εμένα ο δάσκαλος μου παίζει σε μπουζούκια 15 χρόνια τώρα και μου μαθαίνει τραγούδια απο beatles bb king wild cherry και γενικά ότι θέλω.
αφού πληρώνεις του λες τι θέλεις και αν μπορεί κάθεσαι αν δεν μπορεί τον παίρνει.
Ωραία μπορεί η φανκ να έχει τις πιο ωραίες τεχνικές που λες (διαφωνώ σε αυτό αφού η τεχνική του κάθε είδους δεν συμβαδίζει απαραίτητα μ’αυτό) αλλά αν εγώ ούτε ακούω φανκ ούτε σκοπεύω να χτίσω το στυλ μου πάνω σ’αυτό τι να το κάνω; Να μάθω εξαναγκασμού να παίζω σε αυτό το στυλ περιορίζοντας τον εαυτό μου, απλά και μόνο γιατί υποτίθεται ότι όλα μετά θα μου ήταν εύκολα;
Και γι’αυτό το τελευταίο κάνεις μεγάλο λάθος. Μπορείς ας πούμε να παίξεις πράγματα με συνεχείς αλλαγές ρυθμών ή 16α σε μεγάλα tempos ανέχεις μάθει σχεδόν αποκλειστικά στα 4/4 και σε νορμάλ τέμπο; Κάθε πράγμα διαφέρει, αν μπορούσες να τα καλύψεις όλα με φανκ θα μάθαινες να παίζεις με βάση αυτό το στυλ και αυτό ήταν όλο.
Δεν υποτιμάω την φανκ, αλλά δεν υπάρχει μόνο αυτή. Το ίδιο ισχύει για κάθε στυλ παιξίματος βέβαια. Στο παίξιμο ισχύει ακριβώς ό,τι και στην ακρόαση, ό,τι μας αρέσει (και είναι σωστό βέβαια, μην έχουμε τραυμαστιμούς και τέτοια ας πούμε) το κρατάμε και ψαχνόμαστε και πάνω σ’αυτό.
Οχι απλα η Funk/Jazz ειναι οι μουσικες στις οποιες το μπασο εγινε αυτο που ειναι.Αυτο βεβαια δεν σημαινει οτι πρεπει να τις μαθεις ειτε γουσταρεις ειτε οχι.Οτι θελεις μαθαινεις.
το μπασο ειναι μεγαλο κολημα
θα κολησεις για πλακα
καλο παντως φιλε ειναι να μελετας εφοσον το ξεκινησεις
και να μην τα φορτωνεις στον κοκορα γιατι ετσι μαθαινει μπασο
ο κοκορας και συ μενεις στην απεξω:lol:
σου ευχομαι παντως καλη αρχη φιλε!!
το μπασο ειναι φαρμακο ακου τον doctor maniac
συνταγη
θα διαβαζεις\ πρωι\ μεσημερι \βραδυ
και οταν βαριεσαι θα κοιτας μπασιστες και θα πορωνεσαι και ετσι
θα ξαναδιαβαζεις
προσεχε τον κοκορα
γιατι συνεχεια θα σε ενοχλει για να διαβασει αυτος:wink:
Αμα θες να μαθεις μπασο μια ειναι η λυση,μαθε απ’εξω Geezer Butler.,παιζω μπασο πανω απο 10 χρονια αργοτερα πηγα ωδεια εκανα jazz standards,workshops κλπ,οταν ξεκινηνησα να παιζω εβαζα black sabbath και επαιζα απο πανω, μελετησε τα patterns και το στυλ του Geezer και δεν θα χασεις.:thumbup:
ΜΑΓΕΙΑ!!!
λογικα ο ενας ειναι πριμα μπασα
ο αλλος το volume εντασης του ηχου
και ο τριτος παιζει αναλαγα πως θα τον ρυθμισεις μια τους μαγνητες τους 2 μπροστα για πιο μπασο ηχο
η τον ρυθμιζεις να παιζει ο μονο
μαγνητης πισω για πιο funk ηχο αυτα θα τα βρεις εσυ μονο σου ρε φιλε πειραματισου με τους ηχους για να καταλαβεις
πχ δες πρωτα ποιος ειναι ο βασικος μαγνητης για τον ηχο τον οποιο αν το κλεισεις δεν θα ακουγεται καθολου
αρα σου μενουν οι αλοι 2
οδευτερος θα ειναι σιγουρα πριμα μπασα θα το καταλαβεις και αυτο γυρνοντας τον τερμα δεξια η τερμα αριστερα
μετα παιξε τερμα δεξια τον τελαιυταιο η τερμα αριστερα και αν ακουμπησεις με ενα στυλο πανω στον μαγνητη θα καταλαβεις αν παιζει ο μπροστα ι ο πισω μαγνητης
( αν δεν μπορεις να καταλαβεις απο τον ηχο)
θα βαλεις τη μυτη του στυλου πανω
στις ασημενιες τελειες των μαγνητων αν παλι δεν καταλαβαινεις αστο και παρε να παιξεις ενα μαντολινο χα!χα!χα!:lol:
πλακιτσα κανω κανε αυτα που σου ειπα και θα βρεις ακρη8)
ελπιζω να βοηθησα εστω και λιγο8)
στη τελικη οταν θα πας να το σεταρεις σε καποιον μαστορα πες του να σου εξηγησει 2 τρια πραγματακια για το εργαλειο
και γω οταν ξεκινησα δεν ηξερα τι κανει ο καθε μαγνητης στο μπασο μου