Steven Wilson: Third solo album

Τελικά όντως το video είναι από την ίδια ομάδα που έκανε και το Drag Ropes των Storm Corrosion.

Μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Wilson, με πρόσθετα από Parsons, Holzman, Travis και Beggs εδώ: http://www.innerviews.org/inner/wilson2.html

Επίσης, track-by-track από τον ίδιο τον SW: http://www.musicradar.com/news/guitars/steven-wilson-talks-the-raven-that-refused-to-sing-and-other-stories-570809/1

Outshined, θα παίξει καμία ελληνική συνέντευξη; :stuck_out_tongue:

(πάντως σοβαρά, αν παίξει, ρωτήστε ρε παιδιά αν θα έρθει κι από τα μέρη μας…)

Μην παίζετε με τα νεύρα μου κύριος.

[SPOILER]Κάτι έχουμε κάνει…:p[/SPOILER]

[SPOILER]Κάτι κάνατε για τη συνέντευξη ή για τη συναυλία; :p[/SPOILER]

Έχω μιλήσει με τον Steven Wilson και λέει διάφορα ενδιαφέροντα πράγματα (ως συνήθως). Ελπίζω να την έχω έτοιμη πολυ σύντομα, αλλά υπήρξαν κάποια προβλήματα.

Θες και συναυλία…

Φυσικά! Υποτίθεται πέρυσι υπήρχε πληροφορία κιόλας ότι ήταν κανονισμένο και δεν πήγα στο Λονδίνο να τον δω γι’ αυτό το λόγο (τελικά βέβαια καλύτερα να πήγαινα Λονδίνο).

Δε λέω, καλά τα λόγια, αλλά και το live άλλη εμπειρία, ειδικά του Wilson! :slight_smile:

Υ.Γ. Κανένα hint για τα ενδιαφέροντα μπορείς να δώσεις; :stuck_out_tongue:

Υ.Γ. 2 Να φανταστώ ότι έκανες την ερώτηση για το (γκουχ) πρώην (γκουχ) γκρουπ του;

Δεν γνωρίζω, ποτέ δεν άκουσα ούτε φήμη, ούτε τίποτα.

Πάντως, σαν hint - quiz, ποιον (σχετικά) σύγχρονο δίσκο θεωρεί ως τον πιο σημαντικό, πως άλλαξε όλο την αντίληψη γύρω από το progressive;

Εννοείτα πως λέει και για PT.

Δυστυχώς, στον διαθέσιμο χρόνο που είχα έμειναν πολλά πράγματα που ήθελα ή θα μπορούσα να ρωτήσω εκτός.

το μαρτύριο της σταγόνας ο άλλος!! πες ρε!
Hate it when the truth unravels είσαι ώρες ώρες…

Kάποιον δίσκο των White Stripes θα έλεγα. Όλοι αποφάσισαν να το γυρίσουν στο progressive μετά από τέτοιο χάλια παίξιμο:p

:lol::lol::lol:

καλό :smiley:

να μην περιμένεις να διαβάσεις τη συνέντευξη; :stuck_out_tongue:

καλέ μου άνθρωπε! τι είπες τώρα. προτιμάω τη δική σου εκδοχή από του Steven.

Σήμερα το ακούω για νιοστή φορά και πάλι αναφωνώ ΤΙ ΔΙΣΚΑΡΟΣ ΓΑΜΩ ΤΟ ΠΡΟΚΑΜΒΡΙΟ ΦΥΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΜΕ ΟΖΟΝ ΤΟΥ ΦΥΚΙΩΡΗ!!!

ΤΟ ALBUM ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ

Καταρχάς να ξεκινήσω να πω ότι αδιαμφισβήτητα ο δίσκος αυτός είναι σημαντικότατη προσθήκη στη τέχνη του 2013, και για τα δεδομένα του Steven Wilson και για τα δεδομένα της prog κοινότητας. Όμως, ύστερα από πολλές ακροάσεις έχω κάποιες ενστάσεις που είχα και με τον προκάτοχό του:
Το album τελειώνει και δε το παίρνεις χαμπάρι. Αυτό είναι και καλό και κακό. Γιατί από τη μία κανένα κομμάτι δε κουράζει, όλο το album σε ταξιδεύει, αλλά για μένα μένει εκεί. Δεν ανατρίχιασα στο βαθμό που να σηκωθώ από τη καρέκλα και να φωνάξω Ναι ρε πούστη μου, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ!
Είναι ένα πραγματικά και αντικειμενικά όμορφο album, αλλά μου βγάζει κάτι απόμακρο. Για να φέρω ένα παράδειγμα, το ομότιτλο κομμάτι με άγγιξε περισσότερο όταν το είδα μαζί με το videoclip του που έδεσε και με το concept, αλλά και πάλι δεν κορυφώνει κάπου, να σε φτάσει στο βαθμό που να πεις ότι ακούς κάτι συναισθηματικά τέλειο. Ένα άλλο παράδειγμα είναι το drive home που είναι και από τα αγαπημένα μου στο δίσκο: το σόλο του για μένα είναι μια προσπάθεια να περιοριστεί ο guthrie να παίξει πιο βατά και η τεχνοτροπία του ως jazz fusion μουσικός τον αποτρέπει και τον κάνει να λοξοδρομεί από τον σκοπό που του έχει τεθεί και μέσω του wilson (που μπορεί -λέω υποθέτοντας- να είχε στο μυαλό του ένα confortably numb no2). Τέλος, για μένα ο Minemann είναι διαφορετικός παίχτης σε σχέση με τον Gavin Harrison (και λιγότερο “μουσικός drummer”) και πιστεύω πως θα είχαμε άλλες δυναμικές αν έπαιζε ο τελευταίος στο αλμπουμ.
Σίγουρα θα το ξανακούσω πολλές φορές γιατί μπορεί να κάνω και λάθος, και να γράφω μαλακίες, αλλά αυτές είναι οι πρόχειρες πρώτες μου σκέψεις. Προφανέστατα δεν κάνω λόγο για την τεχνική όλων εκεί μεσα, έτσι? το θεωρώ αυτονόητο ότι είναι τρελοί παίχτες και φαίνεται άλλωστε.

in before edit: το Holy Drinker είναι ένα από τα πιο έξυπνα κομμάτια που έχει γράψει ο wilson.

Ρε είναι αριστούργημα, για μένα το καλύτερο από τα προσωπικά του. Το προηγούμενο ενώ μου άρεσε νομίζω το παράκανε με την διάρκειά του, ίσως πρέπει να του ξαναδώσω ευκαιρίες.
Αυτό είναι επίδειξη γαματοσύνης των μουσικών και τόσο μα τόσο ουσιαστικό παράλληλα με φανταστικές φωνητικές γραμμές, ειδικά στο Pin Drop.

Ακόμη δεν καταλαβαίνω γιατί έβγαλαν με τον κολλητό του Mikael έναν βαρετό και χωρίς νόημα δίσκο σαν Storm Corrosion, θα πρεπει να ναι πρωτοφανή εμπειρία και για τους δυο να βγάλουν κάτι άσχημο, αλλά συνεχίζει ακάθεκτος όντας από τους καλύτερους και παραγωγικότερους μουσικούς όλων των εποχών.

*Watchmaker στο 9.40 - 9.47 = από τα αρχικά ριφφ του Deliverance :-k

The Raven has landed:

:D:D:D:D

Άντε να αρχίσουν να τα στέλνουν κιόλας… 8)

Ο λογος που μου αρεσει λιγοτερο αυτο. Τελειωνει πριν προλαβω να το χορτασω.

The following items have been sent:

1 x Steven Wilson - The Raven That Refused To Sing (And Other Stories) (Deluxe box set - 2CD - DVD-V and Blu-ray)

:D:D:D

άντε μεθαύριο θα είναι στα χέρια μου…

Εμένα έφτασε σήμερα! Εντυπώσεις σύντομα!!! :slight_smile:

εμενα παλι κατεβαινει αυτη την στιγμη :stuck_out_tongue:

Καλά έχει βγει εδώ και πάνω από ένα μήνα, κι εσύ τώρα το κατεβάζεις; :stuck_out_tongue: