The Dark Knight Rises

Επειδη με κανατε να το ψαξω λιγο απο συνεντευξη Νολαν

But the movie certainly suggests that there’s a great danger of populist movements being pushed too far.
If the populist movement is manipulated by somebody who is evil, that surely is a criticism of the evil person. You could also say the conditions the evil person is exploiting are problematic and should be addressed.

Αρα ο Νολαν οτι ειπα το εχει στο μυαλο του,απλα συμφωνα με αυτο κριτικαρει αυτον που λεγχει και υποκινει μια λαικη εξεγερση αρα κυριε λουπιν μαλον αυτο που ειπα δεν ειναι τελειως ασχετο

[SPOILER]ΠΟΙΑ ΛΑΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ, καναν ντου και κατελαβαν τρομοκρατες την πολη, οχι ο λαος!!! Το λαικο δικαστηριο ηταν ενας τρελος-scarecrow ο οποιος δικαζε οτι περπατουσε, με τις πλατες εκατονταδων δολοφονων και τρομοκρατων να τον στηριζουν οι οποιοι απλα περιμεναν να καταστραφει η πολη[/SPOILER]

πραγματικα θελει μεγαλη προσπαθεια για να τα δει κανεις τα παραπανω

κατα ταλλα, ναι, ειμαι μεγαλος σοφος8)

Την είδα και γω χθες

[SPOILER]2 κλικ κάτω για μένα από Dark Knight(καλά έτσι κι αλλιώς δεν ξεπερνιέται)
Με χάλασε λίγο ότι ενώ είναι μεγάλη σε διάρκεια, βγάζει μια προχειρότητα και ένα άρπα-κόλλα για να τα προλάβει όλα
Λίγο μπάτμαν, λίγο μπέιν, λίγο κάτγουμαν, λίγο μπλέικ…λίγο από όλα
Δηλαδή ούτε γιατί φοράει τη μάσκα ο μπέιν ανέφερε

Μπέιν φοβερός, και μυαλό και τέρας και επιτέλους ο Μπάτμαν έφαγε το ξύλο της ζωής του…γατάκι μπροστά του
Ούτε εμένα μου άρεσε το πως πέθανε[-X

Πω…
Δεν μπορώ να τα βάλω κάτω ακόμη και να σχολιάσω ολοκληρωμένα

Συνεχίζεται…[/SPOILER]

Περί αφελειών, σεναριακών τρυπών κ.λπ

[SPOILER]Batman είδατε γκάυζ, τι ασχολείστε με αυτά?
Διαβάζετε τις κριτικές του κώλου και σας μπαίνουν ιδέες…ο ένας λέει ό,τι έγραψε ο άλλος
"Πως γύρισε από τον λάκκο ο μπάτμαν στο Γκόθαμ?"
Εδώ ρε ολόκληρος μπάτμαν και χρειάστηκε 3 φορές για να ανέβει το πηγάδι και μας είπαν ότι ο 1ος και μοναδικός πριν από αυτόν ήταν ένα 10χρονο κορίτσι που δεν ξεπερνούσε το 1,5 μέτρο :!::!::!:
Αλλά κατά τ΄άλλα πως γύρισε στο Γκόθαμ[/SPOILER]

Εγώ πάντως βλεπω πολιτικά στοιχεία στην ταινία. Μόνο που ο Νόλαν γνωρίζει πως απευθυνεται σε τόσο ευρύ κοινό που εν τέλει μιλάει αντικρουόμενα.

[SPOILER]O Bane ερχεται σαν εξωτερικός παράγοντας σε μια πολη, την χιλιοβομβαρδίζει και παράλληλα διατυμπανίζει πως είναι ο σωτήρας. Δεν είναι σπόντα κατά της κοινωνικής επανάστασης, είναι σπόντα κατά της ιμπεριαλιστικής λογικής των ΗΠΑ που σε καθε επεκτατική τους, στρατιωτική επιχείρηση διατυμπανίζουν πως έρχονται σαν απευλευθερωτές.

Από την άλλη σε όλη την διάρκεια της ταινίας το θέμα της ταξικότητας παίζει έντονα: Η Σελίνα Κάιλ λέει στον Μπρους Ουέιν ότι “θα πληρώσετε που τόσα χρόνια καρπώνεστε τόσα πολλά αφήνοντας τοσα λίγα στους υπόλοιπους από εμάς”. Όταν ο Bane καταλαμβάνει το Γκόθαμ βάζει σε εφαρμογή την αναδιανομή του πλούτου (αναφέρεται ξεκάθαρα) προκειμένου να κερδίσει χρόνο μέχρι να σκάσει η βόμβα. Τελικά η Γκόθαμ γίνεται μπουρδέλο. Αν εισαι καλοπροέραιτος σκέφτεσαι πως κάνει κριτική στον μαρξισμό/λενινισμό από αναρχική σκοπιά (μην ανοίξουμε κουβέντα περί βάσης-επικοδομοιίματος και πρωτοπορίας, δεν έχει νοημα γιατι ΔΕΝ ηθελε να πει αυτα ο Νόλαν). Αν είσαι κακοπροεραιτος λες αυτά που λέει ο JimmyPage.

Σε κάθε περίπτωση ισχύει αυτό που έγραψα στο δικό μου ποστ: [I]Οι πολιτικές προεκτάσεις που πάει αμήχανα να προσδώσει στην ταινία ο Νόλαν. Προσπαθεί να κριτικάρει την ιμπεριαλιστική πολιτική των ΗΠΑ με έμμεσο πλην ξεκάθαρο τρόπο και ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ με εξίσου έμμεσο πλην ξεκάθαρο τρόπο πετάει αλληγορικές σπόντες στην λογική του «υπαρκτού» σοσιαλισμού. Παρ? όλα αυτά η προσπάθειά του αυτή διακατέχεται από μια αδυναμία να πει ή έστω να συμβολίσει κάτι, κυρίως γιατί δεν ξέρει τι ακριβώς θέλει να πει ή να συμβολίσει. Το πολιτικό μήνυμα που πάει να περάσει φάσκει και αντιφάσκει και μένεις με την απορία για ποιο λόγο πάει να ανοίξει μια συζήτηση που δεν ξέρει πώς να την κλείσει.[/I]

Γιατί σε κάθε περίπτωση δεν μπορείς να κριτικάρεις και τον ιμπεριαλισμό και τον λενινισμό ταυτόχρονα εκτός και αν είσαι αναρχικός. Και επειδη ο Νόλαν μαλλον δεν είναι, θεωρώ ότι θέλει να μιλήσει πολιτικά αλλά για να μην κακοκαρδίσει κανέναν τα χώνει όλα και τα κάνει σαλάτα.

Μικρό μειονέκτημα. Ας το ξεπεράσουμε[/SPOILER]

^Αντιλαμβάνεσαι φαντάζομαι ότι όλα αυτά που αναφέρεις το 80-90% του κοινού ούτε που θα τα αντιληφθεί

Πιστεψε με δεν ειμαι κακοπροαιρετος,την ταινια την περιμενα πως και πως καθως λατρεψα τις προηγουμενες.Οπως και να χει μπορει κανεις να δωσει πολλες ερμηνειες.Εμενα η σταση του Μπειν πιο πολυ μου φενεται σαν σποντα σε κατι τιυπου οκτοβριανη επανασταση παρα στην πολιτικη των ΗΠΑ,μαζι με οσα ειπες στη συνεχεια.Anyway Peace.

Γιατί δε βλέπετε μια ταινία τέτοιου είδους απλά για να τη δείτε και να περάσετε καλά; Χάνεται όλη η φάση έτσι κατά τη γνώμη μου.

Εντάξει, υπάρχει πάντα και η άλλη όψη του νομίσματος:
http://flix.gr/cinema/the-dark-knight-rises.html

http://www.mftm.gr/2012/08/the-dark-knight-rises-2012-review.html
Κι όσο για τον Φραγκούλη, εμένα με έκανε να σταματήσω να τον διαβάζω πριν την κριτική με ένα γελοίο άρθρο που έγραψε για το μακελειό στην Aurora.

Η ταινία πάντως μου άρεσε, πάρα πολύ θα έλεγα. Ενώ σχεδόν ποτέ δεν βλέπω ίδια ταινία δεύτερη φορά στην αίθουσα αυτή με τραβάει να πάω να τήν ξαναδώ. Δεν την θεωρώ καλύτερη ταινία από το TDK μα πιστεύω πως είναι αρκετά κοντά του.

θα τα αντιληφθει
απλα θα προσπερασει
οπως οι αγανακτισμενοι ελληνες που ψηφισαν παλι τα ιδια και τα ιδια

Kλαιω,απο την μύγα ξίγκι πατε να βγάλετε(και απο “λάθος” μύγα μαλιστα)

Γράφονται που γράφονται μπαρούφες “για θεμα ταξικότητας(λολ;) και αν ο Λόναν ειναι ετσι ή αλλιώς για να κανει κριτικη αρα(…)ΛΟΛ”,ειναι ανάγκη να γράφονται για ταινία που αφορά τον ΜΠΑΤΜΑΝ;;

Δεν έχει σημασία αν η ταινία είναι ο Batman η κάτι άλλο. Η ουσία είναι αλλού, πως δεν υπάρχουν τέτοια θέματα στην ταινία. Δεν υπάρχει καμιά ταξική πάλη στο σενάριο, ούτε για δείγμα, ούτε για μισό δευτερόλεπτο,. Αν πρέπει να δοθεί μια πολιτική απόχρωση η πιο πετυχημένη που έχω διαβάσει από έλληνα κριτικό είναι το “Batman εναντίον χρυσής αυγής” του Ζουμπουλάκη (αν και γενικά δεν τον πολύ πάω και αυτόν). Μπορεί να μοιάζει κάπως τραβηγμένο (και ως ένα βαθμό είναι) αλλά ο Bane και η συμμορία του έχουν αρκετές ομοιότητες. Ο Bane (όπως και ο Ρας Αλ Γκουλ) απονείμει την δικιά του δικαιοσύνη στο όνομα μιας λαϊκής εξέγερσης που δεν γίνεται ποτέ αφού τα μέλη της συμμορίας του περισσότερο φανατισμένοι στρατιώτες είναι και τίποτα περισσότερο, χρησιμοποιώντας ουσιαστικά την έννοια για να δικαιολογήσει τις πράξεις του.

Για μένα μια χαρά σημασία έχει καθώς στην Ελλάδα ο καθένας εξαντλεί το οτιδήποτε πάνω σε πράγματα που μπορεί.

Όποιος θελει να μιλήσει για το πως θα κριτικάρεις τον ιμπεριαλισμό και τον λενινισμό ας παει να γράψει καμια κριτική για κανα βιβλίο οχι για το ΜΠΑΤΜΑΝ.

Και να υπάρχει πολιτικη διάσταση(που ειναι και λογικό)σίγουρα θα ειναι διαφορετικής υφής απο αυτήν που θα φαντάζονται ορισμένοι.

Δεν ξερω πραγματικά μου φαίνεται παράλογο,δεν εχω θέμα με τα παιδιά ούτε τίποτα,προς θεού απλώς :dunno:

batman ο άνθρωπος νυχτερίδα
ΜΠΑΑΑΤΜΑΑΑΑΝΝΝΝ http://www.youtube.com/watch?v=L1wGRVt5LwM

Η ταινία ήταν πάρα πολύ καλή, άνετα θα την ξαναέβλεπα. Βέβαια ο Bane νομίζω ήταν σχετικά κατώτερος του Joker…

http://www.youtube.com/watch?v=NKYuKxe5Zes

E, υπάρχει, τι να κάνουμε τωρα.

ασχετο
αλλα στο τελος
ο τραγουδιστης ακουγεται σαν τον τανκιαν
αγνωστες επιρροες των soad??

ας γράψω κ εγώ την παπατζα μου, αν κ έχουν ειπωθεί όλα, ευτυχώς σε ένα κλίμα σοβαρότητας που αρμόζει σε μια σοβαρή ταινία.

[SPOILER]-(αρχιζω με κλεμμενη ατακα φίλου): γενικο πρόβλημα των τριλογιων: στο πρωτο εχεις την ιδεα κ δεν εχεις λεφτα, στο δευτερο εχεις κ ιδεα κ λεφτα κ κάνεις παπάδες και στο τριτο… επαναλαμβάνεσαι. ο Bolt στα προκριματικά κρατάει δυνάμεις για να κάνει το ρεκορ στον τελικο κ να τον δει ολο το συμπαν, ο Νολαν δεν μπορει να το κάνει, αφενός μεν γιατι πρεπει να κανεις επιτυχια για να υπαρξει κ επομενη ταινία κ αφετέρου, γιατι δεν ειναι παντα στο χέρι σου. ετσι ο Batman3 είναι καλός, αλλά όχι εξαίσιος, κυρίως γιατί όλοι μας είδαμε στο 2 μια ταινια του 10/10 και εκ των πραγμάτων στο 3 ο Νόλαν μπορούσε ή να επαναλάβει το θαύμα (αδιανόητο, γιατι στο 2 δεν ηξερες τι να περιμενεις, τωρα περιμενες τα παντα), αρα επειδη δεν μπορει να κανει μια ταινια του 11, κανει μια του 7,5 ή αν θελετε των 3/5.

-(οι γυναικες). θαυμάσια η γατούλα, αν κ δυστυχώς μας χαρίζει την καλύτερή της σκηνή, πρώτη πρώτη, εκεί που αλλάζει ύφος στο ίδιο πλάνο για να κλέψει το κολιέ. την θέλαμε περισσότερο. την αγαπησα αν κ δεν την αντεχω ουτε σαν ηθοποιο, ουτε σαν γυναικα. απο την αλλη η κοτιγιαρ πρέπει να πηρε ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ για να παίξει ένα ανυπαρκτο υποστηρικτικο ρολο, με ένα άχρηστο ψευτοtwist στο τέλος και ισως ενα απο τους χειροτερους θανατους που εχουμε δει στο σινεμα. κριμα. ο πιο χαρτινος χαρακτηρας που μας εχει δωσει ο Νολαν.

-(ο κακος). τι να πεις για τον hardy, οσοι ξερουν, ξερουν. ο bane του ειναι ΚΑΚΟΣ,ΣΚΛΗΡΟΣ,ΑΣΧΗΜΟΣ. δεν λεει εξυπναδες, δεν λυπαται, δεν νιωθει. κ οταν στο τελος νιώθει, λυγιζεις. μου άρεσε πολυ το πλανο του απο τις φυλακες, χωρις την μασκα. μεγαλος ηθοποιος αν κ η μασκα “κοβει”. μπρατσα, ξυλο κ κακια. δεν ειναι λετζερ, κανεις δεν μπορει μαλλον να ειναι λετζερ, κ ουτε ο λετζερ θα ηταν λετζερ αν δεν ειχε πεθανει. στηριξε την ταινια, αλλα οταν το δευτερο μπατμαν ηταν ουσιαστικα η ταινια του τζοκερ με καποιον νυχτεριδα να τον κυνηγαει, το τριτο ειναι η ταινια του μπατμαν, με ενα μπρατσωμενο να τον δερνει. αρα δευτερος ρολος, αρα ποσο πιο ψηλα να παει;

-(οι λοιποι). ντεκορ. δεν με πολυενδιέφεραν, ουτε καν ο χιουητ. η ταινια ειναι ο μπατμαν.

-(ο μπατμαν). η πιο μπατμαν ταινια του μπατμαν, που ομως παταει εν πολλοις στα θεματα του 1, οπου εκει τα ειχε πει καλυτερα. μου αρεσε που ο μπατμαν δεν μπορεσε να ανεβει με την δευτερη - ειχε κλιμακωση. με ενοχλησε καπως το οτι επρεπε να εξηγει τοσο τις σκεψεις του - ασε κ κατι να το σκεφτουμε ! καλος, αλλα τον ειχαμε ξαναδει καλυτερο

-(ο νολαν). διαβαζω μαλακιες για ξεπουλημα του νολαν κ γελαω. ημαρτον με τους ανυπαρκτους που πανε κοντρα στο ρευμα για να ασχοληθουμε μαζι τους κ ημαρτον στο εμετικο κειμενο του φραγκουλη που ποσταριστηκε - δεν τον ξαναδιαβαζω τον μαλακα, ειναι εμπαθης για να ειναι. η ταινια του θελει να πει πολλα κ τα λεει ολα. κ ετσι τα τρεχει, δεν κουραζει μεν, αλλα σε φασεις ειναι λιγο νερουλη στο μονταζ (δεν μπορεις να εχεις κοψει στα δυο τον νυχτεριδα κ το επομενο πλανο να ειναι το πιο φωτεινο της ταινιας. ασε μας να θρηνησουμε ! το πρωτο μισο του φιλμ ειναι τοσο σκατενια σκοτεινο, που πραγματικα ευχεσαι να πεθανει ο μπατμαν για να γλυτωσει τον διασυρμο. κ τελικα αυτο ειναι κ το προβλημα της ταινιας: η λυτρωση του Β μισου ερχεται σαν ευκολια “θυμωσα κ θα σας γαμησω”. δεν προκυπτει οτι πχ εφτασε ο μπατ σε ενα ανωτερο επιπεδο του bane. το γεγονος οτι τον δερνει τελικα, ειναι μεχρι κ σεναριακο κενο - δεν προκυπτει απο καπου!

-(τα κενα). κ εμενα με χαλασε που οι κακοι αντι να ισοπεδωσουν τον αμαχο πληθυσμο των μπατσων, χανουν (!) κ οτι το μπατπλανο κανει 10 χλμ σε 15’’ για να σωθει η πολη, αλλα ελεος με το engineering στις ταινίες ! κ σιγα πως πηγε απο την Μ.Ανατολη στο γκοθαμ - πηρε την Aegean. ΔΕΝ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ. αλλο βλεπεις εκεινη την ωρα. ξεκολλατε.

-(τελικα) - ο Νολαν δεν μπορεσε να φτιαξει μια ταινια του 11. με λιγο πιο σφιχτο σεναριο κ την κοτιγιαρ σαν χαρακτηρα εκτος ταινιας εντελως, θα μιλουσαμε για κατι που ξυνει το makeup του joker. οπως κ να εχει ομως, παροτι χανει σε ενα χαμενο αγωνα, ειδαμε μια πολυ καλη ταινια αξιώσεων, που το σινεμα θα την θυμαται στα χρονια που θα ερθουν.[/SPOILER]

Ωραια τα λες ρε Λουκιανε.Πολυ ευστοχα σχολια.
Η ταινια ειχε χασει απο τα αποδυτηρια για μενα.Δεν θα μπορουσε να ειναι καλυτερο
του προηγουμενου.Μοναδικο μεγαλο αρνητικο για μενα ηταν η διαρκεια.
Θα μπορουσε να ειναι λιγο μικροτερη.

Κατα τα αλλα ομως και ο Bane μ’αρεσε και η ολη πλοκη της ταινιας.
Για Νολαν δυσκολα να βρεις μειονεκτηματα.Με ξενερωσε και εμενα λιγο
η Κοτιγιαρ και με εξεπληξε θετικα η Χαθαγουεη.

Τωρα οσον αφορα το τελος…

μικροτερη? ισως μονο στην αρχη. οσο περνουσε η ταινια, τουλαχιστον για μενα προσωπικα φανηκε οτι ο χρονος ηταν λιγος και περασε πολλα παρα πολυ γρηγορα.