει διαρευσει κ αλλου εκει εξω
ελα ρε παιχτουρα στηβεν.
Kανα λινκ κατά δω πληζ???
orders@burningshed.com προς Εμένα
The following items have been sent:
1 x Steven Wilson - Grace For Drowning - deluxe edition (3cd + blu-ray and 120 page hardback book)
:D:D:D:D:D:D
εδιτ : ένα κομμάτι έχω ακούσει μόνο, δευτέρα-τρίτη που θα βρίσκεται στα χερια μου θα ακολουθήσει η αρχαία ιεροτελεστία της πρώτης ακρόασης… :’)
Παρήγγειλα και εχω ένα προχθες. Δεν άντεξα σε τέτοιο πειρασμό.
Δευτέρα με Τρίτη θα είναι στα σπίτια μας?
ΩΜΦΓ.
πόσο…ΠΟΣΟ…
πόσο?
Edit 1: Ima collector bitch.
Edit 2: Μαλάκες γαμάει.
Edit 3: There is no part of me in you