The Bassist's Thread

λοιπον…δε μ’αρεσει που με δουλευετε ετσι μερικοι μερικοι :stuck_out_tongue:

αυτο το ποστ παντος θα βγαζει μια χαρα νοημα!

και εγω μπασιστας λοιπον…υποτηθεται πως παιζω εδω και 4 χρονια…λεω υποτηθεται γιατι αν βαλω ολες τις ωρες που εχω παιξει μαζι κ τις βαλω εστω 2 ωρες για καθε μερα συμπληρωνω το πολυ ενα χρονο μελετης και παιξηματος…ειμαι βλακας το ξερω…θα επαιζα ποολυυυ καλυτερα απ οτι τωρα.
Ρυθμικα ειμαι μια χαρα…δε χανομαι ποτε…απο μετρηματα, χρονους,συνενοηση με αλλα μελη ενως jam η μπαντας ειμαι παντα αψογος.απο αυτι αλλο τπτ…τα πιανω ολα πολυ ευκολα κ ρυθμηκα κ ηχητικα.να ναι καλα ολα τα ακουσματα μου με τα χρονια κ η αναλογη προσοχη που τους εχω δωσει.

εχω 2 μπασα.το 1ο μου ενα Ιbanez SR900 4χορδο active που ειναι πολυ μα πολυ καλο!!κ μαλακη ταστιερα κ μικροκαμωμενο μανικι για τα χερια μου κ εχει πολυ ηχοχρωμα! το 2ο ειναι ενα Fender Jazz Bass Fretless CIJ (crafted in Japan…εχει διαφορα με το Made in japan…) για το οποιο ειμαι πολυ περιφανος!! ειμαι λιγω αρχαριος
στο αταστο αλλαεχω ακουσει πολυ ωραια πραγματα με αυτο οπως οι Gong(gaseuse,expresso II) και αποφασησα να παρω ενα.Τωρα μελεταω αρκετα!και βλεπω και βελτιωση,ξαναθυμαμαι να διαβαζω νοτες. παιζω με δαχτυλα κ λιγο slap το οποιο πιστευω πως θα κατεχω μεχρι το καλοκαιρι.Εχω επισης εναν Amp Ibanez 30w που ειναι μαπας καβατζα ενως φιλου!ναι bluezlick,δε θα παρω ποτε!!:stuck_out_tongue:

Επιροες μου στο παιξημο και στη νοοτροπια ειναι Tetsuo Sakurai,Jeff Berlin,Victor Wooten,Geddy Lee,Richard Sinclair,Jaco Pastorius τα ghost notes του τα οποια παιζω κ γω πολυ!

Θελω να παιζω σε fusion σχηματα που νεστιαζουμε στην δομη κ στην μουσικη πρωτα κ επειτα στον αυτοσχεδιασμο.Επισης θα ηθελα να εχω και ενα instrumental σχημα που να εχει στοιχεια fusion,progrock,heavy rock με μια πιο canterbury προσεγγηση.

Στον μπαρμπα-Θωμά ο χαμηλότερης ισχύος Behringer που υπάρχει είναι αυτός: http://www.thomann.de/gr/behringer_bxl450_ultrabass.htm

Μήπως είναι μεγάλος; Αναρωτιέμαι επίσης αν θα’χει την καθαρότητα του ήχου που χρειάζομαι βλέποντας την σχέση τιμής/ισχύος… Αλλά εμπιστεύομαι την κρίση σας αφού έχετε δοκιμάσει Behringer :smiley: . Σε studios έχω δοκιμάσει μόνο Warwick και Ampeg.

Αυτο να ξερεις θα στο κλεψω … :stuck_out_tongue: :smiley:

Δν ειναι αυτος ο δικος μου.
Καλα μην πας τωρα και παρεις behringer … ψαξε και μετα αγορασε οτι σου αρεσει εσενα στον ηχο.

Camel…για να παιξεις fusion πρεπει να ριξεις ΤΡΕΛΕΣ ορες διαβασματος και πρεπει να περασουν αρκετα χρονια κανοντας αυτο…
Και γω ευελπιστω καποια στιγμη να μαθω καλα jazz και fusion , φυσικα μετα απο διαβασμα …

το εχω βαλει σκοπο!θα παιξω ετσι!ποτε δεν ειναι αργα.

σοσο για το μπασο…δυσκολο. το εχω σε ενα χωρο κλειστο απο τα παντα!! ουτε εγω δε μπορω να το παρω.αφου, ξερεις πως παιζω? εχω εκεινα τα πλαστικα γαντια ραδιενεργειας που βγαινουν απο την αλλη μερια…τα βαζω κ το παιζω!! :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue:

παντος οποτε θελεις το ζητας και το παιρνεις.κρατα το κ βδομαδα αν θελεις να το ψαξεις.

Ναι, με καθηγητη θα κανω απλα επειδη η υλη μου ειναι μεσα απο τις γνωσεις του, ρωτησα για βιβλια. Ευχαριστω!:slight_smile:

Δν ειπα οτι ειναι αργα , φυσικα και μπορει να παιξεις οπως και ολοι αλλα θελει τρελη δουλεια.

Πλαστικα γαντια ραδιενεργειας … :lol: :lol: :lol:

Τελεια ! Θα μου δωσεις το μπασσο (και καλα για καμια βδομαδα) και θα παω να κρυφτω σε ενα παλιο καταφυγιο μεσα στο πυκνο τροπικο δασος στην Ινδοκινα. Σιγα μν με βρεις … :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: :lol:

Τπτ ρε .

Μια ερώτηση τεχνικής φύσεως…

Στο ρεφρέν (1:20) πώς το παίζει και ακούγεται σαν slap; Με tapping; Γιατί tapping φαίνεται να κάνει. Αν έκανε tapping όμως θα έβγαιναν οι νότες στα σημεία που έκανε tapping με το δεξί του χέρι κι όμως βγαίνουν οι νότες κανονικά σαν να παίζει με plucking. Πώς στο καλό το κάνει γιατί δεν μπορώ να το πετύχω με τίποτα…

Λυπαμαι που δν μπορω να σε βοηθησω . Εχω dial up οποτε δν φορτωνει καν…

Κανει tapping και μαλλον εχει τσιτα και παραμορφωμενο ενισχυτη. Μπορει και να κοβει με το αριστερο αποτομα αν και λιγο δυσκολο νομιζω.

Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποια παραμόρφωση, είναι απολύτως φυσικός ο ήχος…

Δες και τον τυπά εδώ που το παίζει:

Tapping ναι αλλά στο “παραμορφωμένος ενισχυτής” θα διαφωνήσω…:slight_smile:

δεν ειναι tapping…οταν χτυπας ετσι την χορδη με το δεξι βγαινει ι αρμονικη της νοτας που παιζεις.και ακουγεται ετσι ψηλα το πραμα.στο μπασο βεβαια σπανια το βλεπω…cool!!

Mόνο που αυτός δεν βγάζει αρμονικές… :stuck_out_tongue:

τι ενοεις δε βγαζει αρμονικες…αντε καλα…δε βγαζει αρμονικες …βγαζει τη νοτα 3 οκταβες πανω…

Leviathan ο δικος μου behringer ειναι αυτος

Behringer Ultrabass BX300

Παντως οπως σε ειπα και πριν μην παρεις κατι χωρις να ψαξεις καλα και φυσικα να παιζεις στους ενισχυτες που βλεπεις.:slight_smile:

(εντιτ : μην νομισεις οτι ειναι πολυ μεγαλος απλα η photo ειναι τεραστια :p)

Καταρχην, το thead τα σπαει!

Παιζω κι εγω μπασο, αυτοδιδακτος κατα κυριο λογο (αυτι rules!):respect: , αλλα κατα καιρους εχω παρει και μαθηματα
Παιζω με ενα Squier P-bass σειρας Affinity (το φθηνο), το οποιο και ειναι αρκετα καλο για home practice, μονο που αν ψαχνεις ενα level παραπανω οργανο για να πας ενα επιπεδο πανω σε ολα (ηχος studio, live, playability κλπ.) σε περιοριζει λιγο. Γι αυτο και πριν λιγο καιρο εμπλουτισα το οπλοστασιο μου με ενα Ibanez SR900 Trasparent Black (απο τριμη), το οποιο ειναι θηριο απο ολες τις αποψεις. Στην πρωτη προβα, ολοι οι αλλοι συμπαικτες καταλαβαν αμεσως τη διαφορα κλασης. Παρ’ολα αυτα, το squierακι ειναι σημειο αναφορας και θα βρισκει εξισου ευκολα τη θεση του στα χερια μου. :respect:

Οσον αφορα τους ενισχυτες, παιζω με τον ιδιο με τον texasflood απο πανω, τον 35αρη behringer (απο καγμακη), ο οποιος συμφωνω οτι ειναι πολυ καλος για σπιτι. Ακομα και σε studio που τον ειχα παρεi γιατι ειχε καει ο ενισχυτης του στουντια, την παλεψε με τα θηρια (τυμπανα, κατοσταρη marshall).

Σε οποιον ψαχνεται για ενισχυτη , θα προτεινα ampeq (πολλα τα λεφτα) ή ashdown, που θα ναι μαλλον κι ο επομενος μου. Ειδικα ο MAG C410T-300 EVO II Combo (307W 4 x 10" + tweeter bass combo), που τον εχω παιξει και στο hangar studio για την τιμη του απο internet ειναι αψογος.

Πιο πριν ομως θα εχω φροντισει να παρω ενα MORLEY bass wah γυρω στα 150 eur, το οποιο ειναι και μια καλη λυση για εφε. Ως προς το τελευταιο, παιδες προτιμηστε πεταλια παρα πολυεφε.

Επιροες απειρες, αλλα αυτοι που ακουσα και ηθελα να ασχοληθω, ενω πριν ημουν ντραμερ, ηταν οι
C.Burton, DiGiorgio, Ed Jackson, Harris και John Paul Jones.

Αυτα και ξαναεπανερχομαστε…

Μακάρι να γινόταν δουλειά με το αυτί φίλος αλλά δυστυχώς τα περισσότερα πράγματα δύσκολα βγαίνουν με το αυτί… και φυσικά δεν μιλάω για basslines όπου απλώς παίζεις πάνω στα chords της κιθάρας αλλά για γεμίσματα κτλ.

Για τους ενισχυτές της Fender ποια η γνώμη σας; Έχω βάλει έναν 50άρη-κουκλί στο μάτι.

Άσχετο, ξεκίνησα θεωρία… μόνος φυσικά :stuck_out_tongue:
Πιστεύετε ότι πρέπει να δώσω έμφαση πρώτα στα ακόρντα ή στις κλίμακες; Γιατί εκεί διίστανται οι απόψεις…
Επιπλέον θα ήθελα να προτείνει κανα βιβλιαράκι κανείς να με βοηθήσει στο διάβασμα γιατί θέλω να απαλλαγώ απ’τις tabs… έχω βρει βέβαια αρκετά πράγματα από .pdf αλλά θα ήθελα να έχω και κάτι πιο χειροπιαστό.

Α ξέχασα να καλοσωρίσω τον Μεσσία από πάνω (Metallica fan = θα τα πάμε καλά ;p) αλλά φίλε…

Aragorn > all XAAXXA :smiley:

Πρωτα απ’ ολα καλως ηρθες ! :smiley:
Τα P-Bass τα γουσταρω απιστευτα !

1. Εχεις δικιο. Με το αυτι βγαινουν πολλα πραγματα αλλα π.χ. jazz μπασσογραμες κοματιων δν γινετε.
2. Τι να σε πω για τους Fender νομιζω εχω παιξει μια φορα με Fender (δν παιρνω και ορκο) δν ειναι και πολυ σόι για μπασσο απ’οτι ξερω (ουτε και για τις κιθαρες). Δες τους Gallien-Grueger ή καπως ετσι (δν ξερω πως γραφεται). Επισης πολυ καλοι ενισχυτες ειναι και οι EBS.
Γενικα μην κοβεις μονο με το ματι , παιξε σε πολλους και αποφασισε μονος σου τι σου αρεσει στον ηχο που θες.
3. Κατα τη γνωμη μου κακως ξεκινησες μονος σου. Ο καθηγητης εκτος του οτι θα σου μαθει οτι ειναι να σου μαθει πιο γρηγορα και με παραδειγματα που θα σε βοηθησουν να κατανοησεις πολλα που ισως σου παρει καποιο καιρο μονος σου , επισης θα σου προτεινει ο ιδιος βιβλια και αλλα τετοια.
Τωρα για τα ακορντα και τις κλιμακες , η γνωμη μου ειναι πρωτα να μαθεις κλιμακες γιατι τα ακορντα βασιζονται στις κλιμακες.
Επισης ο καθηγητης ειναι αυτος που θα εχει ενα προγραμμα και δν θα χρειαζεται να παιδευεσαι ωστε τι να μαθεις και με ποια σειρα.

Leviathan, σαφως εχεις 100% δικιο. Απλα ηθελα να εστιασω σο γεγονος οτι αν καποιος μεινει σ’ αυτα που μελετα ωδειακα μονο και δε χρησιμοποιησει λιγο και το αυτακι του, για μενα εχει κανει τη μιση δουλεια. Σαφως και ειμαι υπερ των μαθηματων, αλλα δεν εχουν ολοι την ιδια δυνατοτητα για καλες μουσικες σπουδες. Δεν υποτιμω τη διδασκαλια σε καμια περιπτωση.

Παρεπιμπτοντως μιας και αναφερθηκε, θελω να τονισω οτι αυτο που μας κανει να βελτιωνομαστε στο οργανο μας ειναι κατα 80% η δικη μας μελετη. Την περασμενη χρονια εκανα μαθηματα με τον top μπασιστα αυτης της χωρας - κατα τη δικη του αποψη - (ονοματα δε λεμε…ειναι και ευκολο να τον μαντεψει κανεις), και μου προσεφερε πολυ λιγοτερα απο αυτα που μου ειχαν προσφερει κατα καιρους αλλοι, παρ’ ολο που μελετουσα παραπανω. Ασε που ο συγκεκριμενος με εβλεπε σα $$$…μπρρρρ!

Anyway, ευχαριστω για τo θερμο welcome και τους δυο σας! Texasflood rulezzzz! :bow2:

P.S: Leviathan, μην ανοιγεις κοντρα:p

Ο Eomer πολεμησε διπλα διπλα με τον Elessar στη μαχη του Helm :lightsabre: κι οι δυο τα σπαν!