The Bassist's Thread

υπήρχε καποιος λογος ? ειμαι αρχαριος με το οργανο…

Σχετικά με τι να υπήρχε λόγος;

δες τα μπολταρησμένα στο κουοτ

Δεν ειναι ξεκαθαρο αυτο που με ρωτας… Αν υπηρχε λογος που δεν ηθελα παραμορφωση; Οχι δεν υπηρχε… απλα μου ειχε κατσει ετσι. Οτι το σωστο μπασο δεν παιζεται με παραμορφωση.

ΠΑΙΔΙΑ ΓΕΙΑ ΣΑΣ
ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ POST ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ONLINE ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΠΑΣΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΝΑΝ ARROW ΕΔΩ.
ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΕΝΑ ΜΠΑΣΟ ΚΑΙ ΜΟΥ ΖΗΤΙΣΕ ΝΑ ΤΟΥ ΒΡΩ ΚΑΝΑ SITE ΜΕ ONLINE ΜΑΘΗΜΑΤΑ (ΕΝΟΕΙΤΕ FREE).
ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΔΑΣΚΑΛΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ

ΚΑΙ ΑΜΑ ΞΕΡΕΤΕ ΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΘΕΩΡΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΤΟ ΠΡΟΤΙΝΩ

λοιπον εχω ενα fender squier p bass … και εχει περασει 1 χρονος,αρχιζει και ξεκουρδίζει συχνα,πιστευω ειναι καιρος να αλλαξω χορδες επιτέλους,…τι χορδες να βάλλω? ο ήχος θέλω να ειναι καρα-τσιγκέ (:lol:) οσο δεν πάει… για πείτε

Ψάξου, υπάρχουν πάρα πολλές μάρκες. Ernie Ball, D’addario, Labella, Thomastic Infeld, Rotosound, Elixir κλπ. κλπ.

Aπό΄ότι καταλαβαίνω δε ψάχνεις τη διαύγεια στον ήχο, οπότε με βάση τον αμερικάνικο thrash ήχο που μάλλον γουστάρεις δοκίμασε D’addario, Rotosound ή Labella που χρησιμοποιούν πολλοί γνωστοί thrash μπασίστες.

Εννοεις το “γκλινκι-γκλινκι” ;;; Βαλε μας ενα κομματι με χαρακτηριστικο ηχο να καταλαβουμε.

Λογικα το intro του peace sells θα εννοει.

Χμ… 40αρες καινουριες ειναι η λυση τοτε. Και μετα απο μια εβδομαδα παλι αλλαγη. Ειναι ωραιος ο ηχος ρε πουστη την πρωτη εβδομαδα… Να ηταν ετσι για παντα…

οταν λες 40 αρες ? πρότεινε κάποια συγκεκριμενη πχ …

…Αναφέρομαι στη διάμετρο της χορδής. Εχω βρει στα καταστήματα από 40 εως 55. Νομιζω οτι γιαυτο που ζητας οι χορδες με διαμετρο 40 ειναι οτι καλυτερο. Εγω πχ που θελω πιο βαρυ ηχο παιζω με 45αρες και κουρδισμα σε C#. Σκεφτομαι την επομενη φορα να παρω 50αρες.

Ρωτα τον πωλητη να σου πει τι εχει και τι ταιριαζει καλυτερα. Αν δεις οτι δεν το κατεχει το θεμα, πηγαινε αλλου. Αν αυτο που ζητας ειναι το “γκλινκι-γκλινκι” θα αναγκαστεις να αλλαζεις χορδες πολυ συχνα ή αλλιως να τις βραζεις. Εγω δεν τις εχω βρασει ποτε, εχω μερικα σετ κρατημενα αλλα βαριεμαι να το κανω. [U]Λενε οτι[/U] εχει καλα αποτελεσματα.

Απο μαρκα, δεν ξερω… δεν αγοραζω καποια συγκεκριμενη. Γενικα δεν ειμαι ψειρας και μου αρεσουν ολες οσες εχω φορεσει εκτος απο καποιες πολυ φθηνες που τις ειχα παρει μια φορα και τις αλλαξα σε 10 μερες.

Οι χορδές αλλάζονται δεν βράζονται (τα μακαρόνια πάντως όντως βράζονται :slight_smile: )
Όπως είπε και o flea απλά αλλάζει κάθε 3μηνο-6μηνο χορδές αν θες να έχεις καλό ήχο.

το εφε του μπασου στο 1.18 πως λεγεται? Το ψαχνω πολυ καιρο

Ένα απλό overdrive είναι σε παίξιμο με πέννα. Τουλάχιστον έτσι ακούγεται.

έχω την εντύπωση ότι είναι κάτι πιο συγκεκρίμενο. Διότι σε παρόμοιες μπάντες το ακούω συχνά, ενώ θύμαμαι ότι κάποιος μου χε πει ότι υπάρχει ένα συγκεκριμένο πετάλι, που δε θυμόταν πως λέγεται. Εκτός αν είναι συγκεκριμένη ρύθμιση ξέρω γω, που και πάλι θα θελα να τη μάθω

Ε και το οverdrive πετάλι είναι. :wink:

καλά ναι ρε παιδί μου (βεβαια overdrive ειναι και απλη επιλογη σε ενισχυτη αν δε κανω λαθος), απλά επειδή έχει τύχει να χρησιμοποιήσω το κιτρινο overdrive μπασου της Boss, δεν έχω καταφέρει να βγαλω τετοιο ήχο. Γι’ αυτο λεω μπας και ειναι τιποτα αλλο

Με το odb δεν μπορεσες να βγαλεις τετοιον ηχο;;;

Πιασε μια πενα και βαλε τις ρυθμισεις περιπου ετσι:

Πριμα περιπου στη μεση, μπασα λιγο περισσοτερα ή και ιδια, balance τερμα δεξια και gain λιγο εως καθολου.

Δεν το εχω μπροστα μου τωρα, αλλα καπου εκει με παει ο ηχος αυτος. Βαλε και καινουριες χορδες.

Ενισχυτης μπασου με drive, δεν ειναι τοσο συνηθες και ειναι ψιλοακριβοι. Μονο σε κεφαλες το εχω δει εγω αυτο.

ωραίος μαν θα το δοκιμάσω σίγουρα και θα σου πω