[SPOILER]Τανκς τελευταιας τεχνολογιας,απο οπλα Καλαζνικοφ φυσικα για να μην ξεχναμε…[/SPOILER]
[SIZE=“7”][B]Ε Π Ο Σ[/B][/SIZE].
Hρθε η ωρα να παω να το δω και εγω το βραδακι
σημερα θα παω κ γω επιτελους
Πολυυ fanboyσμος εχει πεσει εδω μεσα.
Η ταινια με τις μεγαλυτερες αφελειες παρολαυτα εμεινα ικανοποημενος απτο κλεισιμο της τριλογιας αλλα μεχρι εκει.
Σιγουρα κατωτερη και απο τις 2 προηγμουμενες.
[SPOILER]Ξεκολλατε με τη πιθανοτητα να εχει πεθανει ο Γουειν,θα εκανε τη ταινια μεγα φειλ
Επισης να θυμησω οτι στα κομικ εχει υπαρξει πρωην Ρομπιν ως Μπατμαν.
Ποσο αστεια σκηνη που του κανει η τυπισσα,επρεπε να χρησιμποποιεις το ΑΛΗΘΙΝΟ σου ονομα ΡΟΜΠΙΝ.[/SPOILER]
Και κατι που με προβληματισε παρα πολυ,εγινε και στο Expendables ειναι τοσο ποσο αθλια,μιλαμε για τραγικη προχειροτητα που δε βλεπεις ουτε σε σειρες μεταφρασμενες απο οπαδους,ηταν η μεταφραση,δε ξερω τι εχει παιξει και αν το καθε σινεμα βαζει δικια του πλεον αλλα παιδια αυτο τ οαστειο πρεπει να σταματησει,οποιος ξερει επαυτου να απαντησει.
Βλεπει η Κοτιγιαρ φωτογραφια της Γιλενχαλ στο σπιτι του Γουειν και μεταφραζει to “Who’s That?” σε “Ποιος ειναι αυτος?” και πιστεψτε με δεν ηταν typo.
Γιατί στη σκηνή που κόβουν το ρεύμα και μεταφράζει κάτι σε φάση μου παίρνουν τη δύναμη;;;; (power)
Ούτε κατεβασμένοι υπότιτλοι τόσο χάλια
ειχα πετυχει ενα ποστ στο imdb
για ολες τις αφελειες του εργου
και πραγματικα ηταν αρκετες και πολυ μπαμ!
και μια απορια που δεν την ειδα πουθενα να αναφερεται!
[SPOILER]
πως καταφερνει ο μπατμαν και μπαινει μεσα στο πολυορκημενο γκοθαμ
αφου εγινε καλα και γυρισε απο το πηγαδι
και πως γυρισε απο το πηγαδι που λογικα ητανε καπου στου διαολου τη μανα
σε τοσο συντομο χρονικο διαστημα[/SPOILER]
Ρε παιδια όσο ρεαλιστικό και αν το έχει κάνει το reboot ο Nolan, δεν παύει να λέει την ιστορία του batman. του ανθρώπου νυχτερίδα που κόβει βόλτες με το batmobile you know
Νταξ εγω ειπα οτι εμεινα ικανοποιημενος απο τη ταινια αλλα να μη πουμε οτι ειχε πολλες σεναριακες ευκολιες,“αμερικανιες”,ειδικα σε σχεση με τα προηγουμενα.
Δε μου εκατσαν καλα γιατι οταν πηγα να δω το avengers πχ τις περιμενα,ενω τωρα οχι σε τετοιο βαθμο.
Ας πει και κανας αλλος για τις μεταφρασεις γιατι φρικαρα,στο expendables,οσοι το ειδατε, ηταν καλη?
[SPOILER]Αν προσεξα καλα ειχαν βαλει γυναικα να το μεταφρασει… [-X[/SPOILER]
To ειδα και εγω χθες και μπορω να πω οτι ηταν αρκετα καλο [SPOILER]Ρε μαλακες στην μαχη του Γκοθαμ στο τελος ο απο πισω μου ροχαλιζε.Δεν υπαρχουν αυτα :lol::lol:[/SPOILER]
Xθες το βράδυ αξιώθηκα να το δώ και είναι καταπληκτική ταινία. Η ατμόσφαιρα σε όλη τη διάρκεια της ταινίας είναι καταπληκτική όπως και στην προηγούμενη, οι ερμηνείες γενικά πολύ καλές.
Πολλές έμμεσες αναφορές στην 11/9 με τα πλάνα με το Gotham/Manhattan να βγάζει καπνούς, τις κλειστές γέφυρες και τους εγκλωβισμένους στα έγκατα μπάτσους.
Τέτοια ήταν και η σκηνή που αναφέρεις Κάρβου όταν κάνουν το ντου πρακτικά άοπλοι ενάντια στα θωρακισμένα με το που βλέπουν την εμφάνιση του Batman. Τribute στο NYPD
Το είδα σε αίθουσα με πολύ μεγάλη οθόνη και πολύ καλό σύστημα ήχου (η μεγάλη στο Σινέπολις στη Γλυφάδα) που απέδιδε τέλεια τα εφφέ, αλλα οι γύφτοι για να κάνουν οικονομία από κάποιο σημείο και μετά χαμήλωσαν τον κλιματισμό σε μία βραδιά που έκανε έξω 32 βαθμούς με αποτέλεσμα προς το τέλος να είναι η ατμόσφαιρα δυσάρεστη… [-X
Εντελώς ΓΤΠ η μετάφραση όπως ήδη αναφέρθηκε: Η φάση με το “ποιός είναι αυτός;” που αναφέρθηκε δεν απαιτεί καν να ξέρεις Αγγλικά αλλά να είσαι στοιχειωδώς προσεκτικός στο αν δείχνει τη φωτογραφία γυναίκας! #-o
Το είδα κι εγώ και μου άρεσε αλλά με τίποτα δεν φτάνει το προηγούμενο, σίγουρα δεν θα έχει και συνέχεια? Το αρνητικό είναι ότι είναι αμερικανιά όσο δεν πάει, το θετικό η ατμόσφαιρα και οι εμηνείες.
απιστευτη η ταινια,δεν εχω να πω πολλα πραγματα!!επεσε γελιο στη σκηνη με τους μπατσους που ειναι ετοιμοι να επιτεθουν με αρχηγο ντυμενο λασαρντ!!!:D:D
I think people who are saying, you know, ‘Dark Knight Rises’ is supreme cinema art, I don’t think they know what the fuck they’re talking about
Αν και δε συμφωνω σε ολα με το αρθρο,μου αρεσε και ειμαι μαζι του στη κεντρικη ιδεα του.
Λουπιν που εισαι να μας πεις γνωμη ρεεε?
Επισης κανε και ενα σχολιο για τον τυπο του παραπανω blog αν το εχεις διαβασει καθολου,ασχετα με το dark knight θαψιμο.
την ειδα σημερα και μπορω να πως ηταν πολυ καλη ταινια…το μονο ψεγαδι,αλλασχετικα μεγαλο κατεμε ειναι οι πολλες σεναριακες διευκολυνσεις που χρησιμοποιησε ο νολαν στην ταινια του,το περιμενα πιο προσεγμενο,ειδικα μετα το prequel του…αλλα δε παυει να ναι μια εξαιρετικη ταινια με φοβερη ατμοσφαιρα,καθηλωτικη θα λεγα σε σημεια…
9/10
το όραμα του ρας αλ γκουλ ποιό ήταν, γιατί δε θυμαμαι καν το batman begins (δεν ξερω αν ειχε ειπωθει και κατι)?
Το είδα χτες. Πάρα πολύ καλή ταινία, σίγουρα η καλύτερη για φέτος για μένα.
Ειχε βέβαια κάποιες σεναριακές ευκολίες αλλά οκ δεν πειράζει…
Αυτό που με πείραξε λίγο ήταν [SPOILER] ο τρόπος που πέθανε ο Bane. Έπρεπε να ήταν πιο εντυπωσιακός, του άξιζε…[/SPOILER]
[SPOILER]να καταστρεψει την γκοθαμ που ειχε φθασει στο μεγαλυτερο σημειο διαφθορας οπως και καθε πολιτισμος γενικα[/SPOILER]
[SPOILER]u sure?ο αλλος εζησε ενω παρα διπλα εσκασε μια ατομικη βομβα(ή και οχι?:p).το χτυπημα μιας μηχανης τι να κανει σ αυτο το νταμαρι.[/SPOILER]
+1
To Rises, εαν δεν ετρεχε τοσο γρηγορα και επαιρνε χρονο να αναπτυξει καλυτερα ιδεες- καταστασεις, θα ηταν με χαρακτηριστικη ευκολια για μενα το Νο1 της τριλογιας… αλλα το μεγαλο του μειον ηταν οτι ειχε τοσα να πει και να δειξει, που ο ρυθμος ηταν ακαταλληλος για την βαρυτητα τους + πολλα γεγονοτα περασαν πιο ανωδυνα αποτι επρεπε ή φανηκαν ‘‘σεναριακες ευκολιες’’… παντως σε βαθος χρονου πιστευω οτι θα γινει το αγαπημενο μου απο την τριλογια…
το δευτερο ειχε Τζοκερ, οκ, το τριτο ειχε ομως Μπατμαν.-
Παρολα αυτα και παλι, ο ρυθμος της ταινιας και η ευκολια που ο Νολαν δημιουργει τοσο γρηγορα καταστασεις και εικονες, ειναι αξια θαυμασμου, παρολο που εδω επρεπε να πατησει το γκαζι λιγοτερο, ή έστω το ίδιο αλλα να προσθεσει τοτε και ενα μισαωρο και βαλε…
θα κανω υπερποστ οταν προλαβω
edit:
το διαβασα το αρθρο πισω, ειναι για κλαμματα… με τον ιδιο τροπο μπορω να θαψω οποιαδηποτε ταινια θελω, δε πα ναναι ο Νονος… αλλα θα κανω υπερποστ αλλη στιγμη
\m/
εχει πλακα παντως, που εχει βγει ο καθε πικραμενος και σπαει την καθε σκηνη της ταινιας, το καθε δευτερο λεπτο σε 100 κομματια για να θαψει… για αρκετα σεναριακα τερτιπια μπορω να μιλησω, αλλα για τα περισσοτερα που ακουγοντε πιο πολυ, οπως πχ
[SPOILER]το πως εφτασε ο Μπρους στη Γκοθαμ μετα τη φυλακη[/SPOILER]
ειναι να γελας… το δε ‘‘πολιτικο-κοινωνικο υποβαθρο’’ που ειδαν αρκετοι, θα ηθελα να μου εξηγησουν πραγματικα τι ακριβως ειδαν και εβγαλαν τα αναλογα συμπερασματα…