Για μενα εκει εχασε.Ηταν δυο ωρες και 40 λεπτα περιπου.
Αν ηταν κανα δυωρακι θα ηταν καλυτερη πιστευω.
σε διωράκι θα ήταν joel schumaher, ο bane δέρνεται με τον μπατμαν κ μετά τελειώνει
δεν χτίζεις χαρακτήρες σε 2 ώρες. θα έπρεπε να εχει λιγότερες μπουνιές.
Οχι μωρε.Πιστευεις οτι δεν ειχε αχρηστες σκηνες η ταινια ?
Ή οτι μερικες ηταν λιγο μεγαλυτερες ?
Η ταινια μ’αρεσε ετσι οπως ηταν απλα νομιζω με κανα 20λεπτο λιγοτερο
θα ηταν πιο συμπαγης.
Φοβερος παντως ο Bane.Πολυ μ’αρεσε.
“άχρηστες” δεν είχε, καθώς ο νολαν διάλεξε να πει πολλά. αν πεις τόσα κ κόψεις κ λεπτά καταλήγεις σε αστειότητες που βλέπουμε σε μια τυπικη περιπέτεια, “ο κακος δερνει λιγο τον καλο στην αρχη, αλλα στο τελος ο καλος τον δερνει αυτος”
πχ
[SPOILER]θεωρω πολυ σημαντικο σημειο της κλιμακωσης της εντασης το γεγονος οτι ο μπατμαν προσπαθει να φυγει απο την φυλακη 3 φορες κ όχι 2. σε μια τυπικη ταινια, στην δευτερη ο γαμαουα τυπος βγαζει φτερα κ πεταει εξω απο την τρυπα. ΟΧΙ ομως, ο νολαν θελει να σου δειξει οτι ο τυπος ειναι ρακος, δεν την παλευει κ πρεπει να υπερβει τον εαυτο του για να το κανει (κ τελικα να καταλαβει οτι στο τελος πρεπει να αποσυρθει, γιατι αυτα δεν γινονται καθε μερα). εχουν σημασια οι 3 προσπαθειες.
απο την αλλη, ναι ισως επρεπε να ειναι πιο σφιχτος, οχι απαραιτητα σε χρονο, αλλα στην διαχειρηση των σκηνων. βαρεθηκα να βλεπω τον χιουητ να κοιταει στο απειρο ή να παιζει με τα ορφανα. ή την κοτιγιαρ γενικα (αχρειαστος/αχρηστος ρολος, αν κ διαβασα πως χρειαζοταν για να δειξει την ανθρωπινη πλευρα του μπεην).
σκεψου ας πουμε την σκηνη στο ραγκμπυ. θα μπορουσε να ειναι 3 πλανα, μπαινουν οι ομαδες, μπουμ, ο bane τους λεει τραβατε σπιτια σας. αφηνει ομως το πιτσιρικι να πει ολο τον υμνο για να σου σηκωσει την τριχα. γιαυτο ειναι κινηματογραφιστης κ οχι τυρεμπορας[/SPOILER]
+1 σε μοντεκριστο. Ειδικα η σκηνή που αποκαλύπτεται ολόκληρη η σκευωρία πίσω από την tate είναι η μόνη στιγμή στη νεα γενιά των batman που μου φυγε αυθόρμητα από το στόμα ένα “faaaail”.
Εγώ πάντως πιστεύω ότι η μοναδική αιτία για τα όποια μειονεκτήματα έχουν αναφερθεί είναι το γεγονός ότι τον περιόρισε σημαντικά ο χρόνος. Πραγματικά δε θα με χάλαγε να βλέπαμε μια διάρκεια τύπου αρχοντα των δακτυλιδιών προκειμένου να γίνονταν όλα με τον καλυτερο δυνατο τροπο.
Βρηκες την σωστη λεξη.Θα επρεπε να ειναι πιο tight !
[SPOILER]Στο σταδιο ολη η σκηνη ειναι καταπληκτικη.Φανταζομαι τους αμερικανους
που το ειδανε τι θα παθανε.[/SPOILER]
Τωρα που βγηκανε και τα τρια εχουμε και αλλη τριλογια για καιγομαστε παντως
μια χαρά τα λες Λουκ
Κοσμά μη σου πω πως και μικρή ήταν η διάρκεια…
@Montechristo εμενα παντως με πειραξε το engineering
[SPOILER]Ειχαμε ενα υπταμενο αντικειμενο με πολλα πυρομαχικα , σε μεγεθος αυτοκινιτου με ευληγησια ταχυπλοου . Υπαρχει τοση δυναμη σε αυτο το οχημα δηλαδη που το φρεναρει στον αερα και το κραταει ακινητο σαν ελικοπτερο . [/SPOILER]
[SPOILER]Τωρα αυτο με τον ρομπιν τι θα γινει … θα παρει τον εξοπλισμο του μπατμαν και θα γινει αυτος ; θα παιξει τιποτα Μπατμαν & Ρομπιν ;;; [/SPOILER]
Ασχετο αλλα χθες που το ειδα στο ΑΕΛΩ στο θερινο , τοσο δεν τους νοιαζει που θα μπορουσα να μην ειχα πληρωσει εισητηριο να φερω 15 ατομα να μπουμε με μπαζουκες μεσα και να μην μας δει κανεις … ΕΛΕΟΣ
κ εμένα με πείραξε, αλλά αν ειναι να κολλας εκει, καλύτερα να βλέπουμε μόνο ντοκυμαντερ. περιπέτεια ειναι.
παντως καλη φάση το ελικοπλανάκι του. έκανε μαγικά. το αστείο ήταν ο τρόπος που βγαίνανε έξω τα υπερτανκ με απλες ριπές .
ε καλα εννοειται πως δεν κολλαμε απλα ηταν λιγακι υπερβολικο . Αμα ειναι να αναλυσουμε και το rapel που εχει πως λεγεται τελως παντων αυτο που πιανεται και ενα μοτερακι σηκωνει 2 ανθρωπους :lol:
Η καλυτερη ατακα της ταινιας
[SPOILER]Οταν φευυγει η κατ την στιγμη που γυρισε ο batman και λεει ο bat : "So that how it feels .:lol::lol:[/SPOILER]
Επιτρέψτε μου λίγο σπαμάρισμα.
Επειδή είδα αρκετούς να γράφουν θετικά σχόλια για τον Michael Caine, παρακαλώ κάντε μια χάρη στον εαυτό σας και δείτε το [I]Get Carter (1971)[/I].
Δεν ξέρω αν το παρατήρησε κανείς, αλλά σε 2-3 αλλαγές σκηνών από μπαμ-μπουμ θόρυβο κ.λπ πήγαινε απότομα στη σιωπή και φαινόταν πολύ άκυρο
Στη αλλαγή για την σκηνή στο γήπεδο του ράγκμπυ π.χ. άρχισε να γελάει όλη η αίθουσα
εμενα παλι μου φανηκε πως ειχε μερικες πραγματικα πολυ δυνατες σκηνες, αλλα και τρομερα μα τρομερα κενα. δεν ξερω αν δεν ειχε χρονο και πηγε να τα χωρεσει ολα κακην κακως η τον εβαλαν χερι η οτιδηποτε αλλο, αλλα πως να το κανουμε, μερικες στιγμες παει να αντιγραψει το εξπενταμπλς σε γραφικοτητα. ναι ειναι περιπετεια και ηρωας κομικ κ.α. αλλα ειπαμε με μετρο. το κλισομετρο στην ταινια βαρεσε κοκκινο
για μενα ανωτερο το πρωτο μερος της ταινιας και γενικοτερα πιστευω αν ηταν λιγοτερο ‘περιπετεια’ θα ηταν πολυ καλυτερη ταινια. τελοσπαντων
σορυ φιλε
αλλα οπως δεν σε νοιαζει το συγκεκριμενο θεμα
ετσι δεν πρεπει να σε νοιαζει και αυτο που αναφερεις οτι σε χαλασε
εκεινη την ωρα βλεπεις τη μαχη του καλου με του κακου
και φυσικα το καλο πρεπει να νικησει
οπωτε ξεκολλα!
ε;;; δεν το έπιασα αυτό. Στο dark knight που κατά γενική ομολογία είναι και η καλύτερη ταινία της σειράς (εγώ ακόμα δεν είμαι σίγουρος) πιο καλό νικάει ακριβώς;
το ειδα χθες. πιστευω οτι ειναι αισθητα πιο απλο απο το προηγουμενο που το εχω στα αγαπημενα μου εβερ. (χρειαστηκα και 2η φορα βεβαια για να το εκτιμησω, τοτε). ταινια κυλησε σαν νερακι απλως θα την ηθελα λιγο πιο συνθετη και “μπουρδουκλωμενη” οπως ηταν το νταρτ ναιτ.
ειναι βασικα οπως και στη μουσικη. οταν μια μπαντα βγαλει ενα αριστουργημα, ακομα και πολυ καλο να ειναι το επομενο παντα σου μενει μια σχετικη πικρια.
παντως για ακριβολογω η ταινια ηταν πολυ δυνατη και ειχε κ 1-2 καλες ανατροπες (ειδικα η “βασικη” που σε αφηνει λιγο μαλακα). επιπλεον οπως τελειωνει αφηνει ενα μικρο διλλημα (η μονο εγω το βλεπω ετσι?) και ερωτηματικα για το μελλον της σειρας…
μιλαω για το καινουργιο
να απαντήσω…
πρώτον, στο δευτερο μερος δεν νομίζω οτι κέρδισε το καλό.
και δεύτερον
[SPOILER]δεν έγραψα ότι με χάλασαν σε σημείο να μου χαλάσουν την γενικη εικόνα της ταινίας. απλά υποτίθεται πως ο batman θα έπρεπε να κάνει μια υπέρβαση για να βγει από την φυλακή, υπέρβαση που είχε να κάνει με το μυαλό του και το μέλλον του. και μετά περίμενα ότι θα χρησιμοποιούσε το μυαλό του ή την ψυχή του αν θες για να κερδίσει και όχι απλά τις… μπουνιές του. αν κ ψιλοφαίνεται ότι ο bat χτυπάει τον bane στα σωληνάκια του για να αρχίσει να νιώθει πόνο, πράγμα που στα κομιξ φαινεται πολυ έντονα, αλλα στην ταινία δεν το επιτονίζει τόσο. ο knight rises, αλλά όχι με την ψυχή του, αλλά περισσότερο με τον θυμό του. αυτό κάνει πιο macho κινηματογράφο μεν, χάνει σε δραματουργία δε.
ευρυτερα όμως, η μόδα του να κόβεις μια ταινία σε 1000 κομματάκια για να βρεις τα κενά, προσωπικά δεν με απασχολεί. οκ αν ο batman έβγαζε φτερά κ πέταγε, να χαλιόμασταν. θυμηθείτε τι έγινε στο Inception, όταν κάποιοι πήγαν να κολλήσουν εντελώς το dream in dream in dream κ χάσανε την ταινιάρα του αιώνα.[/SPOILER]
+10000000000
πέστα ρε άνθρωπα!!!
την ειδα χθες
για το μπουτσο καβαλα, ο,τι εφτιαξε με το the dark knight ο Νολαν το γ@μησε και ψοφησε μ αυτη την παπαρια
συμφωνω απολυτα με οσα εγραψε ο Φραγκουλης