The Bassist's Thread

Οι χορδες την πρωτη βδομαδα εκτος απο γυαλαδα σε ηχο δεν μου λενε τιποτα.Πιστευω οτι μετα τον 1ο μηνα οι χορδες αρχιζουν και παιρνουν εναν ωραιο, round, μπασο ηχο.

Ασχετο.Ξερει κανεις τι χορδες/εφφε χρησιμοποιουν ο Justin Chancellor απο Tool?

http://en.wikipedia.org/wiki/Justin_Chancellor Λέει τα πάντα εδώ όχι και τόσο δύσκολο :stuck_out_tongue:

Nαι εχει χρησιμοποιησει 50 πεταλια στην καριερα του,χαιρω πολυ :stuck_out_tongue:

Aπλα σε αρκετα τραγουδια το μπασο του εχει ενα διαφορετικο παιξιμο,μηπως ειναι λογω χορδων?

Για αγορα American Jazz ξερετε καποιο μαγαζι στην Ελλαδα με λογικες τιμες ή να προτιμησω εξωτερικο με κλειστα ματια?

Λογικά όπου και να πας, τιμές thomann θα σου κάνουν. Στην Πάτρα στον Στόλλα ρίξε μια ματιά. Λογικά θα έχει. H ρίξε μια ματιά στο internet για το πιο κοντινό σε σένα και χτύπα κάνα τηλέφωνο. Πάντως όργανο με τόσα λεφτά προσωπικά τυφλή αγορά δεν θα το έκανα.

Προφανως θα το δοκιμασω πρωτα:)

Ειμαι και κοντα στον Στολλα οποτε μια χαρα! Απλως δεν ηξερα για τα μαγαζια στην Αθηνα καθολου, κυριως γι αυτο ρωτουσα. Θενξ!

Ο Στόλλας είναι ο κεντρικός αντιπρόσωπος της Φεντερ στην Ελλάδα, οπότε θα έχει μπόλικα πράγματα. Πάρε και ένα τηλέφωνο μην πας τσάμπα και είσαι κομπλε!

Προσωπική συμβουλή ψάξε πρώτα κι άλλα μοντέλα της φέντερ και μετά πήγαινε στο αμερικάνικο, η ψαλίδα έχει κλείσει τρομερά, και πλέον αν θες τη διαφορά πρέπει να σκάσεις πάνω από 2-2,5 χήνες.

check και τα sandberg του θωμα! πολύ καλα

Εχω μεινει 5 χρονια με το Squier Affinity οποτε νομιζω θα καταλαβω σιγουρα διαφορά:p

Πόσα λεφτά σκέφτεσαι να σκάσεις?

Ελεγα 800 με 1100 το πολυ, δε σκοπευω να ξαναπαρω μπασο μετα απο αυτο, μια καλη αγορα και τελος:)

A και να πω επισης οτι δεν εχω και τα μεγαλυτερα χερια του κοσμου (αλλος ενας λογος που σκεφτομουν για Jazz), οποτε γενικα ψαχνομαι ακομη…

http://www.thomann.de/gr/sandberg_california_jm4_cr.htm Ρίξε μια ματιά σε αυτά. Σίγουρα θα αγοράσεις κι άλλο μετά :stuck_out_tongue:

http://www.thomann.de/gb/cort_curbow_5mic.htm

ερωτας

Όμορφη αλλά δεν θα βολεύει στο αριστερό μωρέ

Λίγα περισσότερα τάστα να είχε… :roll:

Μόνο σε μένα δεν αρέσουν τα Cort? :-k

Lol, 27 τάστα λέει!! :lol:

Mπα,ουτε εμενα μ’αρεσουν ιδιαιτερα,τα συγκεκριμενα μοντελα,τα curbow.

Κατα τ’αλλα ξερει καποιος αν μπορω να κανω και recording με την πεταλιερα BOSS ME-50B?Θελω να την αγκορασω απο θωμα.

Παιδες τωρα τελευταια παρατηρησα οτι οι χορδες μου ειναι αρκετα ψηλοτερα απο την ταστιερα.Δεν ξερω αλλα μου φαινονται παραπανω του λογικου.Εχω αρκετος Buzz και μου ειναι δυσκολο να παιξω γρηγοραμεταξυ των χορδων,και πολλες φορες δυσκολευεται και το δεξι μου,οταν πρεπει να παιξω D ανοιχτη ξερωγω.

Kαποια συμβουλη?

Να το πας για σετάρισμα ή να προσπαθήσεις να ρυθμίσεις το ύψος των χορδών απο την ταστιέρα αλλά θέλει υπομονή και να γνωρίζεις την κλίση της ταστιέρας.

μέσα στη βδομάδα ήρθε η παραγγελια από τομαν !

[SPOILER]

EPIPHONE THUNDERBIRD PRO-IV natural oil ![/SPOILER]

το όργανο σοδομίζει πλανήτες και γενικά γαμάει παναγιες . γενικά είναι πολύ όμορφο και ο λεπτός λαιμός βολεύει ΤΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΣΟ πολύ στο παίξιμο . η κατασκευή είναι απίστευτη ! το σκάφος αποτελείται από 3 διαφορετικά υλικά 2 από τα οποια συνεχίζουν στον λαιμό , και γιαυτό το λόγο έχει ένα sustain που απλά μπορεί να κρατήσει ώωωωωωωωωωωωωωωωωωρες ! :smiley: active μαγνήτες (σε μερικούς δεν αρέσει , εγώ είμαι ακόμη αρχάριος οπότε δεν έχω πρόβλημα .

[B]μικροπροβλήματα[/B] . όταν ανεβάζεις το treble στο maximum ακούγεται ένας θόρυβος … σαν να λείπει η γειωση. στο internet υπάρχουν διαφορες πατεντες για την επίλυση του θέματος … αλλά δεν θεωρώ πως υπάρχει πρόβλημα …στις πρόβες η παραμόρφοση της κιθάρας καλύπτει αυτον τον ενοχλητικό ήχο …

είχα συνηθήσει να βλέπω την ταστέρα όταν παίζω . τώρα το όργανο “γερνει” προς τα μπροστά και δεν μπορώ να δω την ταστίερα . μικρό το πρόβλημα , απλά βάζω το λουρί μπροστά (τέρμα πάνω αριστερά) και όλα είναι οκ !

σιγά σιγά λέω να αρχίσω να αντικαθιστώ το μαύρο hardware με χρωμίου , και υπάρχει η σκέψη και για ένα mirror pickguard και άλλα custom made pickguards !

με γεια μου ! :smiley: