Με μία υπερπρόχειρη κοινωνικό πολιτική ματιά αυτό που παρατήρησα μόνο είναι πως ήταν κάπως αντιεπαναστατικό, καθότι ο bane έξω από το δικαστήριο έλεγε σωστά πράγματα (κατα τη γνωμη μου), αλλά υπό ακραίο-βίαιο-evil-eat each other πρίσμα δίνοντας δίκιο σε κράτος, μηχανισμούς του, κλπκλπ. Ασε που πρωτη φορα στη ζωή μου είδα πορεία μπατσών:lol:
Από κει και πέρα συμφωνώ με λουπιν, το 80% των ποστς σ αυτο το θρεντ είναι για τρανταχτα γελια, ιδιαίτερα όσων κάνουν λόγω για αφέλειες και τα λοιπά σχετικά. Seriously? σουπερχιρο μουβι ειδατε ρε παιδια, κουλ.
(εδιτ τωρα το δα, οτι λεει ο ντεκαρντ)
Η ταινια γαμησε. προσωπικα ως γαλουχημενο αμερικανοσινεφιλοπαιδακι που μεγαλωσα, γουσταρα και το happy ending και τα παντα ολα. Να σκασει και κανα extended version με μιση ωρα παραπανω και θα χυθω θτα βλακια μου.
Συμφωνω οτι ειναι λαθος να κολλας σε τετοια,μιλαμε για μεγαλυτερες χοντραδες που ειναι μαλλον τα τερτιπια που λες εσυ.
Δε σε παω μακρια και συγκρινω με τις 2 προηγουμενες ταινιες με ΙΔΙΟ ηρωα και απο ΙΔΙΟ δημιουργο και πιστευω οτι εδω χανει το στοιχημα με τις υπερβολες και τις αφελειες που κερδισε στις προηγουμενες ταινιες.
Αποφασιστε ομως ρε παιδια,ρεαλισμος ή ΜΠΑΤΜΟΜΠΙΛΖ ? :roll:
Το οτι αλλο target group εχει το Avengers και αλλο το TDKR ειναι ατοπο.
Και αν θελετε βαθμο εγω βαζω ενα 7,5 στη ταινια,9 στο Begins και 9+ στο DK.
Γελαστε ελευθερα
Βασικο συστατικο ολης της τριλογιας είναι μια πιο ρεαλιστικη ματια στα κομικ. Παρολαυτα εξακολουθουν να ειναι ταινιες BATMAN. Ρεαλισμος οσο γινεται δηλαδη και μεχρι εκει. Δεν λεω οτι ειναι μονοδρομος. Μια χαρα πωρωθηκα με Avengers. Αλλα ο τροπος που ειναι δοσμενα τα Batman του Nolan επεκτεινει το target group και περαν του κλασσικου. Προφανως οι φανμπουδες κωλογουσταραν και με τα 2. Αλλα το tdkr περιμενε να το δει και ενας πιο “”“ενηλικος”"" κοσμος. Ενας κοσμος που πριν απο το dark knight σνομπαρε ολο το genre.
Και εξακολουθει να σνομπαρει δλδ με εξαιρεση την τριλογια αντε με το ζορι και τα xmen.
[QUOTE=otinanai;1397665]Εχετε τσεκαρει κριτικες στα ελληνικα media για την ταινια; Δηλαδη ειλικρινά ποσο κομπλεξικοι και κολλημενοι παιζει να ναι απεναντι σε ενα ολοκληρο κινηματογραφικο είδος; Και μαλιστα σε μια ταινια που επιδιωκει να την παρει πιο σοβαρα αυτο το target group (με το ρεαλισμο κλπ) και δεν ειναι προορισμενο κυριως για fans οπως πχ το Avengers
ενδεικτικά:
[QUOTE]
καλα σημερα διαβασα για το ρηχο κινηματογραφο του νολαν και τους φλατ χαρακτηρες στις ταινιες του
…
χαχα οχι κανονικο σαιτ ηταν
αχα το βρηκα.(απο το ιστορικο)
Η ταινία αποτελεί το αναμενόμενο, αναβαθμισμένο και τελειοποιημένο αποτέλεσμα, στα πλαίσια ενός μεγάλης κλίμακας προγράμματος έρευνας και ανάπτυξης στον τομέα της κοινωνικής μηχανικής.
Είναι ευδιάκριτα τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. Να μπει ακόμη ένα λιθαράκι στην διαδικασία απόλυτα ελεγχόμενης και επομένως προβλέψιμης διαμόρφωσης του συλλογικού υποσυνειδήτου. Όπου η κινηματογραφική παραγωγή έχει δεσπόζοντα ρόλο εκτελεστικού βραχίονα στον συνολικότερο σχεδιασμό για την αυταρχική, ρατσιστική και απόλυτα ταξική κοινωνία του μέλλοντος. Και η ωδή στον ολοκληρωτισμό και την «Νέα Τάξη Πραγμάτων» είναι εξόφθαλμη.
Keeper είχα ακριβώς την ίδια γνώμη με σένα για την ταινία μέχρι που ξαναείδα το Dark Night πριν από λίγο. Σεναριακές ευκολίες είχε και το Dark Knight απλά ίσως είχες πολλές προσδοκίες γιαυτό δεν σου άρεσε αυτό.
Το μόνο που με χάλασε εμένα είναι η ομοιότητα στις τακτικές του Τζόκερ με αυτές του Μπειν. Ήταν σαν να έκλεβε λιγάκι ο Μπειν
στο πρωτο ποστ που εκανα μολις ειδα την ταινια
την αποθεωσα
και συνεχιζω να εχω την ιδια γνωμη
αλλα οι σεναριακες αφελειες
ειναι σεναριακες αφελειες
και δη απο εναν σκηνοθετη επιπεδου τυπου nolan
και δεν μιλαω για σκηνικα που ο bane
εδινε μπουνιες και εσπαγε τους τοιχους (που οκ εδω λες βλεπω superhero movie)
μιλαμε για ολα αυτα που εχουνε αναφερθει
και καποιοι τα βρισκουν γελοια…
way to go guys!!!
Μαζί και με το καινούριο new super mario bros 2 που βγήκε για το 3ds και είναι ψιλό μέτριο, έχω αρχίσει και απορώ για το αν οι κριτικοί φοβούνται να κάνουν μια πιο αντικειμενική κριτική ο οποία θα έρθει σε κόντρα με τους fanboys (εντάξει εξαιρούνται υπερπατάτες τύπου spiderman 3)
Σοβαρά τώρα τίποτα τέτοιο δεν υπάρχει στην ταινία και απορώ που τα βλέπετε. Την είδα χθες (μετά από 12ωρο στην δουλειά πήγα να δω 3 ώρες ταινία ) και μου φάνηκε υπέροχη. Περισσότερα το βράδυ που θα είμαι σπίτι.
Οσοι λενε για επανασταση του προλεταριατου, ωδη στην παλη των ταξεων, εξυψωση της αριστοκρατιας και αλλα τοσα γραφικα, ειμαι σιγουρος οτι τα λενε επειδη δεν εχουν αποψη και πρεπει να πουν κατι!
δεν εξηγητε αλλιως!
η ταινια δεν εχει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με τα παραπανω
[SPOILER]ο Μπεην ηταν τρομοκρατης με σκοπο απλα να καταστρεψει, κατελαβε την πολη και σε αυτη κυκλοφορουσαν ΜΟΝΟ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ενω ολος ο κοσμος εμεινε στο σπιτι του διοτι τους απειλουσε με πυρηνικη βομβα!!!
Η επιθεση στη Wall Street ειχε σκοπο να ριξουν οικονομικα τον Wayne-πρακτικα μια ληστεια εγινε, οχι να κριτικαρει το Occupy wall street και λοιπες απιστευτες μαλακιες που διαβαζω!
ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ!
τα ιδια ακριβως εκανε ο Ρας Αλ Γκουλ στη πρωτη ταινια, ελεος
δλδ, ΠΟΙΑ ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΤΑΞΕΩΝ, ΟΛΗ Η ΓΚΟΘΑΜ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ ΡΟΛΟΙ, οι φτωχοι και αποροι της πρωτης ταινιας κτλ ουτε καν υπηρχαν πια[/SPOILER]
εγω παλι αν εβρισκα ενα αρνητικο στο τομεα αυτο, θα ηταν οτι ενω στη προηγουμενη εχωνε για διαφθορα της αστυνομιας και πεταγε και μια υποβοσκουσα φιλοσοφικο-κοινωνικη σπιθα περι αναρχιας, εδω ηταν αρκετα απολιτικ
ακομα και
[SPOILER]ο στρατος των μπατσων, που οκ, γουρουνια, ναι, αλλα εδω ειπε στην αρχη ξεκαθαρα οτι ειχαν πλεον ρολο κομπαρσου στη πολη λογω του Ντεντ νομου και υποδηλωνε αμεσα την εξυγνιαση της διαφθορας και στο σωμα…λιγο φλατ στην αναπτυξη, οκ, αλλα δεν παυει να ειναι γεγονος![/SPOILER]
δλδ η ταινια εχει πολλα μελανα σημεια και αλλα τοσα που λαμπουν και καθομαι και διαβαζω σχολια περι ταξικης προπαγανδας
Λοιπόν νομίζω περί πάλης των τάξεων και προπαγάνδας δεν έχει νόημα να ασχοληθούμε παραπάνω, εφεύρεση κάποιων γνωστών ελλήνων κριτικών είναι (JimmyPage εδώ είναι και η απάντηση που ψάχνεις στο τελευταίο σου ερώτημα) που ακόμα δεν μπορούν να ξεχωρίσουν 5 απλά πράγματα σε μια ταινία φαντασίας και μάλλον δεν θα μάθουν ποτέ. Αναρωτιέμαι μάλιστα αν είχαμε διαφορετικές απόψεις σε περίπτωση που δεν έβγαινε ο Κρονεμπεργκ λίγες μέρες πριν την ελληνική πρεμιέρα για να θάψει την ταινία όπως και όλες τις ταινίες με super heroes.
Στο θέμα μας. Η ταινία μου άρεσε πάρα πολύ. Ίσως και περισσότερο από το dark knight. Εδώ είχαμε batman και Bruce Wayne σε όλο τους το μεγαλείο, η περίπου σε όλο τους το μεγαλείο αφού όντως παρά τα 165’ η διάρκεια έμοιαζε πάρα πολύ μικρή. Anyway δεν θα με χαλούσε καθόλου κάνενα director’s cut με καμιά ώρα παραπάνω η ταινία ήταν απόλαυση. Τα άσχημα ήδη έχουν αναφερθεί. Ο άχαρος ρόλος της κοτιγιαρ, θα ήθελα και εγώ λίγα παραπάνω πράγματα για τον χαρακτήρα της, και η διάρκεια. Το φινάλε το βρήκα υπέροχο και ιδανικό κλείσιμο. Hathaway πολύ καλή, ξεπέρασε τις προσδοκίες μου. Το μόνο κακό που όταν ανέβαινε στην μηχανή δεν είδαμε μερικά καλύτερα πλάνα :roll: Από τους υπόλοιπους όλοι μια χαρά με τους Cane Oldman να ξεχωρίζουν.
Περί ρεαλισμού τώρα. Είναι μεγάλη κουβέντα αυτή στα batman. Εμένα δεν με ενόχλησε καθόλου, θεωρώ πως ο Nolan ήξερε μέχρι που να το τραβήξει. Απλά όταν θέλεις να ξεχωρίσεις με την πιο ρεαλιστική ίσως ιστορία ήρωα των κομικ κάπου οι απαιτήσεις θα είναι και διαφορετικές μιας και όπως εύστοχα αναφέρθηκε έχεις μεγαλύτερο target group και όχι μόνο τους φανς.